Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos season 2012: vs Chargers beharangozó

2012.11.18. 19:14 - Black_Adder

Egyre jobban játszik a Denver Broncos és ennek megfelelően egyre szilárdabb a helye az AFC West élén. Három hete az írtam, a szezon legfontosabb meccse jön a Chargers ellen, akkor győzelmünkkel beértük őket a divízió tetején. Azóta eltelt 3 meccs és 2 meccses előnyre tettünk szert, de ami ennél is fontosabb, az a mutatott játék. Manningnek nem nagyon akarózik 300 yard alatt passzolni, és általában minden 100 yardjára jut egy TD is, és noha a futójáték kicsit mintha vissza esett volna az elmúlt hetekben, azért amikor kell a yard a 1st downért, még mindig lehet számítani rájuk. A védelem pedig... az ihletett formában játszik. Elsősorban a passrush az, ami újabban a tavalyit is felülmúlja, és a nagy nyomásnak köszönhetően egyre több labdaszerzést is megalapoz. Ilyen formában várjuk a Chargerst.



Igazából annyi beharangozót írtam ellenük, hogy tényleg nem tudom, miről írhatnék még, ami nem lerágott csont. A múltról már annyi szó esett, így most inkább arra koncentrálok ami az előző beharangozó óta történt. Október 16-án kedd hajnalban félidőben 24-0-ra vezetett hazai pályán a Bolts, akik győzelmükkel lépéselőnybe kerültek volna a 2 csapatos versenyfutásban a divízió győzelemért. Azonban a 2. félidőt egy hosszú hibátlan drive-val nyiottuk, majd egy labdaszerzést követő defensive TD után nálunk volt a momentum, és azt többé ki se engedtük a kezünkből, 35-ös rohammal leradírozva őket a pályáról a 2 csapat bye weekje előtt.

Mit eredményezett ez az, a franchise történelméhez méltó, comeback? Mi azóta is szárnyalunk, a Chargersnél meg továbbra is tart az áramszünet. Két hetük volt felkapcsolni a biztosítékot, de úgy tűnik a sötétben nem találták a kapcsolót Norv Turner legényei és a liga egyik leggyengébb csapata ellen egy 6-7-es epic vereségbe futottak. A Clowns az első negyedben TD-t szerzett, majd visszatértek színtelen szagtalan játékukhoz, amivel yardot se nagyon szereztek, a Chargers pedig vérrel verejtékkel küzdve 6, azaz 6 ponttal tudott válaszolni 2 FG formájában. Impressive.

Ugyanakkor mi a bountygate után lassan-lassan magára találó NO Saints-cet fogadtuk, s ott folytattuk ahol a bye előtt abba hagytuk. Az addig meccsenként 350 yardot átlagoló Drew Brees csak a garbagetimeban tudta átlépni a 200 yardot, s az utolsó negyedes nagy leeresztés ellenére se tudtak 20 ponton belülre kerülni, egy az első pillanattól egyértelmű meccsen, ahol hasított mind az O# mind a D#, Hirtelen máris egyedül álltunk a divízió tetején.

A Chargersnek azonban ami nem sikerült a liga egyik leggyengébb csapata ellen, az összejött A leggyengébb ellen. Az egészen az előző fordulóig előnyben egy percet se töltő Kansas City Chiefs ellen lehetetlen küldetés volt kikapni. Kezdő irányítójához érthetetlenül ragaszkodó csapat eddigre tán a hitét is elvesztve mindössze 2 passzt tudott levédekezni a 20-ból, és így a jobb NFL offensek is nehezen nyernek. A KC-nak viszont olyanja nincs, Cassel 181 yardja menetrendszerű labdaeladása mellett még a 2 éve csodált látványos és gyilkos futójáték is teljesen elolvadt 31-13-mal gyűjthettek önbizalmat.

Mindezt azonban hiába mert mi a Bengals ellen jó formánkból győzelmi sorozatot kovácsoltunk. Egy megingást leszámítva, Von Miller (3 sack) vezérletével, megint uraltuk a meccset, és noha egy ponton veszélybe került a győzelem, a 4. negyed még mindig a Broncosé, így a Bengals erőlködése csak arra volt elég, hogy eggyel növeljék Manning 4th quarter comebackjeinek és gamewinning drive-jainak számát...

A győzelmünk ellenére azonban a divízió győzelemért folytatott versenyfutás még továbbra is szoros volt. Volt. az történt ugyanis, hogy Tampa Bayben ha nem is 0-35-ös második félidővel, de egy 3-17-essel nagyon nehéz helyzetbe sodorta magát a Bolts. Philip Rivers hiába adott 3 TD passzt, 2 INTjével eldöntötte a meccset az ellenfél javára.

Mi pedig egy  újabb magabiztos győzelemmel a Panthers ellen komoly lépés előnybe kerültünk. A védelem múlthéten összesen 7 sacket számlált, ami nem túl jó előjel Riversnek, Manning mit sem romló formája pedig a botls védelmének okozhat komoly fejtörést.

