Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Négy meccs óta veretlenül

2013.05.22. 19:01 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Döntetlent játszott az elmúlt hétvégén a Colorado Rapids a San José Earthquakes otthonában az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban. A vendégek találatát Sturgis szerezte az első játékrész derekán, de a mérkőzés hajrájához közeledve Marvin Cháveznek köszönhetően a hazaiak egy pontot a Santa Clarában tudtak tartani.



Óscar Pareja ezúttal is a 4-4-2-es felállás mellett döntött, a kezdő 11-et Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Harris, Mastroeni, Sturgis, Mwanga – Rivero, Brown alkotta. Nem számíthatott a kolumbiai szakember Edson Buddle-re és Dillon Powersre, de persze még a hosszabb távon sérült Matt Pickensre, Diego Calderónra, Thomas Hendryre és Jaime Castrillónra sem.

Jó formának örvend csapatunk, így bizakodhattunk egy jó eredmény elérésében. Az első komolyabb lehetőség Brownék előtt adódott 15 percet követően. A fiatal csatár ügyesen fordult le védőjéről, majd a versenyfutásban le is hagyta. Lövéssel azonban nem próbálkozott, inkább a középen érkező társához próbált passzolni, de a labda visszakerült elé, amit egyből kapura tüzelt, de védője jól blokkolt, ahogy Sturgis lövése is elakadt egy San José-játékosban.

Tíz perccel később aztán már a negyedik szögletét végezhette el a Rapids, Nathan Sturgis pedig a rövid kapufánál érkezve, jobbal szépen továbbította a játékszert a kapuba a portás és egy védő között, 0-1.

Jó tempója volt a meccsnek, de nagy helyzetek ezt követően már csak a félidő vége felé alakultak ki. Előbb Irwinnek kellett vetődnie, majd a másik oldalon Harris lőtte telibe a bal oldali kapufát, miután szépen vett le egy beívelt labdát. Az állás azonban nem változott, maradt az egygólos Rapids-vezetés.

A fordulást követően még csak három perc telt el, amikor egy szép jelenetnek lehettünk szemtanúi. Irwin egy távoli lövést tolt a léc fölé, kisebb akrobatikus elemekkel fűszerezve, a kommentár pedig még rátett egy lapáttal. Érezhető volt ekkor, hogy az Earthquakes kicsit fölényben játszik, ám a 60. minutumban nagy bajba is kerülhettet volna, azonban Brown lövése pontosan a kapust találta el, aki így védeni tudta a jamaikai balosát.

A 78. percben aztán kialakult a végeredmény: Chávez hatalmas gólt ragasztott Irwin kapujába nagyjából 24 méterről. Nagy lövés volt, de kapusunk talán védhetett volna, hiszen elindult ugyan a rossz irányba, azonban háríthatónak tűnt a löket – mentségére legyen szólva, a labda Riverón egy kicsit irányt is változtatott, 1-1.

Sturgis öt perccel később majdnem megszerezte övéinek ismételten a vezetést, de a hangsúly a majdnemon van, mivel a középpályás fejese a keresztlécen pattant. Ezt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mind a két együttes a győzelemre hajtott. Irwinnek kétszer is akadt dolga rövid időn belül, de a hazaiak kapusa sem unatkozott, aki remek ütemben lépett ki, és Brown gyengécske emelési kisérletét még a vállával hárítani tudta annyira, hogy a labda éppencsak elkerülje a kaput.

A rendes játékidő utolsó percében O’Neillt kiállított a bíró, hiszen egyértelmű gólhelyzetben szabálytalankodott. Ezt kellett tennie a fiatal védőnek, aki így gyakorlatilag megmentett csapatának egy pontot. Egy kicsit az indulatok is elszabadultak, de a szabadrúgásból végül semmi nem lett, így 1-1-es végeredménnyel kellett beérniük a csapatoknak.



A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 24 pont (7-2-3)
2. Real Salt Lake 20 pont (6-5-2)
3. Portland Timbers 19 pont (4-1-7)
4. Los Angeles Galaxy 17 pont (5-4-2)

5. Colorado Rapids 16 pont (4-4-4)

6. Seattle Sounders 15 pont (4-3-3)
7. San Jose Earthquakes 15 pont (3-4-6)

8. Vancouver Whitecaps 13 pont (3-4-4)
9. Chivas USA 11 pont (3-6-2)


Hétvégén azt a Chivas USA-t fogadjuk, akiket egyszer már legyőztünk idegenben, így nem meglepő, hogy a fogadás piacain található szorzók alapján mi vagyunk a találkozó esélyesei.

Amióta a Chivas kikapott a Rapidstól, azóta nem nyert meccset, ráadásul legutóbbi öt találkozóján csak egy pontot szerzett. A coloradóiak formája jó, legutóbbi négy meccsükön nem találtak legyőzőre, ám ez a szerzett pontokban még nem nagyon mutatkozik meg – a Pareja-csapat 16 egységgel az ötödik, míg hétvégi vendégeink 11 ponttal sereghajtók a Nyugati főcsoportban. A tengerentúli labdarúgás szakemberei szerint meglepő lenne a vendég győzelem Denverben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr515313816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.05.22. 23:51:06

Dillon Serna and Shane O'Neill called up to U.S. U-20 National Team for Toulon Tournament

foppa21 2013.05.24. 18:38:47

@foppa21: és az u20as VBre is mennek mindketten

foppa21 2013.05.24. 18:40:54

castrillon elkezdi az edzéseket és talán rövidesen ő is visszatérhet, de jó lenne:-)

milo_hedgie#23 2013.05.25. 10:08:25

a mai chivas ellen szinte a kötelező kategória otthon,de legalább a döntetlen minimum kéne

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.26. 02:10:52

Rapids lineup vs Chivas: Irwin, Mullan, Moor, Wynne, Klute, Harris, Mastroeni (c), Sturgis, Brown, Rivero, Buddle

Rapids substitutes: Ceus, Wallace, Mera, Hill, Powers, Cascio, Mwanga

foppa21 2013.05.26. 07:01:03

2-0ra győztünk harris és sturgis góljaival. öt meccs óta veretlenek vagyunk

foppa21 2013.05.26. 07:05:20

riveronak megsérült a jobb lába, ami az előidényben eltört. nem tűnik súlyosnak de a napokban kivizsgálják

milo_hedgie#23 2013.05.26. 13:24:34

@foppa21: egyre jobbak vagyunk támadásban,két jól megjátszott akcióból szereztünk gólt. megérdemelten győztünk ismét


süti beállítások módosítása