Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Veretlen alapszakasz

2013.08.21. 11:03 - Filip89

Történelmi tettet vitt véghez a Denver Outlaws szabadtéri lacrosse-csapata, ugyanis a bajnoki cím legfőbb várományosa mind a 14 mérkőzésén győzelmet aratott a 2013-as alapszakaszban. Így tehát ez alól az utolsó két meccs sem lehetett kivétel, első kiemeltként várhatjuk tehát az augusztus 24-25-i finálét.



Augusztus 4-én a mieink 13-10-re diadalmaskodtak a New York Lizards vendégeként, a sorozatbeli 13. győzelmünkkel pedig máris új MLL-rekordot hoztunk létre.
Az első negyedben rendre a házigazdák jártak előttünk egy-egy találattal, Pennington és Sieverts révén kétszer ki tudtunk egyenlíteni, de a játékrész végeztével a házigazdák 3-2-es előnyben voltak. Aztán a folytatásban C. Bocklet és Sieverts találataival percek alatt fordítani tudtunk, végül a Lizards nem adta olcsón a bőrét, mindannyiszor egyenlíteni tudtak, pedig Greer és Sieverts újabb találataival többször is vezetést szereztük. A félidei eredmény tehát ennek következtében 6-6 volt.
A harmadik játékrészben sem született döntés a csapatok közt, a hazaiak változatlanul nagyon szépen tartották magukat, sőt a második félidő első percében két gólos előnyre is szert tettek. Ezt a lemaradást azonban pár pillanattal később sikerült eltűntetnünk C. Bocklet és M. Bocklet találataival, melyek egymástól 50 másodperc eltéréssel születtek. 9-8-ra is a Lizards vezetett, de a negyed hajrájában Snider ismét egyenlíteni tudott, így az utolsó játékrészre is döntetlen állással fordulhattak a küzdőfelek. Fél perc elteltével Pennington jóvoltából ismét visszavettük a vezetést, nem sokkal később pedig Kimener és C. Bocklet is újabb találatokat süllyesztettek el a vendéglátók ketrecében, mellyel kezdett végképp eldőlni az összecsapás sorsa. A zöld-fehérek erejéből még egy szépítő gólra futotta, de a végeredményt az újonc Law állította be két perccel a mérkőzés vége előtt.
Chris Bocklet (3+3) és Jeremy Sieverts (3+1) mindketten mesterhármast értek el, Justin Pennington kétszer volt eredményes, Terry Kimener pedig egy találat mellett három előkészítést jegyzett. A ketrec előtt Jesse Schwartzman 14 védést mutatott be tíz kapott találat mellett.

Az alapszakasz utolsó fordulójában ugyancsak házon kívül léptünk pályára, és a Hamilton Nationals otthonában 18-12-es sikerrel fejeztük be a menetelést.
Nagy lendülettel kezdtük az összecsapást, az első percektől fogva lépéselőnyben voltunk, és bár C. Bocklet és Law góljaira még válaszolni tudtak a kanadaiak, öt perccel az első negyed vége előtt Sieverts bevágott egy duplát, Mangan pedig emberelőnyből volt eredményes. Ezekre nem érkeztek válaszok, így a nyitó felvonást követően 5-2-re vezettünk. A folytatásban további hat megválaszolatlan találattal végképp leszakítottuk magunk mögül az ellenfelet. Ez időtájt Law két pontos gólt szerzett, Snider kétszer talált be, C. Bocklet és Greer pedig egy-egy alkalommal vették be az ellenfél kapuját. A szünetig hátralévő maradék bő öt percben a Nationals két találattal adott még némi életjelet magáról, de a mieink magabiztos vezetését már nem tudták veszélyeztetni, a szünetbeli eredmény 11-4 volt a javunkra.
A második félidő elején rövid időn belül Kimener, Law, Pennington újabb gólokat szereztek, melyekre a házigazdák nagy nehezen válaszolni tudtak, így a hét gólos differencia nem változott. A záró játékrészben pedig egy találattal közelebb is tudtak zárkózni hozzánk, hiszen ötször voltak eredményesek, amíg az Outlaws "csak" négy találatot süllyesztett el C. Bocklet (2), Law és Kimener révén.
Az alapszakasz utolsó mérkőzésén Eric Law összesen hét ponttal vette ki a részét a sikerből, négy találata közben egy duplát is bevágott, valamint két gólpasszal jeleskedett. Nem sokkal maradt el tőle az öt pontig (4+1) jutó Chris Bocklet és a 2+3-mal vitézkedő Drew Snider sem. Jesse Schwatzman 16/27-es hatékonysággal zárta a fellépést.

Az MLL alapszakaszának jelenlegi állása (W-L):

1. Denver Outlaws 14-0
2. Chesapeake Bayhawks 9-5
3. Hamilton Nationals 9-5
4. Charlotte Hounds 7-7
5. Rochester Rattlers 6-8
6. Boston Cannons 5-9
7. New York Lizards 4-10
8. Ohio Machine 2-12

Az alapszakasz végi egyéni díjak odaítélésekor természetesen a coloradói képviselők sem maradtak üres kézzel. A veterán Jesse Schwartzman-t az év kapusának választották; a veretlen csapat trénere Jim Stagnitta lett a szezon legjobb edzője; Drew Snider pedig a liga legtöbbet fejlődött játékosa cím büszke tulajdonosa lehetett.

A 2013-as MLL Championship Weekend programja:

Elődöntők:

Augusztus 24., szombat:
19:00 Charlotte Hounds - Denver Outlaws
22:00 Hamilton Nationals - Chesapeake Bayhawks

Döntő:

Augusztus 25., vasárnap:
21:00 Az elődöntők nyertesei

A hétvégén megrendezésre kerülő négyesdöntő helyszíne a philadelphiai PPL Park lesz, a veretlen Outlaws pedig fennállása első bajnoki címére készül, hogy annyi balul sikerült finálé után 2013-ban végre tényleg felkerülhessünk a liga trónjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr405469304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.08.21. 16:48:28

nem merek mondani semmit. annyiszor beszoptuk már. szurkolok nagyon,de az esélyekről semmit nem mondok a döntő végéig.....

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.08.25. 07:06:05

17-14-re elvesztettük az elődöntőt... Szüntessék meg a csapatot.


süti beállítások módosítása