Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS: A Galaxy és a Dynamo is konferencia-döntőt játszhat

2012.11.09. 16:28 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A Colorado Rapids részvétele hiányában is tovább folytatódnak az Észak-amerikai profi labdarúgóliga küzdelmei, a hétvégén már a konferencia-döntők első mérkőzéseit rendezik. Csillaghullásra idén is sor került, hiszen a keleti és nyugati első is búcsúzni kényszerült, ami azt jelenti, hogy a „selejtezőből” bejutott együttesek játszhatnak majd a nagydöntőbe kerülésért.



Nyugati konferencia:

Az extra meccset játszó, de címvédő Los Angeles Galaxy a Nyugati konferencia elődöntőjében a San Jose Earthquakes gárdájával találta magát szemben. Ez ígérkezett a négy párosítás közül a legizgalmasabbnak, és a semleges szurkolók valóban jó mérkőzéseket láthattak. Bár az első, Los Angeles-i találkozón csak egy gól esett, nem hétköznapi találatot született. A vendégek a 94. percben szerezték meg a vezetést, de Victor Bernardez és a San Jose nagy köszönetet mondhatott a hazaiak kapusának, Josh Saundersnek, mivel a portás csúnyán bevédte a védő szabadrúgását.

A visszavágó tartogatta az igazi izgalmakat, hiszen a Galaxy már az első félidőben háromszor volt eredményes – Robbie Keane kettő, míg Mike Magee egy gólt szerzett. Bár az Earthquakes nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy legalább két gólt szerezzen, csak egy jött össze, az is a 82. percben. Így a kétszeres győztes San Jose hazai pályán búcsúzott a sorozattól, ráadásul kaliforniai riválisával szemben maradt alul.

A Seattle Sounders és a Real Salt Lake párosításán csupán egyetlen találat esett, méghozzá a visszavágón, a Salt Lake otthonában. Legnagyobb riválisunk szurkolóinak bánatára a washingtoniak voltak eredményesek, pontosabban Mario Roberto Martinez, aki a 81. percben döntötte el a párharcot, tehát a Sounders lesz majd a Galaxy ellenfele az elődöntőben nyugaton.

Keleti konferencia:

A Houston Dynamo mivel csak az 5. lett az alapszakaszban, ezért a 4. Chihago Fire ellen egy ki-ki meccset kellett játszania, amit a déliek 2-1-re meg is nyertek. Így a konferencia-első Sporting Kansas Cityvel találták szemben magukat, de kisebb meglepetésre odahaza 2-0-ra nyerni tudtak esélyesebb ellenfelükkel szemben. Az első találatot Adam Moffat szerezte a 18. percben, majd a 75-ben Will Bruin alakította ki a végeredményt. Az előny tudatában a Dynamo a visszaágón nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszott, és mivel csak egy gólt kapott (Seth Sinovic volt eredményes a Kansasből), így bejutott a kisdöntőbe, ahol majd a New York Red Bullst legyőző D.C. United lesz az ellenfele.

A fővárosiak az odavágón hazai pályán 1-1-re végeztek a Bajnokok Ligája-győztes Thierry Henryt is a soraiban tudó New Yorkkal – az már csak érdekesség, hogy két öngól esett a találkozón, és a United 20 percet emberhátrányban futballozott. A visszavágón már kétszer villant a piros lap. Előbb a washingtoni Bill Hamid hagyta el a pályát a 69. minutumban, de a vendégeknek most nem kellett emberhátrányban játszaniuk, mivel a hazaiak közül a tapasztalt Rafael Marquez is a kiállítás sorsára jutott negyedórával a találkozó vége előtt. A United becsülettel rohamozott, és végül a 88. percben Nick DeLeon találata továbbjutást ért a fővárosiaknak.

A hétvégén a Houston Dynamo a D.C. Unitedot fogadja a keleti döntőben, míg nyugaton Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders meccs lesz. A visszavágókra majd egy hét múlva kerül sor, míg a döntőt december 1-jén rendezik.

A fogadási tippek alapján a Galaxy a legnagyobb esélyes az MLS trófeájának elhódítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr794899509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.11. 19:38:56

ma éjszaka rendezik a konf döntők első meccseit. hajrá dc és seattle!:-)


süti beállítások módosítása