Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers basketball: Bombaformában az együttes

2013.02.21. 18:26 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő University of Denver az elmúlt egy hónapban kilenc mérkőzéséből nyolcat is megnyert, így a Western Athletic konferenciájában a második helyen áll 17-8-as mérleggel (13-2 a csoportban).



Január 17-én a San Jose State látogatott a Magness Arenába, és szenvedett 73-37-es vereséget. A találkozón Chris Udofia 15 pontig jutott, valamint volt négy blokkolása is. Ugyanennyi pontot szerzett Brett Olson is, míg Royce O’Neale ugyan csak hetet, de szerzett tíz lepattanót. Cam Griffin a padról beállva játszott húsz percet, nyolc kosárral zárt. Ez volt az együttes zsinórban hatodik megszerzett győzelme.

Két nappal később ismét hazai pályán szerepelt a Pioneers, és bár a Utah State már sokkal nagyobb ellenállást tanúsított, végül 68-57-re így is a vendéglátok nyertek. A sophomore Brett Olson 18 ponttal zárt, négy asszisztot is kiosztott, ezzel csapata legjobbja volt. Jól ment Chase Hallamnak (14 pont), Udofiának (13), és Love-nak (10) is a játék. A tv-s találkozót 2621 fő tekintette meg a helyszínen.

„Jól játszunk, a srácok ismerik a taktikát” – mondta Joe Scott, a csapat vezetőedzője. „Megbecsüljük a labdát, jól is dobunk kosárra. Ezt a fajta teljesítményt láttam az elmúlt öt hét során. Következetesek voltunk, és ezt akartuk elérni. Hasonló teljesítményt akarunk nyújtani védekezésben és támadásban is, és ma így cselekedtünk.”

Január 23-án a Denver 53-42-re kikapott a New Mexico State otthonában. A támadó Chris Udofia karriercsúcsot jelentő hat blokkot mutatott be, de kilenc pontja kevésnek bizonyult csapata sorozatbeli nyolcadik győzelméhez. Royce O’Neale és Love is kilenc egységig jutott, előbbi még tíz lepattanót is összeszedett. A védekezéssel nem volt gondja az együttesnek, azonban támadásban rengeteg labdát eladtak a játékosok, az előre játékban ezúttal nem volt se ritmus, se ötletesség.

Hatmeccses győzelmi sorozat

Az újabb jó széria a Texas San Antonio otthonában vette kezdetét, ahol a Pioneers 71-57-re nyert a 16 pontos Brett Olson vezérletével. Chase Hallam 12 kosárral és hat lepattanóval segítette együttesét, de Royce O’Neale is odatette magát. Cam Griffin mellett Marcus Byrd is csereként kapott lehetőséget, előbbi nyolc, míg utóbbi tíz pontot szerzett. A jó védekezés mellett ezúttal fontos volt, hogy már a találkozó első felében kiépítette előnyét a DU, a folytatásban pedig tudta tartani a különbséget.

Február 2-án San Marcosban, a Texas State otthonában volt jelenése az együttesnek. A hazaiak már az első félidőben hétpontos hátrányban voltak, és mivel a Pioneers növelni tudta előnyét, könnyedén nyertük meg az összecsapást 79-64-re. Ismét Brett Olson volt a csapat húzóembere, ezúttal karriercsúcsot ért el a szerzett pontok tekintetében (22), emellett hét asszisztott is kiosztott társainak. O’Neale, Love és Udofia is tíz pont fölött zárt.

Öt nappal később ismét a Magness Arenában lépett parkettre a coloradói gárda, és a közönség nagy örömére sima, 72-55-ös győzelmet aratott a Seattle ellen. Chris Udofia a mezőny legeredményesebbje volt 23 találattal, és bár a többiek a közelébe sem értek a juniornak a pontszámok alapján, mégis a csapat 22 szerzett labdája arra utal, itt bizony komoly csapatmunka volt (Hallam egyedül nyolcat szerzett). Scott elmondta, hogy a védekezés ismét rendben volt, sok labdát szereztek, a ziccereket pedig értékesítették. Az edző azonban rávilágított arra, hogy támadásban mindezek ellenére kicsit tompább volt az együttes.

Az Idaho ellen is hasonló arányban nyert a DU, ezúttal Love volt az, aki csapatát a győzelembe vezette. Az újonc tíz dobási kisérletéből kilenc sikeres volt (ebből 5/4 a tripla), 22 ponttal zárt. Az O’Neale, Udofia, Olson hármas is jól muzsikált, összesen 36 pontot és 13 asszisztot jegyeztek, közel azonos elosztásban. Scott az Idaho elleni teljesítménnyel sokkal elégedetteb volt, mint pár nappal korábban a Seattle ellen, és a szakember reméli,  hogy ezt a formát tudja majd hozni a csapat a folytatásban is.

Február 14-én a Utah State ellen már sokkal több izgalom volt: a Pioneers idegenben, 63-60-ra nyert hosszabbítást követően, ráadásul Brett Olson triplája a dudaszó pillanatában hullott a gyűrűbe. Love 38 percig volt a pályán, de csak egy pontot szerzett – négy asszisztja mellett –, de O’Neale-nek (14), Udofia-nak (10), Olsonnak (17) és Hallamnak (13) is sült a keze. Scott örült, hogy játékosai végig nyugodtak maradtak, csapata pedig egy remek Olson-triplának köszönhetően a győzelmet is megszerezte.

A San Jose State otthonában simán győzött a DU 62-41-re. Ez az est Chris Udofiaról szólt, aki 1000. kosarát szerezte karrierje során. A junior a találkozón 13 pontig jutott öt lepattanó, öt assziszt és öt labdaszerzés mellett. Hallam is 13-ig jutott, míg O’Neale 11-ig.

Az online fogadás oddsai alapján a Pioneers továbbra sem számít a NCAA bajnokesélyes együttesei közé, de formája és mutatott játéka alapján okozhat meglepetést a folytatásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr445097223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.10. 22:09:23

Chris Udofia, Chase Hallam, Brett Olson and Royce O'Neale all voted All-WAC


süti beállítások módosítása