Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 11 Broncos vs Chargers: domináns védelem, épp elég segítséggel

2012.11.22. 20:30 - StormST

Az NFL 2012-es szezonjának 11. játékhetében a Denver Broncos (6-3) a San Diego Chargers (4-5) csapatát fogadta a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban, egy 4 meccses győzelmi sorozat után. A tabellán legközelebb álló csoportriválisként érkező vendégek azzal a tudattal kellett, hogy pályára lépjenek, hogy egy esetleges vereséggel talán már elérhetetlen távolságba kerülnek a csoport megnyerésétől, viszont egy győzelemmel nagyon közel kerülhetnek a Broncos-hoz. A két csapat idén már találkozott egymással és két teljesen ellentétes félidő (0-24, 35-0) után a másodikban feltámadó denveri csapat vonulhatott jobb kedvvel az öltözőbe. Minden adott volt tehát egy végsőkig kiélezett csoportrangadóhoz az AFC West-ben.























Az NFL ebben a hónapban tartja a Military Appriciation Month-ot, ami alatt a csapatok és a játékosok a különböző hadászati ág előtt tisztelegnek. A játékosoknál egy különleges kesztyűk, sisakmatricák vagy éppen terepszínű csapatkapitányi jelvények viselésében merült ki, de terepszínűek voltak a törölközők is, valamint a meccslabdákon is egy terepszínű szalag került az NFL pajzsa mögé. A Broncos-nál a helyszínen megjelent katonák előtt azzal is tisztelegtek, hogy megkértek minden nézőt, hogy korán érkezzenek és így a telt házas közönség együtt énekelte a himnuszt a pályán állókkal, hátborzongató élményt nyújtva.

A héten tért vissza a csapathoz és az edzésekre a 9 meccsen eltiltását letöltő DJ Williams, aki egyből be is került a szűkített keretbe, mivel jó formát mutatott az edzéseken, sikerült tehát jól karban tartania magát az elmúlt hónapokban. Nem tudott azonban pályára lépni ezúttal se a két hete bokasérülést szenvedett, de már limitált edzésmunkát végző Chris Kuper és a még mindig egészségügyi problémákkal küzdő Tracy Porter, bár ő is edzett valamennyit a héten. Rajtuk kívül kimaradt még a 45-ből Caleb Hanie, Andre Caldwell (ő valószínűleg azért maradt ki ezúttal, mivel legutóbb Trindon Holliday bebizonyította, hogy lehet rá támadásban is számítani), Knowshon Moreno, Julius Thomas és Sealver Siliga.

Ahogy már lassan megszokhattuk, a Broncos a megnyert pénzfeldobás után a második félidő kezdésének lehetőségét választotta, így ismét a védők léphettek először pályára, köztük a múlt héten vállsérülést szenvedő Elvis Dumervil is:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Matt Prater, jó szokásához híven, jó hosszú touchback kickoff-al kezdett, így a 20-ról kezdhetett a Chargers. Jackie Battle futásával indítottak a vendégek, ám ez a futás nem lett túl sikeres, csak 1 yard-ot engedett neki a védelem. 2&9-nál jött Philip Rivers első passza, a kiváló TE Antonio Gates kapta viszonylag üresen és szerzett vele 13 yard-ot és egy 1st down-t. 1&10 jött, Battle kapott egy screen passzot, de Bannan szépen észrevette, hogy mi fog jönni és így csak 1 yard lett a play-ből. 2&9-nél Battle futni próbált, de nem talált lyukat és így yard-okat nem tudott szerezni. 3&9 jött, Rivers passzolni próbált volna, de a kis kivárással blitz-re induló Woodyard kikergette a zsebből és a QB inkább üres területre dobta a labdát. Érkezett Mike Scifres az első punt-jára ezen a meccsen, 56 yard-ot szállt a lábáról a labda, Holliday a 9-en kapta el és a 15-ig hordta vissza, innen indulhatott tehát az első hazai támadás, az alábbi felállású egységgel:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker, Brandon Stokley
TE: Joel Dreesen
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Az első play passz lett, McGahee kapta középen a rövid passzot, majd egy védőn átjutva 18 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél ismét passz következett, ezúttal Dreesen kapta az átadást, ő ezúttal 6 yard-ot tudott szerezni. 2&4-nál McGahee futott középen 3 yard-ot, előkészítve egy 3&1-et, amit azonban Lance Ball futásával akart megoldani a Broncos, de ő nem tudta megoldani, 0 yard-os lett a futása. Pályára kellett lépnie tehát elég hamar Britton Colquitt-nek, akinek a punt-ja 58 yard-ot repülve és pattogva az endzone-ba jutott, így a 20-ról jöhettek a vendégek. Battle próbált volna futni, de ezt Von nem engedte, -3 yard-on kapta el a futót. 2&13 következett, egy rövid passz ment Malcolm Floyd-nak, 4 yard-os elkapás lett belőle. 3&9-nél hosszan szállt a labda az ex-Broncos Eddie Royal felé, de Rivers alaposan túldobta a WR-t, így 3&out lett a drive-ból. Scifres rúgott egy rövid punt-ot, Holliday hagyta lepattanni, de ez rossz döntésnek bizonyult,  mivel a labda a 40 környékéről a 13-ig pattogott. Jacob Tamme első elkapása nyitotta a támadást, 7 yard-ot szerzett a TE. 2&3-nál Dreesen felé szállt egy átadás, ebből szintén elkapás lett, Dreesen volt az elkövető, 5 yard-ot szerzett, így 1&10 jöhetett újra. Manning újra passzolni akart, ezúttal Matt Willis-nek, de úgy tűnik, hogy nem vette észre Marcus Gilchrist-et, a CB pedig felugorva belenyúlt a passzba, ami így Eric Weddle kezébe pattant és a kezdő FS egyből meg is indult az ölébe pottyant játékszerrel, 23 yard-ra volt az endzone-tól és mivel csak PM került az útjába, ő pedig nem éppen egy tackle specialista, így rajta könnyedén átjutott és onnan már nem volt megálló az endzone-ig. Érkezett Nick Novak az extra point-ra és be is vágta -> 0-7.

