Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Phillies - Rockies 3:1 L

2013.08.23. 09:21 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt napokban három szoros vereség révén sajnos elvesztette legutóbbi párharcát a Colorado Rockies csapata a Philadelphia Phillies ellen.



1. meccs, hétfő: Phillies-Rockies 5-4
A series nyitó meccsén Manship volt a kezdő dobónk, az elkapó Rosario lehetett, a belső négyest Helton, LeMahieu, Tulo, Arenado alkották, kívül pedig a Dickerson-Fowler-Cuddy hármas kapott lehetőséget. Az első próbálkozásban két kieső mellett Tulo jegyzett egy singlet, a hazaiaknál is csak egyetlen double született. A folytatásban háromból három strikeoutot szenvedtek el a denveriek, miközben Manship csak egy singlet engedélyezett. A harmadik felvonás mindkét oldal részéről eseménytelenül zajlott le, majd Cuddy ért el egy 2out singlet, a Phils pedig kieső nélkül töltötte fel a bázisokat, Asche forceout közben megszerezték az első pontjukat, az őt követő Mayberry Jr 3run HRal pedig 4-0ra módosította a mérkőzés állását. Az ötödik támadásban simán elhullott a Helton-Arenado-LeMahieu trió, majd Ruiz solo hazafutásával tovább növelte a különbséget a Phils. Ezt követően megint három könnyű kiejtést kaptunk, míg az első csere dobó Francis a leadoff singlet követően magabiztosan kiosztotta a három ellenfelét. A hetedik akciót Tulo solo hazafutásával kezdtük, majd Cuddy harcolt ki egy sétát és elrabolta a kettes bázist, Helton ground rule doublelal újabb pontot szereztünk, Arenado sétája után viszont ketten is kiestek. Lopez háromból három kiejtéssel hozta a soron következő dobórészt, majd két séta és egy single ütés által loaded 0outot harcoltunk ki, Cuddy strikeoutot szenvedett el, egy kieső mellett viszont Rosario két embert küldött haza egy singlelel. Egyetlen pontra felzárkóztunk, de utána Helton is és Arenado is kiesett egy-egy SOval. A folytatásban Brothers hibátlan volt, a legutolsó támadásban LeMahieu hiába ért el egy singlet, rablás közben lekapcsolták és a következő két ütő is kiesett, így nem tudtunk kiegyenlíteni.
- Egy pontos vereségünk közben a két csapat 7-7re végzett az ütésekben. Tulowitzki volt az egyetlen játékosunk két ütéssel, aki megszerezte közben a 21. hazafutását a szezonban, összességében 66 RBInál tart. Rosario remek formája is tovább folytatódott, két pontot érő ütésével immár 65 darab futás kikényszerítésével bír az évben. Manship megszokottnál jobb kezdése sajnos csúnya véget ért, két gyenge játék alatt öt pontot kapott, amivel nem tudta elkerülni a szezonbeli harmadik vereséget. Francis, Lopez, Brothers mindannyian hibátlan inninget postáztak.

2. meccs, kedd: Phillies-Rockies 3-5
Egyetlen változásként Blackmon kapott lehetőséget a bal szélső helyén, egyébként a kezdő megegyezett a hétfői összeállítással, a soros dobó De La Rosa lehetett. Fowler sétával kezdtük a legelső támadást, egy forceout után LeMahieu maradt bázison, amikor Tulo takarított egy 2run HRal, őt követően Cuddy doublet szerzett és a hármasról egy wild pitch jóvoltából jutott haza, korán 3-0s előnyt szereztünk. Ezzel szemben a hazaiak oldaláról csak egyetlen séta történt, majd Blackmon doublet követően Fowler RBI singleből növeltük tovább az előnyt, utána DLR kiszórta a szembejövő Philly hármast. A harmadik felvonásban két kieső után Rosario solo HRal voltunk eredményesek, majd két hazai futó is hamarosan bázisra került, Helton hibájából az első játékos hazaért, Utley RBI singleből újabb pontot szereztek, végül Brown sac flyból 5-3ra zárkóztak fel. A következő felvonásban egyik csapat részéről se volt bázisra kerülő futó, majd az ötödik menetben csak Cuddy révén jegyeztünk egy 2out singlet, DLR újra kiszórta a hazai triót. A hatodik tetején Arenado ért el egy duplát három kiesés közben, a mexikói dobónk pedig újra hibátlanul teljesített. Aztán Fowler leadoff single után el lett kapva a kettesen rablás közben, majd DLR egy outig két embert engedett fel, szerencsére azonban Belisle és Brothers is kiszórt egy-egy vetélytársat és megtartottuk az eredményt a játékrész végén is. Ezt követően simán kiesett a soron következő denveri hármas, majd Brothers ellen csak egy walk történt a nyolcadik dobórészben. Az utolsó támadásban Blackmon singlet és Fowler walkot regisztrált, de képtelenek voltunk növelni az előnyt, a végén pedig Betancourt hibátlan teljesítménnyel tartotta vissza a Phils ütőit a bázisra kerülést, az 5-3as előnyt tehát megtartottuk a végéig.
- Három inning alatt kialakult a végeredmény, a mieink tíz, a házigazdák csak három ütést jegyeztek az egész mérkőzés alatt. Arenado bemutatta a szezon talán legnagyobb játékát védekezésben, ami még annak fényében is óriási, hogy a tag közel se volt meg Heltonnak. Tulowitzki napi egyetlen találata egy két pontos hazafutás volt, amely a 22. HR volt tőle az évben. Rosario ugyancsak 1/4el ütött és a 18. rakétát süllyesztette el a 2013as szezonban. Két ütésig jutott a pontot is szerző első ember Fowler, valamint Cuddyer és Blackmon. A kezdő dobó De La Rosa 6.1 IP alatt három ütést és három futást szenvedett el az idei 13. győzelme alkalmával. Belisle egyetlen kiejtést hozott a hetedik játékban, Brothers pedig 1.1 inninget abszolvált egyetlen sétával. Betancourt a hibátlan záró játékrésszel immár a 16. savet regisztrálta a szezonban.

3. meccs, szerda: Phillies-Rockies 4-3 walk-off
Újdonság volt a kezdőben, hogy Pacheco volt az elkapó, Rosario átállt az egyes bázisra, Herrera tűnt fel a kettesen, Culberson pedig a bal szélen, miközben a soros kezdő dobó Nicasio lehetett. Az első akcióban egyedül Tulo lépett bázisra egy két outot követő infield single jóvoltából, míg a hazaiak két kieső után Utley solo HR révén szereztek vezetést. Gyorsan jött a válasz és a következő akcióban az első ütő Rosario hazafutásával egyenlítettünk, majd Arenado és Pacheco single találatait követően Fowler RBI singlelel átvettük a vezetést. Válaszként a Phils csak két ütést tudott felmutatni, de pontot nem szereztek, majd Culberson single után Cuddy kapott dupla játékot, Nicasio pedig simán kiosztott három embert. Ezt követően nálunk is három out született, odaát pedig egyetlen 2out doulbet jegyeztek. Az ötödik tetején csak Fowler ért el egy duplát, majd a házigazdák kieső nélkül töltötték fel a bázisokat, köszönhetően Pacheco errorjának is, a Young elleni dupla játék közben pedig megszerezték az egyenlítést jelentő runt. A hatodik akcióban Cuddy doublet leszámítva nem jutottunk előrébb, Nicasio két kiejtés mellett két singlet engedett, Lopez SOval zárta le az aktuális dobórészt. A következő felvonásban LeMahieu jegyezte az egyetlen találatunkat, Belisle egy double közben ejtett ki két ütőt, Outman hozta a harmadik outot. Ezután Blackmon és Cuddy kerültek bázisra, két kieső mellett pedig Arenado RBI single találatával szereztük meg az előnyt 3-2 arányban. Brothers magabiztosan teljesítette a soron következő védekező játékot, majd a kilencedik tetején simán elbúcsúzott a denveri hármas. Betancourt rögtön beszedett egy duplát, majd egy outot követően Ruiz RBI doublelel egyenlített, Rollinst szándékosan felengedtük az üres egyes bázisra, őt követően pedig Young belőtte a walk-off singlet és a Phils 4-3as sikert aratott.
- Rosario a 19. hazafutását és a 67. pontszerzését regisztrálta, a 11 denveri ütés közül pedig Fowler, Arenado, Cuddyer fejenként két darabot vállalt. Nicasio 5.2 inning alatt hét ütésből két pontot szenvedett el, ahogy elérte a 100 dobásos határt, lecseréltük. A bullpenből egyedül Brothers teljesített egy egész inninget, méghozzá hiba nélkül. Betancourt pedig a második előny elvesztését és a negyedik vereségét regisztrálta az utolsó inningbeli kisiklásával.



4. meccs, csütörtök: Phillies-Rockies 5-4 walk-off
Az utolsó mérkőzésre Helton az egyest, LeMahieu a kettest foglalta vissza, Rosariot elkapóként használtuk, a külső széleken Dickerson és Cuddy kezdtek, a dobó pedig Bettis volt. Kezdésnek egyedül Tulo ért el egy 2out singlet, Bettis kiszórt három ütőt, majd a második akcióban simán elhullottak a mieink, aztán beszedtünk két singlet és Asche RBI doublelal vezetéshez jutott a Phils, végül két strikeout segítségével sikerült megúszni a játékrészt a további pontoktól. A harmadikban LeMahieu sétája után sorban hárman kiestek, az ellenfél részéről egyetlen single esett két outot követően. Ezt követően Cuddy révén voltunk képesek egyetlen single találatra, közben a hazaiaknál ugyancsak egy single született, szerencsére a hármasnál tovább nem jutott a futó. Az ötödik tetején Arenado és LeMahieu single ütéseivel lendültünk támadásba, majd egy biztonságit követően Fowler sac flyból egyenlítette ki az állást. Bettis ezután biztosan lehozta az ötödik dobórészt, majd Tulo és Cuddy single után Rosario takarított egy 3run HRnal, mellyel azonnal 4-1es előnybe kerültünk. A következő részben Bettis két embert engedett fel egy outig, majd a váltótárs Lopez szerepvállalása közben a Tulo-LeMahieu-Helton DPvel zártuk le az inninget. A hetedik tetején kiesett mindhárom emberünk, majd Lopez két out után egy walk és egy single engedése dacára teljesítette a soros dobórészt. Ezután részünkről csak Rosario hozott egy singlet, majd Outman egy walkot és egy outot postázott, Belisle kiszórt egy embert, aztán viszont Ruf besózott ellene egy 2run HRt és 4-3ra felzárkózott a Phils. Az utolsó akcióban képtelenek voltunk bázisra kerülni, majd Betancourt két kiejtés után került bajba, kapott egy duplát, majd Young singlelel egyenlített, a dobócserét követően Francis engedett egy walkot, utána pedig Brown beütötte a walk-off singlet, még egyszer drámai körülmények közt maradtunk alul.
- Az ütésekben a Phils volt jobb 11-9el, Rosario viszont ismét kitett magáért, két ütéssel és összesen három ponttal zárta a mérkőzést, elérte a 20 HRt és a 70 RBIt éves szinten. Tulowitzki és Cuddyer ugyancsak két-két ütéssel végeztek, Fowler a biztonságiból az idei 42. pontját regisztrálta. Bettis a hatodik játék közben távozott, hat ütést és egyetlen futást szenvedett el, talán az idei legjobb szerepvállalását hozta. Lopez 1.2 inninget teljesített, Belisle két out közben egy pontot kapott, Betancourt két nap alatt a második, összességében a harmadik BSt jegyezte két kapott ponttal.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Los Angeles Dodgers 75-52 (127 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 65-61 (126 meccs)
3. Colorado Rockies 59-70 (129 meccs)
4. San Diego Padres 57-70 (127 meccs)
5. San Francisco Giants 56-71 (127 meccs)


A mieink veresége mellett további három rivális esett túl egy-egy vesztes párharcon, a napokban egyedül a listavezető Dodgers brillírozott, akik négy meccsből hármat megnyertek Miamiban. A folytatásban a LAD a Bostont fogadja, a SD a Cubst, a SF pedig a Pittsburghöt, az Arizona Philadelphiába utazik.

A mieink maradnak idegenben, a következő három összecsapást ezekben az időpontokban vívjuk meg a Miami Marlins ellen: szombat 01:10, vasárnap 01:10, vasárnap 19:10. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr775471332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.08.23. 14:28:23

marlins vs rox pitching matchupok:

Friday: Rockies' Jhoulys Chacin (11-7, 3.24 ERA) at Marlins' Tom Koehler (3-8, 4.66), 5:10 p.m., ROOT

Saturday: Rockies' Jeff Manship (0-3, 7.80) at Marlins' Jose Fernandez (9-5, 2.41), 5:10 p.m., ROOT

Sunday: Rockies' Jorge De La Rosa (13-6, 3.21) at Marlins' Jacob Turner (3-4, 3.02), 11:10 a.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2013.08.25. 17:43:48

nem voltam itthon, ezt a két meccset nem láttam. 1-1 eddig a series:D

Tomi_Tanguay 2013.08.25. 18:14:34

Rockies 8/25 vs. #Marlins: Blackmon 8, LeMahieu 4, Dickerson 7, Cuddyer 9, Arenado 5, Wheeler 3, Pacheco 2, Herrera 6, De La Rosa 1

Tomi_Tanguay 2013.08.25. 22:32:30

4-3ra győztünk és megvan a series!


süti beállítások módosítása