Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons football season preview 2013

2013.08.25. 14:21 - Filip89

Már csak egy hét választ el bennünket a 2013-as egyetemi futballszezon rajtjától, aktuális felvezető írásunkban pedig az elmúlt évek legsikeresebben szereplő coloradói programjával, az Air Force Falcons-szal foglalkozunk.



Mióta Troy Calhoun-t nevezték ki a Sólymok vezetőedzőjének, azóta a csapat mind a hat szezon végén Bowl-szereplést regisztrált, de intő jel lehet, hogy a 2012-es szezonban olyan kevés győzelmet értünk el, mint a korábbi öt esztendőben egyszer sem, mindössze hatszor diadalmaskodtunk. Tavaly 6-6-os mutatóval vehettünk részt az Armed Forces Bowl-on, melyet aztán elvesztettünk. Az AFA a 2012-es szezonban az egész ország egyik legfiatalabb csapatának számított, 25 játékosunk debütált tavaly a Falcons színeiben a szezon valamely pontján, mindez a trend az előttünk álló évadban csak tovább folytatódhat.

Már ebből is sejthető, hogy további fiatalításon ment keresztül a program, s ha 2012-ben átmeneti évről beszéltünk, a 2013-as szezon még inkább a rebuild-ről fog szólni az Akadémia futballprogramja számára. A teljes tavalyi kezdőből mindössze tízen térnek, abból is csak hárman a támadók közé. Kijárta az iskolát többek közt az irányító Dietz, a futó Cobb, DeWitt és Getz, az elkapó Coleman és Strickland, valamint az OL-ből Kons és Kaufman. Az első számú QR minden bizonnyal Kale Pearson lehet, finoman szólva sem várható főszerep tőle, passzolásbeli szerény képességei mellett sajnos futás terén is jócskán elmarad attól a szinttől, amit az elmúlt években megszoktunk a csapat irányítóitól. A futókra azért 2013-ban is nyugodt szívvel támaszkodhatunk, bár három senior távozott az akadémiáról, a junior Jon Lee személyében új no.1 RB-t köszönthetünk, mellette vélhetően Broam Hart és Anthony LaCosta fog több labdát kapni, és bizonyára a freshman-eket is előszeretettel fogjuk bedobni a mélyvízbe. WR posztra pedig Ty McDonald személyében egy megbízható játékos tér vissza, aki a csapat tavalyi összes 83 elkapásából 24-et jegyzett összesen 411 yard mellett. A másik két visszatérő offensive starter az OL-ben foglal helyet, a végzős Drew Kerber és David Lore, míg a tavalyi szezont majdnem teljes egészében kihagyni kényszerülő Michael Husar Jr újra bevethető lesz, mindez kiegészíve a sophomore LT Matt Rochell-lel, a center Austin Hayes-szel, valamint a RT Jerry Henry-vel kifejezetten versenyképes sornak tűnik. Ha pedig az AFA OL erős lesz, az tudjuk, hogy az automatikusan eredményes futójátékot és jó néhány győzelmet vonhat maga után.

A védelem leggyengébb része vélhetően a LB-sor lesz, ahonnan a tavalyi állapotokhoz képest szegényebbek lettünk olyan nagyszerű egyénisegekkel, mint Means, Niklas és Chambers. Nem akármilyen játékosok helyére kéne tehát beugrókat keresnünk, egyelőre nem tudhatjuk, hogy kik lesznek képesek előlépni a kezdők közé. A sophomore Alex Hansen és a junior Joseph Champaign által alkotott DE-párostól viszont mindenképpen termékeny szereplés várható, tavaly előbbi négy, utóbbi 2.5 sack-et regisztrált, a pass rush-ért változatlanul ők fognak leginkább felelni. A secondary-ből Lindsay távozott, a másik három tavalyi starter-re viszont 2013-ban is számíthatunk: a harmadéves safety Christian Spears egy éve harmadik volt a házi tackle-rangsorban 91 szereléssel; a szintén junior Steffon Batts 77 megállítást és két interceptiont jegyzett tavaly; illetve még a végzős évét kezdő Chris Miller számít ismerős arcnak a leghátsó alakzatból.

A távozó kicker Herrington helyére Will Conant pályázik talán a legjobb esélyekkel, a junior Harrison Elliott marad a long snapper poszton, a megbízható punter David Baska pedig a végzős szezonja előtt áll.

Amennyiben sikerül megfelelően helyettesíteni a távozó játékosokat, és a néhány gyengébb posztot Calhoun mesternek sikerül befoltoznia, akkor az Air Force-nak minden esélye meg lehet rá, hogy sorozatban a hetedik esztendő végén is részese legyünk az utószezonnak. Mindent egybevetve 2013-ban még mindig a Falcons lesz a legnagyobb Bowl-esélyell bíró coloradói csapat, hiszen a tavalyi 6-6-os mérleg megismétlése azért nem tűnik annyira megoldhatatlan feladatnak.

A Falcons 2013-as teljes menetrendje:

Augusztus 31., szombat, 21:00 Air Force Falcons - Colgate Raiders
Szeptember 7., szombat, 21:30 Air Force Falcons - Utah State Aggies*
Szeptember 13., szombat, 02:00 Boise State Broncos - Air Force Falcons*
Szeptember 21., szombat, TBD Air Force Falcons - Wyoming Cowboys*
Szeptember 29., vasárnap, 02:00 Nevada Wolf Pack - Air Force Falcons*
Október 5., szombat, 17:30 Navy Midshipment - Air Force Falcons
Október 11., péntek, 03:00 Air Force Falcons - San Diego State Aztecs*
Október 26., szombat, 23:00 Air Force Falcons - Notre Dame Fighting Irish*
November 2., szombat, TBD Air Force Falcons - Army Black Knights
November 9., szombat, 03:00 New Mexico Lobos - Air Force Falcons*
November 22., péntek, 03:30 Air Force Falcons - UNLV Rebels*
November 30., szombat, TBD Colorado State Rams - Air Force Falcons*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr655476367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.09.01. 03:53:21

38-13-ra győztünk a nyitó meccsen a Colgate ellen. Hart és Lee két-két TD-t futottak.


süti beállítások módosítása