Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS SuperDraft 2013: Három coloradói választás

2013.01.19. 23:14 - Filip89

Az idei MLS SuperDraft-ot megelőző írásunkban némileg már előrevetítettük, hogy mi várható a csütörtöki börzén, a változások és meglepetések azonban természetesen nem maradtak el. A következő bejegyzésben a draft legfontosabb tudnivalóit és a csapat legfrissebb aktuális híreit foglaljuk össze.



A draft előtti napon a Rapids egy komoly horderejű üzletet hajtott végre, melyben a középpályás Jeff Larentowicz-ot a Chicago Fire-höz cseréltük az idei 11. választási lehetőségért, anyagi juttatásokért és egy nemzetközi játékoshelyért. A 29 esztendős karmester 2010 óta erősítette a coloradói együttest, első két szezonjában minden egyes mérkőzésen pályára lépett az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt, a három esztendő alatt pedig összesen 96 mérkőzésen tűnt fel, ebből 95-ször kezdőként. Első évében All-Star résztvevő volt és oroszlánrészt vállalt a bajnoki címből, 2011-ben pedig hét találattal a csapat legjobb góllövőjének bizonyult, viszont a 2012-es esztendő számára egyénileg is gyengébben sikerült, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy megpróbálja felhasználni őt a cserepiacon. "Egyáltalán nem volt könnyű döntés elcserélni Jeff-et, de úgy gondoltuk, hogy komoly lehetőséget nyithatunk meg új igazolások előtt, és persze egy újabb fiatal tehetséggel gazdagodunk a draftra. Szeretném megköszönni Jeff három éves munkáját a csapatnál, és a legjobbakat kívánom neki Chicagóban" - tette hozzá Paul Bravo, a Rapids technikai igazgatója.

Közvetlenül a börze előtt tehát az első körben a 6. és a 11. lehetőséggel rendelkeztünk, míg a második körben a 25. cédula volt a miénk, mivel a 2/30-as pick-et a visszaküldtük a Chicago-nak a Larentowicz-féle cserében.

Az első választási lehetőségünkből egy kiváló csatárt választottunk Deshorn Brown személyében. A jamaicai támadó az utolsó egyetemi tanévét a UCF-en töltötte, ahol 16 mérkőzés alatt 13 találatot szórt és könnyedén került be az NSCAA All-South Region, valamint az All-Conference első csapatába. Az előző két szezont az alacsonyabb osztályban versengő University of Mobile gárdájánál töltötte, ahol 2011-ben 32 góllal vezette a konferenciát. Brown kifejezetten atletikus, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező támadó, aki már most hatalmas tehetségnek számít és kisebb rutinszerzést követően biztosan komoly hasznát fogja venni a csapat az MLS-ben. Előzetesen is számíthattunk csatár kiválasztására, mivel a télen Casey és Cummings távozott a csapattól, Buddle leigazolásával erősítettünk valamelyest, de az igazi vérátömlesztés érdekében nagy szükségünk volt egy fiatal gólvágó megszerzésére is.

A draft 11. helyén egy tehetséges középpályára esett a választásunk, Dillon Powers-t előzetesen magasabbra várták volna, így mindenképpen jól jártunk vele, hogy a birtokunkba került, hiba lett volna bent hagyni. A texasi származású játékos mind a négy egyetemi évét a Notre Dame falain belül húzta le: freshman évében bekerült a Big East konferencia legjobb újonc csapatába, a következő két esztendőben tagja volt az All-Big East Second Team-nek, végzősként pedig immár a konferencia legjobbjai közé nyert besorolást, valamint az NSCAA All-American első csapatába is. Teljes egyetemi karrieje alatt 78 mérkőzésen tíz gólt szerzett, négy meccs kivételével valamennyi pályára lépését kezdőként tudta le a Fighting Irish színeiben. Powers emellett rendre tagja volt az amerikai korosztályos válogatottnak, ifi és junior szinten több válogatottságot tudhat maga mögött, például a 2009-es egyiptomi U20-as VB-n is az USA húzóemberének bizonyult. Kevés igazán szépreményű középpályás van a Rapids keretében, Larentowicz távozásával és Mastroeni korosodásával pedig óhatatlan szükségünk volt az utánpótlásra ezen a poszton is, amit a Powers draftolásával igyekeztünk pótolni.

A második körben a várakozásoknak megfelelően érkezett egy hátvéd is a csapathoz, miután a draft 25. választásaként Kory Kindle-t szólítottuk magunkhoz. A tehetséges bal hátvéd a CSU Bakersfield-nél töltötte az elmúlt négy esztendőt, mely során 72 mérkőzésen (68-szor kezdő volt) 13 gólt szerzett a csapat színeiben hátvéd létére. Az elmúlt szezonban igencsak foghíjas védelembe kötelező volt az erősítés, és amellett, hogy a piacról igazoltunk már ígéretes játékosokat, most a drafton is szereztünk egy értékes embert a hátsó alakzatba, aki előtt még hosszútávon is ígéretes jövő állhat.



A draft alatti napokban a csapat bejelentett egy külsős igazolást, ugyanis a Rapids megállapodást kötött a 22 esztendős chilei szélsővel, Kevin Harbottle-lal. A fiatal játékos 2009 óta folyamatosan a chilei első osztályban játszott, többnyire az ország legjobb csapatai közé tartozó Universidad Católica gárdáját erősítette, amely az utolsó állomáshelye volt hazájában. Egy évvel ezelőtt csapatával megnyerték a nemzeti kupa sorozatot és néhány mérkőzésen a Libertadores Kupában is színre léphetett. A komoly klubtapasztalatok mellett 2008 és 2010 között rendszeresen tagja volt hazája U20-as válogatottjának és azóta már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. "Kevin egy fiatal, dinamikus támadó játékos, akinek stílusa tökéletesen beleillik az általunk játszani kívánt offenzív játékba. Mindössze 22 éves, de rengeteg pozitívumot hallottunk róla, korához képest kifejezetten rutinos, és biztos vagyok benne, hogy hamar be fog illeszkedni az új csapatába és az új ligába" - vélekedett róla Bravo.

A napokban Rapids ugyancsak profi szerződést kötött a saját nevelésű játékossal, Dillon Serna-val, aki a klub történetének harmadik akadémiai játékosaként került be az első csapat keretébe Armstrong és O'Neill után. A helyi származású középpályás az igazi labdarúgó egyetemnek számító Akron színeiben húzott le egy évet az NSCAA-ben, s több nívós médium az ország legjobb freshman játékosai közé sorolta. Ezt követően hivatalosan 2009-től erősített a Rapids akadémiáját, miközben nem egyszer tagja volt az U17-es amerikai válogatottnak részt vett, a korosztályos világbajnokságon és CONCACAF kupán, míg 2012-ben az U20-as válogatottban is bemutatkozott alig 18 esztendősen. Utolsó évében a Rapids U18-as csapatának legeredményesebb játékosa volt 12 találattal, és immár tíz MLS Reserve League meccsen is pályára léphetett. A profi szerződés egy újabb komoly lépés a karrierjében, bizonyára jövőre még leginkább a tartalékok között lehet számítani rá, de remélhetőleg az első csapatban is hamarosan bemutatkozhat.

A Rapids játékosai a héten megkezdték a felkészülést az előttünk álló 2013-as szezonra, a keret tagjai mellett hat meghívott játékos vesz részt az edzőtáborban. Közülük a legismerősebb Jamie Smith lehet számunkra, aki az elmúlt években 56 mérkőzésen lépett fel a csapat színeiben, de tavaly sérülések korlátozták és a 2012-es szezont követően nem hosszabbítottunk szerződést vele, most még egy utolsó lehetőséget kapott, hogy hátha sikerül kiharcolnia magának az új szerződést. Az FC Dallas-tól búcsúzó 20 éves Ruben Luna is ígéretes játékos hírében áll, a mindössze 20 éves támadó az elmúlt szezonban 22 mérkőzésen kétszer talált be, de a tartalékbajnokság 2011-es kiírásának gólkirálya volt tíz találattal, és a mexikói junior válogatottban is feltűnt már. Mindenképpen tehetséges játékos, de egyelőre a legmagasabb szinten még nem tudott bizonyítani, talán a Rapids-ben kiteljesedhet, ha sikerül meggyőznie a vezetőséget. Rajtuk kívül meghívott még a táborban a védekező középpályás Luke Vercollone, valamint három kapus, Joel Helmick, Jim Maurer és Clint Irwin, akik közül kerülhet majd ki a Rapids harmadik számú kapusa.