A 20-ról indulhatott a Broncos soron következő drive-ja, McGahee kapta a labdát, jobbra indult a futásra és 9 yard-ot szerzett. 2&1-nél nem járt messze a passz rush PM-től, nem talált célpontot, így inkább McGahee lábához dobta a labdát. 3&1-nél ezúttal McGahee futott, neki sikerült is lyukat találnia, 9 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél Ronnie Hillman kapta a labdát egy futásra, ő is jobbra indult, jó blokkokat kapott és kijutott a szélre, végül 21 yard-ot szerzett, mielőtt kilökték a pályáról. 1&10 jött újra, ezúttal a Chargers 41-es vonaláról, Willis kapott egy rövid passzot, nyakába vett egy védőt, végül tudott szerezni 4 yard-ot. 2&6-nál is passz jött, ezúttal Bay-Bay felé egy hosszú, de 1-2 méterrel túldobta PM és így sikertelen lett a passz. 3&6 jött, nem talált célpontot Manning, így végül kidobta a pályáról a labdát. Jött Prater egy 55 yard-os FG-ra, de sajnos bár a távolság bőven megvolt, azonban az irányzék nem lett tökéletes, így a labda a bal oldali póznán csattant és kifelé pattant róla. Nagyon jó helyen, a saját 45-ös vonalán kapta vissza tehát a labdát a Chargers és egy Ryan Matthews elkapással kezdték a támadást, ő végül 9 yard-ot szerzett a rövid átadásból. 2&1-nél Rivers érezte a nyomást a denveri védelemtől, végül Royal irányába dobta el a labdát, de pontatlan lett a passz. 3&1-nél Battle futásával akarták a vendégek megszerezni a 1st down-t, de ez Woodyard nem hagyta, -1 yard-on kapta el a futót és így 3&out-al zárt a San Diego. Scifres próbálta rossz helyre benyomni a Broncos-t, de a punt-ja bepattogott az endzone-ba. McGahee futott 1&10-nél, 6 yard-ot szerzett, mielőtt nekirohant Koppen-nek. 2&4-nél Dreesen felé ment egy rövid passz, de nem tudta megfogni, jól védekezett rajta Takeo Spikes. 3&4-nél is egy TE volt Manning célpontja, ezúttal Tamme, de kicsit hosszan dobta a passzot és hiába vetődött Tamme, nem tudta megfogni. Jött Colquitt egy punt-ra, 55 yard-ot rúgott, Royal a 19-en kapta el és csinált is egy szép return-t, de az nem számított egy szabálytalanság miatt, ami a 10-ig űzte vissza a vendégeket. 2:03 maradt még a negyedből, Mathews futott középen 1&10-nél és szerzett 6 yard-ot. 2&4 következett, újra Mathews kapta a labdát, de ezúttal Moore tett róla, hogy ne tudjon yard-okat szerezni. 3&4-nél Rivers kivárt, de így már a saját emberét lökték be elé, hiába indított el egy passzot végül, az nem lett pontos. Scifres egy 40 yard-os punt-ot rúgott, ami a Broncos 44-es vonalánál állt meg. 0:20 maradt még az első negyedből, McGahee előtt nyitottak egy lyukat a jobb oldalon, végül 15 yard-ot szerzett, szépen zárva le az első negyedet, ami után az eredmény tehát: 0-7.

A második negyedet a Broncos a San Diego 41-es vonalán kezdhette 1&10-el, Bay-Bay felé szállt egy passz, ami kicsit rövid lett, hiába fordult vissza érte a WR, végül nem tudta elkapni. 2&10-nál McGahee futott 5 yard-ot, 3&5-nél pedig Willis kapott egy rövid passzot és szerzett vele 10 yard-ot és 1st down-t. 1&10 helyett 1&5 jött egy korán induló védő miatt, McGahee kapta a labdát újra, jobbra futva szerzett 8 yard-ot és újabb 1st down-t, de ez a futás nagyon sokba került sajnos, mivel Quentin Jammer úgy vitte földre a denveri futót, hogy közben a sisakja annak térdével ütközött és már egyikük se jött vissza ezen a meccsen, McGahee-nek a belső oldalszalagja szakadt el a térdében és bár műteni nem kell, 4-6 hetet biztosan ki kell hagynia. 1&10 jött a 13-ról, PM az endzone bal oldala felé passzolt Demaryius Thomas-nak, ő el is kapta a labdát, de a közelben álló bíró azt jelezte, hogy nem érvényes az elkapás, mivel nem tette le mindkért lábát az elkapó. Bay-Bay egyből jelezte John Fox head coach-nak, hogy szerinte érvényes az elkapás, ő pedig hamarosan be is dobta a challenge-et jelző vörös zászlót.  A bírók visszanézték az esetet és végül megadták a TD-t, mivel a bal láb letétele után a jobb lábának a hegyét húzta egy kicsit a füvön. Ez lett Peyton Manning karrierjének 421. TD passza, amivel előrelépett az örökranglista 2. helyére, megelőzve Dan Marino-t. Érkezhetett tehát Prater az XP-ra és ki is egyenlítette az állást -> 7-7. Ismét a 20-ról indult a San Diego, Rivers passzolni akart Danario Alexander-nek, de nem vette észre Woodyard-ot, aki pont belépett a passz útjába, a 33-on megcsinálta az interception-t és a jobb oldalon egészen a 8 yard-os vonalig jutott, mielőtt Rivers kilökte a pályáról. PM egyből visszatért az előbbi TD play-hez, de sajnos ezúttal kicsit túldobta Bay-Bay-t, így nem lett meg az elkapása. Hillman jött be futni, de 2&goal-nál csak 1 yard-ot tudott szerezni. 3&goal jött, Ball kapott egy passzot a jobb oldalon, el is kapta az 1 yard-on, de az endzone felé nem fordult, így az 1-en ki is lépett a pályáról. 4&goal jött és a FG csapat, 19 yard-os volt a kísérlet és ezúttal nem is történt gikszer, Matt Prater magabiztosan volt eredményes -> 10-7.

