Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Győzelem hátrányból, hétvégén újabb rangadó

2013.09.19. 18:55 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids hazai pályán 2-1-re nyert az FC Dallas ellen. A vendégek a második félidő elején jutottak vezetéshez, de Oscar Pareja legénysége nem sokkal később már előnyben volt.



Rapids 2 v 1 Dallas

Csapat: Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Sturgis (Mera, 81.), Thomas (Torres, 56.) – Sanchez, Powers, Harris – Buddle (Brown, 75.)
Gólszerzők: Sanchez az 59. és Hedges a 65. (öngól), illetve Ferreira az 51. percben.

Mindössze két pont választotta el a csapatokat egymástól a mérkőzés előtt, és mivel már csak néhány meccs van hátra az alapszakaszból, egyre nagyobb jelentőséggel bír egy győzelem. A hazai környezetben játszó Rapids ennek megfelelően kezdeményezőbben lépett fel, a 26. percben pedig Harris előtt egy hatalmas lehetőség adódott, de túl magasra ugrott, így öt méterről nem tudott a kapura fejelni. Öt perccel az első félidő vége előtt Buddle-höz került a labda, aki 15 méterről lőtt is, ám ő is célt tévesztett.

A második játékrészt is a Rapids kezdte jobban, majdnem a középkezdésből gólt is szerzett az együttes. Egy előre vágott labdát a jobb szélről Harris csúsztatott tovább a vendégek büntetőterületére, Buddle pedig jobbal lőtt éles szögből, de a dallasi portás a helyén volt, hárítani tudott. Bár az ezt követő szöglet is veszélyesen kanyarodott középre, a vendégeknek sikerült tisztázniuk.

Négy perccel később a Dallas szinte a semmiből jutott vezetéshez. A texasiak szépen építették fel támadásukat, Ferreira pedig a balról laposan betett labdára nagyon jó ütemben érkezett, megelőzve a coloradói védőket és Irwint egyaránt, 0-1.

A Rapids nem zuhant össze, Vicente Sanchez remek találatának köszönhetően az 59. percben ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Klute jobbal adott be a bal szélről, egy hazai védő azonban nagyon rossz helyre fejelte a játékszert, pontosan Sanchez elé, az uruguayi támadó pedig kapásból, éles szögből lőtt a kapuba, 1-1.

Öt perc telt el, amikor Sanchez ismét villant, ezúttal azonban „csak” gólpasszt adott. A rutinos támadó egy remek cselt csinált az alapvonal mellett, védőjét csúnyán átverte, majd középre gurított Torres irányába. A találatot azonban nem a panamai szerezte, hanem egy dallasi védő, nevezetesen Hedges, aki minden bizonnyal tisztázni szeretett volna, ám szerencsétlenül ért bele a labdába, 2-1.

A vendégek még nyomtak, próbálkoztak, adódtak is helyzeteik, Irwin eszén azonban többször már nem sikerült túljárniuk, így a Rapids ismét győzött, aminek köszönhetően már 45 pontos. Lazításra azonban nincs idő, hiszen egyrészt még közel sem biztosította helyét Pareja legénysége a rájátszásban, másrészt pedig szombaton a Portland Timbers otthonában van jelenése a coloradói labdarúgás profi egyesületének.

A hazaiak eggyel kevesebb meccset játszottak a mieinknél, jelenleg 43 pontjuk van. Több jó játékossal is rendelkeznek, akik közül Will Johnson, Ryan Johnson, Darlington Nagbe, Rodney Wallace és Diego Valeri vannak a legjobb formában, ők összesen 36 gólt szereztek eddig a bajnokságban. Tíz napja Maxi Urrutit is szerződtette a Timbers, az argentin csatár piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de kétmillió euróra becsüli – csak viszonyításképpen, Buddle értéke 500 ezer, míg Thomasé másfél millió a német szakportálon.

Az erős keret ellenére a Portland nincs kirobbanó formában, hiszen legutóbbi öt bajnokijából csupán egyet sikerült megnyernie (Toronto ellen 4-0). Otthon azonban veszélyes Caleb Porter együttese, március óta nem nyert egyetlen gárda sem Oregonban. Ennek megfelelően a fogadási tippek alapján nem mi vagyunk az összecsapás favoritjai, ugyanakkor már nem egyszer rácáfolt erre a Rapids – reméljük, hogy most hétvégén is sikerül legalább egy pontot szerezniük Irwinéknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr655525983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása