Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Nyeretlenül

2013.03.27. 12:12 - Filip89

A szezonbeli negyedik mérkőzését is győzelem nélkül vívta meg a Colorado Rapids, miután a több sebből vérző alakulat múlt szombaton 1-0-ra veszített a címvédő Los Angeles Galaxy otthonában.



Visszatért a kezdőcsapatba a két héttel ezelőtti térdsérülésből a csapatkapitány Pablo Mastroeni, viszont továbbra is hiányzott Pickens, Rivero, Castrillon és Buddle. A Rapids a következő névsorral a gyepen várhatta a kezdő sípszót a Home Depot Centerben: Irwin - Wynne, Moor, Calderon, Mullan - Thomas, Mastroeni, Powers - Harris, Brown, Harbottle. Néhány perc után máris a Galaxy támadott, mi védekeztünk, majd egy szögletrúgás után Villarreal közeli fejesét Irwin hárította óriási bravúrral, az újonc kapusnak szerencséje volt, hogy középre jött a labda. A tizedik percben hátul adogattunk, amikor Moor eladta a játékszert, a lefordulásból szerencsére Sarvas hiába lépett ki, nagy erejű lövését Irwin nagyszerűen hatástalanította. A kezdeti fölényt követően a hazaiak később engedtek némileg a szorításból, viszont meglehetősen szerencsétlenek voltunk, hiszen a játékrész derekánál előbb Mastroeni-t, majd Calderon-t kellett lecserélnünk különféle sérülések miatt, az új pályára lépők Cascio és Klute voltak. Az ecuadori középhátvéd éppen egy hatalmas mentés közben sérült meg, amikor Villarreal átemelte a kapujából messze kifutó Irwin-t, Calderon pedig a gólvonalról tisztázott az utolsó pillanatban, közben alaposan meghúzódott és le kellett cserélni. A félidő hajrájában egy szépségdíjas jobb oldali támadás után McBean ajtó-ablak helyzete maradt ki a fiatal coloradói kapus újabb bravúrjának köszönhetően.

Az első 45 perc alatt tehát nem esett gól a Galaxy hatalmas mezőnyfölénye ellenére, a másodikban pedig ott folytatták, ahol abbahagyták, az első komoly lehetőséget Villarreal durrantotta mellé a kapunak háttal állva. Pár perc múlva egy súlyos sportszerűtlenséget követtünk el, Moor játékon kívüli szituációban szándékosan arcon könyökölte Sarvas-t, melyért a játékvezető azonnal a piros lapot mutatott fel a veterán védőnek. Moor-t pályafutása során mindössze második alkalommal állították ki, a Galaxy tizenegyeshez jutott, melyet Magee tökéletesen helyezve értékesített, Irwin hiába érezte jól az irányt. Az emberhátrányba kerülést követően beküldtük a saját nevelésű hátvéd O'Neill-t, aki a támadó Harbottle-t helyettesítette, így visszaállítunk 4-3-2-es felállásba. Sajnos, tíz emberrel annyi keresnivalónk sem volt, mint korábban, az LA sokkal többet birtokolta a labdát, de különösebben már nem erőltették a helyzetek kialakítását, ellenben a mieink néhány kósza lövést leszámítva teljesen veszélytelenek voltak Cudicini kapujára. Az eredmény nem változott, masszívan tartottuk magunkat hátul, így a kaliforniai sztárcsapat csupán egy büntetőből szerzett találattal tudta felülmúlni a kissé lesajnált csapatunkat 1-0 arányban, ám a minimális vereséggel mi sem lehettünk elégedettek.



Valljuk be, nem sok közünk volt ehhez a találkozóhoz, a védelmünk sebezhető volt, és bár szépen bekkeltünk, több esetben is elkerülhető helyzetet engedélyeztünk az ellenfélnek. Clint Irwin kapus viszont minden dicséretet megérdemel, a Pickens-t helyettesítő újonc portás élete első MLS-startján kirobbanó formában védett, számtalan bravúros védés mellett csak egy tizenegyesből tudtak túljárni az eszén.

Március 22-én rendezték az Egyesült Államok-Costa Rica VB-selejtező mérkőzést a Dick's Sporting Goods Park-ban, melyen a hazai csapat 1-0-ra diadalmaskodott Dempsey góljával. A meccset hatalmas hóviharban bonyolították le, az extrém körülmények ellenére több mint 19 ezren szurkolták végig az összecsapást, csodálatos hangulatot teremtve az amerikai válogatottnak. A játékosok és Jurgen Klinsmann szövetségi kapitány egyaránt felvillanyozva beszélt a denveri rendezésről, kifejezetten emlékezetes mérkőzést vívott egymással a két csapat.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 9 pont (3-1-0)
2. Chivas USA 7 pont (2-1-1)
3. Los Angeles Galaxy 7 pont (2-0-1)
4. San Jose Earthquakes 7 pont (2-1-1)
5. Vancouver Whitecaps 6 pont (2-1-0)
6. Real Salt Lake 4 pont (1-2-1)
7. Portland Timbers 2 pont (0-1-2)
8. Colorado Rapids 1 pont (0-3-1)
9. Seattle Sounders 1 pont (0-2-1)

A szombat esti folytatásban a Portland Timbers lesz az ellenfelünk hazai környezetben, talán minden eddiginél nagyobb esélyünk lesz rá, hogy végre megszerezzük az évad első győzelmét - reméljük, sikerül!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr285175660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.03.27. 23:00:31

irwin valóban piszok jól védett:)

milo_hedgie#23 2013.03.27. 23:07:43

az arsenal tartalék kapusa james shea a csapatnál edz,azt mondják nagyon tehetséges,volt már csere kapus BL meccsen és az angol válogatott tagja is volt

foppa21 2013.03.28. 13:00:22

calderont megműtötték, pár hétig nem játszik. moor eltiltva a mostani meccstől. maestro két hétig megint pihen. elég felforgatott lesz az összeállítás, főleg a védelem de meg kéne nyerni a mostani meccset

foppa21 2013.03.30. 14:46:25

Calderon Out 4-5 Months
Ecuadorian underwent microfracture surgery on Thursday in Denver

foppa21 2013.03.31. 05:30:11

megint nem tudtunk nyerni, 2-0s vezetésről jött vissza döntetlenre a portland


süti beállítások módosítása