Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos 2012w2: Magabiztos siker a 2 évvel ezelőtti bajnok ellen

2013.09.22. 02:55 - Black_Adder

Miután otthon legyőztük a címvédőt a szezonnyitón, a 2. fordulóban sikerült a 2011-es bajnokot is legyőzni, ráadásul hasonlóan meggyőző teljesítménnyel, 41-23-mas arányban múltuk felül a New York Giants csapatát (és a bírókat). Ez által az elmúlt 2 Super Bowl győztese ellen összesen 90 pontot szerzett a csapat Peyton Manning vezérletével.



Összefoglaló:

Mi kezdhettük a meccset, s ott folytattuk, ahol múlthéten a hollók ellen abbahagytuk. Elsősorban rövid passzokra alapuló gyors playekkel lépdeltünk át a pályán. 11 játékba került átlépni a félpályát, de ritmust megtörve egy sikeres hosszú passzal máris gólhelyzetben voltunk, a következő playben azonban Montee Ball azonban a gól vonal közelében elejtette a labdát. A Champ Baileyt továbbra is nélkülöző védelem már koránt sem ott folytatta ahol abba hagyta, rögtön az első játékból sikerült a kisebbik Manningnek egy 51 yardos hosszú átadás Victor Cruzhoz Chris Harris mellett, itt azonban el is fogyott a lendület. Manningnek nem volt több siekres átadása a driveban, a futást pedig teljesen leradíroztuk, így be kellett érniük egy mezőnygóllal. A negyed hátralévő részében több pont nem is született, a mi támadóink látványosan elvesztették a ritmust, a védelmünk viszont szinte yardot se engedett futásból a célpontokat pedig a secondary tette megjátszhatatlanná, így hiába nem volt nyomás Eli-on 1st downra se volt képes az első driveot követően a negyedben. 0-3

Az első negyedben a "field position battle"-ből mi jöttünk ki jobban, így az ellenfél térfeléről kezdhettünk támadást, amit a második félidő legelején 2 nagyobb játékkal pontra is váltottunk. Egy Manning Welker 17 yardos összjáték készítette elő Moreno 20 yardos futott toutchdownját. Válaszul ami nem sikerült a Giantsnek saját erőből az sikerült nekik a mi hibáinkból vagy épp a bírók segítéségével. Hiába szerzett labdát a védelem egy szabálytalanság miatt visszafújták, s végül csak a gólvonalon tudtuk megállítani a New Yorki gárdát, de így is felzárkóztak 1 pontra. S egy újabb hamvába holt támadási kísérlet után ők támadhattak kedvező mezőnypozícióból Colquitt gyenge puntja után. Újabb vélt vagy valós védelmi szabálytalanság által életben tartott pontszerző drive-val pedig átvette a vezetést a Giants, azonban bőven hagytak időt a visszavágásra, s a félidő végére Manning is összeszedte magát, ellenben Wes Welker gyors egymásutánban 2 labdát is elejtett, így nekünk is be kellett érni egy field goallal, s még egy támadásra a fiatalabb testvérnek is maradt ideje. Az újabb megkérdőjelezhető bírói ítéletet azonban ezúttal nem field goal követett, hanem egy interception. Miután egy elkaphatatlan labdára bedobták a DPI-t a bírók DRC-re, új CB-nk elegáns bosszút vett, s a következő playben azonnal lehúzta Manning labdáját az endzoneban, maradt tehát a 10-9

Ahogy múlthéten, a félidei elemzés ezúttal is meglátszott a csapaton (már tavaly is ez volt az egyik legnagyobb erősségünk). Bár azt nem mondanám, hogy a passrush olyan nagyon beindult volna de sackkel, majd 3&outtal kezdte a védelem a második játékrészt, az offense pedig talán mondhatjuk a tavalyi év alapján is, hogy jó szokásához híven pontszerző drive-val kezdte azt. A teljes drive-ot "no huddle"-ben teljesítettük, s a végén Welker 2 yardos elkapása koronázta azt. Hogy ne tudjuk hamar eldönteni a meccset arról a bírók tettek, összesen 4 first downt érő büntetéssel, melyek között a kérdéses és egyértelműen téves ítéletek egyaránt voltak. 1st & goalról összesen próbálkozásuk. A DRCre dobott DPI és a Knightonra dobott taunting a játékosoknak meg kellett kapaszkodni a pályába, hogy ne essenek le róla, annyira lejtőssé vált... Mielőtt a bíróknak el kellett volna kérnie a labdát, hogy ők maguk vigyék be, nagy nehezen összejött Brandon Jacobsnak 1 milliméterről... Szerencsére a támadókat nem nagyon tudták büntetni a bírók, ráadásul amit elvettek tőlünk az előző driveban azt a szerencse visszaadta nekünk, miután Demayius Thomas fumblejét követően a pattogó labda Knowshon Moreno kezében landolt. Moreno egyébként is nagyon elemében volt, ezt a drive-ot is ő fejezte be egy az előzőhöz kísértetiesen hasonlító futással, csak ezúttal 5 yarddal hátrébbról. A záró játékrész előtt ezáltal 24-16.



