Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: Gyenge menetelés

2013.01.26. 18:32 - Filip89

- Tóth Milán írása -

December 21-én a Northern Colorado Bears programja is megkezdte menetelését konferencia-ellenfelei ellen az észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban. A sorozat győzelemmel kezdődött a North Dakota ellen, de az azt követő öt találkozóját egyaránt elveszítette a UNC.
















A North Dakotát 75-66-ra győzte le a coloradói együttes, köszönhetően az utolsó négy percben mutatott formájának, hiszen ekkor 17-5-ös sorozatot produkált B.J. Hill legénysége. Végig nagyon szoros volt az állás, még a szünetben is 31-31 állt az eredményjelzőn. Az UND a második félidőben ráijesztett a hazaiakra, de végül a harmadéves Derrick Barden (20 pont, 9 lepattanó), a végzős Tate Unruh (13, 10) és a sophomore irányító Tevin Svihovec (19, 6) remek teljesítményének köszönhetően a Bears behúzta első meccsét a Big Sky konferencia-csoportban, míg az ellenfél második vereségét könyvelhette el.

Amilyen jól sikerült a dakotai meccs hajrája, olyan rosszul végződött a finis a Southern Utah otthonában. 3:16-tal a vége előtt hat ponttal, 50-44-re ment a Hill-csapat, de a hazaiak hét pontot még szereztek az utolsó percekben, válasz pedig nem érkezett a Bearstől, így minimális vereséget szenvedtünk. Derrick Barden ezúttal 12 ponttal és 9 lepattanval zárt, és a csereként beállt Emmanuel Addot is dicséret illeti, hiszen 21 perc alatt tíz pontig jutott.

Folytatta idegenbeli túráját a Northern Colorado, január 3-án a Weber State-hez látogatott, de ezúttal is vereséget szenvedett. A hazaiak 79-54-re diadalmaskodtak, és szinte végig, magabiztosan tartották kézben a találkozó sorsát. Connor Osborne nyolc reboundjával jeleskedett, míg Tate Unruh 15 ponttal zárt. Ezúttal a cserék is több játéklehetőséget kaptak, például Keane hét ponttal hálálta meg edzője bizalmát.

Két nappal később az Idaho State is könnyedén verte a Bearst, így hiábavalónak bizonyult Derrick Barden 19 pontja és nyolc lepattanója, valamint Tate Unruh 14 kosara. A 86-63-ra végződő találkozón Paul Garnica a padról beállva szerzett kilenc pontot, de mivel a többiek nem tudtak jó teljesítménnyel előrukkolni, ismét kikapott a csapat. Hill szerint a játékosok leginkább dekoncentráltságuknak és fegyelmezetlenségüknek „köszönhetik” a kudarcokat. Az edző hozzátette, pocsékul védekezett a csapat, hiszen az Idaho State a konferenciában a legrosszabb átlaggal dobja be hárompontosait, január 5-én ez azonban egyáltalán nem volt érzékelhető.

Január 10-én ismét otthon szerepelt a Bears, de hiába a hazai pálya, ismét egy vereség következett a sorban. A favorit Montana 85-77-re győzött Greeley-ben, és bár jól tartotta magát Hill legénysége, mentálisan is rendben volt, az a bizonyos kis plusz ismét hiányzott a győzelemhez. Derrick Barden karrierje és az idei szezon során második dupla-dupláját érte el, 21 pontja mellett 15 lepattanó is fűzödött a neve mellé. Egyaránt 19-19 pontot szerzett Tate Unruh és Tevin Svihovec is, míg Huskisson négy assziszttal segítette társait. A cserék a mérkőzésen egyetlen pontot sem szereztek.

„Elégedett vagyok a srácok mentális hozzáállásával” – mondta Hill. „A kezdőkön láttam a lelkesedést, igazán nagyszerűen játszottak ma, főleg a támadások miatt érdemelnek dicséretet.”

A Portland State ellen megszakadt a UNC ötmeccses nyeretlenségi szériája, január 15-én 67-50-re nyertek Bardenék. Csapatunk legeredményesebb játékosa ezúttal Tate Unruh volt, aki 19 ponttal zárt, míg Osborne és Barden a lepattanók megszerzésében jeleskedett, mindketten kilenccel zártak. Paul Garnicanak is jól ment, ő 12 pontig jutott, míg Greg Tucker nyolc egységnél állt meg. A mester szerint ez egy olyan meccs volt, melyet mindenképpen meg kellett nyerniük, így érthető módon örült a sikernek. Fontosnak tartja a szakember, hogy a jövőben még figyelmesebb legyen a társaság, mentálisan rendben legyen, mert az elmúlt másfél évben ez nagy hiányossága volt a csapatnak.














Két nappal később az Eastern Washington sem tudta legyőzni a Bearst, a coloradóiak 72-56-ra diadalmaskodtak hazai pályán. Így zsinórban második meccsét nyerte még több mint tízpontos különbséggel a csapat, Tate Unruh (21 pont) és Derrick Barden (15 pont, 15 assiszt) pedig megint parádésan játszott. Tim Huskisson is kitett magáért, 14 egységnél állt meg. Garnica hét lepattanót szerzett, Hill pedig elmondta, a folytatásban még jobb teljesítményt vár a játékostól. Az edző szerint a kulcs a győzelemhez a jó védekezés volt, de a gárda támadó játékával is elégedett volt.

Legutóbb a Northern Arizona otthonában lépett pályára a Bears, de 67-65-ös vereséget szenvedett. Derrick Barden ismét DD-t ért el (13, 10), ráadásul három labdaszerzése is volt. Huskisson tíz, Osborne kilenc, Svihovec pedig 16 ponttal zárt, míg a cserepadról beállt játékosok tíz ponttal segítették a csapatot. A félidőben még a Bears vezetett két ponttal, de a hazaiak fordítani tudtak Veresége miatt így a Big Skyban 3-6-os, míg összesítésben 5-12-es mérleggel áll a Northern Colorado.

Legközelebb a Sacramento State ellen fog majd játszani az együttes, a jelenlegi fogadási tippek alapján pedig nem mi vagyunk a találkozó esélyesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr125045932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása