Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth training camp

2009.12.08. 19:34 - Filip89

Az elmúlt hétvégén tartotta második állomását a szezont felvezető edzőtáborának a Colorado Mammoth lacrosse csapata Washingtonban. A denveriek lejátszották első barátságos edzőmérkőzésüket, történt egy újabb erősítés a keretben, és egy kis esélylatolgatást is olvashattok alig egy héttel az előidény, és kevesebb, mint másfél hónappal a szezonrajt előtt.

Először is megszereztük a rutinos csatárt, Chad Culp-ot, aki egy három csapatot megmozgató üzlet végén kötött ki a Mammoth-nál. Történt ugyanis, hogy az offszezonban érkezett - mellesleg az MLL-ben Outlaws-játékos - Ryan Powellt adtuk tovább az Edmontonnak, cserébe a Minnesotatól a klub történetének legeredményesebb lacrosse-osa került hozzánk. A hét szezont lejátszó NLL-veterán támadó rutinja bizonyára jól fog jönni a sok fiatal tehetségből álló Mammoth offenzív egységének, különösen a korábbi kapitány Prout távozása után. Egy rutinos vezérre mindig szükség van, Langtry, Gill és Rosyski mellé nagyszerű húzás lehet.

A hétvégén a Mammoth egy zártkapus barátságos meccset vívott a Washington Stealth otthonában, melyet a mieink 8-5 arányban nyertek meg. A félidőben 4-1-re vezettünk, miután az idei draft ötödik helyén kiválasztott Alex Gajic háromszor volt eredményes, és a Portland "szétszóró" draftjáról hozzánk kerülő Cory Conway is betalált. A szünet után kiegyenlített a Stealth, de a harmadik negyed végére már ismét nálunk volt az előny a tavalyi év legeredményesebb játékosa, Brian Langtry góljának köszönhetően. 5-4 után az utolsó negyedben pedig eldöntöttük a meccset, amikor betalált a friss szerzemény Chad Culp, valamint két újonc, az idén draftolt Shaun Dhaliwal és az MLL-ből érkező Kevin Unterstein is. Bob McMahon vezetedző edző szerint "ez egy remek alkalom volt rá, hogy minden játékosunk megkapja a lehetőséget élesben is, és megmutassák, hogy mit tudnak, csapatkénti dolgokra egyelőre nem helyeztük a hangsúlyt, erre később térünk rá."

A csapat hivatalos oldalára néhány videóinterjú is felkerült, melyek az edzőtábor alatt készültek. Ezek alapján például a legizgalmasabb jelenet az volt, amikor a Prout-csere keretében belül megszerzett, és egyébként 2009-es 1/2-eseként draftolt Ilija Gajic beszélt róla, hogy milyen lesz a három testvérnek egy csapatban játszania. A középső fivér rendkívül önkritikusan dícsérte Nenad-ot és Alex-et, felsorolva jó tulajdonságaikat, majd csak annyit mondott, "és végül én, mint hármunk közül a legrosszabb..." Mindenesetre az idei draft három top5-ös kiválasztottja közül Alex Gajic robbantott eddig hatalmasat, szédületes mesterhármast lőtt pár napja a Stealth ellen. De a hírek szerint Ilija, és az 1/3-as Cliff Smith teljesítménye is elismerésre méltó.
A kapitány John Gallant-ot arról kérdezték, hogy szerinte mi lehet a Mammoth erőssége idén, és vajon képesek lehetünk-e a 2006-os bajnoki cím megismétlésére. A csapatot hosszú ideje erősítő hátvéd diplomatikus választ adva nem zárta ki a végső győzelmet sem, de inkább a csapategységről beszélt, nagyon kedveli, hogy a régimotorosok mellett feltűnt közel egy tucatnyi újonc játékos, beleértve jónéhány igazi sztártehetséget, és szerinte, ha sérülések a tavalyi évvel ellentétben kegyesek lesznek a csapathoz, akkor ez a lendületesen játszó, rutinos lábakon álló, és fiatalos szellemben küzdő gárda nagyon sokra viheti idén. Úgy legyen!














Most hétvégén a Mammoth Denverben folytatja az edzőtáborát, és szombaton a Minnesota Swarm ellen játszunk zártkapus barátságos meccset, majd jövő pénteken, december 18-án az előidénybeli egyetlen mérkőzésünket is a Swarm-mal nyomhatjuk le a Pepsi Centerben.

Az NLL alapszakasza a január 8-9-i hétvégén kezdődik meg, amikor a Mammoth a Washingtonnál fog vendégszerepelni.

A Colorado Mammoth jelenlegi kerete:

Kapusok: Andrew Leyshon, Curtis Palidwor, *Neil Tyacke
Hátvédek: Rich Catton, Tom Ethington, Steve Forsythe, John Gallant, Matt Leveque,
*Ryan McFadyen, David Morgan, Bruce Murray, *Kevin Unterstein, *Matt Wilson
Középpályások: Nick Carlson, Nenad Gajic, *Brad Richardson, Bryan Safarik, Josh Sims
Támadók: Dan Carey, Cory Conway, Tyler Crompton, Chad Culp, *Shaun Dhaliwal, *Alex Gajic, *Ilija Gajic, Chris Gill, Brian Langtry, Jed Prossner, Gary Rosyski, Jamie Shewchuk, *Cliff Smith
, Peter Veltman
(Csillaggal jelölve az újoncok!)



A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr41584120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.12.08. 21:08:57

2dik 3dik képen a két gajic van?:D

milo_hedgie#23 2009.12.09. 13:46:26

@Tomi_Tanguay: jól mondod:)) a felsö alex,az alsó ilija,ha minden igaz:))

milo_hedgie#23 2009.12.12. 16:45:08

@Filip89: bizony,várom már a szezont! szerintem jók leszünk,egyetértek gallant szavaival. jó lehetett ez a scrimmage,sokat jelent hogy alex ilyen jól kezdett:) sok jót lehet remélni a fiataloktól. remélem megverjük ma meg jövő pénteken is a swarmot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.13. 17:00:15

Kicsit belekezdtünk a fiatalításba:

The Colorado Mammoth announced today that the team has released forwards Chris Gill, Gary Rosyski and Tyler Crompton, as well as defenseman Bryan Safarik. The moves reduced the team’s training camp roster to 27 players.

Ez nagyon kemény. Rosyski és Gill is rutinos meghatározó játékos volt éveken át, azt hiszem mindkettő a bajnokcsapatunkban is itt volt már. Crompton és Safarik is egész jó újonc szezont zárt, kicsit húzós tranzakciók.

Egyébként 16-7-re szoptunk a Swarmtól a második scrimmage-en: Ilija és Alex 2-2 gól, Conway 2+2. Védett mindhárom kapus.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.13. 17:20:40

Ez a keret maradt, 27 fős, még négy embert kell kitenni dec. 23-ig:

Kapusok: Andrew Leyshon, Curtis Palidwor, *Neil Tyacke
Hátvédek: Rich Catton, Tom Ethington, Steve Forsythe, John Gallant, Matt Leveque, *Ryan McFadyen, David Morgan, Bruce Murray, *Kevin Unterstein, *Matt Wilson
Középpályások: Nick Carlson, Nenad Gajic, *Brad Richardson, Josh Sims
Támadók: Dan Carey, Cory Conway, Chad Culp, *Shaun Dhaliwal, *Alex Gajic, *Ilija Gajic, Brian Langtry, Jed Prossner, Jamie Shewchuk, *Cliff Smith, Peter Veltman

Remélem, több meghatározó ember már nem kerül ki, hanem ilyen Tyacke, McFadyen, Richardson, Veltman félékre számítok. :P

milo_hedgie#23 2009.12.13. 18:20:25

elég érdekes szerintem is,nagyon sok fiatalra fogunk számitani ezek szerint. de jó ötlet,hogy szakitunk a hagyományokkal és a 2006os bajnoki cim óta csak vegetáló csapatot felpörgetjük a fiatal erőkkel. rosyski és gill is megcsömörlött már. safariknál jobb transition playereink lesznek. cromptont nem értem,még csak rookie volt,és elég jó szezonja volt a gyenge szereplés ellenére,szerintem befért volna,lehet szar volt a campen. deérdekes.

nemtudom,ki fog még kimradni. nem lepődnék már meg szinte semmin:))) a tíz védőből egy-kettő még biztos kikerül. és az egyik kapus is,gondolom tyacke.meg még valaki.

szerintem nem lessz rossz ez a csapat,de lehet,h nagyon átesünk már a ló túloldalára a fiatalitásban. erre a szezonra nem várok olyan sokat,talán egy playoff,aztán jövőre beérnek az ujoncok és szerintem akkortól lehetünk majd igazán jók,akár hosszu éveken át is. go mammoth!!!!!:)))

foppa21 2009.12.13. 18:45:25

mikor lesz az előidény meccsünk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.13. 19:48:19

Szombat, 04:00: Colorado Mammoth - Minnesota Swarm (NLL, előidény)

foppa21 2009.12.14. 15:03:11

@Filip89: köszi! szokott lenni stream általában? az elöidény meccsre lesz vajon? nem láttam még lacrosset élőben meg összefoglalókat sem nagyon de kiváncsi lennék rá:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.14. 17:03:51

Hát, kedvcsinálónak itt van a tavalyi szezon előtti promó videó, szerintem kurvára kegyetlen. :D
www.youtube.com/watch?v=DSViMWFS-FE

Aztán a tavalyi home opener introduction:
www.youtube.com/watch?v=swHJuZ_JLyM&feature=related

A tavalyi PO-meccs Calgary-Colorado:
www.youtube.com/watch?v=tczaxpIOoVk

foppa21 2009.12.14. 18:08:32

@Filip89: Anyád, milyen hangulat van:-D

Tomi_Tanguay 2009.12.14. 19:57:47

pff az első videó nagyon brutális:D itt bunyóznak is, meg ilyen csajok vannak? bazmeg ezt néznem kell nekem is. nagyon vagány sport,azt hittem eddig h valami sznob szar:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.15. 16:54:37

The Colorado Mammoth announced today that veteran forward Dan Carey has been placed on the Physically Unable to Perform list. Carey has been dealing with lingering effects of a hit to the head sustained last summer while playing for the Peterborough Lakers of Major Series Lacrosse.

Remélem azért nem kell túl sokat kihagynia. :(

milo_hedgie#23 2009.12.16. 13:24:54

na,örülök,hogy egyre többen érdeklődtök a csapat iránt:)))

milo_hedgie#23 2009.12.16. 13:43:46

carey szivás.szükség lenne most az ilyen rutinos leaderekre.reméljük nem kell olyan sokat kihagyni,tavaly is egy csomót hiányzott.
péntekröl szombat hajnalban játzunk,fent leszek majd szerintem.jó lenne ha adnák a meccset.

foppa21 2009.12.16. 18:15:30

milyen gyakran lesznek mammoth irások?:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.16. 19:56:19

Szerintem kb úgy hetente a meccsek után, mint pl a Rapids-ről voltak. Holnap vagy holnapután is lesz még egy beharangozó. :)


süti beállítások módosítása