Az utolsó negyedben pedig továbbra is üldözte az óriásokat az a bizonyos karma. Manning passzába Tony Carter olyan szerencsésen ütött bele, hogy az utána a sarkára pattant, ahonnan Chris Harris kezébe. Egészen lehetetlen play volt az óriások térfelén. A gólhelyzetet pedig a támadók gólra váltották, Peyton Manning ezúttal Julius Thomast ajándékozta meg egy 6 pontot érő átadással. A Giants pedig se futni, se passzolni nem tudott, hamar puntra kényszerítettük őket, amit Trindon Holliday idei első punt return TD-je követett. 81 yardot kellett megtennie az endzoneig. Ezzel a mérkőzés gyakorlatilag el is dőlt, csak a hazaiak nem akartak róla tudomást szerezni, a kis Manning tovább dobálgatta a labdát, a secondarynk meg tovább gazdagodott a labdaszerzésekkel, Rahim Moore a harmadik. Köszönhetően a kiengedő offensenek, s a nem enyhülő bírói támogatásnak sikerült ugyan közelebb zárkózniuk miután Eli Manning nyomás alatt jól játszotta a labdát Scotthoz, akire nem jutott ember. Az onside kick azonban már nem sikerült neki, mi pedig az órát pörgetve field goalig jutottunk, s a Giantsnek már csak annyi ideje maradt, hogy Eli mégegyszer eladja a labdát, összesen negyedszer. A talán legtöbbet büntetett Tony Carter vehetett utoljára elégtételt az őt ért sérelmeken... A vége 41-23.

Értékelés

A támadók a múlthetihez hasonlóan eredményes ám annál kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel dominálták az ellenfelet. Manning ezúttal "csak" 2 TD átadást mondhat magáénak, ellenben Moreno lévén hatékony futójáték is szépítette a támadók statisztikáit, és játékképét. A múlthéten sokat hibázó Decker tudott javítani a Ravens elleni teljesítményén, bár ezúttal is volt csúnya dropja, mégis ő volt aki legtöbbször üresre tudta játszani magát, és Manning kedvenc célpontja lett a meccsen. Wes Welker ellenben magára vállalt nem egyet Decker múltheti dropjaiból, de egy TDvél sikerült kozmetikáznia az összképet. A 2 Thomas egy kicsit gyengébb szürkébb teljesítménnyel, de részesei voltak Manning újabb 300+os meccsének. Julius 6 elkapásból csak 47 yardot hozott össze, 1 TD-vel, s Demaryiustól is szokatlan, hogy 5 elkapás csak 52 yardra legyen elég. Sokat voltak játékban ugyan, összesen 11 passzal ami több mint a siekres átadások harmada, de a nagy playek most elmaradtak. A futók közül Moreno a meccs egyik hőse lett, Montee Ball viszont a labdavesztésen kívül is gyenge napot tudhat magáénak, Hillman pedig egyetlen lehetőséget kapott. A puszta tény, hogy az elmúlt 2 év bajnokának összesen 90 pontot adtunk nagy önbizalomra adhatna okot, azonban sajnálatos módon a garbage timeban az offense egyik legfontosabb eleme, Ryan Clady a szezonja végét jelentő bokasérülést szedett össze. A vak oldali passz védelmező minden csapatban az egyik legfontosabb poszt, még ha látványos dolgokat nem is látni tőle, ha jól végzi a munkáját. Helyét Chris Clark veszi majd át, akivel nagy hirtelen gyorsan hosszabbítottunk is további két évre, de aligha bír el egyedül azokkal a passrusherekkel akikkel Clady egymaga megbirkózott. Ez azt jelenti, hogy egy RB-nek vagy egy TE-nek be kell segítenie. Ennél fogva valószínűleg többet látjuk pályán Morenot aki amellett, hogy jelenleg futásokban is a legjobb, úgy passz blokkolásban kérdés nélkül a legkalkalmasabb a jelenlegi keretben. Valószínűleg többet használunk majd 2TE-es felállást ami Welker játékidejét redukálhatja, vagy amikor csak egy TE lesz pályán, akkor az a Julius Thomasnál sokkal jobban blokkoló Dressen lehet, ha felépül sérüléséből, mert idén még ő sem tudott játékot vállalni. Akárhogy is, ez egy skill játékos elvesztése, mert helyette eggyel több embernek kell Manninget védekezni. Elnézve eddig az O-t, ez nem biztos, hogy nagyon visszaveti őket, ...az alapszakaszban, de mindenképp ez az év eddigi legrosszabb híre, pedig 6 hétig nélkülöznünk kell Von Millert, s amúgy is sok a sérültünk.

A védelem is hasonló teljesítményt mutatott mint múlthéten. Futni gyakorlatilag nem is lehet ellenünk. Passzolt yardok tekintetében megint összejött, több mint 300 a büntetéseken felül is, de 4 INT kíséretében megint azt mondhatjuk, hogy a passz védelmet legjobban reprezentáló defensive passer rating tekintetében ezúttal is a kiemelkedően jónak mondható 50 körül zárt a capat, egy mindenképp átlagon felüli irányító és egy kifejezetten jó elkapó sor ellen, a 2 legjobb védőnket Von Millert és Champ Bailey nélkülözve. Azonban vannak aggasztó jelek bőven. Egyrészt a rengeteg büntetés ami maitt a győztes meccs ellenére nem tudtam leakadni a bíró témáról az összefoglalóban, míg a szakkommentátor Chris Simms, is megjegyezte, hogy lejtett a hazai pálya, annak ellenére, hogy ő korábban a New York Giants irányítója volt (egyébként akkor amikor minket legyőztek az 1986-87-es Super Bowlon), addig azt is meg kell említeni, hogy nem minden büntetés volt jogtalan, s ha csak a jogos büntetéseket nézzük, akkor is aggasztó lenne az eredmény. Továbbá a passrush nem is emlékeztet a tavalyira. Egyetlen egyszer tudtuk levinni a földre, az egyébként kiváló lábmunkával és menekülési képességekkel megáldott kisManning ellen. Trevathan sackje mellett ugyan nagyon sokan büszkélkedhetnek pressure-rel, JDR kreatív blitz hívásinak köszönhetően, de azért elmondhatjuk, nagyon hiányzott Elvis Dumervil és Von Miller... A másik baljós árny, az a misstackleök növekvő száma. Vasárnap mindig volt valaki aki takarítson, de több hibát fel lehetett fedezni, amik sokba kerülhettek volna ha nem kapja el a fonalat a második félidő elején az offense. A fron7 teljesen megölte a futást, de nem sok nyomást tudott helyezni az irányítóra, a secondary pedig jó volt emberfogásban, de egy-egy sokba kerülő hibával nem egyszer életben tartották az ellenfél támadását. A sokba kerülő hiba nem mindig a bíróktól jött. A DRC-Harris-Carter hármastól láthattuk egyaránt nagyszerű játékokat, labdaszerzést, de nagy hibát is. Ihenacho ezúttal is mindenhol ott volt, de egy buta szabálytalanság miatt a részéről labdaszerzés helyett FG lett. Talán egyedül Rahim Moore volt aki hiba nélkül hozta a meccset.

A special team múlt héten egy blokkolt punttal, most egy visszahordott punttal hívta fel magára a figyelmet. Nagy örömömre nem koptatjuk Welker tehetségét az ST-ben, Holliday meg tesz róla, hogy ne is nagyon merüljön fel ez az opció. Úgy tűnik minden héten benne van az ST-ben egy nagy játék, ami a szárnyaló O és a tartalékosan is nagyon erős D mellett csak hab a tortán...

Mindent egybevéve továbbra is esélyesekhez méltón vesszük az akadályokat annak ellenére hogy több nagy név hiányzik a csapatból, akik visszatérésétől azt reméljük csak jobbak leszünk. Clady viszont nagyon hiányozhat majd a szezon hátra lévő részében. Hogy mennyit ér a 90 szerzett pont, a domináns futás elleni és hatékony passz elleni védelem arról két meccs után még korai ódákat zengeni, de az első jelek mindenképp biztatóak...

