Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Sikeres idegenbeli túra

2009.12.09. 14:53 - Filip89

Az elmúlt bő egy hétben egy ötmeccses idegenbeli sorozaton vettek részt a Colorado Avalanche jégkorongozói, és a baljós előjelekhez, illetve az ellenfelek erősségéhez képest nagyon szép, 3-1-1-es mérleggel tudták le a denveriek a túrát.

A sorozat elején több sérültjét nélkülözni kényszerülő Avalanche nyitásként a szezon egyik legjobb játékával, 3-0-ra győzött Tampában, másnap egy Florida elleni szétlövéses vereség következett, majd a bajnok Pittsburgh-től 4-1-re kaptunk ki, ezt követően 3-2-es diadal Columbus-ban, végezetül pedig 4-0-val vettük be St. Louis-t.


















- Ahogyan az előző bejelentkezésünkben beszámoltunk róla, Jones előreláthatólag 4-6 hónapra esett ki keresztszalag-szakadás miatt, míg Hejduk a hátfájása következtében kényszerült három meccset kihagyni, és csak az aktuális idegenbeli túra utolsó három állomásán vehetett részt, amelyen Columbus-ben meglőtte 12. találatát a szezonban, ezzel továbbra is ő a csapat házi gólkirálya. Az újonc Galiardi szintén visszatért kisebb sérüléséből, és a túra alatt négy pontot jegyzett, beleértve egymást követő meccsen elért góljait Floridában és Pittsburgh-ben. A kissé megkevert összeállításban az idényt még a 4. sor centereként kezdő játékos mostanában a második sor bal szélén tűnt fel általában, ahol változatlanul rendkívül meggyőző teljesítményre képes, ráadásul PK-ban is alapember.

- Az elmúlt héten Duchene bekerült a játékhét három legjobb játékosa közé az NHL-ben, miután elképesztően elkapta a fonalat az idegenbeli túra alatt, és az öt meccsen például ötször volt eredményes, duplázni tudott a Lightning és a Panthers ellen is, és még asszisztjai is voltak. Végre megtalálta tehát az igazi góllövőütőjét, és már a balszerencse sem állhat az útjába, el is érte a 19 pontot éves szinten, amivel a liga egyik legeredményesebb újonc játékosa. Jó hatással volt rá, hogy Stewart felkerült mellé, és az év korábbi szakaszaiban többnyire csak vegetáló másodéves erőcsatár is élete formáját kapta el az elmúlt időszakban. A jobbszélső a legutolsó 9 mérkőzésen belül 13 pontot szerzett, amivel szintúgy 19 pontnál jár. A túra alkalmával Floridában és St. Louis-ban is három-három pontra volt képes, utóbbi meccsen ráadásul élete első duplázását is elkönyvelte. A két fiatal nagyszerűen megérti egymást, kiválóan hatottak egymásra, így szinte egymást hozták ki a kisebb-nagyobb hullámvölgyből, miközben az egész csapat húzóembereivé nőtték ki magukat.

- A pontlista élén azóta is Stastny található, aki hol észrevétlenül, hol nagyon is feltűnően, de kifejezetten stabilan hozza a pontjait, 32 mérkőzés után 32 pontos (8+24), és top15 scorer NHL-szinten. Nagyon jó hatással volt rá az elmúlt hetekbeli kritika a média által, azóta ugyanis nem csak a pontokat hozza egyenletesen, de a mutatott játéka is egyre jobban feljavult, és egyre inkább képes olyan teljesítményre, ami a csapat elsőszámú centerétől, illetve legjobban kereső játékosától elvárható. Az idegenbeli sorozatot 7 ponttal zárta, mialatt például 1+3-at osztott ki a Panthers-nek. Wolski hozzá hasonlóan megbízható formában teljesít, immár hétmeccses aktív pontszerző sorozatban van, utóbbi két meccsén egyaránt többpontos produkcióval zárt, Columbusban 1+1-ezett, St. Louisban három előkészítést vállalt. A balszélső 30 pontjával szorosan követi Stastny-t, és ami a legfontosabb nála, hogy a játéka is kiegyensúlyozott, s a kisebb hullámvölgyeket leszámítva szinte meccsről meccsre nagy erőbedobással küzd.























- A pontok terén némileg visszaesett az újonc O'Reilly teljesítménye, de a harmadik sorban nem a támadásokra kell helyeznie a legnagyobb hangsúlyt, sokkal inkább a védekezésre, ahol még mindig tökéletes, szinte teljesen hibamentes munkát végez, és változatlanul tartja ligaszinten top5-ös +13-as plusz/mínusz mutatóját. Mellette újabban leginkább McLeod és Tucker tűnt fel, és bár a három játékos mindössze egyetlen pontot szerzett a veterán szélső pittsburgh-i gólpassza révén az egész túra alatt, a trió minden mérkőzésen stabilan tette a dolgát, keményen részt vettek a letámadásban, szorgalmasan visszazártak a védekezésbe, és túlnyomórészt sikeresen próbálták ellehetetleníteni az ellenfelek akcióit. Svatos folytatja tetszhalott produkcióját, meccsenkénti 5-10 perc TOI alatt nem tud mit kezdeni, tekintve, hogy azt is általában a negyedik sorban tölti, de a góllövő soroknak most jól megy, csak tönkre tenné őket. A keménykezű Hendricks rendkívül dinamikus produkcióra képes a 4. sorban, a Penguins ellen egy verekedést is bevállalt, mindenképpen hasznos tagja az alsóbb sorainknak. Durno a túra első három meccsen lépett fel, amíg több sérültünk volt, azalatt nem vallott szégyent, Hendricks-szel együtt komoly teljesítményre képesek, kár, hogy Sacco mester jobbára inkább Koci hosszantartó semmittevését támogatja, mely természetesen azóta is folyik. Willsie még fent volt mostanában a nagycsapatnál, de csak tartalékként vettük számításba, és a múlt hétvégén már ismét az AHL-ben játszott.

- Az utóbbi időbeli megingásokat követően erre az öt meccsre a védelem is nagyon szépen összekapta magát, és kiválóan segítették kapusaink boldogulását. Quincey újra végig a tőle megszokott módon tevékenykedett támadásban és védekezésben egyaránt, és +4-gyel tudta le a túrát, +2-t jegyezve mindkét floridai mérkőzésen. 16 pontjával a legeredményesebb hátvédünk, és változatlanul mindig ő kapja a legtöbb jégidőt, 25 perc feletti átlagával messze kiemelkedik az egész Avalanche-ből. Hannan is mindvégig stabilan végezte az elhárítást, +10-es éves plusz/mínuszához pedig idei 10. pontjának megszerzése dukált. Foote nemrég tért vissza kisebb sérülése után, és a csapatkapitány az idegenbeli sorozat alatt nagyszerűen vezényelte a hátsó alakzatot, a veterán harcos kiváló vezére és mentora az egész csapatnak, közel teljesen átjátszhatatlan védekezésben. Mellette az ifjú Wilson is folytatja ihletett formájú játékát, és már nem csupán nem, hogy nem hibázik, hanem kifejezetten egyre hasznosabb szerelések, mentések végrehajtására képes, az élményszámba menő tiszta ütközései pedig már ligaszinten is híresek. A sérülése után Liles eleinte kissé bátortalanul játszott, ami idei két vállsérülése tükrében talán nem is csoda. A Blues ellen viszont már újra régi fényében csillogott, hatalmasat robolt, sokat volt nála a korong, melyet rendszerint jól játszott meg, és a távoli lövésekre is vállalkozott, végül két assziszt lett a jutalma, ezzel átlépte a tízpontos határt is. A sorozat két meccsén is +2-vel zárt, és kezdi újra elkapni a fonalat. A védelem legsebezhetőbb pontja Clark, akinek gyermeteg hibái pecsételték meg sorsunkat a bajnok Penguins otthonában. Rendszerint sokat körülményeskedik, és könnyen zavarba hozható, egyetlen pozitívum, hogy meccsenkénti 3,16-os blokkátlagával toronymagas listavezető az NHL-ben, miután már a 100 darabot ostromolja éves szinten. Az AHL-szinten rutinos Fahey végig utazta a csapattal az egész idegenbeli túrát, de egyetlen találkozón sem kapott lehetőséget, így még nem debütálhatott a legjobbak között. A fiatal Cumiskey a lába, a veterán Salei pedig a háta miatt tartózkodik a sérültlistán.

- Anderson a Tampa ellen hozta idei harmadik hibátlan meccsét, miután a kapujára tartó mind a 33 lövést védeni tudta, majd másnap Floridában 39/44-es statisztikánál tartott, amikor a hosszabbításban nyak sérülést szenvedett egy ütközés következtében, és azóta nem is léphetett újra pályára, de vélhetően nem komolyabb a probléma, csak rövid ideig kell pihennie. A helyét Budaj vette át a kapuban, és a Panthers elleni szétlövés során egyetlen gólt kapott öt kör alatt, nem rajta múlott, hogy buktuk a shootout-ot, gólt nem neki kellett volna lőnie. Az utolsó három meccset pedig végig védte, méghozzá igen magas színvonalon, hiszen a három találkozó alatt összesítve 95 % feletti hatékonysággal zárt (93/97), beleértve a St. Louis elleni 35 védéses shutoutját, ami az idei első kapott gól nélküli mérkőzése volt. A szlovák tehát bebizonyította, hogy a sok mellőzés ellenére is bármikor nyugodtan lehet számítani rá. Az utolsó három mérkőzésen a farmcsapat hálóőre, a tavalyi AHL-es All-Star gálán is résztvevő Weiman volt a cserekapus.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Colorado Avalanche 17-9-6, 40 pont (32 meccs)
2. Calgary Flames 18-8-3, 39 pont (29 meccs)
3. Vancouver Canucks 16-14-0, 32 pont (30 meccs)
4. Edmonton Oilers 13-13-4, 30 pont (30 meccs)
5. Minnesota Wild 13-13-3, 29 pont (29 meccs)


Ugyan több meccset játszottunk, mint az üldözőink, az Avalanche visszavette a vezetést a divízióban, és a második helyen állunk a nyugati főcsoportban. Ez pedig így, az alapszakasz feléhez közeledve még mindig óriási bravúrnak tekinthető, főleg figyelembe véve, hogy a meccseinknek a két harmadát idegenben játszottuk le, s az NHL-ben egyetlen másik csapat sem játszott még ilyen sok meccset házon kívül idén, mint a mieink. A folytatásban maradunk öt meccsen át Denverben, és többnyire kétnaponkénti bontásban a következő ellenfeleket fogadjuk sorrendben: Minnesota, Tampa Bay, Calgary, Washington, Columbus.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr51585574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2009.12.09. 18:23:39

ez a duchene+stewart páros nagyon belekezdett:) itthon is folytatni kéne a szép sorozatot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.09. 20:22:34

Csütörtök, 03:00 Colorado - Minnesota
Szombat, 03:00 Colorado - Tampa Bay
Hétfő, 02:00 Colorado - Calgary
Szerda, 03:30 Colorado - Washington
Vasárnap, 03:00 Colorado - Columbus

foppa21 2009.12.09. 20:44:17

végre normális időpontokban játszunk ujra:-)

foppa21 2009.12.10. 07:16:29

a fenébe már a minnesotaval, háromszor kikaptunk tőlük:-(

Tomi_Tanguay 2009.12.10. 15:38:31

mert ezek a buzi vájd:D

próbálok ma dobni egy kis rox offseason irást ha lesz erőm hozzá:)

foppa21 2009.12.10. 18:00:51

@Filip89: jah igaz, volt egy korábban is még rosszabb:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.11. 19:59:01

Anderson visszatér a kapuba, és ma ő kezd a Bolts ellen.

foppa21 2009.12.11. 21:17:09

@Filip89: király, le kell rakni őket megint! go avs!

Tomi_Tanguay 2009.12.12. 05:45:16

ezaz gyöztünk, baszki!:D wolski hatalmas volt, beverte végre azt a kurva büntetőt!:) vezetjük a diviziot,és ha vasárnap lerakjuk a köcsögöket még jobban elléphetünk:)

foppa21 2009.12.12. 14:02:50

nah erről van szó:-) nagy meccs lehetett a vége

foppa21 2009.12.13. 10:57:11

ez jó lesz, várom már. Stoa szerinted bemutatkozhat ma? Peltier ugyanugy 7. védő ember lesz?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.13. 13:10:55

Nagyon remélem, hogy Stoa és Mercier játszhat, és nem közülük lesz meg az egy kimaradó, hanem sokkal inkább Koci vagy Svatos.
Peltier 7-nek reális, nem hiszem, hogy a top6-ost bolygatnánk, ha nincs sérülés.

Tomi_Tanguay 2009.12.13. 13:45:25

stoa hármat fog vágni kipperfasznak:P

foppa21 2009.12.13. 15:14:32

@Filip89: köszi! remélem játszhat Stoa, kiváncsi vagyok rá, mert mindig sokat dicsértétek és jó volt az előidényben. :-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.13. 22:32:05

Hejduk és Svatos sem játszhat. Vagyis Stoa és Mercier igen. Már csak ezért is kurva izgalmas lesz. :)

foppa21 2009.12.14. 04:29:25

és legyőztük őket megint! és harmadszor is 3-2 lett a végeredmény:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.14. 04:36:02

Nagyon komoly meccs volt, és teljesen megérdemeltük az újabb sikert. Egyedül vezetjük a divíziót mostantól. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.14. 19:31:48

