Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Egy szubjektív vélemény a Nuggets kapcsán...

2009.07.19. 13:52 - Foresz

Elsősorban azért adtam-e címet az általam következőkben leírtakhoz,mert csak egy szurkoló vagyok,és ezzel különben lehetne vitatkozni,mindenesetre megosztani kívántam gondolataimat.

Zajlik az élet kosárberkekben,nálunk azért jelentős mozgás nincs.Igaz,nem is igen indokolt,hiszen a legutóbbi nyugati döntő,illetve az a tény hogy Billups csapatot kovácsolt Denver-be,indokolja a csendességet.

Az offszezon eddigi részében a lejáró szerződések hosszabbításán tevékenykedtünk,illetve azon,hogy két hiányposztunkat feltöltsük.Az egyik ilyen poszt a shooting guard (2-es),a másik pediglen az erőcsatár (4-es).

Jelenleg is folynak a munkálatok az űr betöltésére,és azt kell mondjam,pl. sg-ben kifejezetten jól állunk,köszönhetően Sonny Weems és Coby Karl egymást felülmúló,Summer Leage-s teljesítményének.Azt gondolom,hogy Afflalo érkeztével,a támadójátékunk lényegesen fejlődni fog,és az előbb említett két ember közül valamelyik védekezésben jelentős momentummá válna,egészen formás hátvédsor alakulhatna nálunk.

Chauncey Billups - a mentor - kapott maga mögé egy igen ígéretes fiatal irányítót,aki úgy néz ki,egyre jobban belerázódik a játékba.Elméletileg elég volna két irányító,viszont azért a biztonság kedvéért egyre talán még szükségünk lenne,ami nem sürgős, jelenleg elhanyagolható kérdés.

A kettes posztot említettem az előbb,következne tehát a franchise-posztunk,ahol Melo munkálkodik.(Carmelo Anthony)

Szegényt,rengeteget szidtuk az alapszakaszban,volt hogy meccsekre eltűnt,de végül a Play-off-ban mindenki számára világossá tette,jelenleg ő az aki a Denver támadásainak elsőszámú opciója.

Posztján szerepel még Balkman,illetve Linas Kleiza.Balkman-nak élő szerződése van,viszont Kleiza korlátozott szabadügynök.Aki tavaly nézte az olimpiát,annak kosármeccseit,az biztosan egyet ért velem,miszerint egy csupaszív,kintről hallatlan jól dobó emberről van szó.Személy szerint egyik kedvencem.

Vele kapcsolatban azért több verzió is létezik.Ajánlottunk neki egy szerződést,de nagyon tendálunk egy "sign n' trade" felé,ami azt jelentené hogy Kleiza egy cserének a részét képezné.Aláíratjuk,majd elcseréljük.Ezt alátámasztani látszik Sharpe érkezése,aki magassága ellenére (6'9),alapvetően hármas játékos.

A felső két posztot,a 4-5-öst egy kaptafára húznám,mivel nálunk kifejezetten center nem létezik.A tavalyi évet Nené vitte centerként,de hármas rotációban Chris Andersen-el és Kenyon Martin-nal csinálták igazából a két posztot.Ide akarunk még embert,mert tavaly óriási szerencsének köszönhetően kerültek minket a sérülések.Sharpe ugyan besegíthet ide,de véleményem szerint,egy ízig-vérig center (pl.Magloire) kifejezetten lendítene a csapat tábla alatti munkáján.

Utoljára azért említenék egy kínos negatívumot is.

George Karl edző szerződése az idén nyáron lejárt,amit a vezetőség aztán meghosszabított.Úgy gondolom,ezt nem kellett volna...

Karl mindig is "karcsú" edzőnek számított,abból a szempontból,hogy a játékosok a csapaton belül azt csináltak amit akartak,nem bírt fegyelmet tartani.Él az a pletyka,hogy maguk a játékosok mondták meg neki egy tv-interjú előtt,hogy mit mondjon majd.Az idei évben a nyugati konferencia-döntőt is inkább Billups-nak köszönhetjük,nem dzsordzsinak,aki ha szorult a hurok,nem tudott keményen meccsbe nyúlni.És ennek az embernek most meghosszabították a szerződését,amit én indokolatlannak látok.Jelenleg az NBA szakértők szerint egy teljesen kész,PO-s csapatunk van.Csupán egy hátrányunk van az ellenfelekkel szemben,a legfontosabb,az edző...Én szívem szerint a másodedzőt,a legendát,Adam Dantley-t neveztem volna ki.De mint a cím is utal rá,ez igen szubjektív...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr951254651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2009.07.19. 13:57:59

Filip!Tegyél bele légyszi képeket.Köszke!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.19. 14:14:13

na, így jó? :)
egyébként George-dzsal nem úgy van, hogy a 2009/10-es szezon végén jár le a szerződése, és jelenleg azon fáradozik a vezetőség, hogy még az idény előtt meghosszabbítsuk azt?

Foresz 2009.07.19. 14:20:50

@Filip89: Én úgy tudom,idén lejárt.Jó,kösz a képeket!

Foresz 2009.07.19. 15:08:20

Filippo!Azon még nem gondolkoztál,hogy fel kéne venni a kapcsolatot a Denver-i magyarokkal?Ugyanis az van,hogy ott jelentős magyar réteg él,sőt,külön honlapjuk is van.Össze is járnak meg mi egymás,és utolsó információim szerint,magyar származású alpolgármester ténykedik ottan.

Foresz 2009.07.19. 15:29:53

huclub.org/
Ez a coloradó-i magyarok oldala.Én már írtam különben nekik,megadtam a blog-címünket.Hátha...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.19. 15:42:41

...hátha? :) mit akarsz az ottaniakkal? nem értem. írjanak helyi jelentéseket? :) vagy kedvezményesen vigyenek ki? :D

Foresz 2009.07.19. 15:50:26

@Filip89: Persze.Írjanak ha van mit,másrészt mit veszíthetünk?Különben meg keresni kell a kapcsolatot,nem arról van szó hogy vigyenek ki,van nekik elég bajuk e-nélkül is,csak ha ez sikerülne,ilyen globális Denver-lap lennénk.Arra már nem lehetne azt mondani hogy "csak egy kezdeményezés",és kész.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.19. 15:54:12

@Foresz: Értem. Az jó lenne. :) És talán a hosszútávú projektemnek is jól jönne, mely szerint coloradói kormányzó akarok lenni... :D

Foresz 2009.07.19. 16:06:19

@Filip89: De azon meg végképp beszarsz,hogy helyi,magyar zenekaruk van.Én meg szintén zenész.Így összemérném a tudásunk,viccen felül!Nem is az hogy tudásunk,ez rossz fogalmazás,az hogy másabb zenét nyomnánk mint kint a kollégák!

Foresz 2009.07.19. 16:15:35

@Foresz: Még elfelejtettem hozzátenni,hogy én biztos hogy nem halok meg anélkül,hogy legalább egyszer ne menjek ki oda!Ha lehet álma az embereknek,nekem ez az!Pepsi center,Nuggets-meccs,hejj...Vinnék akkora magyar zászlót,hogy az ESPN-nek 3 kamerával kéne felvenni hogy beleférjen!

[Sakic] 2009.07.20. 00:12:53

@Foresz: Na ezzel én is így vagyok, egyszer még tuti eljutok Denverbe. :-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.20. 15:02:10

@Foresz: én pedig mindenképpen governor akarok lenni CO-ban :D

4-1-gyel zártuk a SL-t! :) valamelyikötök majd írhatna erről egy kis szösszenetet bár nem tudom mennyire érdemes.


süti beállítások módosítása