Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Újra nekivágunk

2013.04.27. 11:34 - Filip89

Fennállása nyolcadik szezonjára készül a Denver Outlaws field lacrosse együttese, akik az első hét alkalommal mindannyiszor ott voltak az MLL négy legjobb csapata közt, de a többszöri esélyesség ellenére, egyszer sem sikerült még elhódítanunk a hőn áhított bajnoki címet. Jim Stagnitta csapata hétvégén megkezdi a 2013-as menetelését, melynek végén talán végre sikerül elérni a céljainkat.



Egy évvel ezelőtt a mieink a 14 alapszakasz-meccsből tizenegy győzelemmel zártak a nyolc csapatos tabella első helyén, melynek köszönhetően első számú kiemeltek voltunk az augusztus végi Final Four-ban. Az elődöntőben csodával határos módon győzedelmeskedtünk a Long Island Lizards felett 13-12-re, ugyanis tíz gólos hátrányból fordítva harcoltuk ki a döntőbe jutást. Ezzel a bravúrral azonban sajnos minden puskaporunkat előttük, hiszen a másnapi fináléban a Chesapeake Bayhawks 16-6-os zakót szabott a coloradói legényekre.

Tavaly nagyon nem volt szerencsénk, hogy az MLL MVP Brendan Mundorf éppen a döntő előtti napokban szenvedett súlyos térdsérülést, és bár megpróbált játszani, sajnos a vezér korántsem volt százszázalékos állapotban, így nem tudott a csapat segítségére lenni. A denveri lacrosse-király a klub 2006-os megalakulása óta nálunk játszik, és évről évre a ligaelithez tartozó produkcióval igyekszik minél feljebb gördíteni a gárda szekerét. Tavaly élete legjobb szezonját játszotta, 32 góllal és 27 assziszttal (59 pont) egyaránt az MLL legjobbja volt, óriási balszerencsénk volt vele, hogy a döntőben nem lehetett teljesértékű.

A szünet viszonylag csendes volt a csapat háza táján, igazából csak két említésre méltó cserét kötöttünk, mindkettőt a Charlotte Hound-szal még szeptemberben, az offszezon elején. Először is a rutinos középpályás Poillon helyére érkezett a 23 esztendős támadó Jeremy Boltus, aki első két profi szezonjában egyaránt 30 pontot szerzett, és a gólokat is szép számmal lőtte, annak idején 2011-ben az év újoncának választották. A másik trade-ben pedig egy kései draftjogot szereztünk a középpályás Cittadino feláldozásával.

Mundorf és Boltus lehetnek a csapat legfőbb góllövői, de bőven van potenciál a második MLL-idényére készülő Chris Bocklet-ben is, aki újonc létére hét mérkőzés alatt 17 gólt szerzett az alapszakaszban, a Final Four alatt pedig hat góllal messze a legeredményesebb játékosunk volt. Bizonyította, hogy kulcshelyzetben is lehet számítani rá, és fiatal kora ellenére képes vállára venni a gárdát, mindenképpen a jövő egyik nagy tehetségét láthatjuk benne. Annak ellenére, hogy Matthews távozott, még Mammoth-ból már jól ismert fiatal, Jordan McBride és Adam Jones hatékony szerepvállalásában bízhatunk, ők azonban idáig szabadtéren még keveset bizonyítottak.

A középpályáról azért áldoztunk fel két embert, mert olyan húzóembereink vannak még így is ezen a poszton, mint például a 2012-es évad legtöbbet fejlődő játékosának választott Jeremy Sieverts. Az annak idején Westervelt helyét átvevő middie 14 mérkőzésen 26 gólt szórt, beleértve hét duplát, melyek jóvoltából a 40 pontot is elérte. A rutinos Terry Kimener ugyancsak a tavalyi összes meccsen játszott, és 17 találatot süllyesztett el, az egykori bostoni klasszis, Greg Downing pedig egy év kihagyás után tér vissza a pályára. Mindezek mellett a másodéves Stephen Robarge-tól is egyre több szerepvállalásra számíthatunk, tavaly mindössze két találkozón lépett pályára, de potenciális jövőbeli faceoff-ember, idén bizonyára jóval többször fog szóhoz jutni.

A védelem szinte semmit változott, a jól megszokott nevek térnek vissza a gyepre, Lee Zink immár a nyolcadik szezonját kezdheti az Outlaws-ban, és regnáló év hátvédjeként igyekezhet sanyargatni az ellenfél legjobb támadóit. Eric Martin-t szintén nem kell bemutatni a helyi sportélet rajongói számára, a kőkemény bekk már  az ötödik évét kezdi meg a csapat színeiben. Hozzá hasonlóan Matt Bocklet is az ötödik évét kezdi meg a mai nappal, egy évvel ezelőtt ráadásul nyolc egységgel ő volt a legjobb pontszerző hátvédünk. Rajtuk kívül az új hullám képviseletében Ken Clausen és Dillon Roy viheti sokra.

Jesse Schwartzman a hetedik idényét kezdi meg a csapatban, azok után, hogy 2012-ben újfent minden egyes statisztikai mutatóban a liga közvetlen élmezőnyébe tartozott: 11.03-as kapott gól átlag, 54 %-os védési hatékonyság, 810 játszott perc, vagy éppen 11 győzelem. A legendás 19-es évek óta az MLL legjobbjainak egyike a posztján, sajnos eddig a rájátszásban képtelen volt csúcsra juttatni az együttest, de rajta eddig sem múlott semmi, és biztosak lehetünk benne, hogy ezután sem fog.

A Denver Outlaws programja a 2013-as szezonban:

Április 28., vasárnap, 01:00 Charlotte Hounds - Denver Outlaws
Május 5., vasárnap, 02:00 Ohio Machine - Denver Outlaws
Május 12., vasárnap, 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws
Május 19., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Rochester Rattlers
Június 1., szombat, 03:30 Denver Outlaws - Boston Cannons
Június 9., vasárnap, 02:00 Denver Outlaws - Toronto Nationals
Június 16., vasárnap, 00:30 Chesapeake Bayhawks - Denver Outlaws
Június 23., vasárnap, 02:00 Denver Outlaws - Ohio Machine
Június 30., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Charlotte Hounds
Július 5., péntek, 03:00 Denver Outlaws - New York Lizards
Júlis 20., szombat, 17:00 Rochester Rattlers - Denver Outlaws
Július 27., szombat, 20:00 Denver Outlaws - Chesapeake Bayhawks
Augusztus 4., vasárnap, 23:00 New York Lizards - Denver Outlaws
Augusztus 10., vasárnap, 21:00 Toronto Nationals - Denver Outlaws

Az Outlaws nem kezdhet el úgy szezont, hogy ne lennének potenciális elvárásai a bajnoki cím megszerzésére vonatkozóan. Hét éve mindig elbukunk, négy alkalommal a végső fináléban vesztettünk, és bár bizonyára a sorozatos csalódások után már egyre kevesebben bíznak az együttesben, szurkolóként nem tudunk mást tenni, 2013-ban is a csapat mellé kell állnunk, hátha idén végre összejön az, amire már oly régóta vágyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr295249417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.04.27. 14:34:12

így van végre kezdődik. az első fordulókban még tartalékos lesz minden csapat így mi is az nll playoff miatt

milo_hedgie#23 2013.04.28. 13:41:46

chris bocklet ott folytatta ahol tavaly abbahagyta,öt gól egy meccs alatt. és boltus is megszerezte az első gólját. lassan jön az új hullám:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.05. 04:13:35

13-8-ra győztünk a Machine ellen. Chris Bocklet mesterhármast ért el, Mundorf és Boltus mindketten dupláztak. 2-0-s rajt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.19. 05:30:39

20-7-re nyertünk a home opener-en a Rattlers ellen.

milo_hedgie#23 2013.05.19. 10:46:42

4-0val egyedül vezetjük már a bajnokságot!
a kis bocklet szenzációs,már idén a csapat első embere lesz


süti beállítások módosítása