Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: búcsú a kupától, döntetlen a bajnokságban

2013.06.05. 22:43 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Két mérkőzést is játszott a Colorado Rapids az elmúlt héten. Előbb a US Open Cupban szenvedett 3-1-es vereséget az Orlando Cityvel szemben, majd a Dick’s Sporting Goods Parkban játszott 2-2-es döntetlelt az FC Dallas ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS).



A USL Pro ligában szereplő együttes sima győzelme talán egy kicsit meglepő, de a Rapids nem is megszokott kezdőjével állt ki. Marvell Wynne, Dillon Powers, Nick LaBrocca és Tony Cascio is ugyan ott volt a pályán, Kamani Hill gólja kevés volt ahhoz, hogy csapatunk kiharcolja a továbbjutást.

A hétvégén a listavezető FC Dallast fogadta a jó formában lévő Rapids, 17,551 néző volt kíváncsi a találkozóra. Oscar Pareja vezetőedző ismét számíthatott Hendry Thomasra, aki be is került a kezdőbe, míg Pablo Mastroeni ugyan ott volt a cserepadon, de nem állt be. A meccset az Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Sturgis, Thomas, Powers, Harris – Buddle, Brown felállásban kezdte a csapat, a hajrában German Mera is bemutatkozhatott az MLS-ben.

Az első játékrészben nem esett gól, inkább a középpályán folyt a játék. A Dallas egyszer a kapuba talált, de a játékvezető jogosan érvénytelenítette azt. Ez kicsit meghozta a vendégek kedvét a játékhoz, két másik helyzetet is kidolgoztak, de a befejezéseket szerencsére elkapkodták Aztán 56 játékpercet követően elindult egy tűzijáték: Atiba Harris az 56. és a 64., míg a másik oldalról Blas Perez a 61. és a 66. minutumban tudott eredményes lenne, így tíz perc alatt kialakult a mérkőzés végeredménye.

Az első két gól története

Wynne a jobb oldalról végezhetett el bedobást, ami gyakorlatilag egy szöglette ért fel, hiszen a védő egészen az ötösig hajította be a játékszert. A dallasi védők pocsékül helyezkedtek, a labda Harris fejére szállt, a 27 éves támadó középpályás pedig köszönte a lehetőséget, és volt csapata ellen eredményes tudott lenni. Sokáig azonban nem örülhettek a denveri szurkolók, hiszen Perez (első) válasza hamar érkezett. Kicsit szerencsés gól volt, mert már úgy tűnt, hogy Harris fel tud szabadítani, éppen Wynne-re fejelte a labdát, akiről az a gólszerző elé pattant. Érdekes jelenet volt, éppen az első találatot összehozó páros ügyetlenkedte össze a vendégek egyenlítő gólját.

A 3. és 4. gól

Még három perc sem telt el, Harris ismét lecsapott, de ebben is segítségére voltak a kicsit elszunyókáló védők. Moor vágta előre a labdát, amit még kifejeltek a dallasiak, de egy Rapids-játékos, pontosabban Klute elé, akinek fejéről a tőle legalább 25 méterre álló Harris elé pattant, aki higgadtan kihasználta a ziccert. De ismét nem tartott sokáig az öröm, hiszen megint érkezett Perez, aki jó 20 méterről hatalmas gólt lőtt Irwin kapujának a jobb alsójába.

A Dallas így 28 pontos lett, továbbra is az élen áll, míg a Nyugati főcsoportban a Rapids 20 egységgel a negyedik.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 28 pont (8-2-4)
2. Real Salt Lake 24 pont (7-5-3)
3. Portland Timbers 22 pont (5-1-7)

4. Los Angeles Galaxy 20 pont (6-5-2)
5. Colorado Rapids 20 pont (5-4-5)
6. Seattle Sounders 18 pont (5-4-3)
7. Vancouver Whitecaps 16 pont (4-4-4)
8. San Jose Earthquakes 15 pont (3-6-6)

9. Chivas USA 11 pont (3-8-2)

A válogatott meccsek miatt most nem lesz forduló, legközelebb 16-án, a San José Earthquakes ellen játszik a Pareja-csapat. Annak a találkozónak mi leszünk az esélyesei, és a fogadási tippek is ezt támasztják alá.

Amennyiben érdekel a tengerentúli labdarúgás válogatott szinten is, akkor az Egyesült Államok következő világbajnoki selejtezőit megtekintheted 8-án Jamaika, 12-én Panama, 19-én pedig Honduras ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr575346408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.06.06. 11:07:00

castrillon a jövő héten vissza fog térni!:-)

milo_hedgie#23 2013.06.06. 21:16:47

nem volt szép a kupa kiesés. van egy olyan érzésem hogy le is szarjuk ezt és csak púp a csapat hátán,senki nem bánkódik miatta


süti beállítások módosítása