Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Felemás folytatás

2013.01.09. 17:32 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Véget ért az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Air Force Falcons győzelmi sorozata, a csapat szezonbeli első vereségét éppen az állami rivális Buffaloestól szenvedte el 89-74-es arányban.






















Pedig a félidőben még nagyon jól tartotta magát az esélytelenebb AFA, és idegenben sem riadt meg, de a boulderiek végül hozni tudták a meccset. A vendégek legeredményesebb játékosa természetesen a végzős hátvéd Michael Lyons volt 20 ponttal, míg a szintén senior Todd Fletcher karriercsúcsot jelentő 18 egységnél állt meg. Dave Pilipovich vezetőedző büszke volt tanítványaira, mivel keményen küzdöttek, ugyanakkor néhány gyengeségre – kevés lepattanó – is felhívta a figyelmet.

Háromból kettő

A CU elleni idegenbeli találkozót követően három hazai meccs várt az Air Force-ra, és ebből kettőt sikerrel is vettek a Sólymok. November 28-án Todd Fletcher ismét egyéni csúcsot állított fel, a Jackson State ellen 76-47-re megnyert találkozón 20 pontig jutott. Michael Lyons is jól teljesített, ő 14 pontnál állt meg, míg Mike Fitzgerald 13-at szorgoskodott össze a nem sok izgalmat hozó meccsen. Győzelmének köszönhetően a Falcons mérlege ekkor 6-1 volt a szezonban, és ilyen jól utoljára a 2006/07-es idényben kezdett a csapat.

Négy nappal később a veretlen Wichita State látogatott a Clune Arénába, és a hazaiaknak nem sok kellett ahhoz, hogy döntetlenre mentsék a rendes játékidőt: Lyons a dudaszó pillanatában eresztett el egy hárompontos dobást 69-72-es állásnál, és mivel a játékos próbálkozása kimaradt, a Sólymok így elveszítették a találkozót. Mike Fitzgerald (18 pont) mellett Taylor Broekhuis (17) és Lyons (13) voltak a csapat húzóemberei, de Fletcher (8) és a padról beállva 17 percet kapó DeLovell Earls (8) is mindent megtett a sikerért.

„Azt gondoltam, hogy be fog menni” – kesergett Pilipovich a lefújást követően. „Azt hittem, hogy Todd megcsinálja magának a helyet és dob, mert szabadon volt, de inkább Mike-nak passzolt. Ő általában bedobja az ilyeneket, de most nagyon kevés ideje volt és még támadták is. Nem sok hiányzott hozzá.”

A szoros vereség után volt ideje pihenni a társaságnak, hiszen az Arkansas-Pine Bluff elleni meccsre hat nappal később került csak sor. A Falcons hozta a papírformát, és a lelkes 1553 kilátogató néző nagy örömére 65-49-es diadalt aratott, ezzel 7-2-re alakítva szezonbeli mérlegét. Nehezen indult a találkozó Pilipovich csapatának számára, hiszen az első félidőben 31-25-re a vendégek vezettek, de Michael Lyons 26 pontjának köszönhetően sikerült a fordítás. Mike Fitzgerald fele ennyi pontot szerzett, míg a harmadik legeredményesebb Broekhuis hat pontnál megállt. Pilipovich a találkozó utáni nyilatkozatában elárulta, mondta Lyonsnak, hogy elő kell lépnie és vezetnie a csapatot, mivel annak szüksége van rá, a végzős klasszis pedig megfogadta a mester szavait.

Egy győzelem mellett két sima vereség

Karácsony előtt Kaliforniában, a UC Riverside otthonában volt jelenése az Air Force-nak, és Michael Lyons ismét oroszlánrészt vállalt csapata sikerében, a coloradóiak 61-53-ra nyertek. Első számú játékosunk a 22 pontja mellett hat lepattanót szerzett és három asszisztot is kiosztott. Taylor Broekhuis tíz pontot szerzett, míg a csapat második legeredményesebb játékosa a csereként beálló Kyle Green volt 11 ponttal. Pilipovich a találkozó után ismét Lyonst méltatta, de meg is van rá az oka, hiszen a játékos kiváló formában kosarazik az utóbbi időben.

A 2012-es naptári év utolsó meccsét Sunrise-ban játszotta a Falcons, de sajnos a győzelem nem jött össze a Florida Gators vendégeként. A hazaiak 78-61-re nyertek, így a papírforma nem borult. Michael Lyons 11-7-es mérleggel zárt ami a szerzett pontokat és a lepattanókat illeti, és mivel senki nem tudott kimagasló eredményt nyújtani, az újabb győzelem elmaradt. Green 11, Broekhuis tíz, Tre’ Coggins nyolc pontnál állt meg.

„Kicsit meg voltunk viselve a második félidőben, aminek oka az, hogy ellenfelünk fizikálisan bőven fölöttünk áll” – mondta a vezetőedző a meccset követően, utalva a 13. Florida egyik erősségére. „Tudtuk, hogy egy nagyon jó százalékkal dobó együtteshez látogatunk.”

Január második napján a Richmond vendégeként sem jött össze a győzelem, az Air Force 91-68-as vereséget szenvedett. A hazaiaktól egy játékos 25, míg a másik 31 pontot dobott, a sólymok csapatából szokás szerint egyedül Michael Lyons tudta velük felvenni a harcot, de 18 pontnál ezúttal ő sem volt többre képes.

12 meccset követően az Air Force eddig nyolc alkalommal győzött, így a tavalyi gyengécske év után ez igazán pozitívum, de a jó forma ellenére a fogadási tippek alapján az MWC legjobb csapatai ellen ellen a légierőnek nem sok esélye lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr595008593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.01.10. 20:10:23

és ma hajnalban volt még egy szép győzelem a nevada ellen :)


süti beállítások módosítása