Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS: Megvédte címét a Galaxy

2012.12.07. 18:22 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóliga döntőjét december első napján rendezték, és idén is a Los Angeles Galaxy stadionja, a Home Depot Center adott otthont az eseménynek. Bár a vezetést a Houston Dynamo szerezte meg, a vendégeknek nem sikerült a visszavágás, és az egy évvel ezelőtti fináléhoz hasonlóan ismét csak az ezüst jutott nekik.



A Galaxy kezdőjében nem történt meglepetés, Bruce Arena a Saunders – Dunivant, Franklin, Gonzalez, Meyer – Wilhelmsson, Beckham, Juninho – Donovan, Keane, Magee összetételű csapatnak szavazott bizalmat. Dominic Kinnear is a lehető legerősebb 11-ét küldte a pályára: Hall – Ashe, Taylor, Boswell, Sarkodie – Davis, Clark, Garcia, Moffatt – Carr, Bruin alkotta a kezdőt.

A mérkőzés előtt a fogadási tippek alapján az LA volt a találkozó esélyese.

Már az első percben védenie kellett Saundersnek, mivel a Dynamo ekkor jegyezte első kapura tartó lövését. A folytatásban a hazaiak vették át az irányítást, és a vezetést is megszerezhették volna, de Donovan ziccert hibázott, pedig Beckham és Keane szépen megcsinálták neki a helyzetet. A 19. percben egy jobb oldali szabadrúgás okozott komoly gondott a houstoni védelemnek, de a vendégek megúszták a gólt. Mezőnyfölényben játszottak Beckhamék, de gólt nem sikerült szerezniük, és a kihagyott helyzetek meg is bosszulták önmagukat, hiszen Calen Carr egy remek ütemű kiugratás után egy az egyben találta magát Saundersszel. A tamádó nem hibázott, az első félidő utolsó percében a Houston vezetéshez jutott, 0-1.

A fordulás után még feljebb kapcsolt az LA, Keane gólt is szerzett, de les miatt érvénytelenítette a bíró az egyenlítő találatot, maradt a 0-1. A Dynamo beszorult saját kapuja elé, és a 60. percben már nem úszta meg – Omar Gonzalez mindenkinél magasabbra emelkedett, és okosan bólintott a hosszú alsóba, 1-1.

Alig három perccel később újabb LA-gól következett, ám ezt is érvénytelenítette a bíró, véleménye szerint Keane szabálytalan volt védőjével szemben. Ennél a szituációnál valószínűleg hibázott a játékvezető. Még mindig csak a 65. percben jártunk, amikor büntetőt kapott a Galaxy, amit Landon Donovan magabiztosan értékesített is, 2-1. Ez a bírói döntés teljesen jogos volt, kézzel ért hozzá egy houstoni védő a labdához.

Kinnear cserékkel próbálta meg felrázni együttesét, de mindhiába, még helyzeteket sem sikerült kialakítaniuk Bruinnéknek, ráadásul Keane vezérletével a galaxy nagyon veszélyes kontrákat vezetett, de vagy a hazaiak rontottak, vagy Hall védett nagy bravúrral. A bíró három percet hosszabbított, de még ekkor is történtek fontos események. Keane egy remek labdát kapott, egy csellel Hallt is becsapta, aki a csatár után nyúlt. Ugyan az ír labdarúgás büszkesége ment volna tovább, a játékvezető ismét büntetőt ítélt, ezúttal is teljesen jogosan, mivel volt testi kontaktus a kapus és a támadó között. A 11-est Robbie Keane berúgta, megkoronázva az egész szezonban nyújtott remek teljesítményét, 3-1.

Az értékesített büntető után Arena még lecserélte Beckhamet, aki hatalmas ováció közepette hagyta el a játékteret, és intett búcsút a közönségnek – a Manchester United egykori sztárja utolsó meccsét játszotta a Galaxyban.

A győztes csapat edzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a legjobb hely, ahol eddig dolgozott, mivel igazi profi játékosok alkotják a keretet, akik a rájuk nehezedő nyomás ellenére is könnyedén hozni tudják az ilyen fontos mérkőzéseket.

Donovan elmondta, hogy az első 20-25 percben ugyan még nem, de azt követően hatalmas nyomás alá helyezték a Dynamot, ami a szögletek és a helyzetek számában is megmutatkozott. Hozzátette, Gonzalez gólja után szabadult fel igazán társaság, és ebben maximálisan is igaza van az amerikai támadónak, hiszen az egyenlítő találat után a Houstonnak nem volt kaput eltaláló lövése.

A döntő legjobbjának Gonzálezt választották, ő lett az MVP.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr114953561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása