Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Szép győzelmek és egy botlás

2012.12.23. 04:59 - -Zephyr-

Még az Ünnepek előtt adósak vagyunk egy összefoglalóval a Denver Nuggets utóbbi néhány mérkőzését illetően. A csapat visszatért a keleti túráról és négy komoly találkozót játszott le a vasárnap hajnalban esedékes mérkőzésig. Találkoztunk a konferencia élcsapatai közül a Grizzlies-zel és a Spurs-szel és papíron két könnyebbnek látszó ellenféllel, a Kings és a Blazers személyében.



Hazatérve egyből komoly erőpróba várt a csapatra, a Memphis Grizzlies látogatott Denverbe. A medvék meggyőzően szerepelnek eddig a szezonban, a főcsoport élmezőnyében tanyáznak, ennek ellenére jó eséllyel léptünk ellenük pályára, különösen annak tudatában, hogy idén már győztünk ellenük, ráadásul ezt idegenben sikerült elérni. Karl a szokásos kezdőötössel vágott neki a mérkőzésnek. Az első negyed kiegyenlített játékkal telt és szokatlanul kevés pontot hozott mindkét oldalon. A második játékrész elején a vendégek elhúztak 10 ponttal, de még a szünet előtt sikerült visszakapaszkodni, sőt a félidőben 4 ponttal mentünk a Memphis előtt. A harmadik negyedben fordított a vendég csapat, de ellépni nem tudtak, a záró felvonásra döntetlen állással fordultak a csapatok. Izgalmasan alakult a mérkőzés vége, ebben a negyedben végig szorosan alakult az állás, 1-2 pontos különbségek voltak csak. Az utolsó három percben sikerült 4-, majd 6 ponttal is meglépni, de visszajött a Grizzlies, az utolsó percen belül a vezetésért támadtak, amikor Lawson labdát szerzett, ennek köszönhetően 3 pontra növeltük a különbséget, Gay egyenlítő hármasa kimaradt, így nagy küzdelemben sikerült 99:94 arányban győznünk. Nagyon értékes siker volt ez, amit egészen jól játszva sikerült megszerezni. Ezen a találkozón erősségünk volt a lerohanás, nem igazán tudtak vele mit kezdeni a vendégek és a végjátékban is kulcsszerepet játszott ez, több pontunk is így esett a hajrában. Sokkal több büntetőt harcoltunk ki, mint az ellenfél és meglepően jól, 88%-os hatékonysággal értékesítettük is őket, ez szintén nagyon fontos volt. Voltak szép megoldások védekezésben is, Koufos és McGee 4-4 blokkal vétették magukat észre. Iguodala 5 labdaszerzéssel emelkedett ki, de mellette még 7 asszisztot és 20 pontot is jegyzett, amivel a legeredményesebb Nuggets játékos volt. Miller is jól játszott, 18 ponttal segítette a csapatot, különösen a második félidei teljesítménye volt jó.

Következő fellépésünkre a Sacramento Kings otthonában került sor, ezt a mérkőzés előzetesen talán legtöbben a könnyebbek közé sorolták, nyerhető találkozóra volt kilátás. A hazaiak nagyjából az első negyed féléig tartották a lépést velünk, innentől kezdtek fokozatosan leszakadni. Bőven 10 pont fölötti előnyünk is volt már, a második játékrészt 9 pontos vezetéssel indítottuk. Ebben a szakaszban húsz pont közelében is állt már a különbség, a nagyszünetet magabiztos 64:46-os állásnál töltötték a felek. A harmadik negyedben sem változott meg a játék képe, a Kings képtelen volt felvenni a meccs ritmusát, egyértelműen uraltuk a játék minden szegmensét, a differencia még tovább nőtt ebben a játékészben is, már 30 pont szélesre nyílt a szakadék. A hajrára így már nem sok izgalom maradt, néhány szép zsákolással kárpótolták azért a játékosok azokat a nézőket, akik izgalmasabb mérkőzésre számítottak, a végeredmény 122:97 lett a javunkra. Végre magabiztos idegenbeli sikernek örülhettünk, még akkor is, ha most ez a Kings láthatóan nagyon gyenge napot fogott ki ellenünk. Elsősorban a palánk alatt dőlt el a mérkőzés, jóval több pontot szereztünk a festékből és a lepattanókban is messze a hazaiak előtt jártunk. Ennek köszönhetően több tér maradt a távoli dobásokra is, ezeket is szokatlanul jó százalékkal sikerült értékesítenünk. Mivel ennyire simán alakult a mérkőzés többen kaptak játéklehetőséget a szokottnál, ezúttal valamennyi nevezett játékost pályára küldött Karl, régen volt már ilyen a csapat történetében. McGee volt a legeredményesebb denveri 19 ponttal, őt Gallinari követte 18-al. Ezzel a sikerrel a hátuk mögött jó hangulatban készülhettek a játékosok a Spurs elleni csatára.

Soron következő mérkőzésünk helyszíne ismét a Pepsi Center volt, a San Antonio Spurs vendégeskedett a Pepsi Centerben. Sokkal nehezebb mérkőzés elé néztünk ezúttal, ráadásul egyszer idén már beleszaladtunk ellenük egy csúnya zakóba, jó lett volna visszavágni érte. Az első két negyed nagyon kiegyenlített volt, csak a félidei szünet előtt sikerült ellépnünk 7 ponttal. A harmadik játékrészben nekünk állt a zászló, irányítottuk a játékot, sikerült leszakítani a Duncenékat 15 pontra. Az utolsó szakaszban a vendégek fokozatosan csökkentették a hátrányukat, a hajrára pedig már egy támadáson belülre küzdöttek fel magukat. Bő három perccel a vége előtt a nagy lendülettel játszó Gallinari egy hármassal ismét két labdabirtoklásnyi előnyhöz juttatta csapatát, a végjátékban mindkét csapat kicsit pontatlanná vált, szerencsére ez nekünk kedvezett és 112:106-ra nagy csatában győztünk. Nagyon jó mérkőzés volt, tele remek egyéni teljesítményekkel mind a két oldalon. Nálunk elsősorban Gallinari játszott nagyot, a meccs végén a csapata élére állt, 28 ponttal és 9 lepattanóval zárta a mérkőzést. Faried és Koufos is jók voltak, előbbi egy újabb dupla-duplát ért el, a görög pedig 14 lepattanójával segített sokat a győzelem kivívásában. A padról McGee és Brewer voltak jók. Tetszett a csapat játéka, különösen a védekezésben voltak jó momentumaink, sokszor kényszerítettük hibára a Spurst, ezekből pedig rendre gyors kosarakat tudtunk szerezni, 29 pontot jegyzett a csapat a gyors indulásokból. Jól teljesítettünk a palánkok alatt is, lepattanók és pontok terén is, bár Duncan semlegesítése nem sikerült, szerencsére Parker és Ginobili játékát el tudtuk rontani, aminek fontos szerepe volt a sikerünkben.

Ezt az összefoglalónkat egy csoportrangadóval, a Portland Trail Blazers elleni mérkőzéssel zárjuk. Idegenben játszottunk ismét, a szokásos kezdővel vágtunk bele a mérkőzésbe, amit kicsit álmosan kezdett a csapat. Az első negyedben komoly hátrányt szedtünk össze, ekkor állandósult a 10-14 pontos különbség a két csapat közt. A második játékrészben sikerült faragni belőle, de a szünetig visszaállt a 10 pontos hazai vezetés. A pihenő után a harmadik negyed vége felé kezdtünk közelebb zárkózni ismét, a záró szakasz elején már négy pontra közelítettük meg a Portlandet. Ezt követően még többször sikerült szorossá tenni a mérkőzés állását, de a fordításhoz szükséges lendületünk ezúttal hiányzott, így 101:93-ra vereséget szenvedtünk. Nem lehetett érezni a csapaton a tüzet, ezt a mérkőzést sokkal jobban akarta a hazai gárda, aminek meg is lett az eredménye. Gondok voltak a koncentrációval is, ezt mi sem példázza jobban, mint az, hogy 22 hármas kísérletből egy sem ment be, ami új negatív rekord az NBA-ben. Erre nem lehetünk büszkék, ráadásul egy-két tripla nagyon hiányzott ahhoz, hogy egyenlíteni tudjunk. Hiába oldottuk meg ezúttal is jól a festéket, brutális mennyiségű, 74 pontot szerezve a palánk alól, voltunk jók a lepattanózásban és a lerohanásunk is működött, ilyen tripla mutatóval nem lehetett nyerni. Vezér nélkül játszottunk, ezúttal senki sem állt a csapat élére, Gallinari pocsék volt, Lawson és Iguodala gyenge közepes teljesítményt hoztak csak és a cseresorunk sem találta a győztes formáját. Karl egyébként valamivel többet játszatta a cseréket, mint szokta. Fournier, Randolph, Hamilton és Mozgov is viszonylag sok időt töltöttek a pályán, míg Faried, Iguodala és Gallinari kevesebbet a szokásosnál.

A Spurs és a Grizzlies elleni játékunk nagyon bíztató volt, hazai környezetben a liga szűk elitjébe tartozunk és az erősebb ellenfelek ellen talán jobban koncentrál a csapat, ezért ellenük jobban megy a játék, ezekben bízhatunk. Az ünnepi időszakban több nagy mérkőzésünk is lesz, amiken remélem, a szebbik arcát mutatja majd a csapat és néhány szép győzelemmel lepik meg a szurkolókat karácsony alkalmából!

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 21-5 (26 meccs)
2. Minnesota Timberwolves 13-11 (24 meccs)
3. Denver Nuggets 14-13 (27 meccs)
4. Portland Trail Blazers 12-12 (24 meccs)
5. Utah Jazz 14-14 (28 meccs)

A közeljövő programja:

December 23., vasárnap, 03:00 Denver Nuggets - Charlotte Bobcats
December 26., szerda, 04:30 Los Angeles Clippers - Denver Nuggets
December 27., csütörtök 03:00 Denver Nuggets - Los Angeles Lakers
December 29., szombat 02:30 Dallas Mavericks - Denver Nuggets
December 30., vasárnap 02:00 Memphis Grizzlies - Denver Nuggets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr204978262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.12.23. 17:18:41

a blazers meccs ronda volt, azt leszámítva viszont végre kezd magához térni a csapat. ezzel a játékkal lehet esély, de még mindig baromi nehéz a program.

melo15 2012.12.23. 17:22:05

ja és brutális ez a csoport, minden csapat .500nál...

foppa21 2012.12.25. 20:01:29

ma a clippers ellen megint tuti a vereség idegenben

Tomi_Tanguay 2012.12.26. 06:29:59

a félidőben 48-67re állunk és még jól el is csúszott a meccs

Tomi_Tanguay 2012.12.26. 06:57:44

77-93 az utolsó negyed előtt

Tomi_Tanguay 2012.12.26. 07:14:18

112-100ra vesztettük el nagyon simán. koufos és hamilton voltak a legjobbak 16 ponttal.

Tomi_Tanguay 2012.12.26. 07:16:06

Denver Nuggets forward Wilson Chandler expected to start practicing in January

nemtudom miért nem dobjuk már ki ezt a szerencsétlent

Foresz 2012.12.26. 11:07:01

Lassan osztom Filip véleményét Gallo-ról,ennyi pénzért nem kellene nekünk,mivel nem fejlődik olyan ütemben ami ezt indokolná.Ki kellene most már vágni innen.Ilyen 1/10-es mutatókat még én is tudnék akár ingyen is produkálni.
Chandler-el várnék még,ő minden szempontból jobb játékos mint az olasz,csak hát sérülékeny.
Nem hiszem hogy PO-ba jutunk idén,semmi jelét sem mutatjuk hosszútávon ennek megalapozottságára.

melo15 2012.12.26. 19:45:20

idegenben nem tudunk nyerni a jó csapatok ellen, de amikor többet játszunk otthon akkor javulni fognak az eredmények. szerintem a rájátszás meglesz, de a 6-8.helynél előrébb nem leszünk

foppa21 2012.12.26. 23:49:57

@melo15: lehet hogy így van de néha annyira kilátástalanul szarok vagyunk hogy nehéz bizakodni... sztem ma a lakers ellen se leszünk esélyesek, oké hogy verhetők meg otthon játszunk, de egyre jobb passzban vannak

foppa21 2012.12.27. 05:37:20

győztünk 126-114-re! a köcsögöket mindig elverjük:-P

Foresz 2012.12.27. 07:19:39

Mindkét csapatnak b2b meccse volt ez,amit az eredményen is látni.(védekezés=0)
Jobban akartuk a győzelmet,illetve végre kijött a széles rotáció előnye.

melo15 2012.12.27. 16:05:23

jól megraktuk őket, öt meccs után először kapott ki a lakers. szép volt! :)

foppa21 2012.12.27. 21:41:51

kár hogy csak a meccs végét láttam, mert most pár játékosunk óriási volt:-) faried, brewer, lawson, iguodala. nagyon egyben voltunk

Tomi_Tanguay 2012.12.28. 07:41:56

q millert visszaküldtük a D-ligás iowába

Tomi_Tanguay 2012.12.29. 02:30:16

mindjárt kezdünk a mavs ellen!

Tomi_Tanguay 2012.12.29. 05:11:34

106-85re simán győztünk!:)

Tomi_Tanguay 2012.12.29. 05:51:20

gallinari 39 ponttal most kicsit állat volt. 7/11 tripla, 14/23 mezőnyből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.29. 09:09:57

Nocsak, Gallo-nak dupla adag faszt ígértek be a meccs után, vagy a szokásosnál több nigger ondót nyelt bemelegítésként? :P

melo15 2012.12.29. 14:42:18

@Filip89: sugárzik rólad a jóindulat :D
most különösen jól játszott a csapat, ezt kéne állandósítani és akkor reméljük a memphis is verhető, de idegenben nem hinném

foppa21 2012.12.29. 17:34:03

az utolsó két meccs hatására egy kicsit bizakodóbb lettem

Tomi_Tanguay 2012.12.30. 03:06:19

37-36ra van vezet a grizzlies a félidőben

Tomi_Tanguay 2012.12.30. 03:39:13

elég szoros küzdelmes a meccs, 1-1 pont a különbség folyamatosan a második félidőben is. gallo értelemszerűen nem ismétli meg a tegnapi meccset.

Tomi_Tanguay 2012.12.30. 03:48:04

57-53ra mi vezetünk az utolsó negyed előtt.

Tomi_Tanguay 2012.12.30. 04:25:24

81-72es vereség. sajnos a végén vesztettük el:(

Black_Adder 2012.12.30. 11:26:29

hát ez a csapat nagyon nem clutch. Pedig a Broncosnál hagyomány, h a 4. negyedben ha szoros, akkor megnyerjük, már Elway előtt is így volt...

foppa21 2012.12.30. 19:23:53

idegtépő valóban, mert közel voltunk a bravúrhoz:-(

Tomi_Tanguay 2012.12.31. 18:08:57

lehet megint hullámvölgy következik (az egész szezon hullámvasút nekünk eddig), mert a clippers ellen nem sűrűn szoktunk nyerni. igaz otthon több esély van.

melo15 2013.01.01. 02:50:14

most fog fordulni a program: 18ból 15öt itthon játszunk. remélem javítani fogunk
búék mindenkinek :)

Foresz 2013.01.01. 12:00:41

Boldog új évet kívánok minden egyes szerkesztőnek és olvasónak!

foppa21 2013.01.01. 22:48:39

ma éjjel újra clippers. végre igazán legyőzhetnénk őket

Tomi_Tanguay 2013.01.02. 04:09:00

48-43ra vezetünk a szünetben.

Tomi_Tanguay 2013.01.02. 04:51:17

az utolsó negyed előtt már 75-59re megyünk. nagyon egyértelmű volt ez a negyed, most nem kéne elveszíteni. gallo is most újra a jó formájában játszik, 17 pont eddig.

Tomi_Tanguay 2013.01.02. 05:21:17

92-78 W nagyon leraktuk őket. hazai pályán tényleg megy a szekér és most jóval többet leszünk otthon!


süti beállítások módosítása