Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball season preview 2012/13

2012.11.08. 17:03 - Filip89

Már tényleg csak napok választanak el bennünket az idei egyetemi kosárlabda szezon rajtjától, ennek alkalmából az idényfelvezető sorozatunk aktuális kiadásában a Colorado State Rams programját vettük górcső alá.






















A CSU 2012-ben részt vett az NCAA Tournament-en, miután a nagyon erős Mountain West konferenciát a negyedik helyen zártuk több komoly skalpot is begyűjtve, (például hazai pályán a konferencia mindhárom nagy csapatát legyőzök), és a tourney-elődöntő elég volt az országos tornára való meghívóhoz, ahol egy izgalmas összecsapást vesztettünk el az esélyesebb Murray State ellen. A változások természetesen a Rams-t sem kerülték el a nyári szünet alatt, bár a játékoskeret alapmagja tökéletesen együtt maradt, legfeljebb néhány hasznos kiegészítőemberünk volt végzős, mint a két első opció a padról, Will Bell és Kaipo Sabas, miközben tavaly a csapat élén kiváló munkát végző Tim Miles vezetőedzőt leszerződtette egy erősebb egyetem a Nebraska Cornhuskers személyében, így ha játékosokét annyira nem is, de az edző hiányát mindenképpen pótolnunk kell.

A távozó tréner utódja az egyetemi bajnokságban vezetőedzőként 22. idényét kezdő Larry Eustachy lett, aki eddigi munkássága alatt hétszer vitte rájátszásba a csapatát és négyszer jutott el a March Madness-re hat konferencia-győzelem mellett. Joggal bizakodhatunk tehát, hogy az új tréner meg fogja találni a közös hangot a csapattal, korábbi eredményei és hatalmas tapasztalata önmagáért beszél. Gyakorlatilag a komplett kezdő ötös senior lesz, ha a tavalyi lineup-ot használja az új tréner. Dorian Green egy évvel ezelőtt az összes mérkőzésen kezdő volt, sőt a startoló sorozata immár 96 meccset számlál, és a tavalyi évad során átlagosan több mint 33 minutumot töltött a parketten, 13.1 pont/meccs átlaggal pedig a Rams egyik legjobbja volt. Csak Wes Eikmeier pipálta őt le (15.5), aki egyben a konferencia-meccseket tekintve az egész MWC harmadik legponterősebb játékosának bizonyult. Komoly képességekkel rendelkezik, védekezésben és támadásban is első osztályú produkcióra képes, egyetlen komoly hátránya a kiegyensúlyozatlanságában rejlik, hajlamos akár egy-egy meccsen belül is megjárni a mennyet és a poklot, búcsúévében leginkább konzisztensebb teljesítményt remélünk tőle. Pierce Hornung ugyan papíron még négyesnek is gyenge, jobb híján a centerposztot kellett betöltenie a tavalyi szezonban, és káprázatosan megállta a helyét. 17 találkozón szerepelt a kezdőben, menet közben agyrázkódás miatt több hetes kihagyásra kényszerült, ennek ellenére 8.7 lepattanó átlaggal a konf legjobbjai közé tartozott, és az igazán fontos meccseken szinte ragadt a tenyerébe a labda, a Madness színpadán lejátszott meccsen ugyancsak emberfelettit alkotott. Jövőre elég lesz PF-et játszania, mivel transzfer révén a Minnesota-tól érkezett egy vérbeli center, a leendő senior Colton Iverson, komoly erősítés lehet az eddig túl alacsony csapatunknak. Emellett további hasznos játékosok egészítik ki a keretet, mint a dobóhátvéd Jesse Carr, magas poszton pedig Greg Smith és Trevor Williams. A keret idén rengeteg senior-ra épül, biztosak lehetünk benne, hogy mindannyian nagy eredményekkel szeretnének búcsúzni egyetemi karrierjüktől, az elmúlt években látott teljesítményük pedig szinte garancia lehet az üdvösségre. Még egyszer utoljára összeáll a Rams, és megpróbál valami soha nem látott sikert véghez vinni.

Az MWC-ből a szokásos SDSU, UNLV, UNM trió idén is kiemelkedik, ráadásul a konferencia további kompetens csapatokkal bővült, ám a mieink ugyancsak erősek, a keret együtt maradt, és újabb egy év - ill. egy Madness-fellépés - tapasztalatával csak tovább gyarapodtunk, így mindenképpen a legjobbak közé várhatjuk a Kosokat. Nyilván a bajnoki cím erős túlzás lenne, de a dobogó és egy újabb Tournament-elődöntős szereplés abszolút nem tűnik elképzelhetetlennek, amellyel könnyen ismét a big dance-en találhatnánk magunkat.

Érdemes lesz fokozottan figyelni a CSU idei szezonjára, mert a csapat nagy dobásra készül, és tavaly bebizonyították, hogy bőven van bennünk potenciál, és a Kosok senkitől sem riadnak vissza!























A Rams programja a 2012/13-as szezonban:


November 10., szombat, 03:00 Colorado State Rams - Montana Grizzlies
November 16., péntek, 02:00 Colorado State Rams - Chadron State Eagles
November 22., csütörtök, 03:00 Denver Pioneers - Colorado State Rams
November 25., vasárnap, 01:30 Washington Huskies - Colorado State Rams
November 27., kedd, 03:00 Colorado State Rams - Northern Colorado Bears
December 1., szombat, 22:30 Colorado State Rams - Evansville Purple Aces
December 6., csütörtök, 04:30 Colorado Buffaloes - Colorado State Rams
December 8., szombat, 22:00 UIC Flames - Colorado State Rams
December 18., kedd, 03:00 Colorado State Rams- North Florida Wings
December 20., csütörtök, 03:00 Colorado State Rams - California State-Bakersfield Roadrunners
December 23., vasárnap, 04:30 Colorado State Rams - Portland Pilots (Continental Tire Classic, Las Vegas)
December 23., vasárnap, Colorado State Rams - Virginia Tech Hokies/Bradley Braves (Continental Tire Classic, Las Vegas)
December 29., szombat, 22:30 Colorado State Rams - Adams State Grizzlies
Január 3., csütörtök, 04:00 Colorado State Rams - UTEP Miners
Január 5., szombat, 22:30 Colorado State Rams - St. Bonaventure Bonnies
Január 13., vasárnap, 02:00 San Diego State Aztecs - Colorado State Rams*
Január 17., csütörtök, 03:00 Colorado State Rams - Air Force Falcons*
Január 20., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - UNLV Rebels*
Január 24., csütörök, 02:00 New Mexico Lobos - Colorado State Rams*
Január 27., vasárnap, 04:00 Fresno State Bulldogs - Colorado State Rams*
Január 31., csütörtök, 03:00 Colorado State Rams - Boise State Broncos*
Február 2., szombat, 22:30 Colorado State Rams - Wyoming Cowboys*
Február 7., csütörtök, 04:00 Nevada Wolf Pack - Colorado State Rams*
Február 14., csütörtök, 04:00 Colorado State Rams - San Diego State Aztecs*
Február 16., szombat, 22:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams*
Február 21., csütörtök, 04:00 UNLV Rebels - Colorado State Rams*
Február 23., szombat, 22:00 Colorado State Rams - New Mexico Lobos*
Február 28., csütörtök, 03:00 Colorado State Rams - Fresno State Bulldogs*
Március 3., vasárnap, 02:00 Boise State Broncos - Colorado State Rams*
Március 6., szerda, TBA Wyoming Cowboys - Colorado State Rams*
Március 9., vasárnap, 02:30 Colorado State Rams - Nevada Wolf Pack*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr664896496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.08. 21:58:39

az én kis kedvenc csapatom:-)
nagyon bizakodó vagyok hogy a legjobbak a dolgát is megnehezítjük és szerintem esélyesek vagyunk a madnessre ha tavaly is sikerült


süti beállítások módosítása