Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS: Hétvégén megismétlődik a tavalyi döntő

2012.11.26. 10:23 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Los Angeles Galaxy és a Houston Dynamo csap össze az Észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) döntőjében. A keleti győztes Houston a konferencia-döntő visszavágóján 1-1-es döntetlent ért el a DC United Otthonában, míg nyugaton a Los Angeles ugyan kikapott a Seattle Sounders vendégeként, de összesítésben így is továbbjutott.

DC United - Houston Dynamo

A Dynamo az odavágón hazai környezetben 3-1-re tudott nyerni, és bár nyugodtabb helyzetből várhatta a visszavágót, egy gólt mindenképpen kellett szerezne a biztonság érdekében idegenben is. Ez a mérkőzés első félidejének második felében meg is történt, Oscar Garcia volt eredményes. A hazaiak próbáltak nagyobb erőket mozgósítani az egyenlítés érdekében, de csak a találkozó 83. percében jött az egalizáló gól – a montenegrói Branko Boskovics talált be Tally Hall kapujába. Az eredmény a folytatásban már nem változott, a Dynamo ismét megnyerte a Keleti konferenciát, ráadásul úgy, hogy az alapszakaszt az 5. pozícióban zárta.



Seattle Sounders - Los Angeles Galaxy

A Galaxy otthon a Nyugati konferencia fináléjának első meccsén Robbie Keane vezetésével simán, 3-0-ra legyőzte a Sounderst, így a továbbjutó sorsa gyakorlatilag már eldőlt, de a Seattle becsülettel küzdött, hiszen nem véletlenül jutott el idáig. Végig egy nagyon feszült meccset játszottak egymás ellen a felek, ennek ellenére viszonylag sportszerű volt a találkozó, hiszen csak három sárgát osztott ki a bíró, mindet a hazaiak kapták. Ugyan Osvaldo Alonso a mérkőzés hosszabbításában a kiállítás sorsára jutott – heves reklamálása maitt –, de ez már nem osztott, hiszen a találkozót a Seattle nyerte 2-1-re, de összesítésben a vendégek jutottak tovább.

Már a 11. percben megszerezhette a vezetést a hazai csapat, Eddie Johnson egy remek ütemű passzt továbbított a kapuba, de a bírók les címén érvénytelenítették a találatot, helytelenül. A bírói hiba nem vette kedvüket a hazaiaknak, egy perccel később Eddie Johnson a bal összekötő helyéről kilépve, 16 méterről lőtte el a labdát Josh Saunders támaszkodó lába mellett. Már a második félidő elején jártunk, amikor a stadion ismét felrobban a szurkolók örömétől – Zacharias Scott egy szöglet után volt eredményes, hiszen látványosa, előre vetődve fejelt Saunders kapujába.

A 67. percben Robbie Keane büntetőt harcolt ki a Galaxynak, mivel az egyik Sounders-védő kézzel ért bele a labdába a 16-oson belül. A jogos tizenegyest maga az ír értékesítette, aki a csapatkapitányi karszalagot is viselte a vendégeknél a találkozón. A Seattle mindent megtett az egyenlítésért a folytatásban: büntetőt próbáltak nevetséges módon kiharcolni, szabálytalankodtak a kontrákból meginduló vendégek ellen, de mikor végre helyzetbe kerültek, nem tudták megszerezni csapatuk harmadik gólját.



Mike Magee, a Galaxy amerikai középpályása szerint nem ők az idei döntő esélyesei.

„Határozottan állítom, hogy övék a jobb csapat. Nálunk sokkal gyorsabbak, ráadásul van egy Brad Davisük is” – mondta Magee. „Will Bruin is nagyszerű játékos, rengeteg gólt szerzett már idén. Rutinos csapat, tudják, hogy milyen egy döntőben játszani, szóval még ebben sem állunk jobban.”

Davis és Bruin is remekül teljesít az idei szezonban, hiszen előbbi az alapszakaszban nyolc gólja mellett tíz gólpasszt osztott ki társainak, míg utóbbi 12/5-ös mérleggel rendelkezik. Bár a rájátszásban a 31 éves középpályás „csak” két asszisztig jutott, addig Bruin nem hazudtolta meg magát, jó csatárhoz híven négyszer volt eredményes.

„A Houston egy olyan csapat, amely felett nem lehet csak úgy elsiklani” – folytatta Magee. „Küldje pályára bármilyen összeállításban az edző a csapatát, mindig nyerni akarnak, és a legjobbat adják ki magukból, Dominic Kinnear a liga egyik legjobb edzője. Tudjuk, hogy mire számíthatunk ellenük, ezért alaposan fel kell készülnünk.”

Az Észak-amerikai labdarúgás talán két legjobb együttese feszül egymásnak majd a hétvégén, és az online fogadás piacain fellelhető oddsok alapján inkább a Galaxy az esélyesebb, a bukik szerint a Dynamo sikeréhez kisebb csodára lenne szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr424925975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.26. 15:00:44

nagyon remélem hogy idén a houston megveri ezeket a köcsögöket. elvileg beckham utolsó meccse lesz mert vissza akar vonulni, biztos nyerni akar de lehet csak média kavarás az egész


süti beállítások módosítása