Így állunk most, mi 6-3-mal, ők 4-5-tel. Ha az októberi összecsapásra azt mondtam, hogy must win, és hogy számunkra a legfontosabb meccs a szezonban, akkor most ezt elmondhatom rájuk. Ha ma nyernek, újra lőtávolon belülre kerülnek, azonban egy esetleges vereség esetén a szezon elúszni látszana. Persze, ismerjük a két csapat alapértelmezett decemberi formáját, ezért a bátor kijelentésektől továbbra is ódzkodnék, de az is biztos, hogy most, este 22:25-től rajtuk lesz nagyobb a nyomás. Lássuk hogy viselik, hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr104912930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.11.18. 20:10:13

a formákat nézve kb kötelező meccs nekünk. de nem szabad h ez elaltasson minket

foppa21 2012.11.18. 21:00:39

remélem folytatjuk ezt az odabaszós játékot, akkor nagy gond nem lehet ma sem:-)

milo_hedgie#23 2012.11.18. 22:20:40

na hát hamarosan meglátjuk

milo_hedgie#23 2012.11.18. 22:40:45

hoppá interception return TDvel vezet a SD

foppa21 2012.11.18. 22:51:29

@Filip89: tényleg így szoktuk, de aztán a folytatás máshogy lesz:-P

foppa21 2012.11.18. 23:02:10

prater kihagyta 55ről, ezeket pont beszokta rúgni

foppa21 2012.11.18. 23:03:45

0-7 az első negyed

foppa21 2012.11.19. 01:02:24

24-16ra megyünk az utolsó negyed előt, remélem innen meglesz

milo_hedgie#23 2012.11.19. 07:18:40

amennyit láttam belőle nem volt könnyű meccs,de a fontos pillanatokban mi voltunk jobbak és a második negyedtől kézben tartottuk a meccset. a védelem megint brutál volt,von 3 sack és dj is jó passzban tért vissza. remélem mcgahee sérülése nem súlyos. mostmár a csoport elsőséget nem szabad elveszíteni és a bye week is meglehet a POban

foppa21 2012.11.19. 10:50:04

elég jók voltunk és már csak 6 meccs van az alapszakaszból

Coach Sacco 2012.11.19. 14:15:27

A védelem volt átlag feletti, a támadókat nem éreztem annyira meggyőzőnek, de amikor szükség volt rá, akkor hoztak pontokat, szóval gond se volt velük, de akadtak megingások.

Jó úton haladunk, az kétségtelen, de én szvsz még mindig nem vagyok biztos benne, hogy a playoffban lehet esélyünk, nem tudom hogy a jobb csapatokkal fel tudjuk-e venni a lépést.

A maradék hat meccsen az 5-1 simán meglehet, egyedül a Baltimore erősebb ellenfél, az jó erőfelmérő lehet a rájátszásra is.

Black_Adder 2012.11.20. 00:16:16

McG 4-6 hét kihagyás

Foresz 2012.11.20. 12:58:54

Bár nem volt sétagalopp ez a meccs,én mégis egyre magabiztosabbnak érzem a csapatot.
Azért azt látni kell hogy mindinkább egyre versenyképesebb az offense,annál inkább készül belőle az ellenfél,így sokszor bizony hiába keres célpontot PM.
Szerintem komolyabb csapatok ellen sem lennénk alárendelt szerepben,mert a védelmünk - az utóbbi két meccsen mutatott játék alapján - bárki ellen stabilan helytállhat.
Teljesen optimista vagyok,és maximálisan elégedett a csapattal.(nézem is minden meccsünket idén)

foppa21 2012.11.20. 13:19:52

@Black_Adder: nah legalább a rájátszásra visszajöhet és már formában is lehet újra. ezt a pár meccset nélküle is le kell hozni, úgyis 80%ban csak passzolunk. gondolom moreno visszatérhet az aktív keretbe végre

Black_Adder 2012.11.20. 17:21:50

Steve Slaton van nálunk workouton, de valszeg Moreno fog feljönni a kerebe
McGahee-t nem tesszük IR-re, kivárjuk míg felépül.

A jó hír, Kuper már akár a KC ellen is visszatérhet. Kellene is nagyon mert Ramirez nagyon szar.

PO esélyek?
Von Miller és Woody simán All Pro formában játszik, Doom is extrát nyújt
Chris Harris, Tony Carter, Champ Bailey, Trevathan szimplán nagyon jók, és úgy tűnik csatlakozik hozzájuk DJ is.

Offenseből a Manning, Bay-Bay, Decker trió megállíthatalan
Dressen és Tamme szolid megbízható játékot nyújtanak
A futás kicsit inkonzisztens, McG-vel is akadozott olykor, de azért nem konstans rossz.

PO-ban több kell majd mint most vasárnap. A támadóktól legalábbis. De a védelem is hiába játszott megállíthatatlanul 2,5 negyeden keresztül, a végére egy nagyon gyengén játszó csapatot hagytak feljönni annyira, h a végén volt 30mp-jük egyenlíteni. ez megengedhetetlen.

Nem kell a Pats style "sérüljön le Gronko ha kell, csak legyen meg az 59 pont, legyen még megalázóbb az ellenfél számára a győzelem", de koncentrálni azért ennél tovább kell

Meg van az a játékunk amivel akár a Texanst vagy patset is megverhetjük, de nekik is megvan az amivel minket verhetnek.

Először azért csak éljük túl a decembert és legyünk ott, az elmúlt években 1nél több meccset nem gyakran nyertünk decemberben, lehet h nem is kell majd (ahogy tavaly se kellett), de azért még ne dőljünk hátra...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.21. 19:30:54

Bolden-nek is agyrázkódása van, nem edz a mai napon.

Black_Adder 2012.11.21. 19:54:32

na McG mégis IR :(
AFC Championship game-re visszahozhatjuk ha eljutunk odáig...

milo_hedgie#23 2012.11.21. 20:25:55

@Black_Adder: sajnálom:(
porter újra edzésben


süti beállítások módosítása