Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Cardinals 2:2 T

2013.09.20. 09:05 - Tomi_Tanguay

A hét első felében a Colorado Rockies együttese döntetlenre végzett a St. Louis Cardinals elleni négy mérkőzéses hazai párharcban, végig izgalmas mérkőzéseket vívtunk.



1. meccs, hétfő: Rockies-Cardinals 6-2
A legelső mérkőzésen McHugh volt a beugró kezdő dobó, az infielden Helton, LeMahieu, Tulo, Arenado kezdtek, kívül a Dickerson-Blackmon-Cuddy trió kapott lehetőséget, az elkapó pedig Rosario volt. Az első dobórészt egy single után sorban három outtal abszolváltuk, majd Dickerson leadoff walkot követően máris vezetést szereztünk Tulo RBI doublelal. A második játékot egy single ellenére teljesítettük, majd egyedül Blackmon jegyzett egy 2out singlet. A harmadik tetejét hibátlanul lehoztuk, közben LeMahieu érte el az egyetlen ütésünket. Ezt követően mindkét oldalon három-három out történt, majd az ötödik tetején egy doublet követően Freese singlelel kiegyenlített a Cards. Aztán csak a PH Culberson ért el egy singlet, de rablás közben kiejtették, majd McHught Pomeranz váltotta, aki egy singlet követően egy dupla játék segítségével hozta a következő dobórészt. Támadásban megint mindhárom denveri kiesett, de a következő cseredobó Belisle háromból három kiejtéssel jeleskedett. A folytatásban Rosario és Rutledge single ütéseivel kezdtük, Blackmon RBI singlelel volt eredményes, mellyel 2-1 arányban ismét átvettük a vezetést. A nyolcadik dobórészre Bettist küldtük ki, aki engedett egy HBPt, majd Carpenter vágott be egy pontot érő duplát, ezzel ismét egyenlítettek a vendégek. Aztán Tulo és Helton léptek hamarosan bázisra, Rosario RBI singlelel ismét átvettük a vezetést, ráadásul őt követően Blackmon RBI doublet vágott be és a dobó helyén ütő Wheeler hazaküldte mindkét társát egy singlelel, így 6-2re fordítottunk. Az utolsó játékrészben Brothers csak egyetlen singlet kapott, a négy pontos különbséget tehát meg tudtuk tartani és megnyertük az első összecsapást.
- Tizenkét ütést szorgoskodtunk össze, melyből Blackmon hármat és két pontot vállalt, Rosario pedig két találatra volt képes egy RBI mellett. McHugh öt inning alatt egyetlen pontot kapott, később a győzelmet regisztráló Bettis kapott még egy runt, ellenben Pomeranz, Belisle, Brothers is hibátlan inninget teljesített.

2. meccs, kedd: Rockies-Cardinals 4-11
A második mérkőzésre Arenado került ki a kezdőből, LeMahieu húzódott ki a hármas bázisra, a kettesen Rutledge kezdett, az aktuális dobó Nicasio lehetett. Az első játékban két walk után Molina RBI singlelel szerzett vezetést a Cards, majd két kieső után Tulo és Cuddy jutottak bázisra, de Helton ellen befejeződött a támadás. Ezt követően egy single után Carpenter pontot érő singlelel voltak ismét eredményesek, nálunk kiesett az aktuális hármas. A harmadik dobórészben Nicasio ismét bajba került, az első dupla után Molina RBI doublelal csapott le, őt követően Adams RBI singlelel volt eredményes, egy walkkal újabb futó került pályára, Descalso 2run triplával takarított, két out mellett újra Carpenter talált be egy RBI singlelel, majd Scahill ellen Holliday is pontot érő ütést regisztrált, ezáltal 8-0ra húztak el tőlünk. Kezdett kilátástalan lenni a találkozó, részünkről egyetlen single ütésre futotta Dickerson erejéből, majd a vendégek is csak egy duplát jegyeztek, nálunk a negyedik alján Cuddy és Torrealba jártak bázison, a többiek kiestek. Az ötödik tetején egy HBPt követően Holliday 2run homerunnal módosította 10-0ra az eredményt, részünkről megint háromból három ütő elbúcsúzott. Aztán Francis egyetlen singlet engedett, denveri oldalon ismét háromból három out következett. A hetedik tetején Francis két single és egy walk által bases loadedot engedélyezett, de Molina ellen elhárította azt. Ezután Blackmon double és Rutledge walk által került pályára, Culberson RBI singlelel talált be, ráadásul egy mezőnyhiba jóvoltából újabb futó is beérhetett közben, majd LeMahieu RBI singlet hintett, Herrera single ütése után pedig Cuddy is betalált egy singlelel, 10-4re feljöttünk. A következő dobórészt Boggs két felengedés után egy double play közbenjárásával hozta le, két SO után Rutledge és Culberson jártak bázison, de szépíteni nem tudtunk. Az utolsó inningben Corpas rögtön két ütést engedett, majd egy wild pitch által az egyik futó hazaért, közben az utolsó elkeseredett próbálkozásban már képtelenek voltunk elkerülni a három kiesést.
- A vendégek 18-9 arányban több ütést vállaltak, három inning alatt eldöntötték a mérkőzést, csak a hetedikben tudtunk egy kicsit szépíteni. Cuddyer volt az egyetlen emberünk két ütéssel, ráadásul közben egy újabb pont jóvoltából a 81. RBIt is megszerezte az évben. Nicasio a harmadik inning közben távozott, nyolc ütést és nyolc futást szenvedett el, stílusosan a nyolcadik veresége volt. Scahill a következő 2.1 játékban két pontot kapott, később Corpas kapott még egy runt.



