Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Két meccs az NCAA Tournamenten

2013.03.31. 18:23 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A Colorado State Rams csapata ott lehetett az Észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NCAA) főtábláján, a Kosoknak két mérkőzés adatott meg. Előbb a Missouri ellen még nyertünk, de két nappal később a jóval esélyesebb Louisville ellen már elmaradt a győzelem.























vs. Missouri


Március 23-án a Missouri Tigers ellen remekül kezdett az együttes, ami leginkább a végzős Dorian Greennek volt köszönhető, a Rams kiválósága már az első félidőben 17 pontot dobott. A coloradóiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és szinte végig vezetve uralták is azt. A végén Larry Eustachy vezetőedző és tanítványai örülhettek, 84-72-re diadalmaskodtak.

„Szerintem ennél tudunk jobban játszani” – mondta a szakember a találkozót követően. „Korlátozottak vagyunk abból a szempontból, hogy nem mi vagyunk a legatletikusabb vagy a legnagyobb ugrásokra képes együttes, de hatalmas szívünk van.”

A félidőben 47-38-ra vezetett a Rams, viszont a második játékrészben a Mizzou elkezdett zárkózni. Már csak négy pont volt a két együttes között a különbség, de ekkor a CSU ismét megiramodott, és előnyét 17 pontosra is növelni tudta. Öt perccel a találkozó vége előtt ismét szorosabbá vált az összecsapás, de Pierce Hornung és Jon Octeus ekkor nagyon fontos kosarakat dobtak. Green becsülettel vitte a hátán a csapatot, csupán hat percet pihent, összesen 26 pontig jutott.

„Agresszív akartam lenni ma este” – mondta a kansasi születésű bedobó. „Nem számított, hogy ki ellen játszunk, de tudják, nagyon jó érzés egy olyan csapat ellen győzni, ahonnan származom.”

Hornung csupán hat pontot szerzett, de összeszedett nyolc lepattanót is. Greg Smith és a csereként pályára lépő Octeus is egyaránt 12-12 pontig jutott, utóbbi hat lepattanót is szerzett. Colton Iverson 13 reboundjával emelkedett ki a mezőnyből, Wes Eikmeier 11 ponttal segítette győzelemhez csapatát.

vs. Louisville

A Missouri elleni találkozó után már sejteni lehetett Eustachy szavaiból, hogy a Cardinals ellen csak akkor tudnak szoros meccset játszani, ha sokkal jobb teljesítményt tudnak nyújtani a pályán. Ez sajnos elmaradt, a Louisville 82-56-ra győzedelmeskedett. A Rams vezetőedzője a búcsút követően kiemelte, hogy az ellenfél egy percre nem vette félvállról őket.

Az első helyen kiemelt Louisville már a félidőben 45-31-re vezetett, és bár tudni lehetett a minőségbeli különbséget a két együttes között, a CSU szezonbeli mérlege (26-8) nem volt sokkal rosszabb, mint a Cardinalsé (30-5).

Greg Smith volt ezúttal csapatunk legeredményesebbje, 14 pontig jutott. Iverson 9-7-es mutatóval zárt, Hornung 2-1-gyel, Eikmeier 9-1-gyel, Green 6-3-mal. Jól szállt be a meccsbe Daniel Bejarano, de segíteni már ő sem tudott (10, 7). Octeus is halványabb volt ezúttal, csak hat pontot dobott.

„Szerintem egy nagyon jó csapat benyomását keltették” – mondta sportszerűen a louisville-iek edzője, Rick Pitino. „Nagyon vártuk már ezt a meccset, hihetetlenül akartuk a győzelmet.”

Tulajdonképpen nem értékesítették rosszul helyzeteiket a coloradóiak, de a Cardinals olyan jól védekezett, hogy sok helyzetet nem tudtak kialakítani Greenék. A játékosok nyilatkozataikban kiemelték a lousiville-iek fizikai paramétereit, igazolva, hogy bár a Rams megérdemelten jutott el az NCAA Tournamentig, hatalmas különbségek vannak még itt is az együttesek között.

Ezzel tehát az utolsó versenyben lévő földi csapatunk számára is befejeződött a 2012/13-as tanévbeli kosárlabda-bajnokság. A CSU számtalan meghatározó játékosa befejezte iskolai pályafutását, például Hornung, Iverson, Eikmeier, G. Smith, Green és Carr is búcsúzik a csapattól, jövőre a fiatalabbaknak kell átvenniük a stafétát, mindenképpen kulcsszerep várható a jövőben Bejarano-tól, Santo-tól, D. Smith-től vagy éppen Octeus-tól.

Az online fogadás piacain továbbra is fogadni lehet a NCAA mérkőzéseire.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr425186062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.04.01. 11:50:30

a louisville azóta már bent van a legjobb négy között, szerintem könnyen meg is nyerhetik. a wichita state ellen favoritok. a másik ágon syracuse-michigan

melo15 2013.04.01. 11:51:12

jó volt a szezon, kihoztuk a maxot, szerencsétlenek voltunk hogy a louisville ágára kerültünk, másik top csapat ellen talán lett volna esély

foppa21 2013.04.02. 18:39:17

@melo15: egyetértek. jövőre szerényebb csapatunk lesz, reméljük nem esünk sokat vissza


süti beállítások módosítása