Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Halvány javulás

2013.04.17. 16:15 - Tomi_Tanguay

Az utóbbi időben néhány győzelmet és további pontszerzéseket produkált a Colorado Avalanche csapata, ezáltal a liga utolsó helyéről sikerült elmozdulni, amikor az alapszakasz közvetlen hajrájába fordultunk.



Április 5én pénteken 3-2es hosszabbításos vereséget szenvedtünk a Detroit Red Wingstől hazai környezetben.
A kapuban Giguere jutott szóhoz, a támadósorból Jones és Kobasew maradtak ki, mind a hat keretben lévő védő beöltözött. Az első harmad derekánál Datysuk emberelőnyös gólja miatt kerültünk hátrányba, de három perc alatt egyenlítettünk a harmadik sor villanásának köszönhetően, van der Gulik kiugratásából Mark Olver szerzett mintaszerű ziccer gólt fonákkal. Tizenhárom másodperc múlva válaszolt is a Red Wings, Nyquist járt túl Giguere eszén egy előretörés során. Hátrányban voltunk az első harmad után és a középső játékrészben nem változott a helyzet. A befejező etapban becsülettel rohamoztunk és az igyekezet célra vezetett a 47. percben, a támadó zónában loptunk korongot és McGinn jobb oldali lövésszerű beadását P.A. Parenteau pofozta közelről a kapuba nagy helyzetben. Kiharcoltuk a döntetlent és nem változott már az eredmény a rendes játékidőben. A hosszabbítást végül a Red Wings nyerte, közel jártunk már a szétlövéshez, de 16 másodperccel a vége előtt Datsyuk elég érdekes mozdulattal valahogy begyömöszölt közelről egy számunkra szerencsétlen találatot.
Giguere peches góllal vesztette el a meccset, de így is 90 % felett zárt 28 darab védett lövéssel, Parenteau már a 15. gólját szerezte, Duchene a 21. asszisztot adta.

Másnap közünk nem volt a következő meccshez, a Phoenix Coyotes otthonában 4-0ra kaptunk ki.
Elliott visszatért a csapatba, O'Brien maradt ki a védelemből, Varlamov pedig visszafoglalta a ketrecet. Sajnos a vendéglátók kevesebb mint két perc alatt vezetéshez jutottak, Boedker elhúzott a jobb oldalon és Hejda kíséretében nagy gólt ragasztott. Az első harmadban ez a villanás jelentette a farkasok vezetését, majd a második felvonás elején még kétszer mattolták Varlyt, Hanzal PPből, Gordon közeli ajtó-ablak helyzetből volt eredményes, kisvártatva Doan találata végleg megpecsételte a sorsunkat a 35. percben. A hátralévő játékidőben megköszönhettük a hazaiaknak, hogy visszavettek, mi azonban hiába próbálkoztunk támadni, sajnos még a szépítés se jött össze.
Fásultan mozogtunk a back-to-back meccsen, a Red Wings elleni derbi sokat kivett a srácokból, ennek ellenére nem fogadhattuk el a csapnivaló játékot. Varlamov 24/28as statisztikával zárt a kapu előtt.

Két nappal később visszatértünk a Pepsi Centerbe, de sajnos a leggyengébb divízió rivális ellen se tudtunk javítani és 3-1re kikaptunk a Calgary Flames ellen.
Jones visszakerült az összeállításba, Palushaj csatlakozott Kobasew és O'Brien mellé a tartalékok közt, míg a mostanában formáját vesztő Varlamov helyett Giguere kezdett a kapuban. Az első játékrész meglepően sok kiállítással zajlott, de gól egyik oldalon se született. Aztán a 22. minutumban megszereztük az előnyt, Barrie hatalmas távoli lövésébe Brad Malone tette bele eredményesen az ütőjét a kapu torkában, az újonc erőcsatár első NHLes gólját ünnepelhette. Ennél sokkal több sikerélmény nem jutottunk nekünk, a továbbiakban a Flames növelte az iramot, Cervenka és Cammalleri találataival fordítottak még a középső harmad vége előtt. A záró felvonásban szinte egy kapura játszottunk, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, MacDonald nagy bravúrokat mutatott be, sokszor viszont naggyá tettük a Flames cserekapusát. Bő három perccel a vége előtt egykori játékosunk Tanguay mindent eldöntött, Stempniak kiugratásából ugyanis megszerezték a harmadik góljukat létszámhátrányban.
Giguere 31 védés ellenére kapott három gólt, amelyekről nem igazán tehetett, sajnos a védekezésünk megint életképtelen volt, bár előrefelé igyekeztünk szépen, a helyzeteket kihagytuk.



Április 10én és 11én Kaliforniában léptünk fel és az első megmérettetésen jókora meglepetésre 4-1re legyőztük az Anaheim Ducks gárdáját.
Varlamov kisebb csipőficam miatt nem utazott el a csapattal ezekre a meccsekre, az AHLből a finn újonc Aittokallio került fel, de volt csapata ellen természetesen Giguerenek szavaztunk bizalmat. Stastny a kacsák ellen tért vissza a sérüléséből, Hejduk továbbra is harcképtelen volt, míg Olver, Kobasew, Palushaj, O'Brien mind tartalék volt. Remekül indult a mérkőzés és egy perc elteltével máris vezetést szereztünk John Mitchell évi tizedik találatával, aki egy lerohanás végén közelről értékesített egy kipattanót. A hazaiak elég álmosan játszottak, így az első játékrész alatt gond nélkül őriztük az előnyt. A második felvonás elején Johnsont állították ki, de a várt rohamok helyett a Ducks továbbra is ráérős volt, Gabriel Landeskog pedig egy hosszú szóló végén belőtte a második gólunkat SHG formájában. Kisvártatva fordult a kocka, mi kerültünk előnybe és Matt Duchene gyönyörű kapásgóljával 3-0ra húztunk el. Pár perc múlva Selanne révén szépített az Anaheim, de még a harmad vége előtt van der Gulik leszerelte a saját kapuja előtt Sbisát, Jamie McGinn könnyű találattal állította vissza a három gólos különbséget. A záró játékban nem esett újabb találat, a gyengén teljesítő ellenfelet biztosan győztük le.
Giguere 21 védéssel zárt egy kapott gól mellette egykori sikercsapata ellen, Duchene 1+1t, Parenteau két asszisztot ért el.

Másnap a Los Angeles Kings ellen 3-2es vereséget szenvedtünk szétlövések árán.
Ezen a meccsen debütált az NHL a 2010ben draftolt Aittokallio a kapuban, a kimaradók hosszú névsora megegyezett a Ducks ellenivel. A címvédő nagy lendülettel kezdte a meccset, hamar ránk rontottak és bő hét perc alatt két gólt is elhelyeztek az ifjú kapus ketrecében. A későbbiekben viszont Aittokallio nagyon szépen állta a sarat és lassan a mezőnyben is felbátorodtunk, pár perccel a középső harmad vége előtt végre megjött a szépítő találat, eredményesen harcoltunk a Kings kapu mögött a korongért és Paul Stastny kotorta be a pakkot Quick ketrecébe. A hazaiak uralták a játékot, de csak egyetlen gól volt az előnyük és nagy meglepetésre a 46. percben ezt a hátrányt is ledolgoztuk, Elliott belőtt korongjába Patrick Bordeleau tette bele ügyesen a botját, ezzel élete első NHLes gólját szerezte. Tíz perccel a vége előtt Aittokallio meghúzódott és le kellett cserélni őt, Giguere foglalta el a ketrecet és hibátlanul akadályozta meg a maradék időben a Kings rohamait, kihúztuk a döntetlent 60 perc alatt. A hosszabbításban is a hazaiak voltak rámenősebbek, de maradt a 2-2es eredmény. A SOban viszont már nem volt menekvés, a Kings háromból három lövője sikerrel járt, közben nálunk csak Parenteau volt eredményes, be kell érni egyetlen ponttal.
Stastny a kilencedik, Bordeleau az első gólját szerezte, Aittokallio bemutatkozása nem sikerült rosszul, 50 perc alatt 23 védése volt a két korai kapott gól mellett. Giguere 12/12vel védett, a szétlövésben viszont nem tudott egyszer se hárítani, harmadik túlórás vereségét szenvedte.

Múlt szombaton újra hazai környezetben léptünk pályára, amikor 4-3ra legyőztük a Vancouver Canucks gárdáját.
Varlamovra továbbra se számíthattunk, a sérültek közé csatlakozott Johnson a csuklója miatt, Kobasew és Palushaj scratchelve lettek, a kapuban Giguere kezdett. Két perc alatt megszereztük a vezetést Gabriel Landeskog jóvoltából, aki az egyik Canucks védőtől igazi gólpasszt kapott, hatalmas hibát használt ki könyörtelenül néhány méterről. Szép lassan egyre jobban átvették az irányítást a vendégek, de a nyitó harmadban tartottuk a vezetést, két emberhátrányt is sikeresen megúsztuk. A második felvonásban viszont percek alatt fordítottak a kanadaiak Lapierre és Hansen góljaival és innentől mi futottunk az eredmény után. A záró harmadot is hátrányból kezdtük, ott viszont két perc alatt egyenlítettünk, O'Reilly szerzett korongot a támadó zónában, kapu elé rajzolt korongját pedig Cody McLeod értékesítette. Másfél perc múlva Garrison újra előnyhöz juttatta a Canuckst, de kőkeményen hajtottuk tovább és a nagy nyomásnak a hajrában meg is lett az eredménye. Az 53. percben óriási erőkkel rohamztunk és a sokadik helyzetet végre kihasználtuk, Duchene bejátszását P.A. Parenteau továbbította a hálóba. Megmentettük az egy pontot és bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei a győztes gólra, úgy tűnt döntetlen lesz az eredmény. Azátn mégsem így történt, az utolsó szalmaszálat megragadva hajtottunk és Jones lekészítéséből Jan Hejda óriási kapáslövése a kapuban kötött ki nyolc másodperccel a rendes játékidő vége előtt. Emlékezetes körülmények közt harcoltuk ki a győzelmet.
A cseh hátvéd a szezonbeli első gólját szerezte, talán pályafutása legnagyobb gólja volt, nálunk biztosan. Parenteau a 16., Landeskog kilencedik alkalommal volt eredményes. Giguere végre újra győzelmet ünnepelhettt, 24/27es hatékonysággal védte meg a kapuját az ellenfél lövéseitől.

A hétfői napon a nyugati konferencia két leggyengébb csapata találkozott egymással és a Columbus Blue Jackets ellen túlórában vesztettünk 4-3ra hazai pályán.
Varlamovot aktiváltuk, egyelőre a cserepadra tért vissza az orosz, Giguere maradt a kezdő, közben a mezőnyből Hejduk, Johnson, Olver, Palushaj maradtak ki. Az első harmadban nem született találat, a meccs derekánál pedig egy gyors gólváltás történt a csapatok közt, először vezetést szereztünk a lesipuskás Cody McLeod kipattanóból szerzett találatával, majd másfél perc múlva Letustu révén egalizáltak a vendégek. Nem sokkal később Malone és Wisniewski közt zajlott verekedés és a játék kis kiegyenlített csatában telt, a záró felvonásnak 1-1el vághattak neki a felek. A harmadik harmad első perceiben Comeau juttatta előnyhöz a vendégeket, pár perccel később Cody McLeod beleérős találatával vettük vissza a vezetést, Landeskog oldalról belőtt korongját tolta a hálóba mesteri mozdulattal, ezzel az erőcsatár duplázott a mérkőzésen. Sokáig 2-2 volt az eredmény, majd a hajrá perceiben egy létszámfölény alatt Jamie McGinn kotort bele Elliott lövésébe, 57:58kor visszavettük az előnyt. Sajnos, bő fél perc múlva válaszoltak az ohioiak, Johansen gyönyörűen ugratta ki Umbergert, aki nem hibázta el a ziccert. Hiába vezettünk nem sokkal a vége előtt, a CBJ tehát egyenlített és kiharcolta a hosszabbítást. A hirtelen halál perceiben sokáig nem született döntés, fél perccel a shootout előtt azonban 2on1 ugorhattak ki a vendégek és Foligno a lövést választva megszerezte a győztes gólt.
McLeod ezzel a duplával hat gólos a szezonban, McGinn pedig a kilencedik gólját szerezte. Giguere a kapujára tartó 30 lövésből 26ot hárított, balszerencsés találatokat kapott, melyekkel szemben nem sokat tehetett volna.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Vancouver Canucks 24-12-7, 55 pont (43 meccs)
2. Minnesota Wild 24-16-3, 51 pont (43 meccs)
3. Edmonton Oilers 16-19-7, 39 pont (42 meccs)
4. Calgary Flames 16-22-4, 36 pont (42 meccs)
5. Colorado Avalanche 14-22-7, 35 pont (43 meccs)

A közeljövő programja:

Április 20., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Április 22., hétfő, 02:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues
Április 24., szerda, 02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche
Április 27., szombat, 04:00 Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche
Április 28., vasárnap, 01:30 Colorado Avalanche - Minnesota Wild

Ez az öt meccsünk maradt a hátra a csonka évből és már csak az a kérdés, hogy melyik draft pick lesz a miénk. Jelenleg egyedül a Florida Pantherst megelőzve, 29ek vagyunk a 30 fős mezőnyben, vélhetően ennél előrébb már nem nagyon fogunk végezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr875231565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.04.29. 17:10:52

The Colorado Avalanche Hockey Club announced today that head coach Joe Sacco has been relieved of his duties.

a legjobb ami a csapattal történhetett

Tomi_Tanguay 2013.04.29. 18:42:51

szerencsére eric lacroix is ment, különben még a végén utód lett volna:D nem hiszem hogy nagy változás lesz, kineveznek megint egy bábot. de sacco idén nagyon hülye volt.
kiváncsi leszek hogy a vébén még vajon kiejti-e az amerikaiakat az a csoportból ezzel a szar kerettel:DDD

Tomi_Tanguay 2013.04.29. 18:44:00

a napokban írok az utolsó meccsekről meg saccóról

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 05:26:52

megnyertük a lotteryt!!!!:D miénk az 1/1


süti beállítások módosítása