Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Ismét kudarc

2013.09.03. 14:41 - Filip89

Dacára, az alapszakaszbeli 14-0-s száguldásnak, sajnos a történelem sokadszor is megismétlődött, a Denver Outlaws számára 2013-ban is csalódás volt az MLL Championship Weekend. Az augusztus 24-25-én Philadelphiában megrendezésre kerülő négyesdöntő első mérkőzésén ugyanis kikaptunk, ezzel méltatlan véget ért a félelmetes menetelés.



A döntőbe jutásért a mieink ellenfele az alapszakaszt negyedik helyen befejező Charlotte Hounds (7-7) gárdája volt, akik ellen természetesen masszív favoritok voltunk.
Ennek megfelelően, kevesebb mint egy perc leforgása alatt a vezetést is megszereztük az újonc Law találatával, azonban a Hounds rövidesen két szimpla, majd egy dupla találattal 4-1-re fordítani tudott. A nyolcadik percben újra az újonc Law villant meg, de továbbra sem igazán találtuk a mérkőzés ritmusát, és az ellenfél újabb négy ponttal 8-2-re lépett meg tőlünk az első játékrész végére. A rövid szünetet követően is csak egyetlen denveri legény volt talpon, Law napi harmadik találatával zárkóztunk közelebb, ám a Charlotte rövidesen újra zsinórban háromszor volt eredményes. A második etap derekánál Law a negyedik és az ötödik találatát is megszerezte egy percen belül, mindkétszer C. Bocklet vállalta az előkészítő szerepét a góljaihoz, ekkortájt 5-11-re voltunk lemaradva. A félidő előtti percekben megint kétszer az ellenfél volt eredményes, de az utolsó két minutumon belül Sieverts és Law góljaival 7-13-ra felzárkóztunk.

Meglehetősen reménytelennek tűnt a helyzetünk, pláne hogy a második félidőben is elsőként a Hounds volt eredményes, majd a harmadik játékrész hajrájában végre megkezdtük a felkapaszkodást: Mundorf, Law és Greer találataival négy pontra jöttünk fel. Megpróbáltuk a lehetetlent, és mindent eldöntő etap során Law és Pennington villanásaival már 14-12-re közelítettük meg a Charlotte-ot. Sajnos, hiába tettünk fel mindent egy lapra, az élet-halál küzdelemben mi húztuk a rövidebbet, ész nélkül kitámadtunk, a Hounds pedig percek alatt három találattal eldöntötte a továbbjutás kérdését. A befejező bő két minutumban Mundorf és Law találataival már csak a szépítésre voltunk képesek, három gólnál közelebb sajnos nem tudtunk jönni hozzájuk, 17-14-re vesztettünk.

Az egykori DU-nevelés Eric Law fantasztikus játékkal vette vállára a csapatot, kilenc találattal bizonyította, hogy mennyire lehet számítani rá, sajnos egy emberként nem tudta legyőzni a Hounds-t. A többiek közül Brendan Mundorf két találatot, Chris Bocklet pedig három előkészítést vállalt. Eközben a veterán Jesse Schwartzman mindössze 13 védést mutatott be 15 kapott gól mellett, képtelen volt megállítani a charlotte-i rohamokat a találkozó bizonyos szakaszaiban, amikor sajnos elhúztak tőlünk.





















A másik elődöntőben még ennél is nagyobb küzdelem alakult ki, végül az esélyesebb Chesapeake Bayhawks 13-12 arányban felül kerekedett a Hamilton Nationals csapatán, és jutottak be a fináléba.

A szombati döntő hatalmas küzdelmet hozott, melyet az esélyesebb Bayhawks 10-9 arányban nyert meg a Hounds ellen, ezzel a Chesapeake gárdája négy éven belül immár harmadik alkalommal hódította el a bajnoki címet.

Sajnos, a bravúros alapszakasz menetelés ellenére 2013-ban sem sikerült elhódítanunk a hőn áhított trófeát, annak ellenére, hogy számtalan dicséretes egyéni díjat zsebeltünk be, a csapat megkoronáztatása továbbra is váratott magára. A 14-0-s alapszakasz a valaha volt legjobb teljesítmény volt az MLL történetében, ezt senki nem veheti el tőlünk, de nyilvánvalóan csak akkor lettünk volna boldogok, ha mindezt a rájátszásban is sikerült volna megfejelnünk még két veretlen mérkőzéssel. Így sajnos ismét üres kézzel ért véget számunkra a szabadtéri lacrosse-idény.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr95493539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.09.03. 14:43:37

Jövőre változás, hogy az elődöntőt az első és a második kiemelt hazai pályán vívhatja, csak a döntő lesz semleges helyszínen.

The semifinal rounds will be played the weekend of August 16 at the home of the two higher seeds, giving the two teams with the best season record a home field advantage, and rewarding their fans with a playoff game.

The Championship Game will be played August 23 at a location to be announced at a later date.


süti beállítások módosítása