Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: fantasztikus győzelem Montrealban

2013.07.04. 14:10 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids megszakította a négy bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját, miután hatalmas meglepetésre legyőzte a Keleti konferencia listavezetőjét, a Montreal Impact-et.



Az elmúlt hetekben nem jöttek az eredmények, sorozatban három vereséget is elszenvedett Oscar Pareja vezetőedző legénysége. Reméltük, hogy a srácok minél előbb kijönnek a gödörből, de azt talán a legfanatikusabb Rapids-drukkerek sem gondolták volna, hogy erre Montrealban kerül sor. Pareja az Irwin – Mullan, Moor, Mera, Klute – Sturgis, Thomas – Harris, Powers, LaBrocca – Buddle tizenegynek szavazott bizalmat vasárnap.

A hazaiak indították útjára a labdát. Az első 20 percben nem sok minden történt, inkább a középpályások robotoltak sokat. Aztán a félidő derekánál Atiba Harris egy fantasztikus fejessel előnyhöz juttatta a coloradóiakat. Szinte a félpályáról végezhetett el egy szababdrúgást a vendég együttes, de Harrisnek ez nem okozott gondot, ahogy az sem, hogy 13 méterről fejeljen védhetetlenül a hosszúba, 0-1.

A Montreal hátrányba került, ennek megfelelően a hazaiak átvették az irányítást. A 38. percben sikerült is egyenlíteniük, egy kabaréba illő jelenetet követően. A szögletrúgást követően össze-vissza pattogott a labda a Rapids 16-osán belül, Clint Irwin rosszul jött ki, a gólszerző Hassoun Camara pedig még azt is megengedhette magának, hogy a földön ülve, felperdítse a játékszert és csak azt követően jutassa a kapuba, háttal annak, 1-1.

Négy perccel később már az Impactnél volt az előny. Daniele Paponi kapott labdát a denveriek 16-osának előterében, visszavette a tempót, majd zseniális mozdulattal tekert az egykori olasz utánpótlás-válogatott a kapu bal felső sarkába. Szépségdíjas gól volt, el kell ismerni, 2-1.

Edson Buddle-éknek menniük kellett előre, és az 59. percben támadásukat góllal koronázták meg. Nathan Sturgis a jobb szélre keveredett ki, és már azt lehetett hinni, hogy nem lesz semmi a támadásból. A középpályás laposan belőtt labdája azonban Dillon Powers elé került, a 22 éves középpályás pedig 11 méterről tökéletesen helyezte a labdát a bal oldali kapufa mellett a hálóba, 2-2.

Paponi a 73. minutumban ismét megszerezte a hazaiaknak a vezetést. A Rapids védői elaludtak, Davy Arnaud zavartalnul tálalt az üresen érkező itáliai elé, akinek két méterről már egyáltalán nem volt nehéz dolga, 3-2.

Néhány perc telt csak el az Impact újabb vezető gólja óta, a coloradóiak ismét egyenlíteni tudtak, ezúttal a csereként néhány pillanattal előbb beállt Deshorn Brownnak köszönhetően. Egy hazai játékost maradt lent a földön – csak ő tudja, miért –, de ez nem zavarta a jamaicai támadót, akinek az első lövése még lepattant, Chris Klute elé, aki a 16-os bal oldaláról szépen centerezett középre, Brown pedig ezt már könyörtelenül bevágta, 3-3.

A Montreal mindent megtett annak érdekében, hogy megszerezze a győztes gólt. Klute azonban egy remek szerelést mutatott be saját térfelén a 95. percben, és Brownnal az oldalán megindította a mérkőzés utolsó támadását. A védő pocsék megoldást válaszott, de szerencséjére a labda a rendes játékidő végén beállt Tony Cascio elé került, az amerikai 17 méteres lövése pedig – egy megpattanásnak is köszönhetően – a hazaiak hálójában kötött ki, 3-4.

Másra már nem is volt idő, a Rapids nagyot küzdve ismét egy bravúros győzelmet aratott, de a folytatásban a kötelezőket sem ártana hozni.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 34 pont (10-5-4)
2. FC Dallas 30 pont (8-3-6)
3. Portland Timbers 30 pont (7-1-9)
4. Vancouver Whitecaps 26 pont (7-5-5)

5. Los Angeles Galaxy 24 pont (7-7-3)
6. Seattle Sounders 24 pont (7-5-3)
7. Colorado Rapids 23 pont (6-7-5)
8. San Jose Earthquakes 21 pont (5-8-6)
9. Chivas USA 12 pont (3-10-3)

Ma ismét pályára lép az együttes, az ellenfél pedig a New York Red Bull lesz. A francia labdarúgás klasszisával, Thiery Henry-val felálló vendégek is nyertek az előző fordulóban, de a Rapidshoz hasonlóan a keletiek is kikaptak az azt megelőző három fordulóban. A fogadási tippek alapján a coloradóiak sikerére van nagyobb esély, ugyanakkor nehéz jósltaokba bocsátkozni, hiszen a Pareja-csapat igen rapszódikusan teljesít.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr95391781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonMiller58® 2013.07.04. 23:58:32

hány csapat jut a playoffba?mennyi esélyünk van bejutni?

Tomi_Tanguay 2013.07.05. 08:09:03

@VonMiller58®: az első öt helyezett csoportonként

foppa21 2013.07.06. 08:22:23

szerintem van esélyünk simán, most megint jobb formában van a csapat. csak eddig elég hullámzóak voltunk


süti beállítások módosítása