Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 6 Broncos @ Chargers: az első csoda, épp időben

2012.10.27. 17:21 - StormST

A Denver Broncos (2-3) az NFL 2012-es szezonjának hatodik játékhetében a csoport rivális San Diego Chargers-hez (3-2) látogatott a jó emlékű (Super Bowl XXXII) Qualcomm Stadium-ba. Sok szempontból is fontos meccs volt ez,: mindkét csapat a BYE week-je előtt volt, így az eredmény a pihenőhét hangulatát alapból befolyásolta; a győztes az AFC West első helyén tölthette a BYE-t; Peyton Manning Phillip Rivers elleni gyenge mutatója; stb.



A Broncos egy újabb, immár a harmadik szívszaggató, majdnem megszerzett győzelem után utazott Kaliforniába és az előjelek elég vegyesek voltak. Egyrészt pozitív előjel volt, hogy végre visszatérhetett a kezdő RG posztra Chris Kuper, valamint számomra (meg szerintem sok denveri szurkoló számára is) Joe Mays kezdőből való kikerülése is pozitív volt, őt Keith Brooking váltotta a kezdő MLB poszton. Volt viszont egy nagy negatív előjel is, Tracy Porter nem tudott a csapattal utazni egy hirtelen rátört betegség miatt, így a tavaly és idén cover CB-ként elég halovány munkát végző Chris Harris lett a második számú CB a kezdőben.

Volt még egy váltás a keretben a héten, megszereztük a Houston Texans-tól kirakott Trindon Holliday-t, akire a visszahordások területén számíthatott John Fox head coach. Egy érdekesség Holliday-el kapcsolatban, hogy 5’5”-es magasságával ő a Broncos történetének legalacsonyabb játékosa, 15 inch-el alacsonyabb, mint a csapat jelenlegi legmagasabb játékosa (aki egyike a 4 legmagasabbnak a csapat történetében), a 6’8” magas Brock Osweiler.

A csapatnak ezúttal is 45-re kellett szűkítenie a keretét és így Porter mellett kimaradt még Caleb Hanie, Knowshon Moreno, Steven Johnson, C.J. Davis, Julius Thomas és Sealver Siliga. A meccs eleji pénzfeldobáshoz a szokásos kapitányok mellett ezúttal Von Miller vonult ki, a kezdés jogát pedig ezúttal a Chargers szerezte meg, először tehát a védők léphettek a pályára:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Matt Prater első kickoff-ja ezen az estén a -8-ig szállt és onnan Richard Goodman egy 38 yard-os visszahordással a 30-ig jutott a labdával. Ryan Mathews 1 yard-os futásával kezdődött a meccs, de ehhez még 5 yard-ot kaptak a hazaiak, mivel Von rosszul használta a kezét egy védő ellen. A 36-ról jött egy 1&10, Robert Meachem felé szállt egy passz, ami nem lett jó, kicsit hosszú is lett, meg Harris is jól védekezett. Futás jött Mathews-tól, de Champ nagyon szépen kileste és -1 yard-on megállította. 3&11 jött, a klasszis TE Antonio Gates kapta volna a passzot középen, de magas lett a passz és így hamar véget ért az első hazai drive. Holliday nem kapott lehetőséget az első Broncos-os visszahordására, Mike Scifres jó punt-ja a 14-ig pattogott, így innen láthattak először munkához a támadók:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme, Virgil Green
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

McGahee futott balra és szerzett 1 yard-ot, 2&9-nél pedig Bay-Bay első elkapása jött, ami 8 yard-os lett. 3&1-et McGahee futásával próbálták megoldani, de ez nem lett jó ötlet, -1 yard-on megfogta a futást a Chargers és így hamar visszakapták a labdát. Britton Colquitt 56 yard-os punt-ját az ex-Bronco Eddie Royal kapta el a 22-n és a 28-ig hordta vissza. 1&10-nél Meachem csinált egy 9 yard-os elkapást, ezt Mathews futása követte, de ezt ezúttal Doom kapta el -1 yard-on. 3&2-t kellett megoldani, jött a nyomás Rivers-re és nem tudott jó passzot adni Royal-nak, így 3&out lett a Chargers támadásának a vége. Scifres punt-ja 47 yard-ot szállt Holliday-ig, aki fair catch-t jelzett, de nem tudta jól megfogni a labdát, ami így a földre esett és mire a bírók kibogozták, hogy kinél is van a játékszer, addigra már egy hazai játékos kezében volt. Folytathatta tehát a támadást a San Diego a Broncos 17-es vonaláról és egy 4 yard-os Mathews futás jött 1&10-nél. Következett egy passz Gates-nek a bal oldalon, de Woodyard jól védekezett rajta, így nem tudta a pályán belül megcsinálni az elkapást. 3&6-nál is passz jött, a RB Ronnie Brown kapta volna, de Champ pont jókor szerelte hátulról, így nem lett meg az elkapást. Sikerült tehát egy 32 yard-os Nick Novak FG próbálkozáson tartani a Chargers-t és ő meg is szerezte csapata első pontjait -> 0-3. Novak jött a kickoff-ra is, röviden rúgta, Omar Bolden először meglepetésében nem is tudta megfogni a labdát, majd miután elindult vele előre kiütötték a kezéből a játékszer, ami így a földre pattant. A visszajátszásokon tisztán látszott, hogy Bolden esett rá elsőnek a labdára, de mire a bírók kibogozták a helyzetet már egy hazai játékosnál látták a labdát, így egymás után másodszor egy Broncos special teams hiba miatt támadhatott nagyon jó helyről a San Diego. 19 yard-ra az endzone-tól jött egy 1&10, Mathews futott 4 yard-ot, így 2&6 következett. Rivers Gates-nek passzolt az endzone előtt, ő meg is csinálta az elkapást és mivel Adams nem tudta egyből a földre vinni így be tudta nyújtani egy vetődéssel a labdát az endzone-ba. A touchdown-hoz Novak szolgáltatta az extra point-ot -> 0-10.



Az XP berúgása után egy kis lökdösődés alakult ki, a bírók pedig a Chargers ellen ítéltek meg egy 15 yard-os büntetést, így ennyivel hátrébbról jött a kickoff. Bolden visszahordása jött újra 9-ről a 29-ig jutott, de egy 10 yard-os büntetés miatt csak a 19-rpől indulhattak PM-ék. McGahee futott 5 yard-ot 1&10-né, ezt pedig egy rövid passz követte, Erik Decker csinált belőle egy 6 yard-os elkapást és szerzett 1st down-t. McGahee futhatott újra, de sikertelen lett a play, -3 yard-on tartották a védők. 2&13-nál Dreesen elkapása jött, ami 3 yard-ot ért, így 3&10-et kellett megoldani, Decker jött volna egy screen passz után, de se a passz se a play hívás nem lett jó, így punt-nak kellett következnie. Colquitt punt-ja 48 yard-ot szállt, Royal a 22-ről csak a 23-ig jutott vele. Mathews futott 7 yard-ot a drive első play-ében, a másodikban pedig 0 yard-on tartotta a védelem, így 3&3 jött, azaz inkább 3&8, mivel Rivers ellen false start-ot fújt a vezetőbíró, talán egy kicsit szőrösszívűen. Malcolm Floyd felé szállt a labda 3&8-nál, Harris kicsit lemaradt, így simán meglett az elkapás, ami 25 yard-ot ért. A félpályáról jött az 1&10, Gates volt ezúttal egy passz célpontja, Adams nem tudta megakadályozni a catch-et, ami 23 yard-ot és újabb 1st down-t ért. Mathews futott 7 yard-ot, de ezt egy holding miatt érvénytelenítették a bírók, 1&20 jött. Mathews jött újra, ezúttal egy screen elkapással, ami 9 yard-ot ért, bár több is lehetett volna, de Champ szépen elkapta a lábát. 2&11-ből Danny Trevathan csinált 3&11-et, 0 yard-on tartva Mathews futását. Jött egy újabb false start, ezúttal Randy McMichael indult korán, 3&16 következett tehát. Royal kapott egy rövid passzot, szerzett is vele 20 yard-ot, de végül ez nem számított, mivel Gates szabálytalanul blokkolta Harris-t, ami 9 yard-os büntetést ért. 3&25 jött 0:21-el az első negyed vége előtt, egy screen passz jött ismét, de ezúttal se sikerült túlzottan meglepni a denveri védelmet, végül 6 yard megszerzése után vitték földre Brown-t. Ezzel véget ért az első negyed, ami után az eredmény tehát: 0-10.

A második negyedet Mike Scifres punt-ja nyitotta, ami nagyon jól sikerült, egészen a 3 yard-os vonalig pattogott. Futás helyett passzal enyhített a szorított helyzetén a Broncos 1&10-nél, a fal visszatartotta a védőket, így PM tudott passzolni, Dreesen pedig meg tudott csinálni egy 5 yard-os elkapást. McGahee felé szállt egy screen passz, el is kapta, de a védők csak 1 yard-ot engedtek neki. 3&4 jött, Manning nem talált szabad elkapót, de végül az üresen maradt McGahee-t meg tudta játszani, aki előtt nagy volt a szabad terület és Tamme is takarított előtte, végül 31 yard-ot tudott szerezni, a Broncos 40-es vonaláig jutva. Jött egy újabb passz, ezúttal egy kicsit trükkös, gyors elkapás Brandon Stokley-tól, ami 12 yard-ot és újabb 1st down-t ért, ezúttal már a Chargers 48 yard-járól. Ronnie Hillman érkezett futni és szerzett volna 6 yard-ot, ha Koppen-nél nem láttak volna holding-ot a bírók. 1&20-nál is Hillman futott és szerzett 3 yard-ot, majd Decker felé szállt egy passz a bal oldalon, de a WR nem tudott időben visszafordulni és nem lett meg az elkapás. 3&17-nél is Decker volt a célpont és végül tudott is szerezni 9 yard-ot, de a 1st down nem lett meg, így újabb Colquitt punt jött, ami a Chargers 12-es vonaláig szállt, itt a visszahordó Eric Weddle egy pillanatra elejtette a labdát, de végül az nála maradt. 11:19-nél kezdtek támadni a hazaiak, Mathews futott 2 yard-ot. A bírók újra Rivers-et látták szabálytalannak a 2&8-as snap előtt, az ezért megítélt false start után 2&13 jött. Mathews futott újra és szerzett 3 yard-ot és ehhez még kapott 5 yard-ot a San Diego Von korai indulása miatt a következő snap előtt, így 3&5 jött. Gates kapott egy passzot Adams őrizetében és szerzett 12 yard-ot és 1st down-t, majd a földről felkelve lökött egyet a S-n, aki ezt nem hagyta szó nélkül, a lökdösődés után azonban csak a denveri kapott 15 yard büntetést felesleges durvaságért, Gates nem. Adams elhagyta a pályát, érkezett a helyére Jim Leonhard, akinek szintén Gates-t kellett őriznie, aki felé ezúttal egy hosszú passz szállt, de Leonhard sokkal jobban ura maradt a helyzetnek és a TE elől el tudta csenni a labdát a Broncos 10-es vonalán, majd örömében a földhöz vágta a labdát, amiért 5 yard büntetést kapott időhúzás címszóval.

Saját 5 yard-os vonaláról kezdhetett tehát támadni a denveri csapat, McGahee kapott egy passzot a line of scrimmage mögött és végül pont 10 yard-ot szerzett, azaz 1&10 jöhetett. McGahee futással folytathatta a támadást, de nem tudott yard-okat szerezni. 2&10-nél hosszú passz jöt Manning-től, Decker maradt teljesen üresen a jobb oldalon és el is indult előre az elkapás után, de valamiért megbotlott a Chargers 45-jénél és bár felkelt, végül így a védők utolérték és a 30-on le tudták vinni 55 yard megszerzése után. Nagy kár azért a botlásért, mert simán TD-t tudott volna szerezni, a védőknek nem lett volna esélyük, hogy elkapják. 1&10 következett tehát újra, McGahee futott és szerzett 4 yard-ot. Jött egy passz Dreesen felé, de ez kicsit magas lett, így nem lett jó. Jött egy blitz, PM áthívta a play-t, majd amikor jött a nyomás oda dobta, ahol, Matt Willis-nek kellett volna lennie, de a WR visszafordulás helyett tovább futott, így viszont Quentin Jammer könnyedén be tudott lépni a passz elé és interception-t tudott csinálni a 20-on, majd onnan meg se állt a Broncos endzone-jáig és végül bevetődve meg tudta szerezni a TD-t. Jött Novak és bevágta az XP-t, 17-re növelve a hazaiak előnyét -> 0-17.

A 22-ről kezdhetett támadni újra a Broncos, McGahee futott 1&10-nél, de -1 yard-on megfogták. Tamme kapott egy rövid passzot 2&11-nél és szerzett 2 yard-ot és ennél előrébb 3&9-nél se sikerült jutni, mivel a nyomás ezúttal majdnem elérte Manning-et, aki végül a földre dobta a labdát. Colquitt jött ismét, 50 yard-os punt-ja és Royal 7 yard-os visszahordása után a 34-ről kezdhetett támadni a Chargers 4:20-al a félidő vége előtt. Mathews futott 5 yard-ot a drive nyitányaként, ezt Gates 7 yard-os elkapása követte, így meglett egy 1st down. Mathews futott újra 1&10-nél és szerzett 4 yard-ot, majd McMichael 2 yard-os elkapása jött, ami után az óra leért a 2-minute warning-ig. 3&4 következett a pihenő után, Rivers Gates felé passzolt, akit azonban Trevathan korábban kicsit túl erőszakosan lökdösött meg, amiért 5 yard-os büntetés járt a Broncos-nak és 1st down a San Diego-nak. Mathews futott a bal oldalon 10 yard-ot és szerzett 1st down-t, majd egy Broncos időkérés után (csak 10 védő volt a pályán) újra Mathews futott 3 yard-ot. 0:59 maradt az órán, amikor a következő Mathews futás jött, ami ezúttal 6 yard-os lett, így a Chargers időkérése után 3&1 jött. Jackie Battle jött be futni és megszerezte a 1st down-t, igaz nem sokkal jutott túl a 1st down marker-en. 0:35-nél kikérte második idejét a San Diego, a Broncos 23-járól jött egy 1&10, Brown kapott egy passzot és szerzett belőle 12 yard-ot és 1st down-t, ráadásul a pályáról kilépve az órát is meg tudta állítani. 0:29-nél jött egy újabb passz, ezúttal Gates csinált belőle elkapást középen az endzone elejében és így még egy TD-t szerzett a hazai csapat a félidő vége előtt, így Novak XP-jával ki is alakult a félidő végeredménye (csak egy térdelés jött még): 0-24.



Egy félidő, 24 pont hátrány, szép feladat még PM-nek is. A második félidőt a Broncos kezdhette a 15-ről, „hála” egy újabb nem túl sikeres Bolden visszahordásnak, Dreesen kapott egy passzot a line of scrimmage-nél és kihasználva az előtte kialakult lyukat 11 yard-ot és 1st down-t szerzett. McGahee futott 2 yard-ot 1&10-nél, majd kiosztott 2&8-nál egy nagy blokkot, ami miatt maradt PM-nek ideje passzolni és Dreesen-t találta meg egy 19 yard-os passzal. Újra 1&10 jött, nem volt szabad elkapó, így McGahee kapott a backfield-ben egy passzot, de nem tudott vele yard-okat szerezni. Újra passz jött, ezúttal Decker-nek és ő meg is csinálta a 14 yard-os elkapást. A Chargers 39-es vonaláról jött egy 1&10, Dreesen kapott újra egy passzot és pont 10 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. Hillman jött futni, de megcsúszott a handoff után, szerencsére legalább a line of scrimmage-ig vissza tudott botorkálni. 2&10-nél hosszú passz jött, Demaryius Thomas első elkapása lett belőle ezen a meccsen, két védő közt csinálta meg a catch-et és könnyedén érkezett le az endzone-ban megszerezve a Broncos első pontjait ezen a meccsen, Matt Prater XP-ja így 17-re csökkentette a hátrányt. A drive mindössze 4:04-et használt el a harmadik negyedből -> 7-24.

A 15-ről indulhatott a Chargers, Mathews 3 yard-os futását egy 8 yard-os  Floyd elkapás követte, így jöhetett egy 1&10. Mathews talált egy lyukat a falban, szerencsére Adams el tudta egy pillanatra kapni a lábát, így „csak” 13 yard-ot tudott szerezni. 1&10-nél Battle futott a jobb oldalon, de Von-nak hála csak 2 yard lett a play-ből. Következett egy screen passz Royal-nak, jól takarítottak előtte, így csak 12 yard után tudta Trevathan levinni, újabb 1st down jött, ezúttal már a Broncos térfeléről, a 47-ről. Mathews futott 1 yard-ot, majd egy screen elkapásból szerzett még 1 yard-ot, 3&8 jött. McMichel kapott egy passzot középen, Adams kiütötte pár lépés után a kezéből a labdát, amit Leonhard megpróbált felkapni, hogy tudjon vele egy visszahordást csinálni, de nem tudta megfogni a labdát, így viszont egy Chargers játékos tudott rávetődni, ráadásul így a 1st down is meglett. Mathews futott 2 yard-ot, majd az ex-Bronco TE Dante Rosario felé szállt egy hosszú passz, de túl hosszú lett, így újra 3&8 következett. Rivers újra passzolni akart, de ezúttal a fala nem tudott kitartani, Doom kapta el pont mielőtt el tudott volna indítani egy passzot, a labda a földre esett a kezéből, Robert Ayers arrébb pöccintette a pattogó játékszert, ami így pont Tony Carter elé pattogott, a Porter kiesése miatt nickel CB poszton pályára kerülő játékos pedig szépen felkapta és akadálytalanul szaladt vele a Chargers endzone-jáig, megszerezve élete első TD-ját 65 yard-ot szaladva. Jött újra Prater és az XP-ja már 10-re csökkentette a különbséget 4:41-el a harmadik negyed vége előtt -> 14-24.

Újra a Chargers támadhatott a 22-ről indulva, Mathews futása után pedig ugyaninnen jöhetett a 2&10 is, aminel Mathews rövid elkapása jött, 5 yard-ot tudott szerezni. 3&5 következett, jól dolgozott a secondary, nem volt hamar célpontja Rivers-nek, így újra oda tudott érni a pass ruch, ezúttal Wolfe volt a tettes, -9 yard-nál vitte földre a QB-t, punt-ot kiharcolva. Holliday ezúttal már ügyesebb volt a visszahordásnál, a felé pattogó labdát elkapva 12 yard-os visszahordást csinált, a 45-ről kezdhettek támadni PM-ék. McGahee futott középen és a jól dolgozó fal között átjutva 9 yard-ot szerzett, majd újabb futásával hozott még 2 yard-ot és a 1st down-t. Dreesen kapott egy passzot a jobb oldalon, kibújt egy tackle-ből és végül 9 yard-ot tudott szerezni. McGahee futott 2&1-nél, de nem tudott yard-okat szerezni, így 3&1 következett. Egy Chargers játékos mozgása kiugratta Franklin-t, így 3&6 jött 0:27-nél egy Broncos időkérés után. Tamme kapott egy passzot miután PM kilépett előre a zsebből és csinált belőle 8 yard-ot, de ez nem számított, mivel McGahee-nél láttak holding-ot (jogosan), ami 10 yard büntetést ért. A 3&16 előtt lejárt az óra a harmadik negyed végén, ami után az eredmény tehát: 14-24. 3&16 nyitott a negyedik negyedet, Manning-nek volt ideje passzolni és Tamme felé szállt újra a labda, ő pedig ismét megcsinálta az elkapást, nagyon szépen letéve a lábait, mielőtt kilökték a pályáról, a catch 25 yard-ot és 1st down-t ért. A San Diego 25-jéről jött az 1&10, McGahee futott 9 yard-ot, így az egy későn leérő védő miatt járó 5 yard-os büntetést nem is kérte a Broncos. 2&1-nél újra McGahee futott, 2 yard-ot és 1st down-t szerzett. Jött egy komolyabb blitz, Manning valahogy ki tudta kerülni, átlépve egy emberen, majd adott egy passzot Decker-nek, aki 7 yard-ot tudott így szerezni. 2&3-nál a Chargers a saját mérgével etette meg a Broncos, Decker kapott egy screen passzot a jobb oldalon, Bay-Bay szépen blokkolt előtte, Eric Decker pedig két embert tolva maga előtt bejutott az endzone-ba, kicsit javítva korábbi hibáját. Parter hozta a szokásos XP-t, amivel a denveri csapat 21 pontot szerezve zsinórban 3-ra csökkentette a különbséget -> 21-24.

A San Diego visszahordója először elejtette a kickoff-ot, így végül csak a 15-ig jutott a labdával. 1&10-nél Mathes kapott egy passzot középen, amivel szerzett 5 yard-ot, majd Robert Meachem kapta a labdát 9 yard-ot és 1st down-t szerezve. Von egy kicsit lent maradt a play után és bejött helyett Nate Irving, ő pedig egyből egy tackle-el mutatkozott be, Mathwes vitte le a földre 2 yard után. Egy screen passz jött volna 2&8-nál, de a védelem ezúttal nagyon jól reagált és Rivers inkább a földre dobta a labdát, amikor látta, hogy nem lesz szabadon a célpontja. Visszajött Von 3&8-ra, volt is nyomás Rivers-en, de végül elindított egy hosszú passzot Meachem felé, akin Carter védekezett és aki nagyon szépen észrevette, hogy rövid lesz a passz, kicsit lassított és leszedte a levegőből a labdát, majd még 15 yard-ot futott is vissza az interception után, pont a félpályáról kezdhettek támadni PM-ék az újabb labdaszerzés után. Stokley 6 yard-os elkapása nyitotta a Broncos támadását, 6 yard-ot szerzett vele. McGahee futott a bal oldalon és keményen nekifutott a védelemnek, 3 ember kellett, hogy földre vigyék, de közben szerzett 9 yard-ot, azaz a 1st down is meglett. Újra Stokley felé nézett Manning, szállt is a passz, a rutinos slot WR pedig 9 yard-ot szerzett az elkapással. 2&1 jött volna, de egy védő túl korán indult, így az 5 yard-os büntetés után 1&10 következett a Chargers 21-es vonaláról. PM áthívta az eredeti play-t, jobbra indított egy el passzot, Brandon Stokley pedig, aki a második legöregebb WR jelenleg az NFL-ben, egy gyönyörű elkapást csinált az endzone jobb oldalán, szépen lerakta a lábait a pályán belül és így a TD-je után Prater XP-ja már a Broncos 4 pontos vezetését jelentette 28 sorozatban megszerzett pontja után -> 28-24.















8:55-nél támadhatott a Chargers a 32-ről egy szép visszahordás után. Gates kapott egy passzot és szerzett 13 yard-ot és 1st down-t, majd Floyd jött egy 6 yard-so catch-el. Mathews futása következett és meg is szerezte 2&4-nél a 1st down, 5 yard-ot szerezve. Brown jött be futni, majdnem át is jutott a falon, de végül Adams csak 3 yard-ot engedett neki. Meachem felé szállt egy passz, ami kicsit magas lett, majd 3&7-nél Royal volt a célpont, Harris szépen védekezett rajta, a passz pedig nem volt elég pontos így a WR helyett a CB kezébe szállt, ő pedig szépen megfogta az INT-t, ismét labdát szerzett a Broncos. 6:48 maradt még az órán, McGahee futott 8 yard-ot, majd újra ő jött még 3 yard-al, amihez még 5 yard jött egy korai indulás miatt, a Broncos 47-es vonaláról jött az 1&10. McGahee futott 5 yard-ot, 2&5-nél passz jött volna, de belenyúlt egy védő a labdába így az a földre esett. 13 sorozatban adott jó passz után ez volt PM első rossz passza. 3&6 jött, Decker felé szállt egy hosszú passz, ő el is kapta, de a 28 yard-os elkapás végül nem ért, mivel Decker ellen offensive pass interference-t ítéltek (kissé szigorúan), ami 10 yard-os büntetést ért, 1&10 helyett 3&16 jött. Vagyis nem 3&16, hanem 3&11, mivel egy védő ismét korán indult. Valamiért, talán az óra futtatása miatt, talán meglepetést akartak okozni, futás jött, McGahee viszont csak 5 yard-ot tudott szerezni, így Colquitt punt-ja jött, aminél Royal a 14-en csinált fair catch-et. 3:52-vel az órán kezdett el támadni a San Diego, Floyd kapta a drive első passzát, 10 yard-osnak adták a bírók, talán kicsit túl jószívűen. 1&10 jött, Brown futott 6 yard-ot, majd Meachem felé szállt egy kicsit túl magas passz, ami sikertelen lett. Floyd csinált egy 11 yard-os elkapást 3&4-nél, így újra 1&10 jöhetett. Brown futott 4 yard-ot, Rivers pedig a two-minute warning előtt még akart egyet passzolni, el is indult a play 2:15-nél, ment a passz is Royal felé, de ezúttal se volt elég pontos a QB, Chris Harris be tudott ugrani a labda útjába és a tavaly (és idén) nem éppen jó cover CB-ként játszó játékos megszerezte második interception-jét ezen az estén, ráadásul ezúttal még TD-t is csinált belőle, mivel az endzone-ig 46 üres yard volt csak előtte és ki is használta. Érkezhetett ismét Prater egy extra point-ra, amivel 11-re növelte az előnyt -> 35-24.

2:05 maradt még a meccsből, most már két támadásnyi előnnyel a Broncos-nál, amikor Rivers egy 10 yard-os passzal kezdte az újabb hazai drive-ot, Royal volt az elkapó. A two-minute warning után is passz jött volna, de jött a pass rush, kikergették Rivers-t a zsebből, ő pedig inkább kidobta oldalra a labdát. Jött egy 5 yard-os elkapás Brown-tól, 3&5-nél pedig Meachem kapott egy passzot, ami 12 yard-ot és 1st down-t ért. Időt kér a Chargers, utána passz jött volna, de Von nagyon szépen megverte az emberét és végül egy -6 yard-os sack-et csinált Rivers-en, majd lejtett egy kis örömtáncot, amire volt is ideje, mivel újra időt kértek a hazaiak. A főleg visszahordóként jeleskedő Richard Goodman felé szállt egy hosszú passz 2&16-nál, volt is esélye elkapni, de hiába állt meg jól a rövid passzhoz, nem tudta megcsinálni végül az elkapást. 3&16 jött 1:06-nál, passz jött természetesen, Doom majdnem elkapta Rivers-t, de ha sack nem is lett, bele tudott nyúlni a passzba, ami így sikertelen lett. 4&16-nál is Doom volt a főszereplő, második strip-sack-jét mutatta be ezen az estén, kiütve Rivers kezéből a labdát újra, amire ezúttal Adams vetődött rá. Madart még 0:53 a meccsből, amit két térdeléssel lefuttatott a Broncos, lezárva egy nagyon nagy comeback-et. A meccs végeredménye tehát: 35-24.

Az NFL történetében a Super Bowl érában 442 csapat vezetett 24+ ponttal és ez volt mindössze a negyedik (!) alkalom, amikor az a csapat végül elvesztette a meccset. Talán ez az adat a legbeszédesebb arról, hogy mekkora tett volt, amit a Broncos ezen az estén végrehajtott a Qualcomm Stadium-ban. Igazi csapatgyőzelem volt ez, a támadók és a védők egyaránt kivették a részüket, igaz a ST egység ezt a meccset nem fogja feltenni a dicsőségtáblájára.



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Manning: 24/30 sikeres/összes passz, 309 passzolt yard, 3 passzolt TD, 1 interception
McGahee: 17 próbálkozás, 56 futott yard, 4 elkapás, 42 elkapott yard
Decker: 6 elkapás, 98 elkapott yard, 1 elkapott TD
Dreessen: 6 elkapás, 57 elkapott yard
Stokley: 4 elkapás, 48 elkapott yard, 1 elkapott TD
D. Thomas: 2 elkapás, 37 elkapott yard, 1 elkapott TD
Bolden: 4 kick return, 17.0 visszahordott yard AVG, 1 elvesztett fumble
Holliday: 2 punt return, 6.0 visszahordott yard AVG, 1 elvesztett fumble
Prater: 0/0 FG, 5/5 XP
Colquitt: 5 punt, 44.6 yard AVG
Woodyard: 8+3 tackle
Adams: 7 tackle, 1 megszerzett fumble
Bannan: 6+1 tackle
Dumervil: 5 tackle, 2 sack, 1 kikényszerített fumble
Wolfe: 3 tackle, 1 sack
Miller: 2+1 tackle, 1 sack

3 TD-t hoztak össze a támadók úgy is, hogy a futások nem igazán működtek, igaz a passzok annál inkább. 309 passzolt yard, bekapott sack nélküli 30 próbálkozásból, így működik egy jól felépített passzjáték, ráadásul 6 játékos is csinált elkapást, ami szintén szép.

A védők is szereztek 2 TD-t, amire nagyon régen volt példa a Broncos-nál, a Porter kiválása miatt nagyobb szerepet kapó Harris és Carter megszolgálta a bizalmat, ami nagyon örömteli és bíztató jel a jövőt illetően. Doom és Von is kitett magáért, jött a nyomás és a sack-ek, ami megalapozta a labdaszerzéseket.

Az AFC West divízió állása a 7. játékhét után:

1. Denver Broncos 3-3
2. San Diego Chargers 3-3
3. Oakland Raiders 2-4
4. Kansas City Chiefs 1-5

Nagyot szakítottunk ezzel a győzelemmel, hiszen beértük az SD-t és előre ugrottunk a csoport élére, miközben a Raiders a Falcons, a Chiefs pedig a Buccaneers ellen szenvedte el aktuális vereségét. A hetedik játékhéten a Broncos mellett a KC és a SD is szabadnapos volt, az Oakland addig 26-23-ra győzedelmeskedett a Jacksonville-lel szemben.

A BYE week után most egy előzetesen erősebbnek gondolt, de így is veszélyes ellenfél, a New Orleans Saints fog a Mile High City-be látogatni. Sajnos egyre biztosabbnak tűnik, hogy Porter ezúttal se fog pályára lépni, pedig volt csapata ellen talán jó meccse lett volna újra, de mint kiderült már augusztus óta vannak rohamai, amiknek az okát még nem tudják az orvosok, így viszont nem engedik játszani. Más sérült viszont úgy tűnik, hogy nem lesz, így az előjelek bíztatóak ebből a szempontból. Jelenleg a Broncos vezeti az AFC West-et, remélhetőleg ez most már nem is fog változni a szezon végéig, ezután se könnyű a menetrend, de a nehezebbik részén talán már túl vagyunk. A Saints ellen, az óraátállítás miatt, ami az USA-ban máskor van, magyar idő szerint hétfőn hajnali 01:20-kor fogunk játszani és a lényeg ezúttal is:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr874873232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.10.28. 11:00:29

a szezon legjobb meccse volt :)

foppa21 2012.10.28. 15:51:10

az ilyen győzelmeknek kell erőt adni, hogy egy közepes szezonból átlagon felülit csináljunk. bízom a további sikerekben!:-)


süti beállítások módosítása