Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: A konferencia élmezőnyében

2013.02.08. 10:40 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Január 5-én a St. Bonaventure ellen zárta non-conference sorozatát az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Colorado State University együttese. A Rams simán, 85-64-re győzött, a találkozón most a cserék is több játéklehetőséghez jutottak. Csapatunk legeredményesebb játékosa a kiscsatár Wes Eikmeier volt 21 ponttal, de 19-cel az irányító Dorian Green szorosan a nyomában végzett ebben a tekintetben. Colton Iversen 14 kosárral vétette magát észre, az újabb hazai győzelemnek köszönhetően pedig már 22 meccs óta nem kapott ki az együttes a Moby Arénában. Ez történelmi tett, az állam valaha volt negyedik leghosszabb hazai veretlenségi szériája, holtversenyben a South College Gym 1960-62-ben nyújtott teljesítményével.



























Egy héttel később a San Diego State otthonába látogattak a Kosok, és igazi rangadóra volt kilátás. Két, hasonlóan jól teljesítő csapat találkozott egymással, de sajnos a hazaiak nyerték meg a meccset, igaz csak hosszabbítást követően. Két nagyon ellentétes félidőt láthattak a nézők: az elsőben a hazaiak akarata érvényesült, ennek köszönhetően a szünetben vezettek is 41-23-ra. A második játékrészt Rams húzta be 40-22-re, így a 63-63-as rendes játékidőt követően következhetett a hosszabbítás, sajnos SDSU sikerrel. Chase Tapley 12 pontot szerzett a ráadásban (a meccsen összesen 19-et), így gyakorlatilag ő volt az est hőse, de a kosok közül is voltak olyanok, akik jól játszottak. Wes Eikmeier például 22 egységig jutott, míg Colton Iverson 18-ig, ráadásul szerzett még 11 lepattanót is. Nem csak ő zárt dupladuplával, a padról beálló Daniel Bejarano neve mellett 13 pont és 11 rebound szerepelt a statisztikában. Meg kell még említeni Pierce Hornungot is, aki nagyon hasznos volt a palánk alatt, ezt 14 lepattanója támasztja alá.

Hétből csak egy vereség

Bár első meccsét elveszítette a Mountain West konferenciájában a CSU, következő hét meccséből hatot is megnyert, így a San Diego State elleni visszavágó előtt riválisa előtt, a második helyen áll a tabellán. Ennyire még ne szaladjunk előre, fussuk át gyorsan, mi is történt pontosan a csapattal január 16-a és február 6-a között.

Előbb Fort Collinsban az Air Force volt a Rams vendége, de a két coloradói együttes közül most csak a hazaiak tudtak jó teljesítményt nyújtani: Larry Eustachy legénysége 79-40-re nyert. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, míg a Falcons tagjai közül senki sem tudott tíz pontnál többet szerezni.

„Wes különleges volt ma este” – utalt a vezetőedző Eikmeier teljesítményére, aki a két együttes 100. mérkőzésén 17 pontig jutott. A szakember szerint játékosa a régi Kobe Bryantet idézte, aki előbb társait hozta helyzetbe, majd csak aztán foglalkozott magával.













Három nappal később a UNLV-t is legyőzte Eustachy csapata, 66-61 lett a találkozó vége, és ez egy nagyon fontos siker volt egy jó együttes ellen. Végig szoros és kiélezett volt a találkozó, és csak az utolsó percben dőlt el, ki is lesz a győztes. Greg Smith 16 pontig jutott, míg Dorian Green 24-ig meg sem állt. Ezúttal Iverson a palánk alatt volt nagyon aktív, tíz lepattanóval zárt.

„Idén kétszer jobb, mint tavaly” – méltatta Greent edzője. „Mindent megcsinál, de szerintem van még egy sebességi fokozat nála, amit korábban még nem, de most már elkezdett használni.”

Január 23-án a New Mexico odahaza 66-61-re győzte le a kosokat, papírformának megfelelően. A hazaiak edzője szerint kiváló csapatuk van, és ezt azért merte kijelenteni Steve Alford, mert egy jó csapatot, a Colorado State-et sikerült legyőzniük. A Lobos már 54-32-re is vezetett a meccsen, de Dorian Green és Wes Eikmeier vezérletével a vendégek elkezdtek felzárkózni, de a fordítás már nem jött össze a konferencia-első ellen – előbbi 14, utóbbi 20 kosarat dobott. Iverson is odatette magát, DD-t ért el (15 pont, 14 lepattanó).

A (jelenleg) sereghajtó Fresno State otthonában ismét sikerült nyernünk, a 74-63-ra végződő összecsapás legeredményesebbje vendég oldalon ismét Dorian Green volt 17 ponttal. Szinte mindenki odatette magát, még a cserepadról beállt Bejarano is, aki kilenc lepattanóig jutott.

A folytatásban is három olyan meccs következett, melyet a Ramsnek hoznia kellett az előzetesek alapján, és Eustachy legénysége nem is okozott csalódást. Fort Collinsban a Boise State-et 77-57-re, a Wyomingot pedig 65-46-ra verte a coloradói együttes. Sorozatban 26 otthon megnyert meccsének köszönhetően az országos ranglistán a Colorado State feljött a harmadik helyre: utoljára 2011 novemberében szomorkodhatott vereség miatt a Moby Aréna közönsége. A Broncos ellen Pierce Hornung DD-ját kell kiemelnünk (23 pont, 13 lepattanó), míg a Cowboys elleni diadal igazi csapatmunka volt. Utóbbi meccsen közel 9000-en voltak jelen a helyszínen.

Legutóbb a Nevada otthonában lépett pályára a csapat, és aratott 73-69-es győzelmet. Hornung ugyan a kezdőben volt, de betegség miatt csak három percet játszott, helyét Bejarano vette át (8 pont, 7 lepattanó). Greg Smith 28 pontig jutott, ami karriercsúcsnak számít, emellett még 12 lepattanót is összeszedett. A center Colton Iverson is DD-val zárt (10, 16), míg Green 11 pontja mellett öt asszisztot kiosztott.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. New Mexico Lobos 7-1 (20-3)
2. Colorado State Rams 6-2 (19-4)
3. San Diego State 5-3 (17-5)
4. Air Force Falcons 5-3 (14-7)
5. UNLV Rebels 4-4 (17-6)
6. Boise State Broncos 3-5 (15-7)
7. Wyoming Cowboys 2-6 (16-6)
8. Nevada Wolf Pack 2-6 (11-11)
9. Fresno State Bulldogs 2-6 (8-13)

Nincs más hátra, következhet a San Diego State elleni újabb összecsapás február 13-án, immár a Moby Arénában. A fogadási tippek oddsait is figyelembe véve szoros találkozóra van kilátás, reméljük, hogy ezúttal Rams-siker lesz, és tovább élhet a félelmetes hazai sikerszéria.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr225069539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.02.11. 18:32:19

ettől a héttől 24ek vagyunk az országos listán!
szerdán tényleg nagy derbi jön a sdsu ellen

melo15 2013.02.16. 19:39:01

ma este 10kor falcons-rams!

foppa21 2013.02.17. 04:12:10

győzött a CSU 89-86ra. harcban van a csapat az első helyért, a falconsból lyons 45 pontot dobott

foppa21 2013.02.21. 20:08:48

bakker nem sokon múlt hogy kikaptunk a UNLVtől...


süti beállítások módosítása