Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Ismét felemás eredmények

2013.07.10. 12:42 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids az elmúlt héten két mérkőzést játszott, egyaránt odahaza: július 4-én 2-0-ra verte a New York Red Bullt, három nappal később azonban csak gól nélküli döntetlenre végzett az abszolút utolsó DC Uniteddel.



Rapids 2 v 0 Red Bull

Csapat: Irwin – O’Neill, Moor, Mera, Klute – Sturgis, Thomas – Harris (Cascio, 71.), Powers, LaBrocca (Brown, 46.) – Buddle (Castrillon, 77.).
Gólszerző: Sturgis (47.), Brown (68.).

A New York-iak erős kerettel érkeztek Denverbe, hiszen a Bajnokok Ligája-győztes Thierry Henry mellett az angol Evertonban éveken keresztül bizonyító Tim Cahill is a kezdőben kapott helyet. A Rapidsnál kisebb meglepetésre LaBrocca ismét kezdő volt, míg Matt Pickens már a cserepadon foglalt helyett.

Az első játékrészben a Rapids nem nagyon tudott ellenfele kapuja elé kerülni, viszont Henrynak két lehetősége is adódott. Szerencsére egyikkel sem tudott élni a francia, második alkalommal O’Neill blokkolta lövését remek ütemben érkezve.

A fordulást követően Pareja vezetőedzőnek sikerült felráznia övéit, és Nathan Sturgisnek köszönhetően a vezetést is megszerezték a hazaiak. Powers a jobb oldalról végzett el egy szögletet, melyet a vendégek kapusa nem tudott messzire kiöklüzni. A játékszer előbb Buddle, majd Moor elé került, de mind a kettejük próbálkozását blokkolta egy-egy védő. Sturgis azonban nem laposan, hanem magasan próbálkozott, a labda pedig a keresztléc alatt utat talált a hálóba, 1-0. A középpályásnak ez már a negyedik gólja volt az idei szezonban.

Ezt követően szinte ötpercenként alakultak ki a hazai csapat előtt lehetőségek. A félidőben beállt Deshorn Brown volt a legveszélyesebb, két alkalommal is csak az utolsó pillanatban tudtak közbelépni a Red Bull játékosai, de a 68. minutumban a jamaicai megszerezte idénybeli ötödik gólját. Ezt Klute-nak köszönheti, aki megharcolt a labdáért, majd a 16-os bal feléről remekül passzolt a bal oldali kapufánál érkező Brownhoz, akinek fél méterről már nem akadt nehéz dolga, 2-0. A vendégek lest reklamáltak, ami a visszajátszásokból egyértelműen nem állapítható meg.

Az utolsó bő 20 percben a New York Cahill lévén gólt szerzett, ám ezt a bíró les miatt jogosan érvénytelenítette. Henry előtt is adódott még egy gólszerzési lehetőség, de Irwin a francia emelését szépen védte. Az eredmény már nem változott, a Rapids a Dick’s Sporting Goods Parkban, 18359 néző előtt 2-0-s győzelmet aratott a Red Bull felett.



Rapids 0 v 0 DC United

Csapat: Irwin – O’Neill (Mullan, 54.), Moor, Mera, Klute – Sturgis, Thomas – Harris (LaBrocca, 60.), Powers, Brown – Buddle (Castrillon, 82.).

A washingtoniak még csak két győzelmet számlálnak, mind a kettőt júniusban érték el, de legutóbb a Vancouver Whitecaps és a Seattle Sounders ellen is kikaptak.

A 12. percben egy hosszú indítást kapott Brown, aki az ötös sarkánál már nem tudta lekezelni a játékszert, térdéről vagy combjáról azonban így is a kaput vette célba. A vendégek kapusának reflexei azonban rendben voltak, szépen védett. Bő tíz perccel később Powers próbálkozott egy távoli lövéssel, ám Willis ezt könnyedén fogta. A 33. percben szabadrúgáshoz jutottak a coloradóiak, melyet követően Mera csak a kapufát találta el, Moor pedig kicsavarodott testhelyzetből még azt sem, így az ígéretes helyzet csak lehetőség maradt.

A fordulást követően is támadásban maradt a Rapids, és a játékrész elején Brown veszélyeztetett is, azonban lövését Willis szögletre tolta ki. Azért a vendégek előtt is adódott lehetőség, nem is kicsi, visoznt a United csatára nem jó megoldást válaszott, Irwin pedig könnyedén tudta védeni a kiugró játékos lövését. Közben érkezett Mullan, aki O’Neillt váltotta – előbbi támadóbb szellemű játékos.

A vezető gól továbbra sem akart összejönni, pedig Powers bal oldali beadása remek ívben szállt a Harris, Moor, Mera hármas fejére, de ez is lehetett a baj, hiszen a három Rapids-játékos zavarta egymást – így nem volt meglepő, hogy Harris egész közelről fejelt a bal kapufa mellé. Brown nagy kedvvel játszott, de gólt ő sem tudott szerezni, pedig próbálkozott távolról, majd a DC United védőinek biszonytalanságát szerette volna kihasználni.

Meccslabdához a 87. percben jutott a Rapids, de a hazaiak ezt a helyzetet is elpuskázták. Mullan a jobb szélről tekert középre, Castrillon szépen vette le a labdát, majd tálalt Sturgis elé, aki az ötös sarkáról nem lőtt, inkább középre adott, de csak az ötös másik sarkánál érkező LaBroccát találta, akinek löketét Willis ütötte szögletre. A lövés mellé is ment volna. A vendégek portásának eszén így senki nem tudott túljárni, Willis LaBrocca két perccel később leadott távoli lövését is könnyedén védte. Ezzel kialakult a végeredmény, Rapids v DC United, 0-0.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 34 pont (10-5-4)
2. FC Dallas 31 pont (8-4-7)
3. Los Angeles Galaxy 30 pont (9-7-3)

4. Portland Timbers 30 pont (7-2-9)
5. Vancouver Whitecaps 29 pont (8-5-5)

6. Colorado Rapids 27 pont (7-7-6)
7. Seattle Sounders 24 pont (7-6-3)

8. San Jose Earthquakes 21 pont (5-9-6)
9. Chivas USA 14 pont (3-10-5)

A jövő héten a Pareja-csapat a New England Revolutiont fogadja, és a fogadás piacain található oddsok alapján nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. A tabellán a két együttes között jelenleg három pont a különbség a coloradóiak javára.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr335399138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.07.10. 15:04:49

azért nem voltak ezek rossz eredmények, bár a DCt legyőzhettük volna. főleg hogy egy oldalú volt a meccs, de sebaj

foppa21 2013.07.18. 06:57:56

újra nyertünk! most itthon 2-1re a revs ellen


süti beállítások módosítása