Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 13 Broncos vs Buccaneers: egy negyednyi csillogás elég volt

2012.12.09. 17:21 - StormST

Hatmeccses győzelmi sorozat után várta a Denver Broncos (8-3) hetek óta az első igazán keménynek ígérkező ellenfelét látta vendégül, amikor a Tampa Bay Buccaneers (6-5) érkezett a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ba. A Bucs az újonc RB Doug Martin által fényjelzett ligaelit futójátékkal és egy top5 futás elleni védelemmel hozzák nehéz helyzetbe az ellenfeleket hetek óta, az utolsó 5 meccsükből 4-et megnyerve. Sokat fejlődtek a tavalyi évhez képest, amit semmi se jelez jobban, mint az, hogy már 12 forduló után kettővel több győzelmük van, mint az egész 2011-es szezonban.






















A Broncos két fontos kezdőjét is kénytelen volt ezen a meccsen nélkülözni, Brandon Stokley dereka és csuklója is rendetlenkedett egész héten, Robert Ayers pedig az édesapja halála miatt még a családjánál tartózkodott a meccs idejében. Tracy Porter ezúttal is kimaradt, de az ő hiányát lassan kezdjük megszokni. A héten érkezett a csapathoz Willis McGahee helyére Jacob Hester, de őt még nem sikerült beépíteni, így ő is kimaradt a 45-ös szűkített keretből, ahogy Caleb Hanie, C.J. Davis és Julius Thomas is.

Volt egy igazán fontos vonatkozása is ennek a találkozónak és fordulónak, ugyanis ha a Broncos megnyeri ezt a meccset, vagy ha San Diego Chargers (4-7) veszít a Cincinnati Bengals (6-5) ellen, akkor a Denver Broncos a tavalyi szezon után ismét megnyeri az AFC West-et.

Ilyen előzményekkel vonultak ki a csapatok a pályára az évszakhoz képest kellemesen melegnek mondható 17,8 °C-ban. A Broncos nyerte a feldobást és ahogy már megszokhattuk, a második félidő kezdésének a lehetőségét választották, így ezúttal is a védelem vonulhatott először a pályára Matt Prater touchback-re szálló kickoff-ja után:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Josh Freeman egy passzal nyitotta a meccset, Mike Williams kapta el, de Champ egyből a földre is vitte egy kemény tackle-el, így 5 yard lett a play-ből. 2&5-nél Martin futott és egyből megtapasztalhatták a szurkolók, hogy miért is tűnik a draft egyik nagy steal-jének a RB, Von -2 yard-on ütközött először vele, de csak +3 yard-nál tudta levinni. 3&2 jött, újra Martin futott, de ezúttal 1 yard-on sikerült megfogni, több védő is összedolgozott a megállításában. Michael Koenen érkezett az első punt-jára, a labda 53 yard-ot szállt a 18-ig, onnan pedig Trindon Holliday a 35-ig hordta vissza. Egész jó helyről indulhatott tehát az első hazai támadás az alábbi kezdőcsapattal:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Knowshon Moreno
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker
TE: Jacob Tamme, Joel Dreesen
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

A Broncos is passzal nyitott, Manning Bay-Bay-nek paszolt, aki meg is csinálta az elkapást és 8 yard-ot szerzett. 2&2-nél is passz jött, ezúttal Tamme-nak, aki 6 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10 jött és egy újabb passzjáték, Decker felé szállt a labda, de nem lett jó, ám hamar ki is derült, hogy miért, a CB Leonard Johnson szabálytalanul tartotta vissza a WR-t, ezért 5 yard büntetés és újabb 1st down járt. Jött a meccs első futása a hazai oldalon, Moreno indult volna meg előre, de elcsúszott, így -1 yard-os lett a play. 2&11-nél Tamme második elkapása következett, középen marad üresen és szerzett 10 yard-ot. 3&1 jött és egy újabb passz, Decker kapta el középe, majd még szaladt vele, végül átvetődött egy védőn, így 12 yard-os lett a catch. 1&10 következett ismét, Bay-Bay felé szállt egy hosszú passz, de túl hosszú lett. Moreno futhatott 2&10-nél és szerzett 2 yard-ot, 3&8-nál pedig Matt Willis felé szállt a labda, de nem lett meg az elkapás, ám ismét repült egy zászló, a veterán Ronde Barber ellen fújtak defensive pass interference-t, kicsit korán ért oda. 1&10 jött volna a Bucs 18-as vonaláról, de helyette 1&5 következett a 13-ról, mivel túl sok védő volt a pályán a snap pillanatában. Dreesen felé ment egy elkapás, kicsit magas lett és a TE nem tudta megfogni. 2&5-nél Moreno futása jött, szépen kivárta kifelé futva, hogy legyen helye, végül 12 yard-ot szerezve az 1 yard-os vonalig futott. 1&goal jött az 1-ről tehát, bejött blokkolni a DT Mitch Unrein, de végül kifelé indult a bal oldalra PM neki dobta a labdát, ő pedig nagyon szépen megcsinálta az elkapást, bent is maradt az endzone-ban, megszerezve élete első TD-ját és az elsőt DT-ként a Broncos történetében. Prater jött az extra point-ra és be is vágta -> 7-0.






















A 20-ról indult a Tampa Bay, Martin indult meg középen és szerzett 5 yard-ot, majd ehhez a bírók még adtak 15 yard-ot, mert Bannan megrángatta a sisakrácsát. A 40-ről jött az 1&10, Freeman az ex-Charger Vincent Jackson felé passzolt, de egy kicsit túldobta a Champ által őrzött WR-t és a labda kirepült a pályáról. 2&10-nél egy screen passz jött Martin-nak, a védők túlpörögték a pass rush-ot és így nem volt ember, hogy hamar megállítsa a RB-t, végül Champ lökte ki a pályáról 26 yard megszerzése után a Broncos 34-én. Martin elkapás után futással jött 1&10-nél és ezúttal 9 yard-ot szerzett. 2&1-nél Freeman jobbra futott ki a zsebből, majd visszafelé passzolt a jobb oldalra, a TE Luke Stocker kapta el a labdát és szerzett 11 yard-ot és 1st down-t. Martin futott 1&10-nél, ezúttal a védelem jól dolgozott és -1 yard-on tartották a run-t. 2&11 jött, Freeman Tiquan Underwood-nak passzolt középen, de belenyúltak az átadásba és a labda a földre esett. 3&11-nél újra passz jött, Williams meg is csinálta az elkapást, de Harris-nek hála csak hátrafelé jutott a labdával a catch után és csak 2 yard-ot tudott szerezni. Bejött Connor Barth egy 31 yard-os FG-ra és magabiztosan értékesítette -> 7-3.

A 20-ról kezdhetett támadni a Broncos 4:41-nél, PM egy screen passzot adott Moreno-nak, de egyrészt nem sikerült yard-okat szerezni, másrészt a bírók Franklin ellen fújtak egy büntetést facemask rángatásért, így 1&20 következett. Moreno indult meg a labdával középen és szerzett 4 yard-ot, majd Tamme csinált egy 10 yard-os elkapást, így 3&6 jött. Koppen snap-je nagyon rossz lett, Manning lába mellett pattogott el, a QB nagy nehezen felszedte, kiszaladt oldalra célpontot keresve, végül Willis felé passzolt, de nem lett jó az átadás. Jött Britton Colquitt punt-olni, 46 yard-ot szállt a rúgása után a labda és a Bucs 30-as vonalánál kiment a pályáról. Martin futása nyitotta TB drive-ját, szerzett 2 yard-ot mielőtt Doom a földre nem vitte, de a bírók Unrein szabálytalan kézhasználatáért 5 yard-os büntetést és 1st down-t ítéltek, amiről később a videók alapján kiderült, hogy erősen hibás döntés volt, mivel a DT szemébe nyúlt bele először az ellenfele, ő pedig csak reflexből rakta ki a kezét, így a büntetésnek pont ellenkező előjellel kellett volna jönnie. Unrein lement ápolásra, Freeman pedig egy hosszú passzot indított el Williams felé, akiről Harris alaposan lemaradt, így a WR 40 yard-ot tudott szerezni a Broncos 23-as vonaláig jutva. Martin futott 1&10-nél és szerzett 7 yard-ot, majd újra ő jött egy 5 yard-os run-al, ami után a 11-ről jöhetett az 1&10. Passz jött, PM régi csapattársa, a TE Dallas Clark volt Freeman célpontja és ő meg is csinálta elkapást az endzone-ban, így Barth XP-ja után már 3 pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző -> 7-10. 0:14-nél jött a kickoff, Holliday a -7-en kapta el a labdát és indult meg egy return-re, de csak a 19-ig jutott. 0:08 maradt még az első negyedből, Moreno kapta a labdát egy futásra és szerzett 9 yard-ot. Az első negyed után az eredmény: 7-10.



2&1-el folytatódott a játék, Moreno futott volna, de -3 yard-on elkapták a korán átjutó védők. PM gyorsan felállította társait és kérte a snap-et, majd Moreno-nak adta a labdát, aki ezúttal 0 yard-ot tartottak a védők, de nem is maga a futás volt a lényeg. Manning reklamálva kifutott az oldalvonalhoz, jelezte Mike McCoy offensive coordinator-nak, hogy kérjen időt, majd John Fox head coach-ot is meggyőzte, hogy kérjen challenge-t, mert túl sokan voltak a védők a pályán. Repült is a piros zászló, majd a bírók a visszanézés után a Broncos-nak adtak igazat és 5 yard-os büntetést és 1st down-t ítéltek. A 30-ról folytathatta tehát a játékot 1&10-el a hazai támadósor, Moreno kapott egy rövid passzot és szerzett 2 yard-ot. Jött a 2&8 és ezúttal egy hosszú passz, Bay-Bay meg is csinálta belőle az elkapást, ami 28 yard-ot és 1st down-t ért. 1&10-nél Moreno futott és szerzett 6 yard-ot, 2&4-nél pedig Tamme csinált egy szép elkapást, ami sajnos végül nem számított, mert a bírók Kuper-nél holding-ot láttak és 10 yard-os büntetést ítéltek. 2&14-nél Manning nem talált célpontot, majd hátrafelé passzolt Lance Ball-nak, aki végül -2 yard-os futást csinált a play-ből. 3&14-nél is Ball kapta a labdát, hátha FG távolságba tudja juttatni a csapatot, de nem tudott előrejutni, így Prater helyett Colquitt jött, akinek a punt-ja után a 8-ról kezdhettek támadni a vendégek. Martin próbált meg egy futást, de csak 1 yard-ot tudott szerezni, az idén először 45-ös keretbe kerülő Sealver Siliga állította meg. 2&9-nél Stocker kapott egy passzot középen és szerzett 8 yard-ot. 3&1-nél Freeman vetődött előre középen, 2 yard-ot 1st down-t szerzett. 1&10-nél Martin futott, de nem tudott yard-okat szerezni, majd 2&10-nél is csak 2 jutott neki, így 3&8 jött. Freeman Jackson felé löbbölt egy passzot, ő pedig meg is csinált az elkapást és úgy is meg tudta őrizni a labda felett a kontroll-t, hogy Moore egy komoly tackle-t csinált rajta, 19 yard-os lett az elkapás és 1st down-t ért. 1&10-nél Martin futott, de ezúttal is csak 1 yard-ot tudott szerezni, 2&9-nél pedig ő csinált egy 4 yard-os elkapást, de egy holding miatt ez nem számított, 2&19 következett, amikor Martin indult előre a bal oldalon és szerzett 5 yard-ot, de ez se számított, mert Doom korán indult és 5 yard büntetést kapott érte. 2&14 jött, Freeman Clark-nak passzolt, de DJ Williams nagyon szépen elütötte a TE elől a labdát. 3&14-nél is passz jött, Freeman Jackson felé passzolt nagy nyomás alatt és nem is lett jó az átadás, pont Harris kezébe repült és a CB meg is csinálta az interception-t, ám mindez hiába volt, mivel Von ellen egy 15 yard-os roughing the passer büntetést ítéltek, mivel a térde alatt szerelte a QB-t. (ez az úgynevezett „Brady-rule”) 1&10-el folytathatta a játékot a Bucs a Broncos 49-es vonaláról. Harris-nek újra majdnem lett egy INT-je 1&10-nél, mivel a FB Erik Lorig kezéről felpattant Freeman passza és majdnem a CB kezébe ment, de kicsivel előtte lepattant. 2&10-nél Von majdnem megszerezte első sack-jét ezen a meccsen, de Freeman végül el tudta dobni a labdát, de a passza így is sikertelen lett. 3&10-nél se lett jó Freeman rövid átadása, így a bírók által megítélt holding-ot már nem is kérte a Broncos. Koenen punt-ja következett és Jim Leonhard a 10-en csinált fair catch-et. Mindössze 4:35 maradt még a félidőből, Moreno kapott egy rövid passzot a bal oldalon 1&10-nél és szerzett 3 yard-ot. 2&7-nél Moreno egy futással jött, balra indult, talált egy lyukat, szépen blokkoltak előtte, ki is lépett egy tackle-ből, végül 16 yard-ot tudott szerezni. 1&10-nél Bay-Bay kapott egy rövid passzot, a védőjét szépen lerázta és elindult előre, csak 19 yard után tudták levinni. 1&10 jött újra, ismét egy passzal, Willis kapta középen és szerzett 9 yard-ot. Ronnie Hillman jött futni, de nem lett sikeres a próbálkozása, -1 yard-on megfogta a védelem. Az óra lepörgött a 2-minute warning-ig, ami után 3&2-nél Moreno felé passzolt PM, de a RB nem tudta elkapni a kicsit mögé érkező labdát. Manning gyorsan fel akarta állítani a csapatot, hogy esetleg ismét rossz cserén kapja a védőket, de bírók nem hozták oda időben a labdát, így ez meghiúsult. Idők kért a Broncos, majd Colquitt jött egy punt-ra, jól pattant a labda és Omar Bolden szépen kint tartotta az endzone-ból, végül a 4 yard-on állt meg a labda. Beszorított helyzetből jöhettek a vendégek 1:45-nél és Martin három futásával (3+3+7 yard) lepörgették az órát, bár még volt 3 időkérésük. A félidő végén az eredmény tehát: 7-10.

A Broncos kezdhette a második félidőt egy touchback után a 20-ról. Jött egy kis nyomás PM-re, hátralépett, majd Willis-nek passzolt, aki egy 9 yard-os elkapást csinált. Moreno futott 2&1-nél és yard nélkül fejezte be a play-t, de mivel Beadles-nél holding-ot láttak a bírók, így 2&11 jött. Bay-Bay kapott egy rövid passzot középen és szerzett vele 5 yard-ot, 3&6 helyett pedig 3&1 jött egy korán induló védő miatt. Manning nem talált célpontot kifutott jobbra, először úgy tűnt, hogy megfutja a szükséges 1 yard-ot, majd amikor Moreno-t előtte védője, hátralépett és a földön fekvő futóhoz passzolt, aki meg is csinálta az elkapást majd még pár yard-ot „haladt” is előre, végül 4 yard-ot ért a play és 1st down-t, valamint egy gratuláló sisakveregetést Manning-nek Greg Schiano Bucs HC-tól. 1&10-nél Willis felé szállt egy passz, miután a távolabbi célpontok nem tudták magukat szabadra játszani, nem lett meg az elkapás. 2&10-nél is Willis felé szállt a labda és ezúttal meg is lett az elkapás, de csak 4 yard lett belőle. 3&6 következett, PM elindított egy passzot, de valamiért az alaposan elvétette Tamme-t és kiment a pályáról. Jönnie kellett tehát Colquitt-nek, 55 yard-o punt-ja után a 8-on csinált fair catch-et Roscoe Parrish. Egy futással indította második félidei első támadását a Buccaneers, Martin futott és szerzett 2 yard-ot. 2&8-nál Freeman Williams felé passzolt, de rövid lett az átadása. 3&8-nél Underwood felé ment egy passz, ami pontatlan lett és kiment a pályáról, így egy gyors 3&out után jött Koenen punt-ja, amit Holliday a 27-en kapott el és a 48-ig hordta vissza, kiváló helyzetet adva a támadóknak.

Bay-Bay felé szállt a drive első passza, 13 yard-ot szerzett vele. A Bucs 39-es vonaláról jött az 1&10, ezt pedig egy újabb 1st down követte, mivel Tamme csinált egy 15 yard-os elkapást. A 24-ről jött az 1&10, Tamme felé ment egy újabb passz, ami azonban kissé pontatlan lett és így 2&10 jött. Bay-Bay felé ment egy passz az endzone-ba, amiért hiába vetődött nem érte el, de egy zászló is repült közben, Johnson ellen fújtak defensive pass interference-t, így a 8-ról jött az 1&goal. PM ismét Demaryius Thomas-nak passzolt, akin újra Johnson védekezett, de ezúttal nem tudta megakadályozni az elkapást az endzone végében, így meglett a TD, amihez Prater szolgáltatta az XP-t, visszavette a vezetést tehát a Broncos. Ezzel a TD passzal, a 28-al, PM lett a rekorder a franchise-ban, már ami az egy szezonban adott TD passzok számát illeti, jelenlegi főnökétől, John Elway-től vette el a lista első helyét -> 14-10.

A 20-ról indulhattak a vendégek a vezetés visszaszerzéséért, Freeman hosszú passzot akart dobni, de nem talált célpontot és inkább kidobta a pályáról a labdát. 2&10-nél Martin futott és szerzett 6 yard-ot, de egy holding miatt a bírók 3&4 helyett 2&20-hoz tették le a labdát. Közben sajnos Woodyard lement a pályáról a bokáját fájlalva és sajnos ezen a meccsen már nem tudott visszajönni. Freeman Williams felé indított el egy hosszú passzot, de Harris jól védekezett az elkapón, így nem lett meg a catch. 3&20 jött, D.J. Ware kapta a labdát egy futásra, de csak 8 yard-ot tudott szerezni, így ismét 3&out lett a Tampa Bay támadásából. Koenen punt-ját Holliday a 31-en kapta el és a 43-ig jutott a return-el. Ismét egész jó helyről jöhetett a Broncos első snap-je, Tamme felé ment egy passz középen, meg is lett az elkapás, 14 yard-ot és 1st down-t ért. 1&10 jött, Moreno kapott egy átadást középen és szerzett 5 yard-ot, majd lefutott a pályáról, mert lejött a cipője. Bejött Hillman futni és kapta is a labdát, jobbra indult vele és 6 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. 1&10 jött és ismét egy Tamme elkapás, ami ezúttal 9 yard-ot ért. 2&1-nél újra Hillman futott, ezúttal balra, 9 yard-ot és 1st down-t szerzett, ráadásul a bírók még szabálytalan kézhasználatért 5 yard-ot hozzá is tettek a play-hez. A 9-ről jött az 1&goal, majd a visszajövő Moreno mínuszos futása után a 10-ről a 2&goal. Jött egy passz az endzone-ba, Manning újfent Demaryius Thomas-t célozta és ezúttal is meglett az elkapás, pedig két védő is volt rajta. Jöhetett tehát újra Prater és az XP-ja már 11-re növelte a különbséget -> 21-10. A szokásos touchback után a 20-ról indult a Bucs, Martin futott a fal jobb oldalán és szerzett 2 yard-ot. 2&8-nál már passz jöt, Freeman-t Unrein megütötte hátulról, így a passz erőtlenül hagyta el a kezét, pont a légüres térben álló Von Miller kezébe szállt, aki nem tétovázott és elindult a Tampa endzone-ja felé és könnyedén be is jutott, karrierje első INT-ból egyből TD-t szerezve és egy újabb jó pontot szerezve a Defensive Player of the Year címhez. Prater lassan már túlterheltnek is érezhette magát, hiszen újra jöhetett egy XP-ra, de azért bevágta -> 28-10.



Freeman-ék újra a 20-ról indulhattak, a QB Underwood-nak passzolt, aki 12 yard-ot szerzett egy elkapással. 1&10 jött ismét tehát, Martin kapott egy rövid passzot, de csak 2 yard lett az elkapásból. 2&8-nál Freeman-t nyomás alá helyezte a védelem és így üres területre dobta a passzát. 3&8-nál is jött a nyomás, Freeman Williams felé passzolt, de túldobta az elkapóját. Koenen érkezett egy punt-ra, Holliday a 15-ön kapta el az 51 yard-os rúgást a bal oldalon, jobbra indult, kikerült pár embert és átjutott a jobb szélre, ahol majdnem TD-ig jutott, de végül a TB 40-es vonalán az utolsó ember elkapta a lábait hátulról és a földre vitte. Úgy tűnt, hogy Manning-et egy kicsit túlságosan is lázba hozta a kiválóan alakuló harmadik negyed és ettől kissé figyelmetlenné vált egy play erejéig. 1&10-nél Tamme felé passzolt, 3 ember közé, akik közül a hozzá közelebb állót talán észre se vette, mindenesetre ez az utóbbi, a LB Lavonte Davis, könnyedén leszedte a levegőből a labdát a Tampa 25-ös vonalán, majd onnan még a Broncos 48-áig vissza is hordta. Jó helyről és egy picivel jobb lelkiállapotban lépett újra a pályára a Buccaneers támadósora, Freeman passzal is akarta kezdeni, de Doom majdnem elkapta egy sack-re, végül Clark felé ment egy passz, de az pontatlan lett. 2&10-nél Jackson kapott egy rövid passzot a bal oldalon, majd mivel Doom kicsit túl lelkesen odaszaladva megakadályozta, hogy Champ a 1st down marker előtt megállítsa, így 12 yard-ot tudott szerezni. 1&10-nél is passz jött, ezúttal Williams felé, de Harris szépen levédekezte az átadást. Martin futott 4 yard-ot középen 2&10-nél, 3&6-nál pedig Williams csinált egy 12 yard-os elkapást, ami azonban érvénytelenítve lett egy szabálytalan kézhasználat miatt. 3&16 jött egy rossz passzal, Freeman Underwood-nak próbált passzolni, de ez a play se számított, mert Doom korán indult. 3&11 jött így, Freeman-t majdnem elérte a pass rush, de végül fel tudott lépni a zsebben és elindult előre, Adams állította meg 5 yard után és ezzel vége is lett a harmadik negyednek, ami után az eredmény tehát: 28-10.

Egy 50 yard-os Barth FG kísérlettel indult a negyedik negyed és a rúgó nem is hibázott, 15 pontra csökkentve ezzel a különbséget -> 28-13. A 20-ról kezdhettek támadni PM-ék és egy 8 yard-os Bay-Bay elkapással nyitottak, amit egy 6 yard-os Tamme elkapás követett, meglett tehát a 1st down. Moreno próbált futni 1&10-nél, de nem tudott yard-okat szerezni, jobban teljesített nála Hillman, aki 7 yard-ot tudott futni. Manning jelzett a közönségnek, hogy egy kis csendet kér, 3&3 jött, Decker kapott egy passzot középen és szerzett vele 5 yard-ot és 1st down-t. 1&10 jött újra, Moreno futott középen és szerzett 5 yard-ot, majd Tamme kapott egy rövid passzot és szerzett még 4-et. 3&1 következett, ismét Tamme volt PM célpontja és ő meg is csinálta a nyolcadik elkapását a meccsen, ami 15 yard-ot és 1st down-t ért. Hillman futott ki a jobb szélre 1&10-nél, megvárta a blokkokat, majd 8 yard után lépett ki a pályáról. 2&2-nél Moreno jött futni, csináltak előtte egy lyukat a bal oldalon, át is jutott rajta és 6 yard-ot szerzett, meglett tehát ismét a 1st down. A Bucs 16-járól jött az 1&10, Moreno jött egy újabb futással és szerzett 4 yard-ot. 2&6-nál Bay-Bay felé ment egy passz, de a védője majdnem interception-t csinált belőle, végül a labda a földre került. 3&6-nál PM Dreesen felé dobta a labdát, de egy kicsit túldobta az TE-t és így a labda átrepült az endzone-on. Jönni kellett tehát Matt Prater-nek egy 31 yard-os FG-ra, amit be is vágott, így újra 18 lett a különbség és már csak 7:36 maradt az órán -> 31-13.






















Újra a 20-ról indult a Buccaneers, Freeman-t majdnem elkapták Von-ék, de végül fellépve a zsebben el tudott indítani egy passzot Underwood felé, ami azonban sikertelen lett. 2&10-nél Martin-nak ment egy screen passz, elég jól blokkoltak előtt, így 14 yard-ot tudott szerezni, így a 1st down is meglett. 1&10-nél ismét jött a kemény pass rush, Freeman hátrálva dobta oda a labdát Clark-nak, akit Harris egyből a földre vitt, így csak 1 yard lett a play-ből. 2&9-nél Underwood-nak ment egy passz, amiből majdnem INT lett, de Champ kezéből kipattant a játékszer, majd 3&9-nél Freeman megint hátrálni kényszerült, majd kidobta a pályáról a labdát. Nekiment a Bucs a 4&9-nek, de Freeman körül megint beomlott a zseb, még el tudta dobni Underwood felé a labdát, de ez nem lett jó, Tony Carter is tett róla. Nagyon jó helyen, a Tampa 35-ös vonalán kapta meg a Broncos így a labdát 6:13-nél, Moreno futásaival el is kezdték pörgetni az órát, első próbálkozásra nem lett belőle yard, másodikra már 6 azért lett. 3&4 jött a 29-ről, Manning egy gyors passzal akarta volna megszerezni a 1st down-t, de egy védő belenyúlt a Tamme felé menő átadásba, így nem lett meg a catch. Jött Prater egy 47 yard-os FG-ra, de elcsavarta a jobb oldali pózna mellett a labdát, maradt a 18 pontos különbség. 4:37 maradt még az órán, a 37-ről jött az 1&10, Jackson felé szállt egy passz, ő pedig ezúttal meg is tudta csinálni az elkapást, ami 24 yard-os lett. A Broncos 39-éről jött az újabb 1&10, újra passz jött volna, de ezt már Von nem hagyta, elkapta Freeman-t egy -7 yard-os sack-re és még a kezéből is kiütötte a labdát, amire maga a QB vetődött rá végül. A 46-ról jött a 2&17, újra beomlott a zseb, Freeman kimenekült és Jackson felé dobott egy hosszú passzot, ám ezt Moore egy nagyon szép mozdulattal leütötte a levegőből. 3&17 jött és egy rövid Clark elkapás, ami végül 9 yard-os lett. 4&8-ra Barth jött egy 55 yard-os FG-ra és ő nem hibázott, így újra 15 lett a különbség -> 31-16.

Mindenki azt hitte, hogy 3:23-nél onside kick fog jönni, de Koenen egy touchback kickoff-ot rúgott, így a 20-ról támadhatott a Broncos. Moreno kapta a labdát és -3 yard-on elkapták a védők, majd időt is kértek. 2&13-nél újra Moreno futott, újra átjutottak a védők, ezúttal -2 yard-os lett a futás ée jött a Bucs második időkérése. 3&15-nél ismét Moreno futott és szerzett 2 yard-ot és így a vendégek az utolsó idejüket is kikérték 3:09-nél. Colquitt jött punt-olni, 45 yard-os rúgása után Parrish egy 15 yard-os return-t csinált, így a Broncos 47-es vonaláról jöhetett a Buccaneers. 2:57 maradt az órán, Freeman kimenekült az összeomló zsebből és Williams felé indított el egy hosszú passzot, ám az elkapást Carter jó védekezése meghiúsította. 2&10-nél újra Williams volt a célpont, ezúttal meg is lett az elkapás, 14 yard-ot ért és mivel a WR kilépett a pályáról, így az óra is megállt 2:44-nél. 1&10-nél ismét Williams felé szállt a labda, ezúttal Carter egy kicsit lemaradt így meglett a 28 yard-os elkapás és Williams ismét kilépett 2:39-nél. 1&goal jött az 5-ről, Williams-en ezúttal az újonc Bolden védekezett és ezt Freeman ki is használta, TD passzot adott a WR-nek, így mindössze 25 másodpercet elhasználva az óráról közelebb lopózott a Buccaneers, Barth XP-ja után már csak 8 volt a különbség -> 31-23. Ezúttal már tényleg jött az onside kick, de nem lett éppen tökéletes, Decker könnyedén elkapta és gyorsan le is térdelt vele. 2:32 maradt az órán, így Moreno 4 yard-os futása után az óra lepörgött a 2-minute warning-ig. 2&6 helyett 2&1-el folytatódott a játék egy túl korán induló védő miatt, Moreno 2 yard-os futása ezzel pedig már 1st down-t ért, ami után már két térdelés is elég volt az óra lepörgetéséhez, mivel a vendégeknek már nem maradt időkérésük. A Tampa Bay Schiano idei kinevezése óta a térdelésnél is támadnak, amiből már korábban voltak nézeteltérések és ezúttal se maradtak el a morgolódások, de szerencsére nem lett gond. A meccs végeredménye: 31-23.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Manning: 27/38 sikeres/összes passz, 242 passzolt yard, 3 passzolt TD, 1 interception
Moreno: 20 próbálkozás, 69 futott yard, 4 elkapás, 14 elkapott yard
D. Thomas: 8 elkapás, 99 elkapott yard, 2 elkapott TD
Tamme: 9 elkapás, 89 elkapott yard
Willis: 3 elkapás, 22 elkapott yard
Decker: 2 elkapás, 17 elkapott yard
Holliday: 1 kick return, 26 visszahordott yard; 4 punt return 23.8 visszahordott yard AVG
Prater: 1/2 FG, 4/4 XP (31 yard)
Colquitt: 5 punt, 44.8 yard AVG
Miller: 5+1 tackle, 1 sack, 1 interception, 1 visszahordott TD
Harris: 5+1 tackle
Bailey: 3+1 tackle
Trevathan: 3 tackle

Meglett tehát a Broncos hetedik győzelme egymás után, amivel a franchise történetében tizenkettedik alkalommal sikerült megnyerni az AFC West-et és 1986-87 után először két évben egymás után. John Fox vezetőedző ezzel beírta magát a franchise történetébe, mivel eddig ez rajta kívül csak Red Miller-nek sikerült az első SB csapat idejében a 70-es években.

Nem volt egy tökéletes meccs, a támadóknak igazán egy jó negyede volt, de az a 21-0-s harmadik negyed eldöntötte a meccset. Manning-nek nem volt rossz napja, ha nem adta volna el a labdát, akkor akár tökéletesnek is mondhattuk volna. Tamme nyert a legtöbbet Stokley kiesésével, 9 elkapással 89 yard-ot szerzett, de az offense MVP-je ezen a meccsen Bay-Bay lett (8 elkapás, 99 yard, 2 TD).

A védelmet ezúttal is Von fényjelezte, 6 tackle, 1 sack, 1 INT, 1 forced fumble és 1 TD, ennél többet nem nagyon kérhet az ember. Amivel a legtöbbet a védelem tette, az a futások elleni jó védekezés volt, Martin-nak 18 futásból csak 56 yard jött össze, erre csak kevés védelem volt képes eddig a szezonban. Nagyon jól dolgozott a secondary is, ha Freeman kevésbé menekül jól, akkor több sack is lett volna, de így is sikerült 50% alatt tartani a passzok sikerességét.

Az AFC West divízió állása a 13. játékhét után:

1. Denver Broncos 9-3
2. San Diego Chargers 4-8
3. Oakland Raiders 3-9
4. Kansas City Chiefs 2-10

Rövid hét jött a Broncos-nak, mivel csütörtök este (magyar idő szerint péntek hajnalban) az Oakland Raiders (3-9) otthonában, az O.co Coliseum-ban játszottak csoportrangadót. Ennek a meccsnek az összefoglalójával is jelentkezem hamarosan, nem lépett pályára se a bokáját fájlaló Woodyard, se Kuper (szintén boka), se Stokley (csípő).

A lényeg továbbra is:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr114956071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.12.09. 21:05:37

miller volt a legnagyobb megint!:-)

Tomi_Tanguay 2012.12.10. 17:04:26

ez tényleg one man show volt! én megmondtam anno hogy millert kell választani:P


süti beállítások módosítása