Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Egyre mélyebb a szakadék

2013.03.08. 20:19 - Filip89

Zsinórban a negyedik mérkőzését vesztette el a Colorado Mammoth csapata, múlt hétvégén nagyon szerettünk volna javítani, de a legnagyobb igyekezetünk mellé sajnos nem párosult szerencse, így 12-11 arányban elbuktunk a tavalyi bajnok Rochester Knighthawks ellen.



Három nyeretlen találkozót követően múlt szombat este mindenképpen a javítás lebegett a lelki szemeink előtt a Pepsi Center-ben, még ha a címvédő ellen nagyon nehéz összecsapásra is számíthattunk. Nagy lendülettel kezdtünk, majd három és fél perc után született meg az est első találata, amely a másodéves Jordan McBride nevéhez fűződött, egy nagyszerű távoli lövéssel használtunk ki egy PP-t pár másodperc alatt. Újabb néhány perccel később sikerrel dupláztuk meg az előnyt, Prout tökéletes passzából Jamie Lincoln találta magát üresen a kapu torkában, és nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget. Ezt követően sajnos némileg megtört a lendület, a vendégek pedig egyre inkább felbátorodtak, kisvártatva Jamieson nagyszerű betörésével iratkoztak fel az eredményjelzőre. Pár perc múlva pedig már egyenlő volt az állás, McCready bejátszását Powless húzta be védhetetlenül a kapu közeléből. Az utolsó minutumokban mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy lehetőség, Lewis és Vinc egyaránt remekül állta a sarat, s úgy tűnt, hogy döntetlennel végződik az első játékrész, ám a legutolsó támadását mégis góllal fejezte be a zöld-fehér alakulat, a dudaszó megszólalása előtti pillanatokban Vitarelli volt eredményes egy kipattanóból, és jutatta 3-2-es előnyhöz a Rochester-t.

A második negyedet ugyancsak a mieink kezdték jobban, melyet két perc alatt két találattal nyomatékosítottunk: JGJR ajtó-ablak helyzete még kimaradt, de az ismétlést Jordan McBride könnyedén értékesítette; majd Gavin Prout állt bele egy nagyerejű távoli lövésbe, amelyet csak a háló fékezett meg, a kapitány ezzel karrierje 300. találatát szerezte az NLL-ben. 4-3 arányban tehát visszavettük a vezetést, de mindössze alig fél percig tartott az előny, Powless ragasztott egy tökéletes lövést a kapunkba. Nem sokkal később pedig már újra a Hawks vezetett, a kihagyott coloradói helyzetek után ugyanis Vitarelli visszatett passzából Powless megszerezte a napi harmadik találatát. Egyre nehezebben boldogultunk támadásban, nem tudtuk felőrölni az ellenfél kőkemény védekezését, akik így többször még csírájában elfolytották a támadásainkat, s rövidesen Jamieson újabb találatával növelték az est folyamán első ízben két gólosra a különbséget. Néhány percet igénybe vett mire rendezni tudtuk a sorainkat a kisebb zavarodottságot követően, szerencsére Lewis jó ütemben hárított néhány komoly rochesteri helyzetet, s végülis a félidő utolsó öt percében ki tudtunk valahogy egyenlíteni. Vitarelli-t kapus akadályozás miatt küldték ki a büntetőpadra, a létszámfölényt pedig Adam Jones bombájával értékesítettük. Néhány pillanattal később újra támadást vezethettünk, és John Grant Jr miután ájátszotta a védőjét, könnyedén mattolta Vinc kapust, ezzel 6-6-ra kiegyenlítettünk, és a félidő idején is fej-fej mellett állt a két csapat egymással.

Ellentétben az első két játékrésszel, a harmadik negyed elején nem mi voltunk először eredményesek, mivel Jones ziccert hibázott, ehelyett három minutum elteltével a Rochester talált be, Dawson tökéletes hát mögötti bejátszásából McCready szerzett könnyű találatot. A következő időszakban kicsit lecsendesedtek az események, a kapusok nagyszerű védéseinek köszönhetően nem változott az eredmény. Aztán a játékrész derekánál 19 másodperc leforgása alatt két góllal fordítottunk, Prout keresztpasszából Adam Jones szerzett könnyű gólt, majd a kezdő faceoff-ot követően ismét megszereztük a játékszert, és a lerohanásból Cameron Holding juttatta előnyhöz a csapatot egy lendületből megeresztett lövéssel. Megint nem tudtunk sokáig örülni a vezetésnek, mintegy egy perc múlva Dawson egy remekül megjátszott akció végén egalizált egy hatalmas lökettel. Sajnos, megint kezdett a mérkőzés a Rochester felé billenni, rendre kimaradtak a hazai lehetőségek, ezzel szemben a vendégek további három találatot helyeztek el Lewis ketrecében még a harmadik negyed befejezéséig. Dawson gólja után bő fél perccel Campbell fejezett be találattal egy kontrát, majd a játékrész hajrájában Jamieson és Vitarelli köszöntek még be, így 11-8-as hátrányban voltunk a befejező menet előtt.

Továbbra sem szerettünk volna lemondani a mérkőzésről, és hatalmas lendülettel vetettük bele magunkat a küzdelembe a záró negyedben. Aztán kisvártatva Mat MacLeod zseniálisan rázta le magáról az őrzőjét, és a kapu közeléből a levegőben úszva helyezett a hálóba. Bő egy perc múlva már egyetlen gólra felzárkóztunk, JGJR átadásából Jordan McBride bombázta be önmaga harmadik találatát a mérkőzésen. S ezzel még nem volt vége a Mammoth rohamainak, kis idő múlva az egyenlítő gól is megérkezett, ki más, mint John Grant Jr volt eredményes, ezúttal McBride adta vissza a kölcsönt, és a fiatal játékos passzát követően a veterán klasszis megállíthatatlanul tört előre és helyezett a hálóba. Megint csak két percig maradt döntetlen az állás, és újra visszavette a vezetést a vendég csapat, kicsit fellazult a védelmünk, Jamieson pedig könnyedén megverte Cupido-t egy az egyben a kapu előtt és gond nélkül köszönt be mintegy hét perccel a rendes játékidő vége előtt. Hiába igyekeztünk nagy erőkkel, sajnos Vinc igazolta klasszisát, és a legnagyobb helyzeteknél is befalazta a kapuját. Fogyott az idő, és csak nem sikerült egyenlíteni, egyre inkább a veszett fejsze nyelét kellett volna elkapnunk. A befejező másfél minutumban már rendre üres kapuval támadtunk, de sajnos a lehető legnagyobb helyzeteket is elpuskáztuk. Aztán a legutolsó akcióra, 18 másodperccel a vége előtt időt kértünk, hogy kidolgozzuk az egyenlítést érő taktikát. Hat mezőnyjátékossal rögtön felálltunk, de nagyon kapkodtunk, a labdáért is küzdenünk kellett, a vendégek valamennyi lövésünket blokkolták, majd az óra lejárta utáni másodpercben Prout már hiába lőtt a hálóba, sajnos a gól egyértelműen későn érkezett, tovább fokozva a vereségünk drámai mivoltát.



Hiába igyekeztünk, sajnos a végén mi húztuk a rövidebbet, John Grant Jr hét ponttal (2+5) lendítette a csapat szekerét, Jordan McBride három gólt szerzett, hozzá hasonlóan Gavin Prout és Mat MacLeod is négy ponttal zárt egyaránt 1+3-as leosztásban, Adam Jones pedig két-két góllal és assziszttal végzett. Lewis ismét nagyon szépen megállta a helyét a Mammoth kapujában, 40 lövésből 28-at hárított a liga egyik legerősebb támadó alakulatával szemben,

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Washington Stealth 6-4
2. Calgary Roughnecks 5-5
3. Edmonton Rush 5-5
4. Minnesota Swarm 3-6
5. Colorado Mammoth 2-6

Következő összecsapásunkra az éllovas Toronto Rock otthonában kerülhet sor, magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra próbálhatunk szerencsét az eddigi tendenciát nézve, szinte az esélytelenek nyugalmával.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr855124718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.03.09. 20:36:27

14-10re vesztettünk torontoban is. már csak 2-7. ha nem lenne ilyen szoros a nyugati mezőny,már lemondhatnánk mindenről

milo_hedgie#23 2013.03.12. 17:10:32

megszereztük casey powellt,a 2010es MVP. sullivan és egy 3rd pick ment érte. nem értem miért kellett,csatárokkal elvoltunk látva rendesen. persze ennyiért megérte,de nem hiszem h ő kellett most

milo_hedgie#23 2013.03.12. 17:11:05

a hétvégi két meccsről gondolom egyben lesz összefoglaló,ugye?


süti beállítások módosítása