Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: Menetelés a konferencia-torna elődöntőjéig

2013.03.21. 05:10 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Összességében átlagosan szerepelt az egyetemi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában az University of Northern Colorado együttese. A Bears ötödik helyen zárt a Big Sky konferenciában, majd a tornán az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes Montana állította meg a coloradóiakat.





















Jól sikerült hajrá


Utolsó három alapszakasz-mérkőzését február 28-a és március 7-e között játszotta a Bears, mindegyik találkozót megnyerte. Előbb az Eastern Washington hajtott fejet, hosszabbítást követően a medvék 88-80-ra diadalmaskodtak. Derrick Barden egyetemi karrierje során eddigi legjobb meccsét játszotta, hiszen 28 pontja mellett tíz lepattanót is szerzett. Rajta kívül Tata Unruh (21 pont, 7 lepattanó, 5 assziszt) és Tevin Svihovec (16, 5) is jó napot fogott ki. Szinte az egész mérkőzésen szoros volt az állás, viszont a hosszabbítást a vendégek nyerték 16-8-ra. B.J. Hill vezetőedző elégedett volt játékosai hozzáállásával és a csapat teljesítményével.

Papíron a Portland State is gyengébb volt a UNC-nél, és szerencsére a medvék ezt az idegenbeli meccset is behúzták, ezúttal 85-75-re. Jól szórták a triplákat a srácok, az együttes legeredményesebb játékosa Tate Unruh lett 23 ponttal. Derrick Barden 18-nál állt meg, nyolc lepattanót is összeszedett, míg a többiek elmaradtak társaiktól, de a cserepadról beállt Paul Garnica 18 perc alatt tíz pontot kapart össze.

Az alapszakaszt hazai környezetben, a Southern Utah ellen zártuk. A győzelem ezúttal sem maradt el (66-58), de mivel a Montana State is nyert, így a Bears maradt az ötödik a Big Sky-ban 10-10-es (12-18 overall) mérleggel. Derrick Barden (18, 10) volt ezúttal a nyerőember, ismét dupladuplát ért el, de Connor Osborne, Svihovec és Unruh is jól teljesített. Hill elégedett volt csapata teljesítményével az utolsó három hónapban, hiszen az együttes két pozíciót is előre lépett a tabellán jó hajrájának köszönhetően. Hangsúlyozta, jó formában van a csapat, így bízik a további sikerekben.

Az elődöntőben búcsúzott a csapat a rájátszástól

A konferencia-tornán a Big Sky 4. helyezettjével, a Montana State-tel csatázott az elődöntőbe kerülésért a UNC. A tornát Missoulában, Montanában rendezték, de ez sem zavarta meg a coloradóiakat, akik 69-56-ra legyőzték a Bobcats-t. Tate Unruh (21,7)  mellett ezúttal Tim Huskisson (14, 7) nyújtott jó teljesítményt, de a kezdő ötös közül mindenki hozzátett egy kicsit: Svihovec 12, Barden nyolc pontot, míg a center Osborne kilenc lepattanót. Garnica a padról szállt be a harcba, kettőből kettő triplát bedobott. Hill Huskisson védekezésben nyújtott játékát emelte ki, mivel véleménye szerin a játékos kiemelkedően jól muzsikált első Big Sky Championship-meccsén.

A Bearst a torna későbbi győztese, a Montana állította meg, miután legyőzte ellenfelét 70-56 arányban. A coloradóiak nagyon álmosan kezdték a találkozót, a meccs elején összeszedett hátrányt pedig a folytatásban már nem sikerült ledolgozni, a Montana nagyon koncentráltan játszott, végig uralta az összecsapást. Hill szerint is kiválóan teljesített a Grizzlies, amely együttes kihasználta a UNC játékosainak rutintalanságát. Unruh végig a pályán volt, de csak hat pontot szerzett, pedig ha sikerül a korábbi formáját nyújtani, máshogy is alakulhatott volna a meccs, mivel Derrick Barden (18, 7) és Connor Osborne (18, 12) igazán kitettek magukért.

„Büszke vagyok a srácokra, hiszen visszakapaszkodtak, végig küzdöttek” – mondta Hill. „Két harcosunk, Barden és Osborne ma fantasztikusak voltak. Egy kis türelemre lett volna még szükségünk elöl. Amikor nyugodtan játszottunk, nagyon jó teljesítményt láthattunk Bardentől és Osborne-tól.”

A Bears számára tehát véget ért az idény, és az alapszakaszban elért helyezésük után ez volt a lehető legtöbb, amit ki tudtak hozni a tornából. A coloradói együttesek közül még versenyben van a Buffaloes, a Rams és a Pioneers is, az online fogadás piacain már fogadni is lehet a mérkőzéseikre.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr345157500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása