Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Pontszerzés és újabb áldozat

2013.03.20. 18:27 - Filip89

Múlt szombaton játszotta le a szezonbeli harmadik mérkőzését a Colorado Rapids együttese az MLS új idényében. Az első két meccsét elvesztő gárda minimális javítást produkált, ugyanis 1-1-es döntetlent értünk a Sziklás-hegységbeli vetélytárs Real Salt Lake otthonában.



Szombat délután a Rio Tinto Stadium-ben került sor a két rivális idei első egymás elleni fellépésére, a 2013-as Rocky Mountain Cup első felvonására. A RSL három, a mieink nulla ponttal várták az egymás elleni összecsapást, mindkét fél számára fontos lett volna a győzelem megszerzése, hiszen a rivalizáláson felül a tabellán való feljebb kapaszkodás is a célkeresztben figyelt. Az elmúlt fordulóban térdsérülést szenvedő csapatkapitány, Pablo Mastroeni nem tudta vállalni a játékot, így egy helyen változott a kezdőnk az első két fordulóban látottakhoz képest: Pickens - Wynne, Moor, Calderon, Mullan - Thomas, Powers, Harbottle - Harris, Brown, Cascio.

Ahogy egy héttel ezelőtt a Union elleni hazai mérkőzés, a mostani meccs ugyancsak kényszerű coloradói sérüléssel kezdődött, pár perc után ugyanis Pickens maradt lent egy szöglet utáni jelenetet követően. Később kiderült, hogy a hálóőrnek eltört a karja, azonnal le kellett őt cserélni, helyettese az újonc Irwin volt, aki az edzéseken kiszorította Ceus-t a cserepadról, most pedig az MLS-debütálásán esett át. Az első negyedóra végén került sor az első helyzetünkre, Brown egy kiugrás után viszont a hosszú sarok mellé tüzelt. Általában többet birtokolta a labdát a RSL, de a mezőnybeli fölényük a helyzetek számában nem igazán akart megmutatkozni, jól zárt a Rapids védelme, vagy pedig a lövéseik rendre célt tévesztettek. A 37. percben aztán végre megtört a jég, Deshorn Brown a jobb oldalon leszerelte a gyámoltalan Schuler-t, majd a büntetőterületen belülre érve kissé éles szögből magabiztosan helyezett a kapuba, ezzel a fiatal támadó első gólját szerezte a ligában. Pár perccel később Brown akár duplázhatott is volna, de az ajtó-ablak helyzetnél Rimando résen volt, később még Irwin is bemutatott egy remek védést, így maradt az 1-0-s állás a félidőben.

A folytatásban ugyancsak meddőnek bizonyult a utah-iak labdabirtoklásbeli többsége, helyzetek nélkül zajlott a játék, és ami számunkra a legjobb volt, hogy fogyott az idő. A félidő derekánál a szélső Harbottle-t a jóval inkább védekező szellemű LaBrocca váltotta a középpályán, ezekben a percekben Irwin védett egy hatalmasat, egy bal oldali középre gurítást követően a hosszú oldalról érkező Saborio ajtó-ablak helyzete maradt ki az ifjú portás bravúrjának köszönhetően. Egyre közelebb jártunk a mérkőzés végéhez, bő tíz perccel a befejezés előtt egy védelmi hibából Cascio szerzett labdát, a másodéves támadó gyönyörű cselekkel játszotta lövőhelyzetbe magát, ám Rimando ezúttal hárítani tudott, pedig a gólhoz kísértetiesen hasonló lehetőséget alakítottunk ki. Kisvártatva a gólszerző Brown helyére a veterán Smith lépett pályára, kihasználva ezzel az utolsó cserelehetőségünket. Tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor viszont már nem úsztuk meg olcsón a Real támadásait, ott pattogott a labda a büntetőterületünk előterében, sehogy sem sikerült felszabadítani, végül Plata Saborio elé tálalt, a Costa rica-i támadó pedig könyörtelenül bevágta a kínálkozó lehetőséget. A hátralévő időre valósággal vérszemet kapott a hazai csapat, de szerencsére kihúztuk újabb kapott gól nélkül, legalább az egy pontot sikerült megszereznünk.



Sajnos, a meccs első perceikben megsérülő Matt Pickens-t meg kellett műteni, és alkartörése következtében legalább 3-4 hónapos kényszerpihenőre számíthat. Pareja mester leszögezte, hogy a továbbiakban Irwin lesz az első-, Ceus a második számú kapus, de a kolumbiai tréner nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hamarosan új portást fogunk igazolni.

Legfeljebb annak örülhettünk, hogy az első két meccsel ellentétben most már legalább egy pontot sikerült szereznünk, sokáig vezettünk, és akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, sajnos a hajrában a házigazdák ki tudtak egyenlíteni, és be kellett érnünk a remivel.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 6 pont (2-1-0)
2. Vancouver Whitecaps 6 pont (2-0-0)
3. Los Angeles Galaxy 4 pont (1-0-1)
4. Chivas USA 4 pont (1-1-1)
5. Real Salt Lake 4 pont (1-1-1)
6. San Jose Earthquakes 4 pont (1-1-1)
7. Portland Timbers 2 pont (0-1-2)
8. Colorado Rapids 1 pont (0-2-1)
9. Seattle Sounders 1 pont (0-1-1)

A soron következő fordulóban egy újabb kőkemény ellenféllel találkozhatunk házon kívül, vasárnap hajnalban ugyanis a címvédő Los Angeles Galaxy otthonában lesz jelenésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr365157103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása