Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denverbe jön a Gold Cup

2013.01.25. 15:32 - Filip89

A napokban hozták nyilvánosságra a 2013-as labdarúgó Gold Cup küzdelmeinek helyszínét, és a 13 rendező város között Denver is helyet követelt magának. Az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Észak-, Közép-Amerikai és Karibi kontinensviadal a Sports Autorithy Field at Mile High Stadium-ban teszi tiszteletét július 7. és 28. között.

A történelem 12. Gold Cup-ját zsinórban ötödik alkalommal rendezik meg az USA-ban, a kontinens 12 legjobb csapatának részvételével. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az amerikai válogatott első hazai VB-selejtezőjét március 22-én a Rapids otthonául szolgáló Dick's Sporting Goods Park-ban rendezik meg Costa Rica ellen, most pedig egy újabb neves elismerés érte a coloradói sportvilágot, ugyanis Denver futballstadionjában is megrendeznek majd néhány mérkőzést az idei kontinensviadalon. Természetesen a pontos program, mint ahogy még az összes résztvevő sem, egyelőre nem ismert.

Az ezévi Gold Cup során a nemzeti csapatok nyolc olyan kiváló létesítményben vívhatnak meccseket, ahol első alkalommal kerül sor ilyen rangos esemény vendégül látására. Ezek a helyszínek a denveri létesítmény mellett a következők: a Georgia Dome Atlantában; az M&T Stadium Baltimore-ban; a Rentschler Field East Hartford-ban; a BBVA Compass Stadium Houston-ban; a Sun Life Stadium Miami-ban; a JELD-WEN Field Portland-ben; a Rio Tinto Stadium Salt Lake City-ben. A másik öt helyszín már rutinos Gold Cup-rendezőnek mondhatja magát: az arlingtoni Cowboys Stadium; a chicagói Soldier Field; a pasadena-i Rose Bowl Stadium; a harrisoni Red Bull Arena; illetve a seattle-i CenturyLink Field.

Az idei 12 résztvevőből 11 már ismert, melyek a következő országok lesznek: Belize, Kanada, Costa Rica, Kuba, Salvador, Haiti, Honduras, Martinique, Mexikó, Trinidad és Tobago, valamint a rendező Egyesült Államok. A legutolsó helyre még Guatemala és Panama pályázik egyenlő esélyekkel.

"Szeretnék köszönetet mondani valamennyi pályázó városnak a lelkes érdeklődésért a Gold Cup megrendezését illetően, egyúttal őszintén gratulálok a 2013-as befutó arénáknak. A CONCACAF mindenképpen sikeres kontinensviadalt várt ettől az esztendőtől, szoros együttműködést fogunk végezni a stadionokkal és a helyi szervezőkkel, miközben egyre több államba juttatjuk el a nemzetközi labdarúgást az Egyesült Államok berkein belül" - vélekedett a földrész labdarúgó szövetségének elnöke, Jeffrey Webb.

Az idei rendezvényre hatalmas érdeklődést várnak az új arénák jelentett új régiók debütálásával, hiszen két évvel ezelőtt a 13 meccsnapból kilencen teltház volt és több mint 600 ezer szurkoló tekintette meg a helyszínen a mérkőzéseket.

A júliusi kontinensviadal eseményeit természetesen majd a blogunkon is fogjuk követni, reményeink szerint a helyi stadion mellett néhány Rapids-játékos is képviselni fogja a coloradói színeket a földrész nagyszínpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr865043405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2013.01.26. 09:22:06

Biztató, hogy végre sikereket ér el a helyi sportdiplomácia. Talán lassan a csapatainknak is több tekintélye lesz.


süti beállítások módosítása