Mathewws futásával indultak a vendégek a 20-ról, de nem lett yard a play-ből, így 2&10 jött. Rivers előre lépett fel a zsebben, de a nyomás így is elérte, végül Von lépett be elé, a QB pedig inkább a földre dobta a labdát. 3&10-nél is passzolni készült Rivers, Floyd felé szállt a labda, de nagyon magas lett, így ismét 3&out-al végzett a Chargers. Holliday 19-ről a 26-ig csinált visszahordást, majd a végén elejtette a labdát (ez se biztos, csak nem kellett a visszanézés), amire Ball vetődött rá, közben pedig volt egy holding a San Diego-nál, így a 36-ról kezdhetett támadni a Broncos. Hillman próbált meg futni, de hamar megállították, -1 yard-os lett a futás. 2&11-nél passz jött, Hillman kapta és el is kapta, ebből a play-ből 4 yard lett. 3&7-et kellett megoldani, Bay-Bay kapott egy passzot középen, majd még szerzett hozzá pár yard-ot, végül 17 yard és 1st down lett a play-ből. Ball kapta futásra a labdát 1&10-nél és szerzett 4 yard-ot, 2&6-nál pedig Decker felé szállt hosszan a labda, csak sajnos túl hosszan. 3&6-nál Ball kapta a labdát, meg is lett volna a 1st down, de nem tudott időben lemenni a földre és így ki tudták csavarni a kezéből a labdát, pont egy védő kezébe, aki a 37-en került le a földre vele. A Chargers a saját 37-ről indulhatott tehát, Mathews pedig egy 2 yard-os futással nyitotta a drive-ot. 2&8-nál Rivers messze nem talált célpontot, a közel lévő Mathews-nak pedig nem tudott jó passzot adni, így a labda a földön végezte. 3&8 jött volna, de mivel Rivers nem indította el a play-t időben, így 5 yard büntetést kapott, azaz 3&13 következett. Robert Ayers majdnem elkapta Rivers-t, ő még időben el tudta passzolni a labdát, a TE Ladarius Green pedig el is kapta, de csak 12 yard-ot tudott szerezni. 3&out-ot „termelt” tehát ismét a San Diego, Scifres jött az újabb punt-ra, az pedig bepattant az endzone-ba. Stokley első elkapását hozta a drive első play-e, 6 yard került fel a neve mellé. Hillmand futott középen 3 yard-ot, így 3&2 jött. PM kimenekült a zsebből jobbra, végül passzolt egyed Decker felé, de ő nem tudta megfogni a kissé pontatlan passzot, hiába vetődött érte. Colquitt punt-ját a Chargers 30-as vonalán kapta el Antoine Cason egy fair catch-el. Mathews futott 1&10-nél 1 yard-ot, ezt pedig egy 8 yard-os Alexander futása követte. 3&1 jött, Randy McMichael kapott volna egy passzot, Rivers kimenekült jobbra a zsebből, de nem lett meg az elkapás, viszont a bírók Adams-et szabálytalannak látták, ezért 10 yard büntetést és ingyen 1st down-t jeleztek. Mathews futott középen 3 yard-ot, majd elkapással is szerzett még 3-at, így 3&4 jött. Rivers-nek még arra se volt ideje, hogy megálljon, amint hátralépett már ott volt rajta Von, le is vitte hamarosan, -14 yard-os lett a sack végül. Scifres jött punt-olni a two-minute warning után, de el se tudta igazán rúgni a labdát, Nate Irving máris ott volt rajta és leblokkolta a punt-ot, amire Ball vetődött rá végül. A Chargers 31-es vonaláról jött az 1&10 és Manning egyből gyilkolni akart és meg is tette, Brandon Stokley-t találta meg szépen az endzone jobb oldalán, aki üresen meg is fogta és megszerezte a TD-t. Prater jött és berúgta az XP-t, 10-re növelve az előnyt -> 17-7. 1:42 maradt még a félidőből, Ronnie Brown jött be futni, ám őt ezúttal Danny Trevathan -1 yard-on megállította. 2&11-nél Brown egy elkapással jelentkezett, de csak 1 yard-ot tudott szerezni. Időt kér t a Broncos 1:11-nél, Rivers pedig Green-nek passzolt 3&10-nél, de a TE csak 9 yard-ot szerezni, így újra punt jött egy Broncos időkérés után. Scifres labdáját a 16-on kapta el Holliday és a 25-ig jutott vele. 0:51-nél jött az 1&10, Tamme kapott egy passzot és szerzett vele 9 yard-ot. Gyorsan fel is állt a Broncos az újabb play-hez, de Ramirez túl korán mozdult 0:29-nél, így 5 yard büntetést kapott a csapat és még 10 másodpercet is lepörgettek volna a bírók, de a Broncos inkább kikérte az utolsó idejét erre a félidőre, hogy az idő megmaradjon. 2&6 jött tehát, Bay-Bay kapott egy 12 yard-os passzot, de nem tudott kimenni a pályáról, így PM-nek egy spike-ot kellett csinálnia, hogy megálljon az óra. 2&10 jött, Ball kapott középen egy passzot és szerzett 11 yard-ot, de mivel a bírók nem tették le időben a labdát, így nem sikerült a félidő vége előtt újra megállítani a labdát. Félidőben az eredmény tehát: 17-7.



Az első félidő előtt a Broncos a második félidő kezdésének lehetőségét választotta, de ezt a Chargers hamar keresztülhúzta, mivel Novak egy onside kick-et rúgott, amivel alaposan meglepte a hazai játékosokat, így végül egy Chargers játékos vetődött rá a labdára a Broncos 49-es vonalán. Nagyon jó mezőnypozícióból kezdhették tehát a vendégek a második félidőt, Rivers hosszú passzal akarta indítani a támadást, de Alexander felé szálló passza nagyon rövid lett, hiába vetődött érte a WR, nem tudta elkapni. 2&10-nél Mathews futott volna, de DJ ekkor mutatta meg, hogy egyáltalán nem rozsdásodott be a kihagyott idő alatt, -2 yard-on földre vitte a futót. 3&12-nél passz jött volna újra, de nem tudták megvédeni Rivers-t, Von odaért, amikor el akarta indítani a dobást és kiütötte a QB kezéből a labdát. Sajnos erre a kiharcolt fumble-re se sikerült Broncos játékosnak rávetődnie, így a labda maradt a San Diego-nál, Von neve mellé pedig egy -6 yard-os sack és egy forced fumble került. Jött újra Scifres, pedig korábban a blokkolt punt-nál úgy tűnt, hogy megsérült, ám ez a punt-on nem látszott, 55 yard után a 2 yard-os vonalig pattogott. Beszorított helyzetben kellett támadni PM-éknek, Hillman futásával próbáltak először kijönni, de az újonc RB nem tudott yard-okat szerezni. 2&10-nél passz jött volna, Manning hátralépett, de mivel Virgil Green elvétette a blokkját, így még szinte reagálni se volt ideje, már lent is volt a földön, ami egy 2 pontos safety-t jelentett a vendégeknek -> 17-9.

Colquitt kezéből 60 yard-ot szállt a labda a szabadrúgás után, Antoine Cason a 20-on kapta el és a 36-ig hordta vissza. Rivers egy passzal akarta kezdeni a támadást, Mathews volt a rövid átadás célpontja, de nem tudta megfogni a kissé sietve eldobott passzot. 2&10-nél Mathews futott és szerzett 5 yard-ot, 3&5-nél pedig Gates felé szállt a labda, ami kissé pontatlan volt, ráadásul Harris is jól védekezett a TE-n, így a labda a földön végezte, a Chargers pedig 3&out-al zárt ismét egy drive-ot. Scifres érkezett újra és a punt-ja ezúttal már az endzone-ban végezte. A 20-ról indult a Broncos támadása, Stokley kapott egy rövid passzot középen és szerzett vele 6 yard-ot. 2&4-nél Dreesen felé ment egy passz, pontos is volt, úgy tűnt, hogy meg is tudja fogni, de egy jókor (vagy rosszkor) érkező védő kiütötte a kezéből a labdát. 3&4 jött tehát, ezúttal Decker kapott egy passzot, de az elkapás után egyből rajta is volt egy védő, így viszont csak 3 yard-ot tudott szerezni, ami kevés lett a 1st down-hoz. Jött Colquitt, rúgott egy 56 yard-os punt-ot a 15-ig, amit Cason a 24-ig hordott vissza. Mathews futása nyitotta a Chargers drive-ját, 5 yard-ot szerzett, majd újra ő kapott lehetőséget, kijutott a fal mellett a bal oldalra és 11 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. 1&10 jött a 40-ről, ismét Mathews futott, ezúttal 4 yard-ot szerezve. 2&6-nál is futás jött, Mathews átvetődött pár emberen, de csak 2 yard-ot tudott szerezni. 3&4-nél már passz jött volna, de az OL jobb oldala ismét beomlott Von előtt, ő pedig hamar odaért Rivers-hez, csinált rajta egy -9 yard-os sack-et és ismét kiütötte a kezéből a labdát, ami ezúttal a Broncos-é lett végre, Woodyard szerte fel a 37-en és 25-ig jutott vele. Kiváló mezőnypozíciót kaptak tehát ismét a hazai támadók, 1&10-nél jött egy komoly pass rush a San Diego védelmétől, ezért OM inkább kidobta a pályáról a labdát. 2&10-nél Stokley volt a célpont, Manning ismét figyelmen kívül hagyta Gilchrist-et, aki bele is nyúlt a passzba, szerencsére megfogni nem tudta, csak a földre ütötte. 3&10 helyett 3&5 jött, mivel egy védő korán indult, hála Manning rutinos játékának. Időt kellett kérnie a Broncos-nak, mivel majdnem lejárt a támadóidő, de talán így is lett jobb, PM ugyanis, akit jól megvédtek ezúttal, egy kis kivárás után Eric Decker-nek passzolt középen, ő pedig megindult az endzone felé, végül be is tudott vetődni a labdával, megszerezve egy 25 yard-os TD-t, ami Prater XP-jával együtt 15-re növelte az előnyt -> 24-9.