És még néhány érdekes tény velünk kapcsolatban, hogy mennyire fiatalok és mennyire kibaszott jók vagyunk:

- 26.6 év az átlag életkora a 23 fős rosternek Peltier-vel és Stoa-val, ami a második legalacsonyabb a ligában, és ha pl Foote kiesne, és Maciast hoznánk fel, még sokkal kevesebb lenne.
- 57 pontot (18+39) szereztek az újoncaink, ebből Duchene és O'Reilly 13+23, vagyis messze az NHL legjobb újoncduója.
- Stoa-val megvolt az idei ötödik NHL-debütánsunk: Duchene, O'Reilly, Wilson és Mercier után. A tavalyi 10-12-nél ez jóval kevesebb, mert már szinte nem maradt más azóta.
- Galiardi és O'Reilly ma 23+, ill. 20 perc TOI, mindketten 5 perc felett voltak bent PK-ban. Wilson egyre nagyobb beast, PP-ben is fent volt egy csomót, nem mellesleg one of the best open-ice hitter in the league.
- Közben a legjobb pontszerző (Stastny) 24 éves, a legjobb góllövőnk (Wolski) 23, a TOI leader (Quincey) 24, az aktuálisan legnagyobb red hot player (Stewart) pedig 22.
- A legjobb plusz/mínuszos játékosunk (O'Reilly) 18 éves, a legjobb plusz/mínuszos hátvédünk (Wilson) 22. Mellesleg mindkettő rookie.
- A legtöbb PIM (McLeod) is még csak 25 éves. :)

Tomi_Tanguay 2009.12.14. 20:15:02

hát komoly statisztikák! egyre jobban kezd tetszeni a csapat ahogy minél többször látom őket. szép ahogy küzdenek-hajtanak és egész eredményesek is. szerethető csapat kezd lenni az avsből is,még ha sztem a rox és a nuggs is jobb:)

foppa21 2009.12.15. 17:54:57

ma lesz hejduk és svatos?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.15. 18:27:43

Jelen állás szerint mindkettő doubtful. Talán később kiderül, hogy mi lesz velük, vagy majd max a kezdéskor. :)

Kicsit szokatlan időpontban nyomjuk ma éjjel: 03:30 vs Caps.

foppa21 2009.12.15. 21:06:25

@Filip89: köszi, akkor meglátjuk. jövök fél 4-re. go avs!:-)

foppa21 2009.12.16. 06:27:26

1-6-nál többre voltunk képesek, elég nagy pechünk voltunk, a caps pedig kihasználta a helyzeteit:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.18. 21:40:21

Lement Stoa és Mercier, feljött Yip és Durno.

foppa21 2009.12.19. 02:50:20

Yip nah őt nem ismerem. de jó minél több új arccal megismerkedni:-)

foppa21 2009.12.19. 11:08:56

@Filip89: köszi! ázsiai ez a srác?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.19. 17:49:45

Igen, rég olvastam már, de ha jól emlékszem az anyja vietnami vagy valami ilyesmi.

foppa21 2009.12.20. 04:40:18

remélem nem csesszük el 4-0-ról:-S

foppa21 2009.12.20. 05:30:13

5-2-vel megvan!!!:-)

milo_hedgie#23 2009.12.20. 09:52:36

@foppa21: ez még az összefoglalón keresztül is durva volt,hogy milyen gólgyártást rendeztünk az elején:)))

Tomi_Tanguay 2009.12.20. 11:52:14

nagy volt az eleje,utána szerencsére nem engedtük már vissza öket. hanem simán behuztuk, nagy szar ez a jackets még mindig:P

foppa21 2009.12.20. 19:28:41

Sakic akkor jól érzi magát:-)

foppa21 2009.12.21. 19:45:10

remélem, ma már megverjük a gyökér wildot!

foppa21 2009.12.22. 04:44:47

legyőztük őket végre!:-)

Tomi_Tanguay 2009.12.22. 08:59:10

szétbasztuk a rohadt férgeket!:D

milo_hedgie#23 2009.12.22. 13:00:53

végre!szépen helyben hagytuk őket. látom jónéhány durva szabálytalanságuk volt megint az állatoknak...de ezen már nem lepödünk meg. stewart mekkora gólt lőtt!!! de a hendricks-mcleod shg is nagyon tetszett. jók voltunk:))

foppa21 2009.12.23. 06:42:39

hát hihetetlen ahogy kikaptunk a mocskos kacsáktól:-(

foppa21 2009.12.23. 06:43:11

hát hihetetlen ahogy kikaptunk a mocskos kacsáktól:-(


süti beállítások módosítása