3. meccs, szerda: Rockies-Cardinals 3-4
A harmadik felvonáson Pacheco öltözött be elkapónak, a dobó Chatwood lehetett. Az első védekező részt hibátlanul teljesítettük, majd Dickerson és LeMahieu ütéseivel a pontszerző bázisokat foglaltuk el, őket követően Tulo mindkét futót beküldte egy singlelel és csak a Helton elleni dupla játékkal tudtak védekezni velünk szemben. A második tetején ismét három groundouttal védekeztünk, miközben egyedül Chatwood lépett bázisra egy error jóvoltából. Aztán a harmadik Cards támadás meghozta az egyenlítést, az első double után a dobó Wainwright talált be egy pontot érő duplával, melyet követően Carpenter RBI singlelel volt eredményes. A folytatásban Tulo jegyzett egyetlen singlet, majd egy doublet követően két out mellett Descalsot direkt sétáltattuk, de pechünkre Wainwright ellen nem hogy sikerült volna befejezni az inninget, hanem a Cards dobója pontot érő singlet ütött és 3-2 arányban visszavették a vezetést. Ezután két kieső mellett Blackmon és Chatwood vállalt egy-egy singlet, Dickerson ellen SOval ért véget a támadás. Az ötödik tetején egy double után Molina RBI singlet vágott, de a kettes felé tartva kiesett, nálunk mindhárom ütő könnyedén elbúcsúzott. A hatodik dobórészt háromból három kiejtéssel abszolváltuk, majd Helton leadoff doublet követően két out mellett Blackmon RBI doublelel zárkóztunk vissza egyetlen pontra. Ezt követően Outman egy singlet és egy walkot engedélyezett egyetlen outig, Lopez pedig két kiejtéssel zárta le a játékrészt. A mieink részéről a Dickerson-LeMahieu-Tulo hármas képtelen volt bázisra kerülni, majd Ottavino mutatott be háromból három outot, ám sajnos Pacheco singlet és Rutledge walkot leszámítva mi se jutottunk messzebb. A kilencedik tetején Brothers csak egy singlet kapott, majd az utolsó támadásban Fowler singlet jegyzett, Tulot szándékosan sétálni hagyták, Culberson singlelel feltöltöttük a bázisokat, sajnos azonban Helton ellen lezárták az akciót, így egy ponttal alulmaradtunk.
- Hiába volt több ütésünk 12-10 arányban, a vendégek győzelmét képtelenek voltunk megakadályozni. Két játékosunk végzett két ütéssel és valamennyi pontunkon ők osztoztak: Tulowitzki az újabb két RBIval már 76 pontos az évben, Blacmon a 18. pontját termelte. Chatwood az évi ötödik vereségét szenvedte el, miután hat inning alatt nyolc ütést és négy futást kapott. Ellenben a bullpen valamennyi tagja hibátlan volt, Ottavino és Brothers egy-egy teljes inninget hozott le.

4. meccs, csütörtök: Rockies-Cardinals 7-6 extra inningekben walk-off
Az utolsó mérkőzésen Oswalt lehetett a mieink dobója, Herrera bekerült a kettes bázisra, LeMahieu a hármasra, Torrealba volt az elkapó és Culberson is feltűnt az outfielden. A legelső dobórészben csak egyetlen sétát engedélyeztünk, majd Blackmon single után zsinórban három SOt szenvedtünk el. Aztán egy séta után a Tulo-Herrera-Helton dupla játékkal védekeztünk, egy újabb single után pedig hamarosan összejött a harmadik out, miközben Helton és Culberson ütéseivel nyomultunk előre és Torrealba RBI singlelel a vezetést is megszereztük, a Herrera elleni dupla játék közben újabb futó ért haza. Oswalt magabiztosan hozta a harmadik részt, Dickerson leadoff single után pedig Tulo 2run HRal takarított, Torrealba és Herrera single ütéseit követően a dobó ellen zárult le a támadás. Nem sokáig tartott a 4-0s előny, két walkot követően Beltran RBI singlelel volt eredményes, majd Molina sac flyt hintett, kisvártatva pedig Cruz duplájával egyetlen pontra felzárkóztak a vendégek. A soros támadásban egyedül Blackmon jutott bázisra, majd az első singlet követően Holliday single ütésével egyenlített a Cards, melyet követően Oswaltot Corpas váltotta. Az ötödik támadás alkalmával Culberson doublet és Herrera singlet jegyzett, de a pinch hitter Fowler ellen menteni tudtak. Ottavino háromból három kiejtéssel jeleskedett a következő részben, nálunk csak Dickerson járt bázison egy walk jóvoltából. Ezt követően a vendégek egyetlen singlet mutattak fel Outman ellen, majd Helton séta után sorban három kiejtést szenvedtünk el. A nyolcadik tetején a leadoff singlet követően két outnál Freese duplájával jutott előnyhöz a vendég csapat az újonc Bettis ellen, közben két outot követően Dickerson triplájával sikerült kiegyenlítenünk 5-5re. A kilencedik dobórészben Brothers két singlet szedett be, majd sajnos egy harmadikat is Hollidaytől, mellyel ismét lépéshátrányba kerültünk. Az első ütő Helton azonban bevágott egy solo HRt és egyenlítettünk, majd Herrera double után véget ért az alap játékrész. Az első extra inninget Belisle hibátlanul megoldotta, de mi se jártunk bázison, majd Pomeranz hozott három outot, közben egyedül Culberson ért el egy singlet. A következő dobójátékban csak egy sétát kaptunk, de egyetlen futónk se került bázisra, majd a 13. játékban Lopez dobott hibátlanul, egy single és egy walk közben ellenünk is összejött a három kiejtés. Ezt követően újabb háromból három kiejtéses játékrész következett mindkét oldal számára, aztán Scahill két felengedést követően hagyott szándékos sétát és Kozma ellen dupla játékkal védekeztünk loaded 1outnál. Aztán LeMahieu singlelel nyomult előre, az őt követő Dickerson belőtte a walk-off triplet és 7-6ra megnyertük az összecsapást.
- A 15 inninget át tartó küzdelem a mi sikerünket hozta, 21 ütést jegyeztünk a vendégek 12 találatával szemben. Dickerson és Tulowitzki voltak a legjobb pontszerzőink két-két ponttal, miközben Blackmon négy, Herrera és Culberson három-három találatot regisztrált RBI nélkül. A kezdő dobó Oswalt nem egész öt játék alatt öt ütésből négy futást szenvedett el, majd a továbbiakban Bettis és Brothers ellen született egy-egy run, de például Pomeranz és Lopez két-két inninget hoztak le, a végén pedig Scahill megszerezte idei első győzelmét.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Los Angeles Dodgers 88-65 (153 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 77-75 (152 meccs)
3. San Diego Padres 71-81 (152 meccs)
4. San Francisco Giants 71-82 (153 meccs)

5. Colorado Rockies 70-84 (154 meccs)


Visszacsúsztunk az utolsó helyre a csoportban, a Dodgers és a D'backs 2-2es döntetlenre végzett egymással, a Padres a Mets otthonában 3-1re, a Giants 2-1re nyerte meg aktuális párharcát a mieink döntetlenje mellett. A divízión belül SD-LAD és COL-ARZ párharcok következnek, a Giants pedig a Yankees otthonában folytatja.

Tehát az Arizona Diamondbacks ellen folytatjuk hazai pályán a következő időpontokban: szombat 02:40, vasárnap 02:10, vasárnap 22:10. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr705523547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása