Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Az első hazai győzelem

2013.02.07. 16:25 - Filip89

Az NLL negyedik fordulójában a Colorado Mammoth együttese sikerrel vágott vissza a tavalyi playoff-fiaskóért a Minnesota Swarm-nak, miután a múlt szombati hazai találkozót 15-9 arányban nyerték meg a mieink, ezáltal 2-2-re egyenlítettük az összetett mérlegünket.



A Roughnecks elleni sima meccs után pár nappal a vezetőség a kapusváltás mellett döntött, és felbontotta a szerződést a veterán Chris Levis-szel, aki egy évvel ezelőtt a nyugati All-Star csapat kapusa volt, a 2013-as évad első mérkőzésein viszont kilátástalan formában védett. Helyette felkerült a keretbe a mindössze 23 éves Dan Lewis, aki tavaly átmenetileg már feltűnt a csapatnál.

Szombat este ismét tökéletes hangulat köszöntette a csapatokat a Pepsi Center-ben a 'Lacrosse Out Cancer' jótékonysági rendezvény keretein belül, és a Mammoth ezúttal is minden áron a szezonbeli első hazai siker megszerzéséért küzdött. Levis kirúgása után természetesen Roik lépett elő első számú kapusnak és a Swarm elleni összecsapáson is ő kezdhetett a Mammoth ketrece előtt. Eredményesen kezdtük a meccset, hiszen a második perc végén Jordan McBride szerezte meg a vezetést egy ajtó-ablak helyzet kihasználásával Pollock tökéletes passzát követően. Nem sokkal később a veterán hátvéd Gallant jutott a kiállítás sorsára, a Swarm nem tudta gólra váltani napi első PP-jét, de másodpercekkel később Card távoli lövése révén kiegyenlítettek. Bő egy perccel később a vezetést is átvették, két újonc nagyszerű összjátéka után Jackson labdáját Matisz helyezte el a hálóban. Néhány támadás múlva már 3-1 volt az állás Benesch találatával, majd a játékrész utolsó öt percében beindultak a mieink, és John Grant Jr 42 másodperc alatt két fantasztikus találattal kiegyenlítette az állást. A negyed záró minutumában immár a vezetést is átvettük, amikor egy emberelőny alatt JGJR keresztpasszát Jamie Lincoln csodálatos mozdulattal húzta be kapásból a levegőben. De ezzel még nem volt vége a nyitó játékrésznek, az utolsó pillanatokban a kapitány Gavin Prout szemfüles találatával 5-3-ra növeltük a különbséget.

Alig, hogy elkezdődött a második negyed, 25 másodperc elteltével máris újabb gólt szereztünk, John Grant Jr ezúttal a jobb oldalról volt eredményes egy hatalmas távoli lövéssel, megszerezve saját maga harmadik, csapata hatodik gólját az est folyamán. A találatot követően a Swarm kapuscserét hajtott végre, a másodéves Kirk helyett a rutinosabb Carlson folytatta a minnesotai ketrecben. A sorozatbeli öt coloradói gólnak kisvártatva MacIntosh találata vetett véget, aki Matisz tökéletes bejátszását követően volt eredményes óriási helyzetből. Különösebben nem zavarta meg a mieinket a Swarm szépítése, egyből a következő támadásunkat találattal fejeztük be, az újonc Jaeden Gastaldo elsőre még elejtette a labdát a kapu torkában, de az összeszedett játékszert magabiztosan lőtte a hálóba közvetlen közelről profi karrierje első találatáért. Ezt követően némileg lecsendesedtek a kedélyek, perceken keresztül nem sok helyzet alakult ki egyik kapu előtt sem, kivéve Lincoln meg nem adott találatát, majd a játékrész derekánál már semmi sem akadályozhatta meg a fiatal játékost napi második gólja megszerzésében, Jamie Lincoln ismét közelről vette be a kaput JGJR önzetlen lekészítését követően. A félidei eredményt a szünet előtti hajrá perceiben Mat MacLeod ziccergólja állította be a 9-4-es különbséget, így nyugodt előny birtokában vonulhattunk le az öltözőbe.






















A szünet után kissé befagyasztották az eredményt, közel hét minutum gól nélkül telt el, köszönhetően a két kapus remeklésének, végül a szokatlanul hosszú csendet az ellenfél játékosai törték meg, a csapatkapitány Suitor egy lendületes kiugrás végén talált be. Hamarosan egyre jobban lendületbe jött a Minnesota, és kisvártatva bő egy perc különbséggel újabb két találatot helyeztek el Roik ketrecében, Gibson a kapu mögül bevetődve köszönt be egy késleltetett kiállítás alatt, majd MacIntosh szerzett klasszikus PP-gólt. 9-7-re felzárkózott a Swarm, újra izgalmassá vált a mérkőzés, és a félidei magabiztos előnyünk olvadásával újra jobban kellett igyekeznünk. Meg is tettük és az egykori minnesotai játékos, Sean Pollock annyi kihagyott helyzet után végre be tudott találni egy ellenfél kapuja előtt megszerzett labdából. A gólt követően az egyik védő bottal megütötte a földön fekvő Pollock-ot, ami után jókora összetűzések alakultak ki a pályán, nehezen sikerült lecsendesíteni a kedélyeket. Szerencsére azért a játékkal is tudtak foglalkozni a csapatok, a játékrész befejező percében viszont inkább a mezőnybeli küzdelem dominált, kevés helyzetet láthattunk, és újabb találat sem esett, 10-7-es előnnyel fordulhattunk a záró felvonásra.

Továbbra sem mehettünk teljesen biztosra, a Swarm nagy erőkkel próbálkozott feljebb zárkózni, és három perc elteltével Jackson szerzett rendkívül szerencsés gólt, miután a kaput jócskán elkerülő lövése a hátsó palánkról visszapattanva az egyik védőnk lábáról kötött ki a hálóban. Másfél perccel később meg is érkezett a coloradói válasz, méghozzá az előző év kihagyása és az offszezonbeli sérülés után idei első meccsén pályára lépő Joel Dalgarno talált be egy lendületből megeresztett fantasztikus lövéssel. A korábbi gólgyáros a meccsen csak kereste korábbi önmagát, ezzel a találattal viszont úgy tűnt, hogy rátalált a jól megszokott formájára. Nem sokkal később pedig újabb találatokkal döntöttük el végleg a találkozó sorsát, egy létszámfölény alatt JGJR hát mögötti passzát Adam Jones tűzte a kapuba, fél perc múlva pedig egy újabb PP során John Grant Jr maga is betalált egy tökéletes átlövéssel. Ismételten elhúztunk öt góllal, és egyre kevesebb idő volt hátra a mérkőzésből. Ráadásul a Swarm kihagyott több létszámfölényt, miközben hosszú percekig állt a játék, mert a bírók szabálytalan felszerelést észleltek Roik-nál, és kiállították a kezdő kapusunkat, ezért a befejező bő öt percben az ifjú Lewis helyettesítette őt. Aztán néhány támadás múlva Jamie Lincoln növelte tovább a már amúgy is meggyőző különbséget a mesterhármas elérésével, miután JGJR ismét egy szép átadással szolgálta ki az egyik társát. Két és fél perccel a játékidő vége előtt a Swarm Watt révén felavatta a cserekapusunkat, majd az utolsó szó ki másé, mint John Grant Jr-é lett, a tavalyi MVP büntetőt lőhetett, mert a meccs utolsó két percén belül kért challenge-et a Minnesota, és nem volt igazuk. Így aztán a mérkőzés végeredménye 15-9 lett a javunkra, egy változatos mérkőzésen, kiegyensúlyozottan jó játékkal tehát megszereztük az első hazai győzelmünket 2013-ban.



John Grant Jr
igazi klasszis mérkőzésen van túl, meg sem állt 11 pontig, öt találat mellett hat gólpasszt regisztrált, utolsó 20 fellépésén belül 18. alkalommal lőtt legalább három gólt. Egészen elképesztő formában játszik, minden esélye megvan rá, hogy a tavaly felállított pontrekordját ebben az esztendőben akár még tovább javítsa, hiszen az évad első négy találkozóján 30 pontot (17+13) szállított. Mellette Jamie Lincoln hat-trick-et szórt, Gavin Prout-nak öt pont (1+4) jutott, Sean Pollock a gólja mellett három előkészítést regisztrált, Jordan McBride pedig 1+2-vel végzett. Matt Roik számára jól jött Levis elbocsátása, első számú kapusként rettentő magabiztosan védett, 44 lövésből 36 védést mutatott be, a hajrában viszont egy meglehetősen érdekes bírói döntés miatt távoznia kellett, valamiért szabálytalannak találták az általa 2010 óta viselt kesztyűit.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 3-2
2. Washington Stealth 3-3
3. Colorado Mammoth 2-2
4. Edmonton Rush 1-3
5. Minnesota Swarm 1-3

Legközelebb vasárnapra virradóra, magyar idő szerint hajnali 04:00-től a Washington Stealth ellen várhat ránk egy kőkemény idegenbeli rangadó, melyen a tét az lesz, hogy a szezon folyamán először végre pozitív mérlegünk legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr685067769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.02.09. 14:31:03

a szezon eddigi legjobb játéka volt,végig vittük az előnyt nagyon szépen. roik stabilitása és grant klasszisa döntött. kíváncsi leszek mire megyünk most a stealth ellen,vissza kéne vágni nekik az openerért

milo_hedgie#23 2013.02.10. 08:16:50

sajnos agyon vertek minket,richards mindent kivédett. 6-13 lett

milo_hedgie#23 2013.02.11. 16:21:39

richards már 8-0 ellenünk


süti beállítások módosítása