Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos@Colts: Nem bírtunk a veretlennel

2009.12.19. 18:03 - Filip89

Az NFL múlt hétvégi fordulójában a Denver Broncos együttese a 12-0-s mérleggel rendelező, AFC egyetlen még veretlen sztárcsapatával, az Indianapolis Colts-cal mérkőzött meg házon kívül. És bár volt lehetőségünk többször is közelebb zárkózni, végül 28-16-ra kikaptunk Peyton Manningéktől. A mérkőzés kapcsán mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a denveriek klasszis WR-je, Brandon Marshall 21 elkapásával megdöntötte az NFL egy mérkőzés alatti rekordját ezen a találkozón. Következzék a meccs rövidebb összefoglalója!


Nyilatkozatok a mérkőzésről:

"Ha elérsz egy ilyen rekordot, az nyilván jól esik, hiszen hatalmas nagy elismerés, de elsősorban a győzelemért játszottam, és mivel ez nem jött össze, ezért elég keserédes a boldogságom a rekorddal kapcsolatban. Remélem, majd az alapszakasz végén ünnepelhetek, amikor bejutunk a rájátszásba. Három meccsünk van még hátra, nem állunk rosszul, és emiatt a vereség miatt azt hiszem nem igazán kell szégyenkeznünk" - említette a friss rekorder, Brandon Marshall.

A többiek is elismerően nyilatkoztak Marshall 21 elkapásos új NFL-csúcsával kapcsolatban:

"Senki más nem érdemelte volna meg jobban ennél a srácnál. Egyszer minden rekord megdől, és tudtam, hogy előbb-utóbb ez lesz. Brandon nagyszerű játékos, kiváló képességei vannak, nagyon keményen dolgozik, és már régóta mondják rá, hogy Baby T.O. Nem véletlen. Minden jót kívánok neki, biztosan nagyszerű karrierje lesz" - nyilatkozta az eddigi rekordot 9 éven át tartó Terrell Owens.

"Hatalmasat játszott a csapatért. De nem érdekes, hogy egy ember mit ért el, hiszen csapatként vesztettünk" - tette hozzá a TE Daniel Graham.

"Kiváló adottságai vannak: nagy, kemény, remek kezek, gyors, és nagyon jó útvonalat fut. A világ egyik legjobb elkapója, nem sokan képesek ilyen magas szinten játszani, amelyen ő tud" - jegyezte meg egy másik denveri WR, Brandon Stokley.

"Brandon remekül érezte a ritmust, nagyon jól mozgott az egész meccsen, egyszerűen mindig ő volt a legjobb helyzetben. Kiválóan megértjük egymást, ezért tudtunk ennyiszer összejátszani. Mindannyian tudtuk, hogy kivételes képességű tehetség, most már ez a rekord is bizonyítja. Nagy nehéz őt megállítani, bármilyen játékhelyzetben nyugodtan passzolhatok neki, hiszen tudom, hogy megoldja, sőt, még egy csomó yardot tud hozzá tenni a futásaival. Egész héten arról beszéltünk, hogy mennyire fontos lesz végjáték, ahol megnyerhetnénk a meccset, erre ott szúrtunk el mindent, pedig hatalmas erőket mozgosítottunk a felzárkózásért, de a hajrá nem sikerült. Többször is közel kerültünk a pontszerzéshez a második félidőben, de több akciónkat is megfogták a saját térfelük közepén, vagy éppen már a red zone-ban. Egészen fantasztikus a Colts védelme, ez nem is vitás, ismét megmutatták, hogy miért annyira jók" - értékelt az irányító, Kyle Orton.

A védőjátékosaink kevésbé voltak elégedettek a teljesítményükkel:

"21 pontos hátrányban igazán nehéz helyzetben voltunk. De összeszedtünk magunkat, befejeztük a folyamatos hibázást, és nagyobb erőbedobással küzdöttünk. Peyton fantasztikusan célzott, de ezt tudtuk előre, egyáltalán nem lepődtünk meg rajta, mégis elég bénultan kezdtük az összecsapást. Szépen visszajöttünk a meccsbe, és a végére izgalmassá varázsoltuk az estét, de aztán nem sikerült megfognunk őket még egyszer, amit nagyon sajnálok. Remélem találkozunk még velük, ha nem, akkor az csak a mi hibánk lesz" - említette a linebacker D.J. Williams.

"Borzasztóan gyengén kezdtük a meccset, szinte átjáróház volt a védelmünk. Aztán 0-21-nél felébredtünk, amikor nagyon csúnya volt a helyzet, és nem adtuk fel, hanem nagyon kemény harcban megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe. De a végén megint hibáztunk, amivel elkerülhetetlen lett a vereség" - így a LB Darrell Reid.

"Minden elismerést megérdemel az ellenfél, nagyszerű munkát végeztek. Megvoltak a lehetőségeink, akár nyerhettünk is volna, és szerintem ezzel a teljesítménnyel, amit a második negyedtől kezdve nyújtottuk, sok csapat ellen győztünk is volna, de ez ellen a Colts ellen tudtuk, hogy a maximumnál is több kell. Ez pedig nem jött össze, kicsit csalódott vagyok a vereség miatt, van mit tanulni a jövő hétre, mert sok helyzetet puskáztunk el" - mondta a sack-gyáros Elvis Dumervil.

Josh McDaniels véleménye:


"Először is gratulálnék az ellenfélnek. Hihetetlen csapat, és már 13-0-nál tartanak. Sokkal járnak előttük, kiváló példát mutathatnak számunkra, lehet tanulni tőlük, és egy ilyen mérkőzésből sokat lehet és kell is tanulni. Leginkább most ezt kell tennünk, levonni a szükséges tapasztalatokat ebből a mérkőzésből a következő három találkozóra.
Rá kéne jönnünk, hogy miért nem tudunk 60 percen át maximális koncentrációval játszani, nyilván egy nagyon nehéz ellenféllel játszottunk, de akkor is megengedhetetlen, hogy átaludjuk gyakorlatilag az első egy-másfél negyedet. Ilyet még egy gyengébb csapat ellen sem szabad csinálni.
A második félidei küzdésünkkel már nagyon meg voltam elégedve, a srácok felálltak a padlóról, és nagyon szépen összeszedték magukat, sajnos ez már kevés volt. A Colts egy annyira erős csapat, hogy ha mindent tökéletesen csinálsz, akkor lehet csak esélyed ellenük a győzelemre, ha ezt nem teszed, vesztettél. És ez történt, kritikus pillanatokban hibázgattunk, támadásban és védekezésben egyaránt elszúrtunk több fontos játékot, ami csak vereséghez vezethetett."


A legjobb egyéni statisztikák:

Passzok:
Orton 277 yard, 29/41, 2 TD, 1 INT - P. Manning 220 yard, 20/42, 4 TD, 3 INT

Futások:
Moreno 23 db, 63 yard; Buckhalter 4 db, 19 yard - Addai 16 db, 67 yard; Hart 9 db, 28 yard

Elkapások:
Marshall 21 db, 200 yard, 2 TD; Gaffney 3 db, 48 yard; Moreno 3 db, 13 yard - Addai 5 db, 49 yard; D. Clark 5 db, 43 yard, 3 TD; Wayne 4 db, 43 yard; Collie 3 db, 38 yard, 1 TD

Rúgások:
Prater 1/2 FG, 1/1 XP, 4 pont - Stover 0/0 FG, 4/4 XP, 4 pont

Puntok:
Berger 4 db, 41.5 yard AVG, 2 db I20 - McAfee 5 db, 41.6 yard AVG, 1 db I20

Rúgás visszahordások:
Royal 2 db, 21 yard AVG - Simpson 2 db, 18 yard AVG

Punt visszahordások:
Royal 2 db, 1 yard AVG, Hill 1 db, 0 yard - Rushing 2 db, 9 yard AVG

Tackle-ök összesen (solo+assistant):
Dawkins 10 (7+3); D.J. Williams 8 (8+0); Haggan 4 (2+2); McBean 4 (2+2); Bailey 3 (3+0); Hill 3 (3+0); Holliday 3 (2+1) - Brackett 12 (10+2); Lacey 9 (9+0); Hayden 7 (5+2); Muir 7 (5+2); Bethea 6 (6+0); Bullitt 6 (6+0); Session 6 (5+1); Brock 4 (3+1); Powers 4 (3+1)

Sackek:

0 - Freeney, Brackett 1-1 db



















A legfontosabb csapatstatisztikák (Broncos - Colts):


Szerzett yardok: 357 - 312
Futott yardok: 95 - 92
Passzolt yardok: 262 - 220
First downok: 20 - 21
Third down hatékonyság: 6/17 - 9/16
Büntetések: 7 (65 yard) - 4 (20 yard)
Touchdownok: 2 - 4
Extrapontok: 1/2 - 4/4
Field Goalok: 1/2 - 0/0
Pontok: 16 - 28
Labdabirtoklás időben: 31:27 - 28:33


AFC West állása a 14. hét után:

1. San Diego Chargers 10 - 3
2. Denver Broncos 8 - 5
3. Oakland Raiders 4 - 9
4. Kansas City Chiefs 3 - 10


A divízió sorsa kezd eldőlni, a Chargers fél lábbal már bebiztosította első helyét, így a mieinknek most már inkább a Wild Card-ra kell koncentrálniuk, amelyben jelenleg listavezetők vagyunk, de szoros mögöttünk a mezőny. Három mérkőzés van még hátra, elsőként a divízió-rivális Oakland Raiders-t látjuk vendégül az Invesco Fielden vasárnap, 22:05-ös kezdettel.

coltsvolt

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr751609473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.12.20. 03:01:08

marshall hatalmas volt!:)

foppa21 2009.12.20. 04:51:26

gratulálok Marshallnak! igazán hatalmas teljesitmény volt!!:-))

milo_hedgie#23 2009.12.20. 13:22:32

ma lenyomjuk a raiderst is:))


süti beállítások módosítása