Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Fontos győzelem a Toronto ellen

2013.05.09. 05:01 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) múlt hétvégén rendezett fordulójában a Colorado Rapids odahaza 1-0-ra győzte le a Toronto FC-t. A győztes találatot Edson Buddle szerezte a hajrában, de talán nem túlzás, ha a meccs legjobbja díjat ismét kapusunknak, Clint Irwinnek adjuk.



A Seattle Sounderstől két hete kisebb meglepetésre kikapott a csapat, de nagyjából hasonló bravúrként lehet elkönyvelni a legutóbbi döntetlent is a tavalyi döntős Houston Dynamo vendégeként. Azzal, hogy vasárnap ismét nyertek Irwinék, kiengesztelték szurkolóikat valamennyire, illetve a Nyugati főcsoport tabelláján is felkapaszkodtak az ötödik helyre.

Oscar Pareja az Irwin – Mullan, Moor, O’Neill, Klute – LaBrocca, Sturgis, Mwanga, Powers – Hill, Harris 11-nek szavazott bizalmat a kanadaiak ellen.

Az első igazi nagy helyzetre a 11. percig kellett várni. Hill viharzott el a bal oldalon, középre passzolt labdája teljesen üresen találta meg LaBroccát, de a középpályás hihetetlen módon nem tudta érvényesíteni a ziccert, pedig ennél könnyebb dolga nem igen van egy labdarúgónak a gólszerzésre. Nem is sokkal később Irwinnek kellett egyet nyújtóznia, Earnshaw lapos lövését fogta második szándékból. Az első játékrész hajrájában ismét védenie kellett a coloradóiak kapusának, más nagy helyzet azonban nem volt az első 45 percben.

Pareja cserélt a szünetben, Hill helyét Buddle vette át, aki negyedik meccsén húzhatta magára a Rapids szerelését. Az 57. percben Martin Rivero is pályára lépett, LaBroccát váltotta. Három minutummal később a torontóiaknak akadt is egy helyzetük, de Irwin a helyén volt, majd a nem is olyan régen beállt argentin középpályás veszélyeztetett, ám a kapu fölé helyezte a a játékszert. A vendégek a 71. percben egy távoli kisérlettel próbálkoztak, de Irwin ezt is magabiztosan hárította, majd ismét a Rapids támadhatott, ezúttal sikeresen.

A 86. percben Edson Buddle felé szállt egy beívelés, amit a Toronto védője nem tudott lekezelni, társa pedig elcsúszott, így az amerikai válogatott centernek nem volt nehéz dolga, néhány méterről a kapuba bombázta a labdát, 1-0.

Még Harris szerezhetett volna egy gólt, ám a csúszós pályán nem tudott stabilan megállni, így a vendégek kapusa felkapta a labdát. Az eredmény a továbbiakban már nem változott, a Rapids három győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel a Nyugati főcsoport ötödik helyén foglal jelenleg helyet.



A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 20 pont (6-2-2)
2. Real Salt Lake 17 pont (5-4-2)
3. Portland Timbers 17 pont (4-1-5)

4. Los Angeles Galaxy 14 pont (4-2-2)
5. Colorado Rapids 12 pont (3-4-3)
6. San Jose Earthquakes 12 pont (2-3-6)
7. Chivas USA 11 pont (3-4-2)

8. Vancouver Whitecaps 9 pont (2-4-3)
9. Seattle Sounders 9 pont (2-3-3)

Vasárnap a szintén 12 pontos Columbus Crew együtteséhez látogat a Pareja-csapat, és bár együttesünk van jobb formában, a fogadási tippek alapján háromesélyes összecsapásra számítanak a bukik. Ez nem is meglepő, hiszen a Powersék az elmúlt hat fordulóban csak egyszer kaptak ki.

A tengerentúli foci hírek még az előző hét végén cikkezni kezdtek arról, hogy egy 23 éves kolumbiai védővel erősítene Pareja. A klub hétfőn megerősítette a hírt, Germán Mera a szezon végéig kölcsönbe érkezik a Deportivo Calitól.

„Germán egy nagy, erős és tehetséges védő, akinek kellő tapasztalata van már a kolumbiai bajnokságban” – mondta Paul Bravo, a coloradóiak technikai vezetője. „Megszerzése erősíti a hátsó alakzatunkat, és mivel képes középen és a bal szélen is játszani, variációs lehetőségeink is nőttek. Nagyon várjuk, hogy végre együtt dolgozhassunk vele.”

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr155290624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.05.11. 17:36:14

csak a jó csapatoknak van szerencséjük, ennyi igazán járt nekünk az eddigi pechek után

foppa21 2013.05.11. 17:36:47

több visszatérő is lehet ma a crew ellen. rivero, harbottle, brown mindenki 90 percet játszott a legutóbbi reserve bajnokin

foppa21 2013.05.11. 17:37:22

fél 2kor kezdünk a columbus ellen idegenben, legalább egy döntetlen nagyon kéne

foppa21 2013.05.12. 03:10:39

1-0ra vezetünk a szünetben buddle korai góljával!

foppa21 2013.05.12. 03:35:49

2-0ra lehoztuk, irwin megint baromi jól védett és két gólt is tudtunk szerezni, másodszor a szezonban


süti beállítások módosítása