Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Új győzelmi sorozat

2013.03.15. 21:37 - -Zephyr-

Jó formában folytatta az All-Star szünet után a bajnokságot a Denver Nuggets. Vegyes mérkőzések vártak a csapatra a következő hetekben, hiszen könnyebbnek tűnő mérkőzések és rangadók is akadtak a kínálatban. Lássuk, hogyan sikerült venni az akadályokat.



Összefoglalónkat az Atlanta Hawks elleni hazai mérkőzéssel kezdjük. A csapat a legerősebb összeállításban kezdett neki a találkozónak, amit egy kiegyenlített első játékrész nyitott meg. A második felvonás elején sikerült ellépni a vendégektől, jócskán tíz pont fölé növeltük ebben, szakaszban az előnyünk, de a nagyszünetig visszajött a Hawks nyolc pontra. A harmadik negyedben még közelebb tudtak kerülni, majd az utolsó játékrészre visszaállt a félidei különbség. A záró 12 perc első felében sikerült tartani a távolságot, sőt növeltük is az előnyt, ami döntően befolyásolta a meccs kimenetelét. A vége meglehetősen sima, 104:88 arányú diadal lett. A kezdő ötösünkből Lawson volt a legeredményesebb 18 ponttal, Faried 13 lepattanóval és 10 ponttal fejezte be a mérkőzést és Iguodala is 10 pont felett teljesített. A cseresorunk nagyszerű produkcióval rukkolt elő. Elsősorban Brewer 22 pontján akad meg a statisztikát fürkésző szurkolók szeme, de a Chandler által szerzett 13 egység és McGee remek blokkjai is sokat segítettek a csapatnak. A palánk alatt továbbra is ellenállhatatlan a csapat, ezúttal 70 pontot szereztünk a festékből és a lepattanókat is nagyon hatékonyan gyűjtögettük. A lerohanás is nagyszerűen működött, 29 pontot szereztünk ebben a formában.

A csapat egy könnyebb mérkőzés elé nézett, habár idegenben léptünk pályára, a Sacramento Kings ellen mindenképpen esélyesnek számítottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, már az első negyedben megszereztük a vezetést, de komolyabb előnyt nem építettünk még a meccs korai szakaszában. A második felvonásban is nálunk volt az előny, 6-8 pontra elléptünk, de a Kings visszakapaszkodott és 50:50-es döntetlennel mentünk a szünetre. A harmadik negyedben már sikerült tíz pont fölé növelni az előnyünk, de még semmi sem dőlt el. A záró játékrész nagy részében is tartottuk a tíz pont körüli különbséget. A hajrában felzárkóztak a hazaiak négy pontra, de a végjátékban észen voltunk és 120:113-ra behúztuk a győzelmet. Magabiztos játékkal, végig kontrollálva a mérkőzést, megérdemelten győztünk. Jól teljesítőkben nem volt hiány ezúttal, Lawson 24 ponttal volt a csapat legeredményesebb játékosa, Gallinari mindössze egyetlen ponttal maradt el mögötte. Faried újabb dupla-duplát begyűjtve hozta a meccset, 19 pont és 12 lepattanó. A cserejátékosaink közül most Miller volt a leghasznosabb, 16 pontja mellé 7 gólpasszt osztott ki.

Rangadóval folytatódott a programunk, hiszen a nyugati versenye futásban közvetlen rivális, Los Angeles Clipperst fogadtuk. Kiegyensúlyozott első negyeddel indult a mérkőzés, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A második játékrész is teljesen hasonló mederben csorgott le, döntetlen állással mentek szünetre a csapatok. A harmadik felvonásban tudtunk első ízben nagyobb előnybe kerülni, sikerült tíz ponton kívülre szakítani a vendégeket. A záró negyedet tíz pontos előnyből nyithattuk meg. A játékrész első felében nem sikerült közelebb zárkóznia a Clippersnek, majd az utolsó hat-hét percben még tovább növeltük a különbséget, eldöntve ezzel a találkozót, ami 107:92-es eredménnyel zárult. Lawson –akit nemrég nyugaton a hét játékosának választottak- folytatta remeklését, 21 ponttal és 11 gólpasszal vette ki a részét ebből a sikerből. Gallinari szintén jól játszott, 20 pontot szerzett. Faried 11 pontot, 10 lepattanót és 4 blokkot regisztrált, Iguodala 14 egységig és 7 asszisztig jutott. A cseréink közül Miller és Chandler 12-12 ponttal szálltak be, Brewer pedig csak egyetlen egységgel maradt le. Jól játszottunk, ezúttal a védekezésünk is rendben volt, blokkoltunk, labdákat szereztünk, ami alaposan meg is látszott a kapott pontok számán.

Könnyebbnek ígérkező mérkőzéssel folytattuk a bajnokságot, a Minnesota Timberwolves-t láttuk vendégül. A csoportunk sereghajtója ellen minden esélyünk megvolt a győzelemre, pláne a mostani formánkban. Ennek megfelelő első negyeddel kezdtünk, támadásban jól működött a csapat, de tartotta magát a Wolves. A második felvonás hasonló képen zajlott, komoly előnyt nem tudtunk szerezni a nagyszünetig. Először a harmadik játékrészben tudtunk meglépni egy kicsit, 57-57-es döntetlen állás után sikerült tíz pont fölé is növelni a különbséget. A záró negyedet 13 pontos előnyből kezdtük, majd Lawson és Brewer pontjaival sikerült húsz pont fölé növelni a fórunk, amivel már nagyon közel kerültünk a győzelemhez. Innen már rutinból hoztuk a hátralévő időt és 111:88-ra simán győztünk. Lawson nagyszerű formája továbbra is kitartott, 32 ponttal zárta ezt a meccset. Brewer a 15 pontot szerzett és a cseresorunk legjobban teljesítő játékosa volt. Bőven 50% felett teljesítettünk mezőnyből és ezúttal a hárompontosokat is jó hatékonysággal értékesítette a csapat.



A Phoenix Suns otthonában játszottuk következő mérkőzésünket. A nyitó játékrész első felében kizárólag Koufos szerzett pontot a csapatból, ennek ellenére nem maradtunk le mindjárt az elején. A második negyedre már kezdtek belelendülni a többiek is, nagyrészt a Suns vezetett, de a félidőig sikerült fordítanunk. A harmadik felvonást jól kezdtük, néhány pontot szereztünk még az előnyünkhöz, így vezetéssel fordultunk az utolsó negyedre. A záró negyed hajrája előtt sikerült eldönteni a mérkőzést, három-négy perccel a vége előtt 10 ponton kívülre kerültünk. Innen már nehéz helyzetben voltak a hazaiak, nem is sikerült közelebb kerülniük, 108:93-as végeredménnyel, újabb sikerrel gazdagodtunk. Koufos szerezte a csapat első 13 pontját, nagy szerencse, hogy legalább ő hozta a meccs elején a pontokat, különben komoly hátrányban kezdtük volna a találkozót. A görög center a mérkőzést egyébként 22 pontos karrier csúccsal zárta. Lawson ezúttal 19 egységet vállalt, a padról megint Brewer volt a legjobb a maga 20 pontjával.

