Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Újra kikaptunk a Stealth-től

2013.02.13. 09:28 - Filip89

Két győzelemmel és két vereséggel a tarsolyában lépett pályára múlt hétvégén a Colorado Mammoth csapata. Az idei évad ötödik mérkőzését a Washington Stealth ellen vívtuk házon kívül, ám 13-6 arányban meglehetősen simán elbuktunk ellenük.

















Az előző fordulóban a Swarm magabiztos hazai legyőzését követően joggal reménykedtünk benne, hogy lassan kezd egyre jobban összeállni a csapat, és talán Everett-ben is lehet keresnivalónk. A két rivális idei első randevúján a Stealth Denverben tudott diadalmaskodni 17-13-ra még a január 12-i évadnyitón, már csak emiatt is szerettünk volna most visszavágni Ratcliff-éknek. Hamar kiderült, hogy nem lesz könnyű dolgunk, a Stealth rámenősen indította a mérkőzést, két perc után az első PP kihasználásával szereztek előnyt, Bucktooth átadását Hill húzta be közvetlen közelről. Kisvártatva a mieink kerültek létszámfölénybe, azonban túl körülményesen játszottunk, és JGJR óvatlan labdaeladásából kontrát vezethettek a házigazdák, melyet az egykori denveri játékos, Cliff Smith találatával fejeztek be. Hat perc elteltével lassan megérkeztünk a mérkőzésbe az első gólunk jóvoltából, melyet az élete első NLL-meccsét játszó Colton Clark szerzett. A legutóbbi draft első denveri választása közép távolról volt eredményes egy fantasztikus hát mögötti átlövéssel. Sajnos, ez a találat se hozta meg jelentősen a mieink lendületét, egy-két szemvillanással később megint a Stealth talált be, név szerint Grimes révén. A nyitó negyed utolsó öt percén belül is csak kihagyott lehetőségekig jutottunk, ezzel szemben Duch hatalmas bombagóllal volt eredményes, pár támadás múlva pedig Ratcliff tökéletes bejátszását Bucktooth tűzte be a kapu közeléből a támadó idő lejárta pillanatában. A negyed befejező percében Richard Morgan helyezte el a labdát Richards kapujában egy lerohanást követően, így 5-2-re zárkóztunk fel a felvonás végén.

Három gólos hátrányból vágtunk neki a második negyednek, a jóval több próbálkozás ellenére nem sok babér termett a Mammoth játékosainak, Richards ismét tökéletes formában védett ellenünk. A folytatásban eleinte nem esett találat, elpuskáztunk egy két perces kettős fórt is, végül a szimpla előny alatt Adam Jones vette be a ketrecet egy tökéletesen helyezett lövéssel. Nem sokat kellett várni a washingtoni válaszra, hamarosan szabálytalankodtunk a saját kapunk előterében, a késleltetett büntetés közben pedig a Stealth kihasználta a hat mezőnyjátékos adta lehetőségeket és a szépen megjátszott akciót Iannucci góljával zárták le. Ezt követően valósággal befagyott az állás, és 6-3 után több mint nyolc percen keresztül nem esett találat. A játék színvonalára továbbra sem lehetett panasz, mindkét csapat becsülettel igyekezett, a hatékonyság azonban különösen a mieink részéről volt elkeserítő, nem egyszer hatalmas ajtó-ablak helyzetet lőttünk bele Richards kapusba, például MacLeod százszázalékos ziccert hibázott. A hosszú csendet is a hazaiak törték meg, a félidő hajrájában Bucktooth és McMichael villanásainak köszönhetően két újabb gólt szereztek, sajnos idejekorán eldőlni látszott a mérkőzés, s két negyedet követően 8-3-as állással mehettek be az öltözőbe a küzdőfelek.






















A változatosság kedvéért, a második félidőt is a hazaiak kezdték eredményesebben, s másfél perc után létszámfölényhez jutottak, melyet villámgyorsan sikerült kihasználniuk Duch hatalmas lövésével. Sajnos, a későbbiekben sem találtuk a góllövő ütőinket, ellenben Richards a legnagyobb helyzeteknél is rendre megtalálta a módját, hogy hogyan háríthat, pedig jó alaposan körbe lőttük a ketrecet. Aztán a játékrész derekánál végre szépítettünk, a hazai fenegyerek Beers kiállítása alatt Adam Jones kissé váratlan lövéssel vette be a kaput távolról. Ezzel sem mentünk túl sokra, még mindig öt góllal voltunk lemaradva, amely nem sokára ismét visszaállt hatra, bő egy perc múlva Henderson lekészítéséből C. Smith vágott be egy kiugrást. Ebben a negyedben nem is született már több találat, a házigazdák a 10-4-es előny birtokában gyakorlatilag teljesen hátradőlhettek a záró játékrészt megelőzően.

Váltott kiállításokkal vette kezdetét a negyedik negyed, ám a csonka emberfórokat egyik oldal sem tudta kihasználni, menet közben az inuolatok olyannyira a tetőpontra hágtak, hogy Gajic és O'Dougherty közt verekedést tört ki, melyet a denveri legény demoralizálóan nyert meg. A büntetőpadok forgalma alaposan megélénkült, nálunk megint több kiállítás történt, az ekkor kapott emberelőnyt pedig kihasználták a washingtoniak, név szerint Duch volt eredményes egy közeli lövéssel, amely immár a napi harmadik találatát jelentette az évad eddigi legjobb góllövőjének a ligában. Nem sokkal később a támadó idő lejárta miatt nem adtak meg egy hazai találatot, de különösebben nem keseredtek el, mert pár támadás múlva ismét megrezdült a háló Roik kapus mögött, Ratcliff hatalmas távoli lövéssel bombázott a ketrecbe. A továbbiakban is egyre több kakaskodás akasztotta meg a játékot, a mieink nehezen törődtek bele a sima vereségbe, igyekeztük a fizikai fölényünket kihasználva tekintélyt szerezni magunknak. A befejezés perceiben még próbáltuk menteni a menthetőt, amennyire lehetett, s Joey Cupido például egy előretörést követően szépségdíjas bevetődéses találatot lőtt, majd Sean Pollock volt eredményes emberelőnyből. Eközben Gajic ahogy visszatért a büntetőpadról, egyből újabb bunyó következett, ezúttal az újonc Hostrawser-t verte bele a padlóba. A végeredményt a Stealth alakította ki, fél perccel a befejezés előtt McMichael lőtt szép gólt Roik-nak.



Sajnos, Tyler Richards ismét lehúzta a rolót előttünk, hiába zúdítottunk a washingtoni kapura 57 lövést, mindössze féltucat találatot tudtunk bevinni, rengeteg helyzetet elpuskáztunk, s amellett, hogy a kapus nagy formában védett, sok esetben a támadóink tették őt naggyá. A húzóembereink közül egyedül Adam Jones hozta a tőle megszokott termést, a másodéves támadó két gólt és két asszisztot szerzett, ellenben Prout mindössze két, Grant Jr pedig csupán egy gólpasszt regisztrált, s a többi találatot sem feltétlenül a megszokott nevek szerezték. Kollektíven gyengén teljesített a csapat, ezen az estén játéktudásban mélyen alulmúltuk magunkat, és a Stealth még ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 4-2
2. Washington Stealth 4-3
3. Colorado Mammoth 2-3
4. Minnesota Swarm 2-3
5. Edmonton Rush 1-4

Továbbra is rendkívül kiegyensúlyozottan alakul a nyugati csoport, a következő fordulóban, szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 03:00-tól a sereghajtó Edmonton Rush ellen léphetünk pályára hazai környezetben esélyesként.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr985077955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.02.14. 19:49:43

csak most nézem hát ilija tényleg nem szarozott:D szétkapta mindkét faszit. bár a második a földre éréstől ütődött ki ennyire

milo_hedgie#23 2013.02.16. 09:25:18

@Filip89: valóban nagy dolog,hogy ilyen jól össze szedte magát a súlyos betegség után és újra számíthatunk rá!

foppa21 2013.02.17. 09:05:32

nem láttam a meccset de 14-7es vereség otthon. valami nagyon nincs rendben:-(

milo_hedgie#23 2013.02.17. 19:36:26

@foppa21: a negyedik negyedben lett ilyen nagy a különbség


süti beállítások módosítása