Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Az első megtorpanás az előidényben

2012.10.22. 14:21 - Tomi_Tanguay

Elszenvedte első vereségeit az NBA előidényben a Denver Nuggets együttese, a múlt heti három meccsből kettőt is elvesztettünk a divíziónk legerősebb csapatai otthonában. Ettől függetlenül a csapat jó úton halad, hamarosan vége a felkészülésnek és kezdődhet az igazi szezon.



Múlt hétfőn játszottuk az első hazai meccsünket az előszezonban, a Golden State Warriors ellen jó 11 ezren foglaltak helyet a Pepsi Center lelátóin. Ahogy már korábban megszoktuk a két csapat egymás elleni meccsein, ezúttal se a védekezéssel törődtek a csapatok és már az első negyedben számolatlanul hullottak a kosarak. A nagy tűzijátékból a mieink jöttek ki jobban, az első felvonás alatt 34-27es előnybe kerültünk. A második játékrész alatt feljebb zárkóztak a vendégek, de tartott az előny a félidőre is, négy ponttal álltunk jobban a szünetben. Curry és Thompson vezetésével lendületben maradt a GSW, a harmadik negyedben nagyon tapadtak ránk, mi mentünk elöl, de csak néhány ponttal tudtunk elszakadni tőlük. Aztán a harmadik pihenőre már újra döntetlen volt az állás és egálban fordulhattunk a befejező játékra. Szerencsére a végén helyén volt a csapat esze, a lelassuló, higgadtabb kosárlabdából mi jöttünk ki jobban, a kevés pontos utolsó negyedben hattal több pontot szórtunk és 104-98 arányban a harmadik meccset is megnyertük az előidényben. Szokás szerint Gallinari volt a legeredményesebb játékosunk 18 ponttal, de csak 2/7 arányban dobta a triplákat. Iguoadala a denveri bemutatkozó meccsén 10 pontig és 7 assziszt jutott, a kezdő center Mozgov is elérte a 10 egységet, míg a padról Brewer 15, Hamilton 11 pontot szállított, Koufos pedig 13 lepattanóval emelkedett ki, abból 8at a támadó palánk alatt kapart össze. Három meccsből három győzelemmel rajtoltunk, Karl mégis úgy gondolta, hogy a csapat messze nem játszik a legjobb formájában, sok hibát vétünk, amiket el kell kerülni jobb csapatok ellen.. Carter, Chandler, A. és Q. Miller, Stone nem léptek pályára keret tagjai közül.

Két nap múlva a Portland Trail Blazershez látogattunk és az Észak-nyugati divízió egyik nagy riválisa ellen házon kívül kőkemény meccsre számítottunk, most már nem igazán mi voltunk az esélyesek. Az első negyedben sokáig fej-fej mellett mentek a csapatok, a szoros küzdelemből végül a Blazers jött ki jobban és három pontos előnyt kovácsoltak össze az első pihenőre. A második negyedben nőtt a különbség a javukra, a védelmünket könnyedén játszották ki, a denveri dobások pedig nem sikerültek, több kinti dobónk is gyengébb napot fogott ki, gyorsan magasra szökött a differencia. A félidő alatt már 53-39 volt az eredmény a házigazdák javára. A szünetet követően átmenetileg feljebb tudtunk kapaszkodni, de a Blazers előnyét már semmi se veszélyeztette, hiába közelítettük meg őket, mindannyiszor vissza tudták állítani a megnyugtató különbséget. Így aztán az utolsó negyed már csak formalitás volt, nem tudtuk megakadályozni a Portland könnyű győzelmét, végül 97-80 arányban diadalmaskodtak ellenünk. Egyetlen játékosunk jutott double digitbe a pontok terén, Faried 17 ponttal 11 lepattanóval dupladuplát ért el, senki más nem tudott felnőni mellé. A korábban remeklő Gallinari is nagyon visszaesett, mindössze 4 ponton tartották, egyetlen kosarat dobott a mezőnyből, a csapat 2/20 arányban célzott a tripla vonalon túlról. A. Miller először kezdett a pihenő Lawson helyett, ő, Hamilton és Fournier mindannyian 9 ponttal zártak, Chandler most debütált az előidényben kisebb sérülés után, nagyon gyengén muzsikált, közben Brewer, Q. Miller, Stone, Uzoh szabadnapot kaptak a mestertől.


















Vasárnap játszottunk eddig utoljára és az Oklahoma City Thunder otthonába se voltunk éppen esélyesek, azért titkon reménykedtünk a javításban és hogy hátha sikerül borsot törni a nagy ellenfél orra alá. Duranték hamar beigazolták a papírformát és pár percek alatt állva hagyták a mieinket, az első negyedben abszolút a házigazdák akarata érvényesült és korán 10 pontos különbséget alakítottak ki. Csak a második negyedben tudtuk kicsit elbizonytalanítani őket, amikor néhányszor átmenetileg közelebb tudtunk zárkózni, egyedül Gallinariban bízhattunk, sajnos a többiek halványak voltak. Sokra nem voltunk képesek, de a szünetben már "csak" 57-50 volt a hazaiak előnye. A félidő után még inkább sikerült fogást találni az OKCn, eleinte tartották az 5-10 pontos különbséget, a negyed hajrájában viszont Lawson és Gallinari parádés kosaraival egyre közelebb jöttünk, egész addig, míg a befejező játék előtt ki is egyenlítettünk. Több sajnos már nem jött össze, a negyedik negyedben a Thunder újítani tudott, rövidesen visszaverték a denveri kísérleteket és újra magabiztos előnyt hoztak össze, mi pedig már képtelenek voltunk többször visszakapaszkodni, 108-101re újra vesztettünk. Gallinari ellenállhatatlan formában játszott, nagyot javult a portlandi meccs után, az olasz 26 ponttal kimagaslott a csapatból. Lawsonnak jót tett a múltkori pihenő, 17 pontos 11 asszisztos DDt szállított. Iguodala 7 pont mellé 10 lepattanót és 6 asszisztot szorgoskodott össze, a kezdőből még Faried 12 pontos teljesítménye is szép volt, egyedül a center Koufos volt halványabb. A padról Brewer 15, McGee 10 ponttal vétette észre magát, Chandler is dobott néhány kosarat. Ezúttal Carter, Fournier, Hamilton, Q. Miller, Randolph, Stone, Uzoh maradt távol a pályától, vagyis mondhatni a legerősebb keretünk játszott, helyenként megszorongattuk az OKCt, de sajnos még mindig erősebbek nálunk.

Az előidény hátralévő programja:

Október 26., péntek, 04:00 Denver Nuggets - Los Angeles Clippers
Október 27., szombat, 04:30 Phoenix Suns - Denver Nuggets

Már csak két meccs maradt a felkészülési időszakból, jövő szerdán pedig kezdődhet a várva várt 2012-13as idény.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr84862562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.10.22. 15:13:57

sajnos a blazerst és a thundert máskor se fogjuk legyőzni idegenben. az OKCt még itthon se nagyon

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.22. 16:56:17

Az olasz köcsög semmit nem változott tavalyhoz képest.

foppa21 2012.10.22. 18:01:40

@Filip89: pedig már most többször dicsérted, mint tavaly összesen:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.22. 18:30:08

De csak sima és/vagy a tét nélküli meccseken képes brillírozni, a fontos pillanatokban pedig nulla.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.22. 19:12:36

Nuggets C Kosta Koufos has grabbed at least 6 rebounds in each preseason game and is tied for 8th in the NBA at 8.8 boards per game.

Tomi_Tanguay 2012.10.22. 22:33:08

és biztos ugyanolyan buzi is:D

Foresz 2012.10.23. 10:15:56

@melo15: Nem olyan jó a Blazers idén mint eddig volt,éles meccsen elverhetjük őket oda-vissza is.Igazából egymást szokják ilyenkor a játékosok,egy-két betanult figurát gyakorolnak,de komolyabban senki sem teszi oda magát,nem lenne jó az idény elején senkinek sem megsérülni.
Ezek olyanok mint a sörmeccsek...

foppa21 2012.10.23. 16:17:35

@Foresz: valahol meg éppen azt írják, hogy a portland idén lesz újra erősebb. hát majd meglátjuk. az biztos hogy túl nagy jelentősége nincs ezeknek a meccseknek. nekem azért tetszett hogy szoros meccset játszottunk az OKCvel, remélem élesben el is verjük őket:-)

Foresz 2012.10.24. 09:17:47

A Portland négyes poszton tud klasszist felvonultatni.A hármas poszton játszó Batum ugyan jó játékos,de nem sztár ligaszinten.A mag viszonylag régóta együtt játszik,ez az előnye a csapatuknak.Minden évben többszörösen érinti őket a sérüléshullám,van olyan időszak amikor épp hogy van 5-6 emberük lejátszani egy-egy meccset.
Otthon jók,ez évek óta így van.De nem tartom idén őket nagyon erős csapatnak.Majd meglátjuk aztán.

Tomi_Tanguay 2012.10.24. 19:58:56

nálam egyértelműen a miénk a legerősebb div nyugaton és talán a ligában is. okc, denver, portland, utah, minny erősorrend de a t-dogs is folyamatosan fejlődik. nagy harc lesz itt. egy hét múlva rajt!!!:)

Tomi_Tanguay 2012.10.24. 20:23:56

hamiltonra és fariedre lehívtuk a team optiont, mindketten 2014ig biztosan a csapatot erősítik.

melo15 2012.10.25. 19:51:09

ma a clipperst azért meg kéne csapni hogy ne legyen annyi vereség :)

Tomi_Tanguay 2012.10.26. 04:56:26

a második negyedben sajnos eléggé állva hagytak minket

Tomi_Tanguay 2012.10.26. 05:16:29

55-61re állunk a félidőben, úgy hogy 10pontnál is volt nagyobb hátrányunk


süti beállítások módosítása