Az Anthony csere óta pikáns mérkőzésnek számít a Denver és New York Knicks összecsapása, mostani összefoglalónkat, ezzel a mérkőzéssel zárjuk. Jól kezdtük a mérkőzést, már az első negyedben tudtunk 8-9 ponttal vezetni. A második felvonás még inkább a mi kedvünk szerint alakult, 20 pont fölé növeltük az előnyünket. A szünetig eléggé megszórtuk a Knickst, az első két negyedben ugyanis 64 pontot szereztünk. A harmadik negyedben nem tudott közelebb kerülni a vendég csapat, sőt az utolsó játékrészre érve már harminc pont környékére duzzadt az különbség. A negyedik negyedben simán megőriztünk ekkora előnyt, végül nagyon simán, 117:94-re nyertünk. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Chandler és Anthony sem tudták a pályán befejezni a mérkőzést, mindketten megsérültek. Igaz, még a pályán voltak, addig is sikerült dominálnunk, de mindenképpen sokat gyengültek a kiválásukkal. Az ex Knicks különítményünk rendesen odatette magát, elsősorban Chandler játéka volt eredményes, 24 ponttal szállt be a padról, Gallinari 16-ig jutott kezdőként. Lawson ezúttal visszafogottabb volt, csak 13 pontot szerzett, Faried pedig dupla-duplát ért el (11/10). A lepattanók terén óriási volt a különbség, 20-al többet szereztünk, mint az ellenfél. Abszolút a mi játékunk érvényesült, sokkal simább győzelem volt, mint amire számítani lehetett.

Elképesztő formában játszunk mostanában. Már tíz zsinórban szerzett győzelemnél tartunk és az hazai pályán a konferencia legerősebb csapatának számítunk. Jó előjelekkel várjuk tehát az alapszakasz hamarosan kezdődő hajráját.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 48-17 (65 meccs)
2. Denver Nuggets 44-22 (66 meccs)
3. Utah Jazz 33-32 (65 meccs)
4. Portland Trail Blazers 30-34 (64 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 22-40 (62 meccs)

A közeljövő programja:

Március 16., szombat, 03:00 Denver Nuggets - Memphis Grizzlies
Március 19., kedd, 02:00 Chicago Bulls - Denver Nuggets
Március 20., szerda, 02:00 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Március 22., péntek, 03:00 Denver Nuggets - Philadelphia 76ers
Március 24., vasárnap, 03:00 Denver Nuggets - Sacramento Kings
Március 26., kedd, 02:00 New Orleans Hornets - Denver Nuggets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr85137041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.03.17. 17:47:09

NBA's best records since Dec. 14: Miami Heat, 31-9 (.775); #Nuggets, 34-10 (.773).
:)

melo15 2013.03.17. 17:55:58

ez is sokatmondó:
Nuggets have won 11 straight, 12 of 13 since All-Star break, 21 of 25 since Jan. 20, 27 of 33 since Jan. 5 & 34 of 44 since Dec. 14.

Foresz 2013.03.17. 21:17:01

Az NBA múlt heti erősorrendjében a negyedik helyre jöttünk fel.Csak a Miami,az OKC és a Spurs van előttünk.A legfrissebb ranglist holnap vagy holnapután várható.

Tomi_Tanguay 2013.03.18. 21:20:30

most két kőkemény meccs jön. ma éjjel bulls, holnap éjjel thunder idegenben. 1től kezdünk mindkét napon.

Tomi_Tanguay 2013.03.19. 03:24:26

105-105 lett. végig vezettünk szinte, a végén feljöttek és 13 másodperccel a vége előtt egy triplával kiegyenlítettek. OT jön.

Tomi_Tanguay 2013.03.19. 03:42:16

iggy triplával fordítottunk 7 másodperccel a vége előtt, de még ők jönnek.

Tomi_Tanguay 2013.03.19. 03:50:51

119-118ra győztünk! óriási volt, megvan a 12. győzelem zsinórban. holnap jöhet a buzi tánder!

melo15 2013.03.19. 09:47:27

bravúr volt megint, chandler remek játéka nagyon kellett. óriási hogy mindig van legalább egy játékosunk, aki így elkapja a fonalat. a holnapi meccstől kicsit tartok, lehet a 13. nem lesz meg

Black_Adder 2013.03.19. 14:47:08

Milyen a sorsolásunk a Grizzleshez vagy a Clippershez képest?
Csak mert nagyon kéne a homefield...

Foresz 2013.03.19. 17:46:51

@Black_Adder: Valamivel könnyebb a sorsolásuk,de igazából mi mindenkire veszélyesek vagyunk.A Thunder ellenitől azért én félek,az lehet hogy el fog menni.
Akár mi van,eddig igen huszáros az utóbbi egy hónap!

foppa21 2013.03.19. 22:35:34

megint milyen meccset nyertünk meg, el se hiszem:-) könnyen bukhatjuk a mait b2b idegenben, két erős ellenfél, OT meccs után... mindegy, 12 W után egy vereség elfér

Tomi_Tanguay 2013.03.19. 22:40:34

azért ne írjuk le előre a mai meccset, még ha nem is mi leszünk most az esélyesek. szerintem simán mi vagyunk a legesélyesebbek a harmadik helyre ilyen formában.

-Zephyr- 2013.03.20. 03:44:23

Megraktuk az OKC-t is, nagyon megyünk! Kíváncsi vagyok, mi lesz a rájátszásban. Ezek után, már komolyabb elvárásaim vannak... :D

Foresz 2013.03.20. 11:37:14

Jön majd a Denver,és mindenkit elver!!!

melo15 2013.03.20. 18:25:55

chandlernek megsérült a válla, kérdéses csütörtökre

Foresz 2013.03.20. 19:00:57

day to day Chandler,akár csütörtökön visszatérhet.Ma keményen szurkoljunk az OKC-nek,verniük kell a Memphist.

Tomi_Tanguay 2013.03.20. 20:17:28

lawsonnak pedig a sarka sérült meg

Tomi_Tanguay 2013.03.20. 20:18:40

jelen állás szerint chandler doubtful, lawson game time decision a köv meccsre.

Tomi_Tanguay 2013.03.20. 20:46:50

The Denver Nuggets are riding a 13-game winning streak, the longest run of success since joining the NBA in 1976.

How does that compare to Denver’s longest-tenured major professional sports teams? Here’s a look at the best single-season winning streaks for the Colorado Avalanche, Colorado Rockies and Denver Broncos.

13 – The Broncos opened the 1998 NFL season with 13 consecutive wins and finished 14-2. They went on to beat the Atlanta Falcons in the Super Bowl.

12 – The Avalanche won 12 games in a row from Jan. 10 to Feb. 7, 1999. They won the Northwest Division during their final season at McNichols Arena before falling to Dallas in the Western Conference finals.

11 – The Rockies won 11 straight games during a remarkable run to the playoffs in 2007. They secured the NL Wild Card spot and won seven consecutive postseason games before losing the Boston Red Sox in the World Series.

:)

Tomi_Tanguay 2013.03.22. 04:26:29

101-100 W!:D mi volt itt megint. brewer három büntetőjével fordítottunk két másodperccel a vége előtt:D

Tomi_Tanguay 2013.03.22. 04:59:38

@TroyRenck
Nuggets w improbable win. Games like that bring back memories of 07 #Rockies. Streaks like this easier to appreciate than explain

tHoMaS 2013.03.24. 10:51:36

Már harmadikak vagytok nyugaton

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.25. 20:22:03

In addition to 15-game winning streak, Nuggets are 25-4 since Jan. 20 and 38-10 since Dec. 14.

Tomi_Tanguay 2013.03.26. 04:03:40

a hornetstől könnyen kikaptunk, végig ők vezettek, benne volt már sajnos.

foppa21 2013.03.26. 18:02:26

kár érte mert sokkal jobb csapatok le tudtunk győzni, most meg pont a new orleans ellen vesztünk. am sebaj jöhet a következő streak!!:-)

foppa21 2013.03.26. 18:17:01

lawson mikor játszhat végre?

Tomi_Tanguay 2013.03.26. 20:36:46

szerintem elfáradtunk már a sok kemény meccsben és most jött ki a csapaton. egyébként nem olyan rossz ez a fiatalos hornets, jó napot fogtak ki, ki lehetett kapni tőlük.

melo15 2013.03.27. 09:03:03

benne volt sajnos, nincs okunk szégyenkezni :)

Tomi_Tanguay 2013.03.28. 06:38:28

kikaptunk 100-99re, majdnem visszahoztuk a végén:(

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 21:44:23

kb még 2 hét mire lawson visszatérhet


süti beállítások módosítása