A szokásos touchback után a 20-ról indulhatott előre a San Diego, Mathews futásával indultak, ezúttal 7 yard-ot szerzett a RB. Rivers Floyd-nak passzolt 2&3-nál, a WR pedig 10 yard-ot és 1st down-t szerzett az átadásból. Jött ismét egy passz, ezúttal Alexander felé, rajta Carter védekezett szorosan, de az elkapást, ami 15 yard-os lett végül, nem tudta megakadályozni. 1&10 jött ismét, Rivers-re jött a nyomás, nem talált célpontot és inkább kidobta a pályáról a labdát. 2&10-nél is a secondary dolgozott nagyon jól, sokáig nem talált célpontot a QB és ismét inkább kidobta a pályáról a labdát, mint hogy benyeljen egy sack-et. 3&10-nél Floyd felé szállt egy passz, aki szoros védekezés mellett (ezúttal Champ volt rajta) csinált meg egy elkapást, 15 yard-ot és 1st down-t szerzett. 28 sorozatban kivédekezett 3rd down kísérletet követően ez volt az első, amit a Broncos védelme beengedett (büntetéssel megszerzett 1st down nem számít), ez a sorozat még a Cincinnati Bengals ellen indult két héttel korábban. 1&10 jött tehát, most már a Broncos 33-as vonaláról, Mathew kapta a labdát és szerzett futva 2 yard-ot. 2&8-nál Gates kapott egy rövid passzot és szerzett vele 4 yard-ot, 3&4-nél pedig Robert Meachem kapott egy passzot az elcsúszó Harris mellett, 10 yard-os elkapás és 1st down lett a play-ből. Ronnie Brown, a harmadik számú RB, is szerephez jutott, 5 yard-os elkapást csinált Rivers passzából. 2&5-nél Brown egy futással jelentkezett, 4 yard-ot szerzett ezúttal. 3&1 jött, Rivers az endzone-ba passzolt Alexander felé, akin Carter védekezett, talán egy kicsit el is lökte a WR, az elkapás végül meglett és TD-t ért, így Novak XP-ja újra 8-ra csökkentette a különbséget -> 24-16. Az XP elrúgása után egy kis lökdösődés alakult ki, amiből Woodyard-ot hozták ki a bírók bűnösnek és 15 yard-al előrébb hozták a kickoff-ot, ami a 3-ig pattogott, onnan Holliday a 21-ig jutott visszahordással. Hillman kapta a labdát egy futásra, jól jöttek előtte a blokkok, kijutott a jobb oldalra és végül 19 yard-ot szerzett a futással. 0:15 maradt még az órán, Ball jött egy futásra, a bal oldalon próbált megindulni, de csak 1 yard-ot tudott szerezni végül. Ezzel véget is ért a harmadik negyed, ami után az eredmény: 24-16.



2&9-el indította a negyedik negyedet a Broncos, Dreesen kapott egy passzot a bal oldalon, amiből 6 yard-ot tudott szerezni. 3&3-nál Tamme kapott egy rövid passzot a bal oldalon, meg is lett az elkapás, 7 yard-ot és 1st down-t ért. Ball jött egy futással 1&10-nél, szépen blokkoltak előtte, egy embert szépen elfektetett egy testcsellel, végül 14 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10 jött újra, Dreesen kapott egy passzot, ezúttal a bal oldalon, lerázott magáról egy védőt és 11 yard-ot szerzett. 1&10 jött a Chargers 21-es vonaláról, Bay-Bay-t célozta egy passzal Manning, de nem sikerült elég pontosra az átadás, így 2&10 jött. Passz volt tervben ismét, de ezúttal esély se volt megvalósítani, PM nyakába egyből jött két védő, ahogy hátralépett a labdával, -8 yard-os sack lett a játék vége. 3&18-hoz állt fel a Broncos, majd újra felálltak egy 3&13-hoz, mivel újra korán indult egy védő. PM-re megint jött egy kis nyomás Manning-re, fellépett a zsebben és Stokley felé passzolt, aki a 12-nél meg is csinálta az elkapást, de így 1 yard hiányzott a 1st down-hoz. Érkezett tehát Matt Prater egy 30 yard-os FG-ra és ezúttal nem hibázott, 11-re növelte a különbséget -> 27-16. A 20-ról indultak a vendégek ismét, Rivers Floyd-hoz passzolt, mielőtt a pass rush odaért, ő pedig megcsinálta a 38 yard-os elkapást Champ őrizetében, a Broncos 42-es vonaláig jutva. 1&10-nél Mathews futott 1 yard-ot a bal oldalon, majd Brown felé szállt egy passz, ami sikertelen lett, így 3&10 jött. Rivers egy hosszú passzot indított el Meachem felé, de majdnem Carter csinált belőle INT-t, végül a labda a földön végezte. 9:19 maradt még az órán, neki is ment a Chargers a 4&9-nek, vagyis a 4&14-nek, mivel nem sikerült időben elindítania a playt a QB-nek. Rivers-re újra jött az erős nyomás, Woody majdnem elkapta, de végül el tudta indítani a passzot, ami pontatlan lett és pont Jim Leonhard kezébe szállt, aki meg is csinálta az interception-t, a 29-en megszerezve ezzel a labdát.

9:10 maradt az órán, a Broncos pedig egy futással indította az ajándékba kapott támadást, Hillman futott 1 yard-ot a jobb oldalon. 2&9-nél is a rookie futó lett a főszereplő, ezúttal egy rövid passzot kapott a jobb oldalon és szerzett belőle 12 yard-ot és 1st down-t. 1&10-nél újra egy futás jött, ezúttal Ball kapta a labdát, 3 yard-ot szerzett középen és ehhez a bírók még adtak 5 yard-ot egy szabálytalan kézhasználatért. A félpályáról jött egy 1&10, újra Ball futott, csináltak előtte egy lyukat a jobb oldalon, kilépett egy tackle-ből és 13 yard-ot szerzett. 1&10 jött ismét, ekkpr már 5:34-nél, Hillmand próbált meg egy futást, de ez csak -1 yard-os lett. 2&11-nél ismét hátrafelé sikerült csak mozogni, PM nem tudott időben szabadulni a labdától és végül egy -7 yard-os sack-et szedett be. 3&18-at kellett megoldani, Manning-et ezúttal sikerült megvédeni, el is indított egy hosszú passzot Tamme-nek, aki a San Diegó 15-ös vonalán csinált belőle egy 30 yard-os elkapást, meglett tehát a 1st down és még egy adag yard. 5:04-nél jött az 1&10, Hillman futott és szerzett 1 yard-ot. 2&9-nél TD-ra ment PM, Decker felé passzot, de egy picit elmérte és így nem lett meg az elkapás. Időt kért a Broncos 4:23-nál, majd 3&9-nél Bay-Bay felé ment egy passz, de kicsit rövid lett és nem lett meg a catch. Érkezett újra Matt Prater, ezúttal egy 32 yard-os FG-ra és be is vágta, 14-re növelve a különbséget -> 30-16. A szokásos touchback után a Chargers egy rövid passzal indította a drive-ját, Mathews kapta el, de nem tudott yard-ot szerezni. 2&10-nél Alexander felé ment az átadás pont mielőtt Doom odaért, meg is lett az elkapás, 12 yard-ot és 1st down-t ért. 1&10-nél Mathews kapott egy screen passzot és szép blokkokat, végül 24 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10 jött újra, ismét Alexander kapott egy passzot, ezúttal középen, 14 yard-ot ért, azaz újra 1&10 következett, most már a Broncos 30-asáról. 2:10 maradt az órán még, Rivers passzolni próbált, de túl magas lett az átadása, bár úgyse számított volna, mivel holding-ot láttak a támadóknál a bírók és 10 yard-os büntetést ítéltek. 2:05-nél jött az 1&20, Brown futott egyet középen, 5 yard-ot szerzett, majd jöhetett a two-minute warning. 2&15 helyett 2&20 jött egy korán induló falember miatt, annál pedig Alexander felé szállt egy hosszú passz, ami 18 yard-os elkapásban végződött. 1:36-nál jött a 3&2, Brown próbált meg futni, de csak 1 yard-ot tudott szerezni. Időt kért a Chargers, majd felálltak a 4&1-hez a 21-en, Alexander felé ment újra a passz, ezúttal Carter őrizte, de a magasságkülönbség miatt nem sok esélye volt, meg is lett az elkapás, ami után benyújtotta a labdát a WR az endzone-ba. Visszanézték a bírók, az Bowl.hu fórumon is kialakult egy vita, hogy érvényes volt-e a TD, fe végül a zebrák megadták, mivel bár a leérkezés után kiesett Alexander kezéből a labda, de mivel a TD már akkor érvényes lett, amikor benyújtotta a labdát, így a labda kiperdülése már nem számított. Jöhetett tehát Novak és XP-ja 7-re csökkentette a különbséget 1:24-nél -> 30-23. Újra onside kick jött, egy Broncos időkérés után, de most jók készültek fel a hazai oldalon is, Green szépen rávetődött a pattogó labdára a San Diego 49-es vonalán. 1:23 maradt az órán és a Chargers-nek már csak két időkérése maradt, ezeket két Hillman futás után el is használták, a két futás egyébként nem hozott yard-okat a Broncos-nak, csak 7 másodpercet lepörgetett az órából. 3&10-nél ismét Hillman futott, -1 yard-on tartotta a védelem, de az óra megindult. Colquitt hagyta is teljesen lemenni a támadóidőt, bevállalva az 5 yard-os büntetést, majd egy 42 yard-os punt-ot rúgott 0:30-nál a 13-ig. 0:23 maradt még az órán, Rivers elindított egy passzot a TE Ladarius Green-nek, aki 4 yard-ot szerzett, majd kilépett a pályáról, hogy megállítsa az órát. 2&6-nál Rivers körül végképp beomlott a fal, Doom kapta el a QB-t -5 yard-on, ki is ütötte a kezéből a labdát és bár Rivers vissza tudta szerezni a játékszert, új play-t már nem lett volna esélye elindítani, így inkább elindult a Broncos oldalvonala felé gratulálni. A meccs végeredménye tehát: 30-23.























