Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: már csak négy meccs van az alapszakaszból

2013.10.05. 16:59 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Colorado Rapidsnak már csak négy meccse van hátra az alapszakaszból. Oscar Pareja együttese jelenleg a rájátszást érő ötödik helyen áll a Nyugati konferenciában 45 ponttal. Az állás szoros, hiszen akár még a nyolcadik Dallas is ott lehet a playoffban, így a coloradóiak nem nyugodhatnak még meg, főleg úgy, hogy nehéz találkozók várnak még rájuk.



Legutóbbi 13 meccséből a csapat mindössze kettőt veszített el, hetet megnyert, a többin pedig döntetlent ért el. Ez önmagában jó eredmény, a játékosokban azonban lehet egy kis hiányérzet, hiszen a DC United és a Chivas USA ellen csak egy-egy pontot szereztek, pedig a két sereghajtó ellen illett volna megszerezni mind a hat pontot. Voltak azonban bravúros győzelmeik is Edson Buddle-éknek: idegenben sikerült verni az akkor remek formának örvendő Montreal Impactet 4-3-ra, amit egy New York Red Bulls elleni győzelem követett, míg a címvédő Los Angeles Galaxyt Commerce Cityben és Kaliforniában is sikerült két vállra fektetni.

Hazai környezetben a Rapids utoljára június közepén kapott ki, akkor a San Jose Earthquakestől 2-1-re. Azóta öt győzelem és két döntetlen a mérleg. Még két meccset játszik otthon az együttes: most hétvégén a Seattle Sounders látogat a Dick’s Sporting Goods Parkba, két hét múlva pedig a Vancouver Whitecaps. Mindkét meccs nehéz lesz, főleg a washingtoniak elleni. Idegenben még San Josében és Vancouverben fog szerepelni a gárda, reméljük néhány pontot azért sikerül szerezniük.

Rapids v Sounders

A Seattle jó helyzetben van, hiszen ugyanúgy 51 pontja van, mint az élen álló Real Salt Lake-nek, de két meccsel kevesebbet játszott. Legutóbbi hét meccsén nem kapott ki Sigi Schmid csapata, az utolsó két fordulóban viszont csak két pontot szerzett, igaz a Red Bulls és az LA Galaxy ellen. Remek labdarúgók alkotják a Sounders keretét, Lamar Neagle, Eddie Johnson és Obafemi Martins is nyolc-nyolc gólt szerzett az idei pontvadászatban – utóbbi éveken keresztül erősítette az olasz Intert és az angol Newcastle Unitedet, komoly Bajnokok Ligája-tapasztalattal is rendelkezik a nigériai. A csapat legértékesebb játékosa Clint Dempsey, de a 30 éves támadó nem utazik Coloradóba sérülése miatt, ahogy Johnson játéka is kérdéses.

Pareja reméli, hogy fiatal játékosai partiban lesznek majd a Seattle rutinosabb focistáival: „Mindig jól érezzük magunkat. Nem tudjuk, hogy mi lesz a mérkőzés vége, de ez a társaság fáradhatatlanul és intenzíven dolgozik. Ha nekik van egy Dempsey-ük, nekünk itt van Chris Klute, Dillon Powers, Shane O’Neill és Drew Moor. Meccsben leszünk velük. Nagy megmérettetés vár a csapatunkra, de tudom, hogy a srácok képesek megnyerni az ilyen összecsapásokat.”

A Rapids idén 1-0-ra kikapott a Sounderstől otthon, míg Seattle-ben 1-1-re végeztek egymással a felek – 2010 után ez volt az első pontszerzése a coloradói együttesnek észak-nyugati ellenfelével szemben. Pareja már szemezget a tabellával, ugyanakkor elmondta, mérkőzésről mérkőzésre kell haladniuk, hiszen az állás minden egyes lejátszott találkozó után változik, annyira szoros küzdelem van a klubok között.

A fogadási tippek alapján a Rapidsra vannak a kisebb szorzók, de csapatunk egyáltalán nem számít abszolút favoritnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr95552760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.10.06. 18:48:23

azért 5-1re rendesen leraktuk a sounderst. szerencsére a legjobb időszakban kezdünk nagyon jó formába jönni!

foppa21 2013.10.11. 12:41:03

san joseban viszont kikaptunk. két meccsel a vége előtt még elsők és hetedikek is lehetünk. kétszer játszunk még a vancouverrel. nagyon kemény lesz, de be kéne jutni most már a rájátszásba


süti beállítások módosítása