Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: További újdonságok

2013.01.06. 22:51 - Filip89

Az elmúlt hetekben újabb hírcsokorra való események történtek a Colorado Rapids holtszezonja alatt, a csapat kerete újabb változásokon ment keresztül, és hamarosan megkezdődhet a hivatalos felkészülés a 2013-as szezonra.



Nem sokkal Casey távozását követően a klub egy másik emblematikus csatáráról, Omar Cummings-ról is lemondott, a Karácsony előtti napokban ugyanis a jamaicai támadót az elmúlt két évben MLS-döntőt játszó Houston Dynamo-hoz cseréltük a védekező középpályás Nathan Sturgis-ért cserébe. A 30 esztendős csatár 2007 óta erősítette a csapatot, 39 bajnoki góljával a klub történetének valaha volt második legeredményesebb játékosa lett, a kupagyőztes évben 14 találattal éppen házi gólkirály volt. Azóta viszont folyamatosan lefelé szállt a csillaga, tavaly is többször sérülésekkel bajlódott, nem tudta már megközelíteni korábbi formáját.

Az új szerzemény mindössze 25 éves korára ettől a szezontól kezdve immár pályafutása hatodik csapatában léphet pályára, ami nem éppen bizalomgerjesztő. 2006-ban a draft 12. helyén választotta ki a Galaxy, később a RSL-hez cserélték, a 2008-as expansion draft alkalmával pedig a Seattle csapott le rá. Ezt követően a Toronto-ban játszott egy rövid ideig, a tavalyi szezont pedig már a Dynamo-ban húzta le. Sturgis eddigi 80 pályára lépése közül 66-szor volt kezdő, ezalatt egy gólt és két assziszt szerzett.

"A játékosok helycseréje mellett anyagi juttatásokat is kaptunk, amely teret nyit további téli igazolások előtt. Nathan kifejezetten tapasztalt játékos, több középpályás poszton és a védelemben is képes játszani, igazán sokoldalú labdarúgó, aki a védekezésünk stabilitásának kulcsembere lehet 2013-ban. Ugyanakkor fájdalmas most Omar-tól elbúcsúznunk, a Rapids egyesülete és szurkolói mindig emlékezni fognak rá, és a legjobbakat kívánjuk neki ezután Houston-ban" - nyilatkozott a klub technikai igazgatója, Paul Bravo.

A legújabb friss igazolásra alig pár nappal ezelőtt került sor, ugyanis klub szerződést kötött az ecuadori válogatott hátvéddel, Diego Calderon-nal. A 26. életéveben járó bekk ezidáig hazája első osztályú bajnokságában szerepelt, a Liga de Quito saját nevelésű játékosaként 2005-ben debütált, azóta több mint 200 fellépésen húzta magára a csapat mezét, miközben három nemzeti bajnoki cím mellett Copa Libertadores-t (2008), Copa Sudamericana-t (2009) és Recoba Sudamericana-t (2009 és 2010) nyert. Bravo a következőket mondta a legújabb játékosunkról: "Diego kifejezetten tehetséges hátvéd, aki a támadások építésébe is képes bekapcsolódni, biztosan a védelem erősítésére fog szolgálni. Bal oldalt és középen is bevethető, tiszteletreméltó tapasztalattal rendelkezik, és komoly nemzetközi sikereket ért el az elmúlt években. Izgatottan várjuk, hogy megérkezzen a csapathoz."

A gárda cserekapusa, Steward Ceus a következő szezontól is a Rapids-t szolgálhatja, miután a napokban megújította szerződését a denveri együttessel. A haiti-i származású portás a tavalyi szezonban Pickens sérülése miatt két meccsen kapott lehetőséget, gólt egyik találkozón sem kapott, s reményeink szerint továbbra is megbízható váltótársa lehet az MLS legjobbjai közé tartozó elsőszámú kapusunknak.

A következő jeles esemény a január 17-én sorra kerülő MLS SuperDraft lesz Indianapolis-ban, melyre a Rapids három választási lehetőséggel rendelkezik az első 30 helyen belül, tehát mindenképpen komoly erősítésekre lehet számítani.

A csapat január 21-től kezdi meg a felkészülést a 2013-as szezonra, hivatalosan ez lesz az edzőtábor első napja, de már az azt megelőző napokban együtt lesz a csapat az orvosi és fizikai vizsgálatok erejéig. Ezt követően január 27-én az arizonai Tucson-ba látogatunk, ahol a Desert Friendlies torna keretein belül három felkészülési mérkőzést vívhatunk meg a Portland, a Houston és a San Jose csapataival. Februárban tíz napot töltünk Las Vegas-ban, s 15-én a Chivas USA-jel fogunk barátságos meccset játszani. A tényleges tétmeccsek pedig március 2-án kezdődnek, az MLS nyitó fordulójában az FC Dallas otthonában léphetünk fel, egy héttel később a home opener-t a Philadelphia Union ellen vívjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr845002462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.01.07. 16:55:20

nah mostmár a védelembe is erősítettünk, egyre jobban néz ki a keret

foppa21 2013.01.07. 17:03:00

buddle behívták a válogatottban jan29én a kanadaiak elleni meccsre

foppa21 2013.01.07. 19:04:42

hendry thomas is hosszabbított. nem sokat láttuk tavaly, talán idén többet játszhat

Tomi_Tanguay 2013.01.08. 21:01:30

denverben, salt lakeben vagy KCben rendezik az USA március 22i VB selejtezőjét. a héten lesz döntés.

foppa21 2013.01.09. 19:03:44

wynne is hosszabbított a csapattal

milo_hedgie#23 2013.01.15. 21:32:07

na március 22én nálunk tartják az usa-costa rica vb selejtezőt


süti beállítások módosítása