Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS: A Houston visszavághat a Galaxynak

2012.11.29. 21:51 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Hétvégén rendezik az Észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) nagydöntőjét, és a tavalyi fináléhoz hasonlóan ismét a címvédő Los Angeles Galaxy és a trónkövetelő Houston Dynamo szállhat harcba a kupáért. Egy évvel ezelőtt minimális különbséggel, Landon Donovan góljának köszönhetően nyertek a kaliforniaiak, most is hasonlóan szoros mérkőzésre van kilátás.




















2011-ben a Galaxy remek szezont futott, hiszen az alapszakasz legjobbjának bizonyult, míg a Houston csak a hetedik legtöbb pontot tudta összekaparni, még a Colorado Rapids is jobban teljesített náluk. A dolgok idén abban változtak csak, hogy Bruce Arena legénysége nem tudott ilyen dominanciát kiharcolni, hiszen csak a negyedik helyen végzett a Nyugati konferenciában, míg keleten a Dynamo az ötödik lett, tehát Dominic Kinnear fiai 2012-ben is hasonlóan teljesítettek, mint egy évvel korábban.

Legutóbb májusban találkoztak a felek, akkor a Houston hazai pályán 2-1-re legyőzte a Los Angelest. Ami a csapatok egymás elleni eredményét illeti, nyolc meccset nyert a Galaxy, hatot a Dynamo, négyszer pedig döntetlen lett az aktuális találkozó végeredménye. A 2009-es szezon óta kilenszer játszottak egymással, és aggasztó lehet a tavalyi ezüstérmes számára, hogy csak kétszer nyert.

Ami ismételten a Galaxy malmára hajthatj a vizet az az, hogy megint a Home Depot Center ad otthont a finálénak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak a hazai szurkolók válthatnak jegyet a meccsre, szépszámú vendég sereg is ellátogat, hogy támogassa kedvenceit.

A Houston is „combosodott” azonban, hiszen egy évvel ezelőtt Brad Davis – akit az előző négy évben mindig klubja legjobbjának választottak – sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót. Most viszont egészséges, és bevetésre kész a 31 éves középpályás.

„Nem akarom jobban az idei elsőséget, mint a tavalyit, hiszen akkor nem játszhattam” – kezdte az idén már nyolc gólnál és 13 asszisztnál járó amerikai. „Azért akarok nyerni, mert a srácok idén is remekül teljesítettünk, és ezért dolgoztunk egész évben. Azért izgulok, hogy egészséges és részese legyek a sikernek, és azért várom már nagyon a találkozót, hiszen egész évben a kupáért dolgoztunk.”

Nem csak egészséges, de remek formában is van, ezt bizonyítja három gólpassza a playoffban. Tavaly ő repítette a Houstont a döntőbe, nagyban függött tőle csapata támadó játéka, és csak a lelátóról nézhette, ahogy 2011-ben a Galaxy Donovan 71. percben szerzett góljával megnyerte a finálét.

Kinnearnak nincsenek sérültjei, a Houston tehát a lehető legerősebb keretével állhat majd fel a Galaxy ellen, míg a Galaxynál vannak ugyan sérültek, de nem a kulcsjátékosok közül.

„A miénk az egészségesebb csapat” – mondta a Dynamo trénere. „Boniek Garcia és Brad mellett Mac Kandji is egészséges, és jól is teljesített a rájátszásban. Jobban állunk egészségügyi szempontból, mint egy évvel korábban, ennek következtében valószínűleg erősebb lesz a csapatunk az idei döntőben.”

A Houstonnál a fentebb említett játékosokra kell odafigyelni, de a Galaxynál is sokat látott futballisták találhatóak: elég csak Donovan, Robbie Keane, Christian Wilhelmsson vagy éppen David Beckham  nevét említeni.

„A második hely semmit nem jelent, ha döntőt játszol nyerned kell” – mondta magabiztosan Marcelo Sarvas, a kaliforniaiak középpályása. „Senki nem tudja, ki a miniszter-helyettes, vagy ki végzett a második helyen a világbajnokságon. Mindenki a győztes nevét tanulja meg. Nagyon jó csapatunk van, remek játékosokkal, akik megérdemelten jutottak el idáig.”

Bár az amerikaiak többsége talán tisztában van azzal, ki is az a Joe Biden, és talán a focit szeretők tudják, hogy Hollandiát verte el Spanyolország Dél-Afrikában 2010-ben, de lényegében igaza van Sarvasnak, a győztesek neve marad fent tovább.

A fogadási tippek alapján ismételten a Galaxy a döntő esélyese, bár most a bukik szerint nehezebb dolguk lesz a címvédőknek a magyar idő szerint szombat este, 22:30-kor kezdődő összecsapáson. A tavalyi 1-0-s finálé helyett idén talán egy gólokban gazdag mérkőzést láthatnak majd az amerikai labdarúgás szerelmesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr874938745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.12.02. 08:07:22

3-1re győzött a galaxy, sajnos még mindig ők a legjobbak az MLSben

Coach Sacco 2012.12.02. 21:53:42

Továbbra sincs meglepetés.


süti beállítások módosítása