A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Manning: 25/42 sikeres/összes passz, 270 passzolt yard, 3 passzolt TD, 1 interception
McGahee: 7 próbálkozás, 55 futott yard
Hillman: 12 próbálkozás, 43 futott yard
Stokley: 4 elkapás, 55 elkapott yard, 1 elkapott TD
Tamme: 4 elkapás, 53 elkapott yard
D. Thomas: 3 elkapás, 42 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 2 elkapás, 23 elkapott yard, 1 elkapott TD
Holliday: 1 kick return, 18 visszahordott yard, 3 punt return, 7.3 visszahordott yard AVG
Prater: 3/4 FG, 3/3 XP (19, 30, 32 yard)
Colquitt: 5 punt, 50.4 yard AVG
Miller: 7 tackle, 3 sack, 1 kikényszerített fumble
Woodyard: 5+3 tackle, 1 interception, 1 megszerzett fumble
Bailey: 8 tackle
Dumervil: 4+2 tackle, 1 sack
T. Carter: 4+1 tackle
Williams: 3+1 tackle
Leonhard: 1 interception

Meglett az ötödik győzelem a Broncos-nál egymás után, ráadásul mindegyiken 30+ pontot ért el a csapat, ami a leghosszabb ilyen sorozat a franchise történetében. Manning megszerezte a 148. győzelmét, amivel beérte az örökranglista 2. helyén a főnökét, John Elway-t.

A támadók oldalán nem volt annyira fényes a teljesítmény, mint az elmúlt pár hétben, hiába volt a 3 passzolt TD, nem igazán sikerült hosszabb ideig tartani a labdát, ráadásul McGahee sérülése után a futójáték se ment zökkenőmentesen, szerencsére ennyi is elég volt most. Ball ismét bebizonyította, hogy badarság a kezébe komolyabb helyzetekben labdát adni, érdekes kérdés, hogy mi lesz most vele McGahee kiválásával.

A védelem annál inkább jó volt, az utólag Defensive Player of the Week-nek választatott Von vezetésével a meccs nagy részében emberfelettit nyújtva állították meg a Chargers támadásait, 4 sack-et, 2 INT-t, 3 forced fumble-t és 1 megszerzett gyűjtöttek be. Egyre jobban működik ez a csapategység, pedig minden héten azt hinné az ember, hogy elérték a maximumot, de mindig sikerül rátenni egy lapáttal.

Az AFC West divízió állása a 11. játékhét után:

1. Denver Broncos 7-3
2. San Diego Chargers 4-6
3. Oakland Raiders 3-7
4. Kansas City Chiefs 1-9
 
Megint egy olyan játékhéthez volt szerencsénk, ahol a Broncos kivételével minden divízió-rivális kikapott. A Chargers-t ugye mi vertük, továbbá a Raiders legyőzője a Saints volt 38-17 arányban, míg a Chiefs saját közönsége előtt szenvedett 28-6-os fiaskót a Bengals-tól. A következő fordulóban az Oakland látogat Cincinnati-be, a SD pedig a Baltimore fogadja a KC-DEN rangadó mellett.

Az élet és a szezon dübörög tovább, jön egy újabb csoportrangadó, ezúttal a Kansas City Chiefs (1-9) otthonában, az Arrowhead Stadium-ban, ráadásul egy ismerős arccal a QB poszton, mivel a tavaly még a Broncos-t erősítő Brady Quinn fog kezdeni. A Chiefs, bár rosszabbul teljesítenek, mint sokan vártuk, de mégis kemény ellenfél lehetnek, érdemes óvatos várakozásokkal tekinteni a meccs elébe, ami hazai idő szerint vasárnap este, 19:00-kor fog kezdődni, nehogy meglepetés érje az embert. Jól kell játszani, a védelemnek legalább ilyen jól, a támadóknak jobban és akkor nem lehet baj, hiszen a lényeg ismét ez:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr894920376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.22. 21:00:37

jók ezek a képek, mindenhol cincáljuk valamerre riverst:-DDD

Tomi_Tanguay 2012.11.23. 21:21:36

fasza összefoglaló lett megint:)

foppa21 2012.11.25. 06:30:46

hozunk új futót vagy moreno fog felkerülni az aktiv keretbe?

Black_Adder 2012.11.25. 11:43:00

@foppa21: a KC ellen biztos, h Moreno lesz a 45-ben, a meccsig már feltehetőleg nem is hozunk senkit. Aztán utána gondolom attól függ majd, h miként játszik Moreno

Egyedül a KC ellen, de az ellen eddig mindig jól játszott, és ez számára az utolsó lehetőség, ha most nem bizonyít, tőlünk több lehetőséget aligha kap.

Igazából Ballnál szvsz simán jobb, nála bárki jobb, sokkal. Hillman meg minden csak nem everydown back, és főleg nem fogja középen brusztolni a labdát, pedig az nagyon fontos eleme a játéknak. Szóval innen igazából Moreno-nak illene is megszerezni az első számú futó szerepkört, ha nem tudja, akkor inkább menjen is máshova,,,


süti beállítások módosítása