AFC West

A Kansas City Chiefs egy a végletekig kiélezett meccsen 17-16 arányban felülmúlta Amerika csapatát a Dallas Cowboyst. A törzsfőnökök elsősorban a védelmüknek köszönhették győzelmüket, mely ezúttal szélről ugyan nem tudott nyomást helyezni az ellenfél irányítójára, azonban a földön ők voltak a pálya urai, s csak passzjátékkal nem tudott föléjük kerekedni a Cowboys. Támadó vonalon továbbra is a passzjátékban bízik Andy Reid, s Smith hozza is azt, amire számítani lehet tőle. Sokat vár a labdával, de a fal többnyire megvédi, ő pedig vigyáz a labdára, s ez ilyen védő teljesítmény mellett elég is. Jamaal Charles viszont kevésbé effektív mint a régi rendszerben, legalábbis a földön, elkapásokkal együtt azért átlépte a 100 yardot. Maga a Chiefs ezzel 2 meccs alatt máris annyi győzelemnél tart mint tavaly összesen. Rájuk nézek, ez egy magabiztos csapat, együtt vannak fejben és elhiszik, hogy tudnak győzni, ők lehetnek idén a meglepetés csapat. A védelmük képes meccset nyerni, a támadók meg nem fogják elveszteni. A Jaguars után még megvonhattuk volna a vállunkat, de a Dallas elleni sikert már nem lehet az ellenfél gyengélkedésével magyarázni, ez tisztán az ő érdemük...

A San Diego Chargers hasonlóan szoros meccsen tudott felülkerekedni aktuális ellenfelén a Philadelphia Eagles-ön. Több redzoneban elvesztett labdán sikerült felülemelkedni, és ha a védelem nem is tudta megállítani a Chip Kelly által összerakott offense-t, Rivers 400+ yardjára és 3 TD-jére nem volt válasza a felhőtlen városnak. Pontosabban volt nekik, Vick 428 yard és 2 TD, de az utolsó szó a Botlsé volt. A nagy adok kapok végén Novak 46 yardos field goaljával az utolsó pillanatban 33-30-ra nyert a San Diago Chargers. Riválisunknak tehát sikerült javítani a múltheti nagy összeomlás után, amikor az utolsó pillanatban ellenük lőttek sikeres mezőnygólt. Megszerezte ezzel első győzelmét volt támadó koordinátorunk, Mike McCoy. Amíg Rivers így játszik, addig bárki ellen lehet esélyük, akár a PO-ban is reménykedhetnek, de az biztos, hogy ha így folytatják a szurkolóik nem fognak unatkozni, az biztos.

Az Oakland Raiders tette teljessé a divízió dicsőségét, miután a liga leggyengébb csapatát, a Jaguarst ők is legyőzték. Miután múlthéten szimpatikus játékkal szoros vereséget szenvedtek a PO esélyes Colts ellen, most ha nem is olyan meggyőzően mint múlthéten a Chiefs, de behúzták a győzelmet 19-9-cel, ezzel máris több győzelmet szerezve, mint amennyit néhány szakíró jósolt nekik. Ettől függetlenül továbbra se kergethetnek túl merész álmokat, de a teljes kilátástalanságtól is messze vannak. 

Rank Csapat W L T W% Pts PtsO PtsDiff MoV
1 Denver Broncos 2 0 0 100 90 50 40 20
2 Kansas City Chiefs 2 0 0 100 45 18 27 13,5
3 Oakland Raiders 1 1 0 50 36 30 6 3
4 San Diego Chargers 1 1 0 50 61 61 0 0

Előretekintés

Jövőhéten jön az első csoportrangadó, amikor az Oakland Raiders látogat hozzánk.. Tavaly 6-0-val abszolváltuk a divíziót, de ezt idén minden bizonnyal nehezebb lesz megismételni, ugyanakkor nem a Raiders lesz a MileHighon, ami komoly problémát okozhatna nekünk. Egy dolog szimpatikusan küzdeni a Colts ellen, vagy legyőzni a Jaguarst, más dolog legyőzni minket otthon. Persze most találkozunk idén először "futkározóskjúbííval", ami tartogathat meglepetéseket. Tavaly Cam Newton jóformán semmit nem ért ellenünk, de akkor velünk volt Von Miller, ráadásul az egyik legjobb meccsét játszotta, most nélküle kell majd megállítani. Az eddig szárnyaló futás elleni védelmünket pedig az idén remek formában lévő McFadden fogja tesztelni. A meccs kedd hajnalban 2:40-től lesz. Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr75527548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása