Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Megtört a győzelmi sorozat

2013.02.19. 12:02 - -Zephyr-

Az NBA szezont szokás két részre osztani, melynek első felét az All-Star gála szokta lezárni. A múlt hétvégi gála előtt azonban még komoly erőpróba állt a Denver Nuggets előtt, ugyanis egy kisebb keleti kitérőt tett a csapat.



A keleti partra tett kiruccanás előtt volt még két hazai találkozója is a Nuggetsnek, előbb a Milwaukee Bucks ellen léptünk pályára. A keretből minden fontosabb játékosunk bevethető volt, így Karl nem variált, a szokásos kezdőd rakta fel a meccs elején. A Bucks jobban kezdett, de a nyitó játékrész közepére belerázódott a csapat és eltüntették a hátrányt. A második negyedben végig a vendég csapat dominált, folyamatosan vezettek és alaposan le is szakítattak minket. Az első félidőben 66 pontot kaptunk, ami nagyon sok. Jelentős javulás kellett, különösen védekezésben, hogy ledolgozzuk a hátrányunk, ami a félidőben 15 pontra rúgott. A harmadik felvonásban sikerült megfelezni a hátrányt. Az utolsó negyedben szép lassan dolgoztuk le a maradék különbséget, majd kicsit több mint 3 perccel a vége előtt egyenlíteni is sikerült. Elsősorban a hajrában szerezett labdáknak és indulásoknak köszönhetően tudtunk fordítani. Gallinari elképesztő kosara pedig megadta a kegyelemdöfést a Milwaukeenak, 112:104 arányban győzelmet aratott a csapat. Gallinari és Lawson egyaránt 22 pontot szereztek, ők ketten voltak a csapat legjobbjai. A padról Brewer 20 ponttal segítette a csapatot, ő is nagyot játszott, Faried és Chandler pedig 10-10 lepattanóval vétették észre magukat. Nem játszottunk igazán jól, szerencsére az ellenfél sem volt top formában és szétestek a hajrára. Az utolsó hat percet 19-4-re hoztuk, ami végül döntött.

A túra előtti utolsó hazai fellépésünkre a Chicago Bulls ellen került sor. Remekül kezdett a csapat, az első negyedben magabiztos játékkal jelezték a játékosaink, hogy komolyan fel kell kötnie a gatyát a bikáknak, ha akarnak valamit ezen az estén. A második játékrész már jóval kiegyenlítettebb volt, csökkent is a különbség a szünetre. A harmadik negyedben aztán jött a henger. A pihenőt követően állva hagytuk a Bullst és az utolsó 12 percre magabiztos, 26 pontos előnnyel fordultunk. A záró negyed jó részében a perememberek kaptak nagyobb szerepet, Mozgov, Hamilton, Randolph is pályára kerültek. Ebből sejthető a sima győzelem, 128:96 lett a végeredmény. Sok nagyszerű teljesítménynek örülhettünk, Faried 21 pont és 12 lepattanóval sokadik dupla-dupláját szerezte meg ebben a szezonban. Nagyszerűen játszott Lawson is, aki 16 ponttal és 12 gólpasszal zárta az estét. A legeredményesebb játékosunk Chandler volt 24 egységgel, 9/8-as mezőnymutatóval, 5/5-ös triplamutatóval kevesebb, mint 20 perc alatt. Természetesen ezen a találkozón a játék minden elemében fölénybe kerültünk, lepattanókba, festékben, indulásokban, labdaszerzésekben egyaránt dominánsak tudtunk lenni.

Nagyszerű hazai teljesítménnyel a hátunk mögött vágtunk neki a keleti túrának, melynek első állomására a Cleveland Cavaliers otthonában került sor. Jól kezdtünk, egy 8-0-s rohammal nyitottunk, ám az első negyed végére kiegyenlítődött az állás. A második negyedben szorosan egymás mellett haladt a két csapat, főként egy támadásnyi volt a különbség, a szünet előtti másodpercekben aztán sikerült ellépnünk néhány ponttal. A harmadik játékrész elején növeltük a különbséget és már 10 pont fölé is rúgott az előnyünk. Ezt a biztonságos távolságot sikerült tartani a záró felvonásban is, folyamatosan előnyben játszottunk. Végül 111:103-ra nyertünk Clevelandben is. Fantasztikus csapatmunka vezetett a sikerhez, nyolc játékosunk legalább elérte a 10 pontot, közülük Gallinari volt a legtermékenyebb 19 egységgel és 9 lepattanóval. Faried 17-, Iguodala 14 ponttal zárt, a cseréink közül ezúttal Brewer, Miller és McGee jeleskedtek. Nagy fölényben kosárlabdáztunk elsősorban a palánkok alatt, pontszerzésben és a lepattanókban is sokkal jobban teljesítettünk. A lerohanásokban is jól teljesítettünk, itt 19-5-re „nyertünk”. Sok volt viszont az eladott labdánk, szám szerint 20, de ezúttal ezt, az ellenfél nem tudta előnyévé kovácsolni. Jól kezdtük tehát az idegenbeli szériánkat.

A Boston Celtics ellen folytattuk a túránkat, nehéz mérkőzésre lehetett számítani előzetesen, hiszen a kulcsembereit elveszítő kelta csapat sebzett vadként küzd, ráadásul hazai pályán bárkinek komoly fejtörést okoznak a zöldek. A rajtnál alaposan beragadtunk, a Boston 12-0-val nyitotta meg a találkozót. Az első két játékrészben állandósult a 7-10 pontos különbség, a félidő előtt sikerült valamivel közelebb kerülni. A harmadik felvonásban megint visszaállt az első félidei differencia, amit egész a negyedik negyed hajráig őrzött a hazai csapat. Az utolsó két percen belül Lawson fordított, de ismét a Celtics került előnybe. A lefújás előtt 0.8 másodperccel ismét Lawson révén sikerült egyenlítenünk és kiharcolni a hosszabbítást. Másfél perccel a első hosszabbítás vége előtt három ponttal vezettünk, ezt Green egalizálta hazai részről, így jöhetett a második ráadás játékrész. Ezt jól kezdtük négy ponttal meglógtunk és szinte végig vezettünk, Lawson kosarával három pontra növeltük a különbséget, amikor már kevesebb, mint 20 másodperc volt hátra. Pierce egy bravúros hármassal mentette meg a mérkőzést a hazaiaknak, ezzel kiharcolva a harmadik ötperces hosszabbítást. Ezt a már lélektani fölényben lévő Boston kezdte jobban, innentől futnunk kellett az eredmény után, Gallinari még egyszer tudott egyenlíteni, de a hajrában jobb volt a Celtics, és egy triplával ismét lépéselőnybe kerültek. Miller a végén még kiegyenlíthetett volna, kétpontos hátrányban szerintem elmarakodottan ráemelt egy hármast, ami kimaradt. Végül nagy csatában maradtunk alul 118:114 arányban. Nem játszottunk kimondottan jól, ennek ellenére majdnem sikerült megnyerni ezt a meccset is. Apróságok döntöttek csupán, legközelebb talán a második hosszabbításban álltunk hozzá, hiba volt Millert állítani Piercre ebben a döntő szituációban. A csapatunk legeredményesebb játékosa Lawson volt, viszonylag könnyebb dolga volt a sebességéből adódóan, Rondo hiányában több terülte volt, 29 pontig és 9 gólpasszig jutott. A kezdőből Faried és Gallinari egyaránt dupla-duplát értek el, valamit McGee 16 lepattanója érdemel még említést. Ezzel a vereséggel pont került a győzelmi szériánk végére, de szégyenkeznünk nem kell, nagyon kiélezett találkozó volt.



Kanadában folytatódott a program, a Toronto Raptorsnál léptünk pályára. Gyengén kezdtük a meccset az első negyed egyértelműen a hazai csapaté volt. Elég lassan vettük fel a ritmust, de a második játékrész végére már sikerült két pontra apasztani a Raptors előnyét. A harmadik felvonás szoros játékot hozott, 2-4 pontos különbség volt jellemző, de továbbra is a hazaiak birtokolták a vezetést. A záró negyed hajrájára tartogattuk az erőnket kevesebb, mint egy perccel a vége előtt átvettük a vezetést Randolph büntetőivel. A hazai csapat utolsó támadását Gayre játszották ki, aki 4 másodperccel a lefújás előtt, ismét egypontos előnyhöz jutatta csapatát. Az oldalbedobást elbénáztuk, így elvesztegettünk 1-2 másodpercet, Lawson megpróbálkozott egy nehéz dobással, de nem sikerült a bravúr, 109:108-ra a Toronto győzött. Így, hogy a végén kaptunk ki bosszantó ez a vereség, de figyelembe véve, hogy három fontos játékosunk is hiányzott és ezért felforgatott kerettel léptünk pályára, abszolút vállható. Gallinari, Iguodala a kezdőből, Chandler pedig a cserék közül hiányzott nagyon. Több lehetőség jutott Fourniernek, Randolphnak, Hamiltonnak és Mozgovnak is, közülük Randolph játéka volt meglepően jó, 27 perc alatt 16 pontot és 7 lepattanót jegyzett csereként. Faried 11 lepattanóval és 15 ponttal szerezett újabb dupla-duplát, a legeredményesebb játékosunk pedig Lawson volt, aki 29 egységig és 9 gólpasszig jutott.

Az All-Star előtti utolsó meccsünkre a Brooklyn Nets otthonában került sor. Továbbra is tartalékosak voltunk, Gallinari és Iguodala sem volt játékra alkalmas, Chandler és Brewer kezdtek a helyeiken. Kiegyenlített első negyeddel indult a mérkőzés, ami a második játékrészre sem változott meg jelentősen. Nagyon sok pont esett az első félidőben, a védekezésünkön mindenképpen javítani kellett volna a szünetben. A harmadik negyed nagyon rosszul alakult a mi szempontunkból, már a szünet után rögtön elhúzott a Nets és a záró 12 percre 14 pontos hátrányban fordultunk. Próbáltunk közelebb kerülni, de a védekezésünk nem akart összeállni, így hiába szereztünk szép számmal pontokat, legalább annyit kaptunk is a túloldalon. Összességében simán 119:108-ra veszítettük el a mérkőzést. A vereség a gyenge védekezés számlájára írható, meg talán arra, hogy a játékosok fejben már a szüntet várták és persze a hiányzókat sem felejthetjük ki. A meccsek óta remeklő Lawsonra ezúttal sem lehetett panasz, 26 pontot szerezett, amivel csapat legjobbja volt. A cseresorunkból Hamilton és McGee játéka volt említésre méltó, 15 és 14 pontot szereztek.

Sajnos megszakadt a csapat veretlenségi sorozata, de a Boston elleni meccsre nem igazán lehetett panaszunk. A Raptors elleni vereség már fájóbb, ott viszont sérülések és betegség nehezítette a csapat dolgát, épp jókor jött tehát az All-Star hétvége. Reméljük, a pihenő alatt felépülnek a sérültek és újult erővel folytatjuk a menetelést!

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 39-14 (53 meccs)
2. Denver Nuggets 33-21 (54 meccs)
3. Utah Jazz 30-24 (54 meccs)
4. Portland Trail Blazers 25-28 (53 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 19-31 (50 meccs)

A közeljövő programja:

Február 20., szerda, 03:00 Denver Nuggets - Boston Celtics
Február 23., szombat, 01:00 Washingon Wizards - Denver Nuggets
Február 24., vasárnap, 01:30 Charlotte Bobcates - Denver Nuggets
Február 26., kedd, 03:00 Denver Nuggets - Los Angeles Lakers
Február 28., csütörtök, 04:30 Denver Nuggets - Portland Trail Blazers
Március 2., szombat, 04:30 Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr35091960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.02.19. 16:14:31

kár volt az utolsó vereségekért, sűrű volt a program, sok a sérült, kicsit elfáradtunk a végére. most volt idő pihenni, szóval otthon el kell kapni a bostont! idegenben is majdnem megvoltak

melo15 2013.02.19. 20:21:13

@foppa21: igen, itt az ideje hogy visszavágjunk nekik

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.02.19. 20:30:46

Várhatóan Iguodala és Gallinari is ma vissza fog térni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.02.19. 20:41:59

Ty Lawson has been on fire of late and scorching hot in his last three games, averaging 28 points, 9.0 assists, and 2.0 steals while shooting 62.3 percent from the field and 64.3 percent from 3-point range.

Tomi_Tanguay 2013.02.19. 21:26:41

elég jó formában van a celtics rondo nélkül is. utolsó 8ból 7et megnyertek. de otthon tényleg verhetők, a legutolsó három meccsen legyőztük őket a pepsiben.

Tomi_Tanguay 2013.02.20. 04:52:29

78-70re vezetünk az utolsó negyed előtt.

Tomi_Tanguay 2013.02.20. 05:27:25

97-90 W! a második félidő egyértelműen a miénk volt. lawson és gallinari 26 pont.

Foresz 2013.02.21. 17:11:39

Ma este 9-kor deadline.Valószínűleg még éjfél felé is érkeznek majd hírek új cserékről,érdemes figyelgetni,mert Ujiri ilyenkor szokott rendkívül aktív lenni.

Foresz 2013.02.21. 23:47:47

Nos,Mozzy maradt a helyén.
Nem történt úgy néz ki semmilyen mozgás nálunk,a Bulls érdeklődött Richard Hamilton-féle üzlettel,de elhajtottuk őket.Gondolom Mozgov-ot akarták,de Ujiri keveselte a dolgot,hiszen a napokban már visszadobott egy jóval kedvezőbb Minnesota csere ötletet,ami Brandon Roy és egy elsőkörös draftjogot jelentett.(szintén az orosz óriásért cserébe)
Ezek után az orosz center majdnem biztosan lép a szezon végén,szerintem addig megtartjuk.A roster tele,úgy hogy nyugalom van,és hajtás a PO-beli hazai pályáért.

foppa21 2013.02.22. 04:43:26

nem történt semmi. nem bántam volna ha elcseréljük mozgovot, de ha így döntöttek, biztos megvolt rá az okuk

Tomi_Tanguay 2013.02.22. 19:58:37

@Foresz: ez érdekes. a roy+1st simán megérte volna mozgvoért. bár nem hiszem hogy nekünk royra lenne szükségünk, bár jó játékos. ugyan akkor mozgovra sincs szükség, el kéne cserélni, hogy később ne ingyen váljunk meg tőle

Tomi_Tanguay 2013.02.22. 20:00:39

Gallinari is averaging 20.6 pts over his past 8 games. He is 22-of-54 (.402) from 3-point range during that stretch.

Tomi_Tanguay 2013.02.22. 20:01:45

ma van a carmelo trade két éves évfordulója:D simán megváltás volt!

Foresz 2013.02.22. 22:40:58

@Tomi_Tanguay: Most már nem tudjuk Mozzy-t elcserélni,év végéig nálunk marad,aztán szabadügynök lesz.
Biztos hogy jobban megérte volna az elsőkörös mint így a nagy semmi,főleg hogy szerintem olyan 12-18 hely körüli lett volna a pick.Az idei draftot nem mondják erősnek,lehet hogy Ujiri ezért nem ment végül bele.
Roy jelenleg használhatatlan,tropára mentek a térdei,az sem biztos hogy játszhat valaha is.Mindenesetre év végéig kibírtuk volna őt a rosterben,mert jövőre már nincs garantált szerződése.
Ujiri remélem tudja mit csinál...

Tomi_Tanguay 2013.02.23. 03:44:32

@Foresz: arra gondoltam hogy még a szezon legvégén hátha...esetleg sign and trade. de erre már kevés az esély.

Tomi_Tanguay 2013.02.23. 03:45:27

közben sajnos kikaptunk a wizards ellen 119-113ra:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.02.23. 04:06:06

Nem jön be a GITR, nem tudtam fel tenni a kis összefoglalómat a meccsről, pedig megírtam egyből a befejezés után...

foppa21 2013.02.24. 01:22:07

nah most kezdünk a charlotte ellen, négy meccses idegenbeli vereség sorozatunk van

Tomi_Tanguay 2013.02.24. 07:34:15

nyertünk magabiztosan, ez azért kb most kötelező volt. lawson zsinórban hat meccsen dobott 20 pont felett. gallo megint szar volt, ráadásul csak 15 percet játszott, nem tudom hogy sérült volt-e vagy mi baja, de úgy látszik most visszaesett:(

melo15 2013.02.25. 19:23:55

ma éjjel nuggets-lakers! wow:)

Tomi_Tanguay 2013.02.25. 21:27:14

POINTS PER GAME
105.2 3rd OVERALL
REBOUNDS PER GAME
45.2 2nd OVERALL
ASSISTS PER GAME
24.0 3rd

azért ezek jó statok:D tipikus no defense csapat vagyunk még mindig.

Tomi_Tanguay 2013.02.26. 06:03:52

megnyertük biztosan 119-108ra. kivételesen most az első félidőben voltunk jobbak, a másodikban tartottuk az előnyt.

melo15 2013.02.26. 10:16:29

Nuggets win ninth straight game at home and improve to 24-3

Tomi_Tanguay 2013.02.28. 04:37:42

gallinari ma sem játszik, megint chandler kezd helyette.

Tomi_Tanguay 2013.02.28. 05:14:34

31-25re vezetünk az első negyed után

Tomi_Tanguay 2013.02.28. 05:53:48

58-50 ide a szünetben! lawson már 16 pontnál jár.

melo15 2013.02.28. 19:53:22

nyögvenyelős győzelem volt de a lényeg hogy megvan! lawson 30 pont, igodala 29 pont :)

Tomi_Tanguay 2013.03.02. 04:24:06

mindjárt kezdünk az OKC ellen, remélem megcsapjuk őket:)

Tomi_Tanguay 2013.03.02. 05:10:56

a szar kezdés után kezdünk felkapaszkodni, 26-29 az első negyed végén

Tomi_Tanguay 2013.03.02. 11:04:38

105-103ra megnyertük, csak elaludtam a félidőben:D szerintem azért nem rossz az idei csapat, ha a négybe bejutunk és megvan a pálya előny a POban, akkor szerintem fogunk meni legalább egy kört!:)

Foresz 2013.03.02. 15:37:41

Néha kezdünk komoly életjeleket mutatni,és erősségünk az hogy szinte mindig van egy arc akinek éppen aznap nagyon megy a játék.
A playoff azért kissé másabb.Ott a sorozatmeccseken kell a taktikázás,és ott jobban kielemezi az ellenfél a játékunkat,jobban készülnek ránk.(mivel mindig csak egy ellenfél ellen készülnek)
És sajnos az az egyik gyengénk,hogy mi a szellős védekezésünknek köszönhetően ebben a taktikai felkészülésben hátrányban vagyunk.
Persze ettől függetlenül egy kört akár mehetünk is...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.03. 17:53:01

Chandler >>>>>>>>>>>> buzinari

Az olasz köcsög idén is bizonyította, hogy egyetlen kisebb sérüléstől hetekig képes formán kívül lenni. Egyszerűen nem élsportoló kaliber, főleg nem az NBA-ben, menjen haza, vagy egy kis csapatba bohóckodni.


süti beállítások módosítása