Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Visszavágott a Calgary

2013.01.29. 15:00 - Filip89

Egy héttel az idegenbeli hosszabbításos győzelmet követően a Colorado Mammoth gárdája múlt pénteken sima vereséget szenvedett a rivális Calgary Roughnecks-től, a kanadai vetélytárs ugyanis 19-12 arányban múlta felül a mieinket a Pepsi Centerben.



Péntek este bő 15 ezren látogattak ki a denveri arénába, és a cél egyértelműen a 2013-as szezonbeli első hazai győzelem megszerzése volt, de ehhez a liga egyik legerősebb csapata testén keresztül vezetett az út. Az első két mérkőzésen sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Roik kezdett a hazai ketrec előtt, míg a tavalyi All-Star kapus Levis csak a padon ült. Egyáltalán nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, mégis nagyon jól kezdtünk, hiszen már a legelső támadásból vezetéshez jutottunk, fél perc elteltével Lincoln átadásából Sean Pollock volt eredményes egy nagyszerű lövéssel. A harmadik minutum végére újabb gólt szereztünk, a másodéves Jamie Lincoln az előző assziszt után maga is betalált egy ügyes egyéni akcióból. Sőt, kisvártatva a harmadik megválaszolatlan találatunkat is elhelyeztünk Poulin ketrecében, Mat MacLeod oldalsó lövése a kapuvasról vágódott szerencsésen a gólvonal mögé. Kevesebb mint öt perc alatt 3-0-ra húztunk el, hamarosan azonban elkezdett ébredezni a Riggers, és Sh. Evans szerezte a vendégek első találatát egy egyéni akció révén, majd a tizedik minutumban Adam Jones talált be egy kapu torkában megszerzett labdát követően. A játékrész utolsó öt perce viszont kifejezetten horrorisztikusan sikerült számunkra, 4-1-es előnyből sorozatban hat gólt kaptunk: Sh. Evans és Dobbie is két-két gólt lőtt, Ranger és Snider ugyancsak betaláltak, a kanadaiak többször emberelőnyt használtak ki, mi pedig kezdtük egyre inkább elveszíteni a ritmust.

A második negyednek tehát 4-7-es lemaradásból vághattunk neki a nyitó felvonás végi összeomlásnak köszönhetően. Lendületben maradt a Roughnecks és két perc után újabb gólt szereztek, Sh. Evans már a napi negyedik találatát lőtte egy emberelőny alatt, ezúttal éppen JGJR vesztette el az önuralmát és szabálytalankodott feleslegesen a földön fekvő ellenféllel szemben, amiért öt perces kiállításban részesült. Ezek után Levis foglalta el a Mammoth ketrecét, és átmenetileg meg tudta fékezni a vendégek rohamait néhány bravúros védéssel. Hamarosan a csapatkapitány Gavin Prout megszerezte karrierje 200. találatát a csapat színeiben egy mesterséges PP alatti bombagóllal. Sajnos, megint csak átmenetileg tudtunk közelebb zárkózni, hiába késztettük izgalmas csatára a vendégeket, a Calgary tökéletesen uralta a mérkőzést, gyakorlatilag minden tekintetben felülmúlták a kissé idegesen játszó mieinket, melyet hamarosan gólokkal is alá tudtak támasztani. A negyed derekánál Shattler került elő egy duplával, plusz még Dickson is betalált. A félidő előtti utolsó másodpercekben létszámfölényből Jamie Lincoln volt eredményes közvetlen közelről Prout tökéletes keresztpasszát követően. Így is csak 11-6-ra tudtunk közelebb jönni, változatlanul eldőlni látszott az összecsapás a 'Necks javára.

A harmadik menet szinte ott folytatódott, ahol a második befejeződött, másfél perc alatt újabb két találatot helyeztek el a vendégek Levis ketrecében a létszámhátrányuk ellenére: Dickson passzát Veltman húzta be néhány méterről; majd Dickson maga is beköszönt egy kőkemény átlövéssel. Már hét gólos volt a hátrány, a kapusainkat pedig villámgyorsan visszacseréltük, Roik állt vissza a ketrec elé, Levis idegesen távozott. Hosszú percekig nem történt változás, majd John Grant Jr két percen belül két találattal hallatott magáról, a tavalyi MVP végre bele tudott állni egy-két életerős lövésbe, melyet csak a calgary-i háló akasztott meg. Nem örülhettünk sokáig, rövidesen Shattler egy gyönyörű kiugrást követően lőtt a hálóba, majd Ranger már a csapata 15. találatát ünnepelte szemben a Mammoth nyolc góljával. Egyre inkább lefutott volt a mérkőzés, és a mieink lélekben talán már fel is adták a találkozót, egyre kevesebb ambíciót és elképzelést lehetett felfedezni a játékunkban. A negyed hajrájában Jordan McBride és Ranger gyors gólváltásával 16-9-re módosult az eredmény a befejező játékrészt megelőzően.

Hét gólos lemaradásból kezdtük tehát a negyedik negyedet, amely hamar még nagyobbá süllyedt, a negyed első 78 másodperce alatt újabb három találattal keserítették el a darabjaira hulló csapatunkat. A védelmünk ekkoriban szinte már nem is létezett, Dobbie kétszer és Dickson egyszer találtak be a hátvédek díszkíséretében. Szerencsére a továbbiakban a tízes lemaradásunkat mérsékelni tudtuk, Coates indításából a kapitány Gavin Prout köszönt be; egy perccel később John Grant Jr elérte a mesterhármast; majd a hajrá perceiben egy sakk-mattig kijátszott helyzetet Adam Jones találatával fejeztünk be. Legalább az utolsó találatok a miénk voltak, de hét gólnál feljebb már így sem tudtunk kapaszkodni.



A Shawn Evans által elért 13 ponttal (4+9) a mienk nem tudták felvenni a versenyt, de azért a mérsékelt szereplés ellenére John Grant Jr ismét elérte a mesterhármast és összesen öt pontnál hagyta abba, de a meccs nagy részében képtelen volt a tőle megszokott formában játszani. Gavin Prout hét egység révén volt a csapat legjobb pontszerzője ezen az estén, hiszen két találat mellett öt alkalommal jegyzett előkészítést. Adam Jones 2+3-ig jutott, Jamie Lincoln két-két gólt és asszisztot számlált, továbbá eredményes volt még Sean Pollock, Jordan McBride és Mat MacLeod. A kapuban ezúttal Roik és Levis sem tudott maradandót nyújtani, előbbi jutott több lehetőséghez, de 43 perc leforgása alatt 25 védés mellett 13-szor kapitulált.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Washington Stealth 3-2
2. Calgary Roughnecks 2-2
3. Colorado Mammoth 1-2
4. Edmonton Rush 1-2
5. Minnesota Swarm 1-2

Legközelebb szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 2-től egy újabb hazai meccset fogunk vívni, amikor a tavaly bennünket búcsúztató Minnesota Swarm gárdáját láthatjuk vendégül.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr665051199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.29. 18:45:15

Kivágtuk Levis-t, és Dan Lewis szerződést kapott a csapattól.

“We need more consistent play from our back-end, and, in particular, our goaltenders,” said Mammoth president & general manager Steve Govett. “I’m grateful to Chris for his long-term commitment to our organization, but a change was needed. This is Dan’s opportunity to prove that he can be an impact player in the NLL.”

Valóban nagyon szarul kezdett idén Levis, de lehet kicsit elkapkodtuk, persze, nem fiatal már, számolhattunk úgy, hogy ennyi volt a karrierje.

milo_hedgie#23 2013.01.29. 20:32:40

@Filip89: ebben a másfél-két évben amikor visszatért hozzánk nagyon jó volt levis. de azért ne feledjük el hogy előtte mekkora legalja szemét volt egész pályafutása alatt. érthető döntés. roik sokkal jobb volt eddig,lewis pedig fiatal és van benne potenciál

milo_hedgie#23 2013.01.29. 20:38:13

ebben a vereségben is benne volt levis szerintem. bár roik se volt topon. főleg a PK volt nagyon szar meg ezek a pár perces kihagyások pecsételtek meg minket

milo_hedgie#23 2013.02.03. 05:44:51

összekaptuk magunkat a mai meccsre és megszórjuk a swarmot:)

Coach Sacco 2013.02.03. 09:50:04

Junior 11 pont, eszméletlen ez az ember. :)

milo_hedgie#23 2013.02.03. 11:00:20

roik nagyon jól védett,úgy látszik jó hatással volt rá hogy megkapta a bizalmat


süti beállítások módosítása