Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Edson Buddle a Rapids-ben folytatja

2012.12.19. 10:08 - Filip89

Az első apró téli hírmorzsákat követően a közelmúltban ténylegesen is megkezdődtek a mozgolódások a Colorado Rapids keretében a 2012/13-as offszezon során. A helyi labdarúgócsapattól többen távoztak, s néhány komoly névvel erősíteni is sikerült, miközben a szakmai stáb gőzerővel térképezi fel a potenciális új játékosokat a világ különböző pontjain.


















Az eddigi legnagyobb erősítés kétségtelenül a gólgyáros Edson Buddle megszerzése volt a Los Angeles Galaxy-től. A 31 esztendős támadóért cserébe a supplemental draftra szóló első körös választási lehetőségünket és anyagi juttatásokat küldtünk a bajnokcsapathoz. Buddle 2001-ben a Columbus Crew színeiben kezdte MLS-pályafutását, ahol öt szezont töltött el, később megfordult a New York Red Bulls-nál és a Toronto FC-nél is, mígnem 2007-10-ig, illetve 2012-ben az LA-t erősítette. Karrierje legjobb időszakát egyértelműen a napfényes Kaliforniában produkálta, 106 pályára lépés alatt összesen 45-ször volt eredményes a Galaxy színeiben: 2008-ban 15, 2010-ben 17 találatot szerzett, mindkét esetben a liga góllövőlistájának élmezőnyében végzett. Menet közben a 2011-es szezonban belekóstolt az európai légióséletbe, és a német Bundesliga II-ben szereplő FC Ingolstadt gárdájában kilenc alkalommal talált be 31 találkozón. Buddle a 2003-as bemutatkozása óta 11 mérkőzésen húzhatta magára az amerikai válogatott szerelését, ezalatt három gólt szállított, és részt vett a 2010-es világbajnokságon, ahol Anglia és Algéria ellen is csereként jutott szóhoz.

"Edson egy kiváló, dinamikus csatár, aki az MLS történetének legjobb góllövői közé tartozik. Rendkívül erőteljes játékos, fizikailag és technikailag egyaránt kiemelkedő, ráadásul páratlan tapasztalattal rendelkezik. Úgy érzem, hogy nagyon nagy hasznára lesz a csapatnak, ezért örömmel látjuk őt a Rapids-ben" - lelkendezett a csere kapcsán a technikai igazgató, Paul Bravo.

Buddle megszerzése valóban azt mutatja, hogy a vezetőség nem volt elégedett a támadósor tavalyi teljesítményével, ezért most egy liga szinten is kiváló gólvágót hoztunk a csapathoz, aki a denveri offenzívák elsődleges befejező embere lehet a jövőben.

Mellette nemrégiben egy másik támadószellemű játékost is birtokba vettünk, amikor a Vancouver Whitecaps rendelkezésére bocsátottunk egy-egy nemzetközi kerethelyet a 2015-ös és a 2016-os szezonra Atiba Harris megszerzéséért. A Saint Kitts és Nevis-ben született csatár 27 éves korára hét MLS-szezont tudhat a háta mögött, négy különböző csapat színeiben 138 mérkőzésen 17 gólt és 19 asszisztot szorgoskodott össze. A ligában a Real Salt Lake, a Chivas USA és az FC Dallas csapatánál fordult meg, utóbbi állomáshelyén a 2010-es bajnoki döntőig tartó menetelés húzóembere volt, mielőtt a kanadai kiscsapathoz került volna. Az Egyesült Államok előtt megfordult Spanyolországban is Angliában is, hazája nemzeti csapatában pedig 27 meccsen lépett pályára eddig.

"Atiba rendkívül sokoldalú és veszélyes játékos óriási tapasztalattal. A középpályán és a csatárposztokon egyaránt bevethető, hihetetlen sebességgel rendelkezik, emellett a labdával is nagyszerűen bánik, legyen szó passzolásról vagy lövésről egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy óriási erősítés nekünk a támadójátékunk szempontjából" - tette hozzá Bravo.

A múlt héten rendezték meg a Re-entry draftot, melyen a lejárt szerződésű játékosok közül válogathattak sorrendben a csapatok, hogy a lefoglalt emberekkel az adott klub folytathasson tárgyalásokat a szerződés megújítása reményében. A Rapids a börze összetettbeli hatodik pozíciójában a középpályás Eric Avila-t választotta, aki az előző két szezont a Toronto FC együttesénél húzta le. A 25 esztendős játékos a 2008-as drafttól kezdve az FC Dallas alkalmazásában állt, a 2011-es szezon közben cserélték el a vörösökhöz, ahol az elmúlt szezonban egyéni karriercsúcsot állított fel a játszott mérkőzések (24), a kezdések (16) és az asszisztok számában (3) is.

Szintén a Re-entry draft választásainak eredménye, hogy a Rapids-től elbocsátott játékosok közül a csatár Conor Casey-vel a Philadelphia Union, a hátvéd Hunter Freeman-nel pedig a New England Revolution csapata kezdeményezhet tárgyalásokat.

December elején több fiatal játékosunk is Angliában edzőtáborozott néhány hét erejéig, a kapus Steward Ceus-t a Sunderland csapata látta vendégül, míg Andre Akpan, Tony Cascio, Chris Klute és Martin Rivero a Derby County-nál tréningezett. Utóbbi négyes egy edzőmérkőzést is játszhatott az angol másodosztályú csapatban, melyen Cascio gólt szerzett, mindannyian hasznos tapasztalatokkal feltöltődve térhettek vissza Colorado-ba.

A minap arra is fény derült, hogy a 2013-as szezon első mérkőzését március 2-án vívhatjuk az FC Dallas otthonában, egy héttel később, március 9-én pedig a Philadelphia Union ellen kerülhet sor a home opener-re a Dick's Sporting Goods Park-ban.



A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr224972587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.12.19. 16:38:12

nagyon örülök buddle megszerzésének, szerintem nálunk simán újra aranycipő esélyes lehet

milo_hedgie#23 2012.12.19. 18:29:53

casey gyorsan visszatérhet ha már a harmadik fordulóban a phillyvel fogunk játszani

foppa21 2012.12.20. 20:15:56

@milo_hedgie#23: még nem biztos hogy aláír velük

Tomi_Tanguay 2012.12.22. 16:51:04

végre valami változások, bár én is az edzőt rúgtam volna ki elsőnek

foppa21 2012.12.30. 10:56:16

elcseréltük cummingst is:-( casey után számítottam rá hogy ez lesz
a houstonból jött helyett a középpályás nathan sturgis, nem ismerem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.30. 12:13:17

Én is számítottam rá, hogy menni fog, de mindenképpen védőt hoztam volna érte. Pláne nem egy no-name középpályást - mi a fenének kellett? 26 éves korára mi leszünk az ötödik csapata, szerintem ez mindent elmond róla, hogy nem lehet nagy spíler. 80 meccs, 1 gól, 2 assziszt az MLS-ben, szolid defenzív középpályás legjobb esetben, de annak ott van Larentowicz és Mastroeni és vissza akar jönni jövőre. Elsőre nagyon feleslegesnek tűnik a trade, óvatosabban kellett volna Cummings-t elcserélni, nem minden áron elherdálni...

foppa21 2013.01.04. 22:06:47

ceus meghosszabbította a szerződését


süti beállítások módosítása