Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Egyre lejjebb csúszunk

2013.03.23. 22:34 - Tomi_Tanguay

Legutóbbi jelentkezésünk óta a Colorado Avalanche nem sok sikerrel gazdagodott, a csapat jobbára vereségeket szenvedett és egyre hátrébb estünk a tabellán.



Március 10én meglepetésre 3-2re győztünk OTban a San Jose Sharks ellen hazai környezetben. A védelemből Barrie és Zanon, a támadósorból Olver maradt ki, a denveriek végig nagyon szépen küzdöttek az erősebb ellenfél ellen és a siker sem maradt el. Az első harmadban Matt Duchene előnyös találatával szereztünk a vezetést, később Ryan O'Reilly beleérős góllal duplázta meg az előnyt, de a rendes játékidő második felében a SJS kiegyenlített, négy perccel a vége előtt Couture módosította 2-2re az eredményt. Az OT úgy tűnt, hogy nem hoz döntést, amikor az utolsó másodpercben Parenteau nagy lövése után a kipattanót Matt Duchene pofozta be a végső dudaszó megszólalása előtt tizedmásodpercekkel. Az évad talán legszebb sikerét arattuk, hősies befejezéssel, a két legjobb centerünk tökéletes passzban volt a mérkőzésen, 42-38 arányban lőttük túl a cápákat.

Két nappal később újra hazai környezetben léptünk pályára és a SJ legyőzése után csalódnunk kellett, mert 4-0ra lerakott bennünket az Edmonton Oilers. Egyszerűen megint nem tudtuk felvenni a fiatalos kanadai csapat tempóját, akik az első harmadban Horcoff és Gagner találataival küldtek padlóra minket. Később hiába igyekezett felzárkózni az Avs, a helyzeteink mindig kimaradtak, Dubnyk lehúzta a rolót és féltávnál Paajarvi egy kontra végén a levegőből ütötte be a pakkot a hálóba. 0-3ról esélyünk se maradt, igyekeztünk a végsőkig, de Nugent-Hopkins révén már csak az Oilers volt eredményes ezen a számunkra balul elsült estén. A 35 lövés ellenére egyszer se tudtunk betalálni, kevés elképzelés volt a támadójátékunkban, a második 30 percben szinte minden mindegy alapon rohamoztunk, de az is hiábavaló volt. Nem sikerült folytatni a jó játékot a SJ elleni nagy diadal után.

Ezt követően a Minnesota Wild vendégeként 5-3as vereség következett, hiába igyekeztünk, sajnos a meccs nagy részében csak bottal ütöttük a vadak nyomát. Wilson visszatért sérülésből, Barriet a farmba küldtük, O'Byrne, Palushaj, Olver tartalékok voltak. Három perc után vezetést szerzett a Minny, az első harmad hajrájában P.A. Parenteau kinti emberelőnyös lövésével egalizáltunk. Sajnos a második harmadra se javultunk, a hazaiak jobb ritmusban játszottak és a folytatásban rövid idő alatt két újabb góllal 3-1re elhúztak. Sikerült válaszolni egy találat formájában, melyet a kapitány Gabriel Landeskog szerzett egy gyors ellentámadásból, a svéd fiatal O'Reilly visszatett passzát kotorta be ajtó-ablak helyzetből. Egy perc múlva azonban újra kettővel ment a Wild Koivu találatával. A záró harmadban Parenteau lövésébe Matt Duchene piszkált bele az idei 12. góljáért, újra feljöttünk egyetlen találatra. Később viszont hiába rohamoztunk, az egyenlítés a helyzetek ellenére elmaradt, a Wild az utolsó percben üres kapus találattal biztosította be a győzelmét. Duchene és Parenteau ismét jó hatással voltak egymásra, mindketten 1+1el zártak, Landy szép gólt szerzett, Varlamov 35 lövést fogott ki.

Múlt szombaton a két csapat a Pepsi Centerben újra egymás ellen mérte össze tudását, ám a Minnesota Wild másodszor is győzött ellenünk 6-4re. Wilson alig hogy visszatért, megint a partvonalon kívül találata magát sérülés miatt, Hejduk és Olver se öltöztek be, a kapuban Giguere jutott szóhoz. A Wild rendesen ránk rontott és tíz perc alatt háromszor mattolták a tehetetlen cserekapust, a védelmünk abszolút nem találta az ellenszert a vendégek lendületének megfékezésére. A 15. percben John Mitchell találatával szépítettünk, a kapu megkerülést követően a hosszú oldalon majdnem a palánkig elkorcsolyázott, majd visszafordult és remek lövéssel vette be Backstrom kapuját. A negyedik soros támadó már a kilencedik találatot szerezte az idényben, de nem sokáig tartott a felzárkózás, még a harmad vége előtt Brodziak 4-1re módosította az állást. Giguere távozott és Varlamov folytatta a kapu előtt a második játékrésztől, miközben pár perc alatt szépítettünk, P.A. Parenteau a sarokból a kapu felé haladva volt eredményes, féltávnál pedig egy emberelőny alatt óriási tűzijátékot csináltunk a Wild harmadában, a PK lejárta utáni másodpercekben a sokadik helyzetet Gabriel Landeskog kotorta be. Egy gólra visszajöttünk, de két perc múlva Bouchard stabilizálta a Wild előnyét. Igyekeztünk becsülettel és sokszor kapujához szegeztük az ellenfelet, ám tíz perccel a vége előtt megint három volt a lemaradás. A hajrában még Chuck Kobasew bekotort egy találatot, de nem tudtuk jobban megnehezíteni a Wild dolgát, másodszor is kettővel vesztettünk.

A hétfői napon sorozatban negyedszer kaptunk ki, a Chicago Blackhawks ellen 2-5 lett az eredmény. Hejduk visszatért, Bordeleau pihent, Olver és Wilson továbbra se volt bevethető. Gyengén indultunk és öt perc alatt két gólos előnybe került a Hawks Hayes és Shaw megmozdulásaival. Az álmos kezdés után lassan vettük fel a játék ritmusát, az első harmadban nem sok vizet zavartunk, annak ellenére hogy az utolsó minutumban Gabriel Landeskog emberhátrányos szólóból beköszönt, gyönyörű találat volt Duchene indítása után. A második felvonásban már valamivel intenzívebben mozogtunk, mégse tudtuk tartani a Chicago tempóját, akik továbbra is párosával lőtték a gólokat, a második harmadban Kane és Seabrook voltak eredményesek. Megint csak a menet utolsó perceiben tudtunk válaszolni egyet, újra lerohanásból találtunk be, Mitchell passzából a veterán Milan Hejduk közelről helyezett a hálóba. A záró harmadban esélytelenek voltunk a felzárkózásra, Toews találatával alakult ki a végeredmény. Az orosz kapusunk 27 védéssel 85 % alatt zárt.

Utoljára végre sikerült a győzelem, amikor 4-3ra vertük idehaza a Dallas Starst szerdán. Jones és McGinn edzői döntés révén maradtak ki az összeállításból, Wilson újra IRre került, O'Brien scratch volt. Ahogy mostanában megszoktuk, a kezdés megint lassú volt a csapat számára, tíz perc után Jagr lövésével szereztek vezetést a texasiak, pár perc múlva pedig Daley is beköszönt. A második menetben kezdtük meg a felzárkózást, a negyedik sorunk hosszú ideig ügyesen brusztolt a támadó harmadban és ahogy lövő helyzetbe kerültünk, Mark Olver korongja talált utat magának Lehtonen ketrecébe. Öt perccel később pedig már egyenlő volt az állás, csakúgy mint a CHI ellen, Gabriel Landeskog ismét SHGt ütött, a csapatkapitány az ellenfél harmadában korongot szerzett és saját lövése után a kipattanót értékesítette. A Dallasnak hamarosan volt válasza, két perc múlva Whitney jóvoltából 3-2re megint náluk volt az előny. A befejező harmadban egyre jobban játszottunk, szép tempóban rohamoztunk és hat perc után Ryan O'Reilly kiegyenlített, majd az 57. percben a győztes gólt is begyömöszöltük Chuck Kobasew jóvoltából, aki jó játékával a meccs hőse lett, így értékes sikerrel gazdagodtunk.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Minnesota Wild 17-10-2, 36 pont (29 meccs)
2. Vancouver Canucks 15-9-6, 36 pont (30 meccs)
3. Edmonton Oilers 11-11-7, 29 pont (29 meccs)
4. Calgary Flames 11-14-4, 26 pont (29 meccs)
5. Colorado Avalanche 11-14-4, 26 pont (29 meccs)

A közeljövő programja:

Március 24., vasárnap, 01:00 Dallas Stars - Colorado Avalanche
Március 25., vasárnap, 01:00 Colorado Avalanche - Vancouver Canucks
Március 28., csütörtök, 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche
Március 29., péntek, 03:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
Március 30., szombat, 20:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators

Már sereghajtók vagyunk egész nyugaton és a következő időszakban is kőkemény vetélytársakkal, köztük több divízió ellenféllel fogunk találkozni. Nincs túl sok esély a javításra, de ha még nem akarunk végleg lemondani a szezonról, akkor az utolsó szalmaszálakat kéne megfogni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr285166247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.03.25. 17:59:11

rég elment már a szezon, mindenkinek az lenne a legjobb ha végre menesztenék saccot


süti beállítások módosítása