Szép lassan tehát alakul a csapat kerete a 2013-as szezonra, és már csak alig másfél hónap választ el bennünket a március 2-i idénynyitótól.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr485028543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.01.20. 18:51:00

nekem egyre jobban tetszik a keret. az igazolások és a draft választások is jól sikerültek úgy néz ki

milo_hedgie#23 2013.01.20. 22:14:41

erősödik a csapat,de a védelembe még mindig el tudnék fogadni legalább egy tapasztalt játékost.

melo15 2013.01.21. 17:30:40

nem ismerem a draftolt játékosokat, de jókat írtok róluk :) mennyi esély van rá hogy játszani is fognak idén a csapatban?

foppa21 2013.01.21. 18:13:14

@melo15: a két első körösnek sztem jó esélye van mert tavaly cascio is alap ember volt

foppa21 2013.01.22. 17:32:16

ma este supplemental draft!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.22. 21:53:06

The Colorado Rapids made four selections in today's MLS Supplemental Draft, drafting defender Brenton Griffiths (South Florida), midfielder Stefano Pinho (Fluminense in Brazil), midfielder Machael David (UC-Santa Barbara), and midfidefender Marcello Castro (Sacred Heart University).

Hát, fiatal középpályásokból betankoltunk rendesen, de nekik azért jóval kisebb esélyük van a csapatba kerülésre.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.23. 08:19:08

Újabb trade: Avila for LaBrocca. Mindkét játékosnak lejárt a szerződése és újat kell kötni vele. Nick-et bírtam annak idején nálunk, sajnáltam, hogy mennie kellett Wynne-ért, azóta 2011-ben All-Star játékos lett a Chivas USA-ben. Mindenképpen komoly erősítés a középpályára.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.23. 08:30:33

Valahogy így nézhet ki most a keret:

Pickens, Ceus, Helmick/Mauerer/Irwin (?)
Sturgis, Moor, Wynne, Calderon + Mastroeni, Wallace, Klute, Kindle (?), Griffiths (?)
Mullan, Castrillon, LaBrocca, Rivero + Harbottle, Thomas, Armstrong, Harris, Powers (?), O'Neill, Serna, Castro (?), Pinho (?), David (?)
Buddle, Cascio + Brown, Hill, Akpan

Elöl ugye a potenciális kezdők a + jel után a várható cserék, kérdőjelellel a super és a supplemental draft pick-jei, akiknek ugye még nincs szerződésük. Tájékoztató jellegű az egész, Maestro-val egyre többen inkább a védelemben számolnak, Sturgis lehet még defenzív középpályás, illetve figyelembe véve a fiatal, gyors szélsőket, lehet hogy Mullan jobb hátvéd lesz. Harris és Harbottle is lehet például csatár. Előre felé egész jól megvagyunk, az átfedések miatt hátul is, de egy igazán rutinos védőt még el tudnék fogadni, ott volt a legnagyobb űr tavaly, komoly erősítések kellenek.

foppa21 2013.01.23. 20:38:00

@Filip89: ezt jól összefoglaltad:-)

foppa21 2013.01.24. 09:20:23

denver egyike a 13 városnak, akik rendezői lesznek az idén júliusi gold cupnak:-)

foppa21 2013.01.24. 09:21:05

jah és a sports autorithy field at mile high stadionról van szó, nem a dsgpről

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.26. 17:52:29

A special lottery-n megszereztük a 18 éves kameruni csatár Charles Eloundou-t. Utánpótlás válogatott volt korábban, február 6-án debütálhat a felnőtt csapatban.

foppa21 2013.01.29. 14:32:56

érkezett a csapathoz próba játékra a csatár walter martinez. a legutóbbi VBn ott volt honduras csapatában. egyszer kezdő, kétszer csere volt

foppa21 2013.01.29. 14:44:57

a csapat elutazott arizonába a szokásos téli barátságos meccsekre.

The Rapids are participating in the Desert Friendlies, a preseason tournament presented by FC Tucson. Colorado will face the Portland Timbers on Tue., Jan. 29 (11 am MT), the Houston Dynamo on Thurs., Jan. 31 (6 pm MT), and the San Jose Earthquakes on Sat., Feb. 2 (11 MT). All training sessions and matches will be held at the Kino Sports Complex in Tucson.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.29. 19:23:27

Rapids lineup vs Portland: Pickens; Mullan, Moor, Calderon, Wallace; Thomas, Mastroeni, Rivero; Hill, Harris, Cascio

foppa21 2013.01.29. 21:21:21

elég simán kikaptunk 3-1re a portland ellen, brown szerezte az egyetlen gólt

milo_hedgie#23 2013.01.30. 16:30:33

nem kezdtünk valami ragyogóan a felkészülést, de ilyenkor még nincs nagy jelentősége

foppa21 2013.01.30. 20:58:54

rivero megsérült a tegnapi barátságos meccsen. 2-3 hónap lábtörés. óriási nagy szopás:-((

foppa21 2013.02.01. 19:58:32

a második meccset is elvesztettük 1-0ra a houston ellen

foppa21 2013.02.03. 20:59:08

megvan az első győzelem az előidényben! smith góljával 1-0 lett a san jose ellen


süti beállítások módosítása