Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Értékes döntetlen Seattle-ben

2013.07.25. 20:22 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi fordulójában a Colorado Rapids 1-1-es döntetlent ért el a Seattle Sounders otthonában. Mind a két gól a második játékrész felénél esett, és bár a vendégek jutottak vezetéshez Drew Moornak köszönhetően, nem sokkal később DeAndre Yedlin válaszolni tudott.



Sounders 1 v 1 Rapids

Csapat: Irwin – Wynne (Mera, 66.), Moor, O’Neill, Klute – Sturgis, Thomas – Harris, Powers (Buddle, 57.), LaBrocca – Brown (Wallace, 74.).
Gólszerzők: Moor a 60., illetve Yedlin a 65. percben.

Nehéz találkozóra számíthatott a Rapids, mert ugyan a Seattle nem várta jó formában a meccset, odahaza legutóbbi négy fellépésén egyaránt győzni tudott és 13 rúgott gól mellett mindössze négyet kapott.

Az első komoly helyzetre nem kellett sokat várni, a Sounders már a 3. perc elején veszélyeztetett, de a fejest Irwin szépen tolta ki szögletre. Az első negyedóra végén a Rapidsnak is megvolt az első kapuralövése: Brown szerzett labdát, LaBrocca pedig egyből lőtt, azonban a kapu fölé és mellé is. Oscar Pareja együttese több alkalommal is ellenfele tizenhatosának előterében tudott adogatni, ám a lövőhelyzetek elmaradtak. A 38. percben a hazaiak egy kontrát tudtak indítani, négy a három ellen támadhattak, azonban a komoly Bajnokok Ligája tapasztalattal rendelkező Obafemi Martins nem tudta értékesíteni a ziccert.

Az 57. percben még a hazaiak tologattak a coloradóiak büntetőterületén belül, nem sokkal később azonban már a Rapids örülhetett a vezető találatnak. LaBrocca szögletére pocsékul mozdult ki a Sounders kapusa, Drew Moornak pedig néhány centiről kellett már csak a kapuba fejelnie a játékszert, 0-1.

Az egyenlítésre csak öt percet kellett várni. A bal oldalról egy bedobást végeztek el a hazaiak, a tovább csúsztatott fejest követően pedig a játékszer Neagle elé került, aki csúnyán beforgatta védőjét, de az éles szögből leadott lapos lövése a bal kapufán csattant. A kipattanóra Yedlin érkezett, 14 méterről leadott lövését Irwin bravúrral hárította, ám balszerencséjére visszaütötte a labdát a védő fejére, aki 11 méterről zavartalanul fejelt a kapuba. Ugyan nehezen született meg az egyenlítő találat, végül 1-1-re módosult az állás.

A folytatásban már nem változott az eredmény, ami a Rapidsnak azért volt jó, mert inkább a Sounders játszott mezőnyfölényben.

Együttesünk már öt meccs óta nem kapott ki, három győzelem mellett két döntetlent számlál. A bajnokságban nagyon szoros az állás, még bárki végezhet rájátszást érő pozícióban, így most még a döntetlenek – főleg idegenben – is jó eredménynek számítanak.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 37 pont (11-6-4)
2. Portland Timbers 34 pont (8-2-10)
3. Los Angeles Galaxy 33 pont (10-8-3)
4. Vancouver Whitecaps 32 pont (9-6-5)

5. FC Dallas 32 pont (8-5-8)
6. Colorado Rapids 31 pont (8-7-7)
7. Seattle Sounders 25 pont (7-7-4)

8. San Jose Earthquakes 24 pont (6-9-6)
9. Chivas USA 17 pont (4-11-5)

Legközelebb – pontosabban vasárnap hajnalban magyar idő szerint – a címvédő Los Angeles Galaxy látogat Commerce Citybe. A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján nagyon kiegyenlített találkozó várható, de egy biztos, Thomaséknak nem lesz könnyű dolguk hétvégi ellenfelükkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr705426717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.07.28. 01:56:16

thomas fejesével az első félidő vége felé vezetünk 1-0ra a galaxy ellen!


süti beállítások módosítása